Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Urunk születésének hírüladása 03.25
  2019-03-25 09:28:28, hétfő
 
  Gyümölcsoltó Boldogasszony . Ünnepi szentmise
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Íme, a szűz fogan.
Azokban a napokban így szólt az Úr Acház királyhoz: ,,Kérj magadnak jelet az Úrtól, a te Istenedtől, akár az alvilág mélységeiből, akár felülről a magasból."
De Acház így válaszolt: ,,Nem kérek jelet és nem kísértem az Urat."
Erre Izajás próféta azt mondta: ,,Halljátok hát, Dávid háza! Nem elég nektek, hogy próbára teszitek az emberek türelmét, még az én Istenem türelmét is próbára teszitek? Ezért az Úr maga ad nektek jelet: íme, a szűz fogan, fiút szül, és Emmánuelnek nevezi el, ami annyit jelent: Velünk az Isten."
Ez az Isten igéje. Iz 7,10-14;8,10

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Íme, eljövök, hogy teljesítsem akaratodat.
Testvéreim!
Lehetetlen, hogy bikák és bakok vére bűnöket töröljön el. Ezért nyilatkozik így Krisztus, amikor a világba lép: Áldozatot és ajándékot nem kívántál, hanem emberi testet alkottál nekem. Nem kedves előtted az engesztelő és égőáldozat.
Ezért így szóltam: íme, elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat, amint a könyvtekercsben rólam írva van. Először tehát ezt mondta: ,,Áldozatot, ajándékot, engesztelő és égőáldozatot nem akartál, nem volt az kedves előtted", jóllehet ezeket a törvény írta elő. Azután így folytatta: ,,Íme, elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat." Tehát az előzőket eltörli, hogy helyébe állítsa az utóbbit. Vagyis Isten akarata szerint Jézus Krisztus testének feláldozása egyszer s mindenkorra megszentel bennünket.
Ez az Isten igéje. Zsid 10,4-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten feltárta örök tervét Mária előtt, hogy őt választotta a Megváltó anyjának..
Képen: Leonardo da Vinci: Angyali üdvözlet (1475 körül)
......


Abban az időben: Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt.
Az angyal belépett hozzá és így szólt: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!"
Ennek hallatára Mária zavarba jött, és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez.
Az angyal azonban folytatta: Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?"
Az angyal ezt válaszolta neki: ,,A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen."
Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerinti"
Ezután az angyal eltávozott.
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,26-38

Imádság
Atyám, te irgalmas szívvel hívsz engem, hogy találkozzak veled. Te nem elítélsz, hanem kiemelsz bűneimből és elindítasz egy új úton. Be kell ismernem, hogy sokszor ítélkezem embertársaim felett, és köveket ragadnék a kezembe, hogy a bűnös elnyerje méltó büntetését. A könyörtelen ítélkezés elnyomja szívemben a megbocsátás lelkületét. Te feltétel nélkül megbocsátasz mindenkinek, nekem is. Ezt a feltétel nélküli megbocsátást szeretném megtanulni, s gyakorolni embertársaim felé. Segíts, hogy szívemben őszinte bűnbánat ébredjen, és tudjak mindenkinek megbocsátani!.

A mindenható Isten üdvösségünk történetében egyedülálló feladatra választja Máriát: ő lesz a megtestesült Ige, a Megváltó édesanyja. Ennek hírét közli Gábor angyal a názáreti lánynak, ahogyan azt a mai ünnep evangéliumában olvassuk. Az üzenetből Mária megismeri Isten vele kapcsolatos tervét, majd kezdeti csodálkozása után elfogadja ezt a tervet, elfogadja sajátos feladatát az üdvösség művében. Egy ember beleegyezésére, Mária igenjére volt szükség ahhoz, hogy Isten Fia emberré lehessen, megszülethessen, eljöhessen emberi világunkba. És ebben a beleegyezésben benne van az egész emberiség vágya, mindazoké, akik Istentől várják a szabadulást, a megváltást, az üdvösséget.
Mária felajánlotta magát, egész életét Istennek. Ennek köszönhetően tudott az isteni kegyelem csodálatos gyümölcsöt teremni benne. Együttműködik a kegyelemmel, engedi, hogy a kegyelem átformálja és alkalmassá tegye a szolgálatra.
Isten bennünket is kiválaszt valamilyen feladatra, nekünk is küldetést ad, és alkalmassá tesz minket arra, hogy együttműködjünk kegyelmével. Ha felismerjük a mindenható Isten velünk kapcsolatos szándékát, akkor fogadjuk azt örömmel! Engedjük, hogy átformáljon minket az isteni kegyelem! Tegyük meg, amit Isten kér tőlünk! Legyen a mi életünk is szolgálat, Istennek tetsző szolgálat!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: együttműködjünk, megszülethessen, könyvtekercsben, beleegyezésére, szolgálóleánya, beleegyezésben, evangéliumában, együttműködik, boldogasszony, köszönhetően, magasságbeli, embertársaim, megtestesült, történetében, gondolkodóba, mélységeiből, megbocsátást, csodálkozása, megbocsátasz, felajánlotta, gyümölcsoltó, megbocsátani, égőáldozatot, kegyelmével, megbocsátás, szolgálatra, mindenkinek, választotta, teljesítsem, szabadulást, kapcsolatos, nyilatkozik, emmánuelnek, felismerjük, egyedülálló, kegyelemmel, szűz fogan, alvilág mélységeiből, emberek türelmét, könyvtekercsben rólam, kedves előtted”, törvény írta, előzőket eltörli, szűz neve, angyal belépett, angyal azonban, hatodik hónapban, angyal eltávozott, evangélium igéi, bűnös elnyerje, könyörtelen ítélkezés, megbocsátás lelkületét, Gyümölcsoltó Boldogasszony, OLVASMÁNY Izajás, Erre Izajás, Vagyis Isten, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Galilea Názáret, Magasságbeli Fiának, Isten Fiának, Erre Mária, Isten Fia, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vidámság  Facebookon kaptam Krisztinától  Dóró Sándor: Embernek maradni  A hagyma antibakteriális hatás...  Otthon  Eduardo Sacheri gondolata  Reményik Sándor: Pierrot &...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  39 ígéret  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Robert Merle tollából  Isten hűségének mértéke  IGEN így  Esterházy Péterre emlékezünk  Szabó T. Anna - Pitypang  Walter Chrysler mondta  Emlékezz  Különleges  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Robert Merle tollából  Erdei gyöngyvirág  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Töröld le  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Otthon  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jan Twardowski - Siessünk  Zilahy Lajos mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  A pitypang legendája  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Előfordul, hogy  Somlyó Zoltán - Orgonával  Csend  Csend  Alvó cica  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  ajándék, mellyel meglepem  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Pitypang szökőkút  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Egy tavasz  Mindig lesz olyan  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tavaszi este  Zilahy Lajos mondta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Erdei gyöngyvirág  Egy barátság története  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Baranyi Ferenc - N i n c s  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy gondolat  Martin Buber, A haszidim meséi  Walter Chrysler mondta  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Krisztinától  Reményik Sándor: Pierrot &... 
Bejegyzés Címkék
szűz fogan, alvilág mélységeiből, emberek türelmét, könyvtekercsben rólam, kedves előtted&#8221, törvény írta, előzőket eltörli, szűz neve, angyal belépett, angyal azonban, hatodik hónapban, angyal eltávozott, evangélium igéi, bűnös elnyerje, könyörtelen ítélkezés, megbocsátás lelkületét, feltétel nélküli, mindenható Isten, názáreti lánynak, üzenetből Mária, üdvösség művében, ember beleegyezésére, beleegyezésben benne, egész emberiség, isteni kegyelem, kegyelem átformálja, együttműködjünk, megszülethessen, könyvtekercsben, beleegyezésére, szolgálóleánya, beleegyezésben, evangéliumában, együttműködik, boldogasszony, köszönhetően, magasságbeli, embertársaim, megtestesült, történetében, gondolkodóba, mélységeiből, megbocsátást, csodálkozása, megbocsátasz, felajánlotta, gyümölcsoltó, megbocsátani, égőáldozatot, kegyelmével, megbocsátás, szolgálatra, mindenkinek, választotta, teljesítsem, szabadulást, kapcsolatos, nyilatkozik, emmánuelnek, felismerjük, egyedülálló, kegyelemmel, mindenkorra, feláldozása, üdvösségünk, könyörtelen, átformáljon, találkozzak, öregségében, megkérdezte, magtalannak, gyümölcsöt, csodálatos, mindörökké, égőáldozat, mindenható, megszentel, engesztelő, evangélium, megváltást, üdvösséget, lehetetlen, szentlecke, asszonynál, eltávozott, akaratodat, istenedtől, megtanulni, gyakorolni, valamilyen, átformálja, büntetését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2065
  • e Hét: 13127
  • e Hónap: 25803
  • e Év: 259550
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.