Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 3. hét csütörtök 05.09
  2019-05-09 10:16:41, csütörtök
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Aki teljes szívből hisz, méltó a keresztségre.
A jeruzsálemi üldözés idején az Úr angyala így szólt Fülöp diakónushoz: ,,Kelj föl! Menj délnek, arra az elhagyatott útra, amely Jeruzsálemből Gázába vezeti"
Fülöp felkerekedett és elindult. Egyszer csak megpillantotta az etióp királynőnek, Kandákénak egyik udvari főemberét, aki a királynő kincstárát kezelte. Az etióp kincstárnok Jeruzsálemben volt imádkozni. Visszatérőben kocsiján ülve Izajás próféta könyvét olvasta.
A Szentlélek akkor így szólt Fülöphöz: ,,Menj, és szegődjél oda a kocsihoz!" Fülöp odasietett, és hallotta, hogy Izajás próféta könyvéből olvas. Megkérdezte: ,,Érted-e, amit olvasol?" Az így válaszolt: ,,Hogyan érthetném, hacsak valaki meg nem magyarázza?"
Meg is kérte Fülöpöt, hogy szálljon fel és üljön melléje. Éppen ezt a szentírási részletet olvasta:
Mint a juhot, úgy vitték leölésre, s miként a bárány elnémul nyírója előtt, ő sem nyitotta szólásra ajkát.
Megaláztatásában vétetett el róla az ítélet.
Ki sorolhatja fel nemzedékét?
Hiszen élete elvétetik a földről.
Az udvari tiszt odafordult Fülöphöz: ,,Kérlek, kiről mondja ezt a próféta, önmagáról vagy valaki másról?"
Fülöp akkor beszélni kezdett, és az írásnak ebből a részletéből kiindulva hirdette neki Jézust. Amint továbbhaladtak az úton, valamilyen vízhez érkeztek. Az udvari tiszt akkor megszólalt: ,,Nézd, itt a víz; mi akadályozza hát, hogy megkeresztelkedjem?"
Ezzel megállíttatta a kocsit, majd Fülöppel együtt lement a vízbe, és Fülöp megkeresztelte. Amikor kijöttek a vízből, az Úr Lelke elragadta Fülöpöt, és az udvari tiszt nem látta őt többé. Örvendezve folytatta útját, és öröm volt a szívében.
Fülöp pedig Azótusban találta magát, és amíg csak Cezáreába nem ért, útközben minden helységben hirdette az evangéliumot.
Ez az Isten igéje. ApCsel 8,26-40

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus a szentáldozásban az élet kenyere.
...... ........


A kenyérszaporítás utáni napon Jézus így szólt a sokasághoz: ,,Senki sem jöhet hozzám, ha nem vonzza az Atya, aki küldött engem. Én feltámasztom őt az utolsó napon. A prófétáknál ezt olvassuk: Mindnyájan Isten tanítványai lesznek. Mindaz, aki hallgat az Atyára, és tanul tőle, hozzám jön. Nem mintha az Atyát látta volna valaki. Csak aki Istentől való, az látta az Atyát. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, annak örök élete van.
Én vagyok az élet kenyere. Atyáitok mannát ettek a pusztában, és mégis meghaltak. Itt a mennyből alászállott kenyér, hogy aki eszik belőle, meg ne haljon. Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adni fogok, az én testem a világ életéért."
Ezek az evangélium igéi. Jn 6,44-51

Imádság
Add Istenem, hogy szeressük egymást! Add, hogy minden embert szeressünk, még ellenségeinket is; nem azért, mivel testvéreink, hanem hogy azok legyenek! Add, hogy mindig égjen bennünk ez a testvéri szeretet, a testvér mint olyan iránt, és az ellenség iránt, hogy a szeretettől testvér legyen.

Elmélkedés
A csodálatos kenyérszaporítás utáni jézusi beszédet tovább olvasva az evangéliumban, újabb gondolattal gazdagodunk. Saját testéről, mint kenyérről ezt mondja Jézus: ,,Aki e kenyérből eszik, örökké él." Nem csupán ígéret ez, hanem beteljesedés is. Ígéret, üdvösségünk szempontjából a legfontosabb ígéret ez számunkra. Ha Krisztus testével táplálkozunk, akkor eljuthatunk az örök életre. Ebből a szempontból valóban a jövőnkre, végső sorsunkra vonatkozik ez a kijelentés. Ugyanakkor beteljesedésről is beszélhetünk, hiszen azáltal, hogy magunkhoz vesszük Krisztus testét az Eucharisztiában, már földi életünkben részesedünk az örökkévalóságban, már most birtokoljuk azt, aminek teljességét az örök életben kapjuk meg.
Az isteni gondviselés jelét és ajándékát fedezzük fel az Oltáriszentségben. Maga Isten gondoskodik rólunk, amikor lelki kenyeret nyújt nekünk a földi életben, és neki köszönhetjük, hogy vezet minket az örökkévalóság felé. Aki visszautasítja az Oltáriszentséget és nem akar élni annak vételével, az tulajdonképpen Isten szeretetét, gondviselését és végső soron az általa felkínált üdvösséget utasítja vissza.
A vallásosság megújításának nagy lehetősége tárul fel itt a hívek számára. Akik bűneik miatt nem járulhattak szentáldozáshoz és nem igyekeztek mielőbb megszabadulni azoktól, ne halogassák tovább a szentgyónást! Legyen rendszeres a szentgyónás, hogy rendszeressé válhasson a szentáldozás is!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kenyérszaporítás, oltáriszentséget, örökkévalóságban, megaláztatásában, szentáldozáshoz, beteljesedésről, eucharisztiában, cselekedeteiből, szentáldozásban, ellenségeinket, megkeresztelte, megpillantotta, visszautasítja, továbbhaladtak, tulajdonképpen, örökkévalóság, jeruzsálemből, megújításának, megállíttatta, megszabadulni, jeruzsálemben, visszatérőben, evangéliumban, felkerekedett, gondviselését, szempontjából, szentgyónást, feltámasztom, rendszeressé, evangéliumot, legfontosabb, beszélhetünk, köszönhetjük, beteljesedés, táplálkozunk, szentáldozás, jeruzsálemi üldözés, elhagyatott útra, etióp királynőnek, királynő kincstárát, etióp kincstárnok, szentírási részletet, bárány elnémul, udvari tiszt, írásnak ebből, részletéből kiindulva, élet kenyere, kenyérszaporítás utáni, utolsó napon, mennyből alászállott, világ életéért, evangélium igéi, Apostolok Cselekedeteiből, Jeruzsálemből Gázába, EVANGÉLIUM Szent János, Mindnyájan Isten, Maga Isten, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soha ne kedvezz...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Őrizkednünk kell...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  képre írva  Adakozás  Paul David Tripp Április 21  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Erdőn  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Krisztinától  Elköszönt  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Örülök, hogy látlak!  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png virág  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akik bántanak téged  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Albert Einsteinről  Popper Péter szavai  Kellemes délutánt kívánok  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem tiéd  Az engedelmesség miért nem vál...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A boldog családok mind hasonló...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  George Gordon Lord Byron: Inez...  Albert Einsteinről  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Őrizkednünk kell...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 21  Sose bánj semmit  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png fotel  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Soha ne kedvezz...  Png cica  Nem tudhatod  Jónás Tamás – Végtelen b...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png lepke  Erdőn  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete-erdő desszert  Szép álmokat!  Png cica  Alvó cicák  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
jeruzsálemi üldözés, elhagyatott útra, etióp királynőnek, királynő kincstárát, etióp kincstárnok, szentírási részletet, bárány elnémul, udvari tiszt, írásnak ebből, részletéből kiindulva, élet kenyere, kenyérszaporítás utáni, utolsó napon, mennyből alászállott, világ életéért, evangélium igéi, testvéri szeretet, testvér mint, ellenség iránt, szeretettől testvér, legfontosabb ígéret, örök életre, szempontból valóban, örök életben, isteni gondviselés, földi életben, örökkévalóság felé, tulajdonképpen Isten, általa felkínált, vallásosság megújításának, hívek számára, kenyérszaporítás, oltáriszentséget, örökkévalóságban, megaláztatásában, szentáldozáshoz, beteljesedésről, eucharisztiában, cselekedeteiből, szentáldozásban, ellenségeinket, megkeresztelte, megpillantotta, visszautasítja, továbbhaladtak, tulajdonképpen, örökkévalóság, jeruzsálemből, megújításának, megállíttatta, megszabadulni, jeruzsálemben, visszatérőben, evangéliumban, felkerekedett, gondviselését, szempontjából, szentgyónást, feltámasztom, rendszeressé, evangéliumot, legfontosabb, beszélhetünk, köszönhetjük, beteljesedés, táplálkozunk, szentáldozás, keresztségre, járulhattak, szeretettől, üdvösségünk, testvéreink, gondoskodik, jeruzsálemi, megkérdezte, kincstárnok, eljuthatunk, részletéből, vallásosság, alászállott, szempontból, akadályozza, gondviselés, gondolattal, tanítványai, szentgyónás, részesedünk, elhagyatott, prófétáknál, diakónushoz, birtokoljuk, teljességét, gazdagodunk, királynőnek, örvendezve, lehetősége, csodálatos, mindnyájan, szentírási, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5801
  • e Hónap: 38955
  • e Év: 272702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.