Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mága Zoltán XI. Budapesti Újévi Koncert – Ünnepi gálae
  2019-01-04 12:03:49, péntek
 
   
  Mága Zoltán XI. Budapesti Újévi Koncert - Ünnepi gálaest a világ magyarságának
...... ............


A Kárpát-medence legnagyobb gálaműsorában a nemzet legkimagaslóbb művészeivel és népszerű popsztárjaival köszöntötte Mága Zoltán hegedűművész 13 ezer fős közönségét és az új esztendőt. A világhírű hegedűművész a világ magyarságának ajánlott exkluzív, grandiózus gálaestjén ismét telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. A Budapesti Újévi Koncert gáladíját a kétszeres Kossuth-díjas Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész, Törőcsik Mari és korunk első számú világhírű hegedűművésze: Shlomo Mintz nyerte el!
A tavalyi, nagy sikerű X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncert sztárvendége a tizenhatszoros Grammy-díjas művész, David Foster volt és a show-ról az Egyesült Államok legnagyobb közszolgálati televízió-csatornája, a PBS önálló műsort készített 120 milliós nézőközönségének is.
A Prima Primissima-díjas hegedűművész gálaestjét ezúttal ,,Ami magyar, az magyar!" mottóval rendezte meg, hogy a 2019-es évet köszöntve egy olyan koncerttel örvendeztesse meg közönségét, amely a fellépők és a repertoár tekintetében a magyarságunkat képviseli.
A gálakoncert házigazdája köszöntve az új évet és a 13 ezer fős közönséget, amelynek soraiban közjogi méltóságok, miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők, egyházi méltóságok, a magyar rendvédelmi kar tábornokai, közel 20 ország diplomáciai testületeink vezetői, nagykövetek és ügyvivők, képviselők, a magyar közélet és kulturális élet kiemelkedő tagjai is megjelentek, úgy fogalmazott: köszönet illeti azokat, akik bátorították, támogatták karitatív és művészi tevékenységében, akik aktív cselekvőivé váltak a jövőnk és múltunk, a magyarságunk megőrzésében. ,,Az új esztendőre is azt kívánom, valóban felebarátként tiszteljük és segítsük egymást, hogy békesség és szeretet költözzön mindannyiunk szívébe és otthonába, egész országunkra!" - fűzte hozzá jókívánságait Mága Zoltán hegedűművész, aki az ünnepi gálakoncerten bejelentette azt is, hogy olyan nemzetközi szintű iskolát kíván alapítani, ahol a teljes Kárpát-medencéből tehetséges tanulók magas szinten sajátíthatják el a tudást, a zeneismeretet.
A gálaest ünnepi emelkedettségét és a jókedvet Sümegi Eszter és Kiss B. Atilla Kossuth-díjas operaénekesek eddig nem hallhatott különleges produkciói, a Tóth Aladár Zeneiskola és a Marcibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei általános iskola hegedűs növendékei, a pécsi Pannon Gyermekkar, az erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai gyermekkórusok és Molnár Ferenc Caramel által előadott népdalok hozták meg. A koncert megható, különleges pillanataként az előadása alatt a közönség együtt énekelte a művészekkel a népdalokat és mobiltelefonjaikkal csillagos égbolttá varázsolták az Arénát.
A gálakoncerten a hegedművész - szinte a közönség szeme láttára felnőtt - 13 éves gyermeke, Ifjabb Mága Zoltán is színpadra lépett, aki ez évtől a Liszt Ferenc Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Osztályának hallgatója és több nemzetközi hegedűversenyt is megnyert az utóbbi években.
Az este legmeghatóbb pillanataként Mága Zoltán saját szerzeményét adta elő, melyet harmadik gyermeke születésére komponált. A közönség legnagyobb örömére a nyilvánosság előtt először meg is mutatta a kis Elizabethet.
A gálakoncert egyik csúcspontjaként a Nemzet Színészei: Molnár Piroska, Bodrogi Gyula, Haumann Péter és Szacsvay László, valamint a Kossuth-díjas Eperjes Károly színművész és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla a Tanulj meg fiacskám komédiázni című slágert adták elő és köszöntötték a közönséget. Az első felvonás zárásaként a művészek és az Aréna 13 ezer fős közönsége együtt koccintott az egri Juhász testvérek pincészetének vörös borával és énekelte el a magyar Himnuszt.
Mága Zoltán hegedûmûvész a Budapesti Újévi Koncert 10. jubileumi előadása alkalmából díjat alapított, amelyet minden évben, az újévi koncerten nyújt át. A Gáladíjat a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért egy hazai és egy nemzetközi előadó vagy producer nyerheti el. A Hungarikumként elismert, a Magyar Örökség, és az Európai Kulturális Örökség részeként tisztelt Herendi Porcelánmanufaktúra termékével és az egymillió forinttal járó díjat idén a Nemzet színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészünk, Törőcsik Mari kapta. A Művésznő sajnos nem tudott részt venni a gálakoncerten, a díjat nevében művésztársa, Bodrogi Gyula vette át Mága Zoltántól.
,,Végtelenül sajnálom, hogy nem lehettem ott az Újévi Koncerten. Nagyon-nagyon köszönöm a díjat, amit kaptam. Isten a tenyerén hordozott mindig, sok díjat kaptam életemben, de ez azért különleges számomra, mert talán meg sem érdemlem. Azért vagyok boldog, mert ezt a szeretet adta nekem. Tudomásomra adták, hogy szeretnek. Nagyon köszönöm a díjat és sajnálom, hogy nem ölelhettem át Mága Zoltánt. Voltam már Újévi Koncerten, ott álltunk a Nemzet Színészeivel és engem kértek meg, hogy lépjek előre és kívánjuk boldog új évet. Sajnos, most ezt nem tehettem meg. Így a távolból kívánok Boldog Új Évet mindenkinek, akik ott ültek. Boldog Új Évet kívánok az egész országnak!" - üzente Törőcsik Mari színművésznő a koncert után.
A nemzetközi Gáladíjat az orosz-izraeli származású világhírű hegedűművésznek, Shlomo Mintznek ítélte oda a kuratórium, aki az est során szóló hegedűjátékával és Mága Zoltánnal is közös produkciójával nyűgözte le a közönséget. Elsőként Bach hegedűversenyét, majd Mága Zoltánnal közösen a Monti-csárdást adta elő, amelyet fergeteges vastapssal jutalmazott a közönség.
Mága Zoltán emlékeztetve, hogy közéleti szerepvállalásai, művészi munkája során mindig szót emelt és küzdött az erőszak, a rasszizmus, és az antiszemitizmus ellen, bejelentette, csatlakozik a 2019-ben útjára induló izraeli-magyar kulturális évadhoz, és a Hegedűvel a világ körül címmel zajló turnésorozata keretében idén Izraelbe is ellátogat, hirdetve a magyar zenei kultúrát. A koncerten Mága Zoltán hegedűművész a Sabbathsong Klezmer Band-del együtt adta elő a híres Hava Nagila-t.
A nemzeti összetartozást erősítve a határon túli magyarság himnuszaként is emlegetett Ismerős arcok nevű zenekar Nélküled című számát a zenekar frontembere, Nyerges Attila mellett a magyarországi és határon túli 150 fős gyermekkórus, Balázs Fecó, Molnár Ferenc Caramel és Kiss B. Atilla énekelte el, Szakcsi Lakatos Béla és a Primarius Szimfonikus Zenekar és Mága Zoltán hegedűművész kíséretében. Mága Zoltán az egyedi produkcióval is azt kívánta jelképezni, hogy a magyar identitásukért, szülőföldjükért 100 éve küzdő honfitársaink, a határainkon kívül élő magyarok nélkül nem lehet egységes nemzetünk.
A magyar zeneművészet egyik legnagyobb zongora virtuózának, Liszt Ferencnek a művét, az Erdőzsongást a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola művésztanára, Bonnyai Apolka zongoraművész adta elő. A gálaesten nagy sikert aratott Magyarország egyik legismertebb előadóművésze, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész, Balázs Fecó, a Máté Péter- és Fonogram-díjas énekes, Molnár Ferenc Caramel és a fiatal énekesnő, Mága Jennifer is. A kiforrott hangú énekenső Máté Péter Hazám című dalát és Donna Summer Last Dance című slágerét adta elő.
Vendégművészként az Erdőfű zenekar Bartók Béla Román tánc című darabját adta el egy igazán egyedi feldolgozásban, autentikus népi zenekarként közreműködve Mága Zoltán mellett. A gálaesten Beethoven, Bach, Strauss, Sarasate, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Liszt Ferenc, Kálmán Imre művei csendültek fel és ismert népdalok különleges feldolgozásai hangzottak el.
A XI. Budapesti Újévi Koncerten több mint 500 művész működött közre. A gálakoncertet Meskó Zsolt rendezte, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekart vezényelte Antal Mátyás Liszt-díjas karmester, a művészei vezető Zsoldos Béla Liszt-díjas zeneszerző, az est műsorvezetője Ördög Nóra volt.
A közel négyórás gálakoncert végén kisorsolásra került a közönség tagjai között a Hovány autókereskedés által felajánlott vadonatúj Ford Fiesta típusú személyautó is, amelyet a nyertes hamarosan átvehet.
Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész budapesti újévi koncertje 2019. január 4-én Bécsben folytatódik, ahol immár ötödik alkalommal rendezi meg újévi előadását, ezúttal ismét a Wiener Konzerthausban, világhírű művészek közreműködésével.
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Címkék: vendégművészként, közreműködésével, nézőközönségének, szerepvállalásai, hegedűjátékával, emelkedettségét, hegedűművésznek, csúcspontjaként, hegedűversenyét, szülőföldjükért, antiszemitizmus, tevékenységében, szakközépiskola, konzerthausban, feldolgozásban, tizenhatszoros, autókereskedés, gyermekkórusok, identitásukért, hungarikumként, produkciójával, hegedűversenyt, magyarságunkat, összetartozást, popsztárjaival, legkimagaslóbb, közszolgálati, honfitársaink, gálakoncertet, gálaműsorában, műsorvezetője, zongoraművész, gálakoncerten, jókívánságait, feldolgozásai, felebarátként, világ magyarságának, nemzet legkimagaslóbb, világhírű hegedűművész, kétszeres Kossuth-díjas, tizenhatszoros Grammy-díjas, 2019-es évet, olyan koncerttel, repertoár tekintetében, magyarságunkat képviseli, gálakoncert házigazdája, magyar rendvédelmi, magyar közélet, magyarságunk megőrzésében, ünnepi gálakoncerten, teljes Kárpát-medencéből, gálaest ünnepi, Mága Zoltán XI, Budapesti Újévi Koncert, Mága Zoltán, Papp László Budapest Sportarénában, Kossuth-díjas Nemzet Színésze, Törőcsik Mari, Shlomo Mintz, Jubileumi Budapesti Újévi Koncert, David Foster, Egyesült Államok, Prima Primissima-díjas, Sümegi Eszter, Kiss, Atilla Kossuth-díjas, Tóth Aladár Zeneiskola, Kodály Zoltán Ének-zenei, Pannon Gyermekkar, Molnár Ferenc Caramel, Ifjabb Mága Zoltán, Liszt Ferenc Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Osztályának, Nemzet Színészei, Molnár Piroska, Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Szacsvay László, Kossuth-díjas Eperjes Károly, Nemzet Művésze, Szakcsi Lakatos Béla, Magyar Örökség, Európai Kulturális Örökség, Herendi Porcelánmanufaktúra, Jászai Mari-díjas, Mága Zoltántól, Újévi Koncerten, Mága Zoltánt, Nemzet Színészeivel, Boldog Új Évet, Shlomo Mintznek, Mága Zoltánnal, Elsőként Bach, Sabbathsong Klezmer Band-del, Hava Nagila-t, Nyerges Attila, Balázs Fecó, Primarius Szimfonikus Zenekar, Liszt Ferencnek, Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola, Bonnyai Apolka, Liszt Ferenc-díjas, Máté Péter–, Mága Jennifer, Máté Péter Hazám, Donna Summer Last Dance, Bartók Béla Román, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Liszt Ferenc, Kálmán Imre, Budapesti Újévi Koncerten, Meskó Zsolt, Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekart, Antal Mátyás Liszt-díjas, Zsoldos Béla Liszt-díjas, Ördög Nóra, Ford Fiesta, Mága Zoltán Prima Primissima-díjas, Wiener Konzerthausban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Napfogyatkozás 2021 06 10  Medúza köd  Aranyosi Ervin: Tanulok repüln...  Facebookon kaptam  Nagyon szép.......  Facebookon kaptam  Nyári kép  Szeretettel Kedves Látogatóimn...  Kislány macival  Szeretettel Kedves Látogatóimn...  Margaretta csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Pipacsok a kerítésnél  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel Kedves Látogatóimn...  Kislány tehgerparton  Szitakötők  Facebookon kaptam  Zöld alma  Dacolva a sorssal .  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Az 53. Kékszalag ma rajtol Jó ...  Az 53. Kékszalag ma rajtol Jó ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Világvége: valóra válhat egy 5...  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam Cs ildikótó...  Aranyosi Ervin: Tanulok repüln...  Aki önmagát legyőzte, azt nem...  Én is azt gondolom  Facebookon kaptam  Célszerű lenne  Galgóczy Erzsébet: Milyen vagy...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Kislányok nyuszival  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napfényvitamin és csontegészsé...  Nagyon szép.......  Facebookon kaptam Annuska bar...  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Ír kastély......  Facebookon kaptam  Napfényvitamin és csontegészsé...  Munkálkodván Jézusért  Facebookon kaptam  Munka után  Mai harmónia kártyám  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Magyar nyár  E világi élet - 1944. július 2...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kislány tehgerparton  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Ha valamit szeretettel teszünk...  Png nő  Nyári kép  Volt szerelmek  Nagyon szép.......  Boldog születésnapot a ma ünne...  71 az új fertőzött, elhunyt eg...  Botrányos fotók: durván szétcs...  Kislány cicával  5 ok, hogy megszeressük a zöld...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nem tudnád  Nyári kép  Facebookon kaptam  Jó éjt !  Facebookon kaptam  Búcsú  Harmonia.......  Boldog születésnapot a ma ünne...  Én is azt gondolom  Nyári kép  Facebookon kaptam  Kislányok nyuszival  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Július  Aki önmagát legyőzte, azt nem...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
világ magyarságának, nemzet legkimagaslóbb, világhírű hegedűművész, kétszeres Kossuth-díjas, tizenhatszoros Grammy-díjas, 2019-es évet, olyan koncerttel, repertoár tekintetében, magyarságunkat képviseli, gálakoncert házigazdája, magyar rendvédelmi, magyar közélet, magyarságunk megőrzésében, ünnepi gálakoncerten, teljes Kárpát-medencéből, gálaest ünnepi, jókedvet Sümegi, pécsi Pannon, koncert megható, előadása alatt, közönség együtt, hegedművész &#8211, közönség szeme, utóbbi években, este legmeghatóbb, közönség legnagyobb, nyilvánosság előtt, gálakoncert egyik, első felvonás, egri Juhász, magyar Himnuszt, újévi koncerten, magyar zenei, nemzetközi előadó, egymillió forinttal, díjat nevében, tenyerén hordozott, szeretet adta, távolból kívánok, egész országnak, koncert után, nemzetközi Gáladíjat, orosz-izraeli származású, antiszemitizmus ellen, 2019-ben útjára, világ körül, koncerten Mága, híres Hava, nemzeti összetartozást, határon túli, zenekar frontembere, egyedi produkcióval, magyar identitásukért, határainkon kívül, magyar zeneművészet, gálaesten nagy, fiatal énekesnő, kiforrott hangú, igazán egyedi, gálaesten Beethoven, gálakoncertet Meskó, művészei vezető, közel négyórás, közönség tagjai, nyertes hamarosan, vendégművészként, közreműködésével, nézőközönségének, szerepvállalásai, hegedűjátékával, emelkedettségét, hegedűművésznek, csúcspontjaként, hegedűversenyét, szülőföldjükért, antiszemitizmus, tevékenységében, szakközépiskola, konzerthausban, feldolgozásban, tizenhatszoros, autókereskedés, gyermekkórusok, identitásukért, hungarikumként, produkciójával, hegedűversenyt, magyarságunkat, összetartozást, popsztárjaival, legkimagaslóbb, közszolgálati, honfitársaink, gálakoncertet, gálaműsorában, műsorvezetője, zongoraművész, gálakoncerten, jókívánságait, feldolgozásai, felebarátként, , ,
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1333
  • e Hét: 11818
  • e Hónap: 37970
  • e Év: 500679
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.