Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
terjedelmes interjú Cristiano Ronaldóval
  2019-10-29 21:15:52, kedd
 
   
  Már pár éve a Juventus játékosa, ahol eredményesen játszik
Kedden reggel jelent meg a France Football legújabb száma, amely terjedelmes interjút közöl Cristiano Ronaldóval.
...... ........... .....


Az interjú a Juventus október 22-i, Lokomotiv Moszkva elleni Bajnokok Ligája mérkőzése utáni napon készült a portugál klasszissal, amelyet a torinói csapat 2-1-re megnyert.
- A tehetség önmagában nem elég:
Mindenekelőtt elengedhetetlen a tehetség. Nélküle sehova nem jutsz. A tehetség viszont teljesen haszontalan, ha nem párosul munkával. Senkinek sem repül a sült galamb a szájába. Soha nem értem volna el azt, amit elértem, ha nincs ekkora munkabírásom."
- Fittségének titka:
,,Mindannyian megöregszünk. Képes lehetsz arra, hogy sokáig egészséges maradj, de a testünk bizony elhasználódik, ez ellen nem tehetünk semmit. Azt mondják, hogy atletikus vagyok, de ez nem csak a testi adottságaim és az edzések miatt vagy így. Kell ehhez a megfelelő életvitel, a jó táplálkozás, elegendő alvás, a jól megválasztott gyakorlatok. Életem cirka 70 százalékát a futballnak dedikálom. Kell bizonyos intelligencia ahhoz, hogy ez kitartson. Erre mondom, hogy ez része egy labdarúgó nevelésének."
- Hétszáz gól, és a kedvenc közülük:
,,Elképesztő mennyiség a hétszáz gól, attól meg még büszkébbé válok, hogy ezt a számot csak nagyon kevesen érték el rajtam kívül. Nekem mindig az utolsó a legfontosabb, de ha arra kérnének, hogy válasszak egyet, akkor a Juventus ellen lőtt ollózós gólt mondanám. Éveket kellett várnom, hogy végre lőjek egy olyan gólt, ráadásul sorsdöntő pillanatban szereztem, egy nagyon fontos mérkőzésen, egy hatalmas csapat ellen, egy egészen különleges kapussal, Buffonnal szemben.
- A manchesteri csapattársak és Ferguson leckéi:
,,19-20 évesen fogtam fel, hogy a labdarúgás számokból, trófeákból, rekordokból áll, nem csupán abból, hogy mit mutatsz a pályán. Ha nyerni akarsz valamit, akkor gólokat kell szerezned. Ez a legfontosabb dolog a futballban azután, hogy a csapattal nyertél. Ez a két dolog viszont erősen kapcsolódik egymáshoz. Ezt a felismerést a fejlődésem folyamán beleépítettem a játékomba és a gondolkodásomba. A kezdetekkor cselezgettem, a szórakoztatást helyzetem előtérbe, de megértettem, hogy ez magában nem elég. Gólokat kellett szereznem, és ilyen szempontból nagy szerencsém volt a Manchester Unitedben, hogy olyan játékosok vettek körül, akik tudatosították ezt bennem, segítettek abban, hogy jobbá váljak. Alex Ferguson is rengeteg dolgot tanított nekem, általa értettem meg, hogy mekkora potenciál rejlik bennem a befejezéseknél, hogy nem elég cselezni és gólpasszokat adni. Úgy hiszem, hogy egy kiforrott játékos vagyok, akinek nem igazán van gyenge pontja. Képes vagyok gólt szerezni jobbal, ballal és fejjel egyaránt. Erős és gyors vagyok. Ilyen kvalitásokkal bírva, hozzátéve a hatalmas munkabírást, az egészséges életvitelt, elég nehéz ezt túlszárnyalni, pláne 34 és fél évesen. Mindenemért megdolgoztam, mentálisan és fizikálisan egyaránt. Habár nem hiszek abban, hogy valami tökéletes lehet, mégis azt akarom, hogy azzá váljak, vagy legalábbis közel azzá."
...... ......


- Jéghideg fürdő hajnali 4-kor:
Az elmúlt este nehéz mérkőzésünk volt. egy olyan ellenféllel találtuk szembe magunkat (Lokomotiv Moszkva), amely nem akart játszani, odaszögezte magát a kapujához. Nagyon nehéz volt gólt lőni nekik. Nekem nem is sikerült, ami frusztrált a lefújás után. Ez teljesen normális, amikor nem sikerült elérned azt, amit szeretsz. A legfontosabb viszont az volt, hogy a csapat nyert. Mire az öltözőbe értem, már túl is voltam a csalódottságon. Elmentem vacsorázni a barátokkal, hajnali négykor értem haza, ahol egy jeges fürdőt vettem, mielőtt lefeküdtem volna. Reggel 10-kor keltem, elkészítettem a reggelimet, 11-kor már indultam is a konditerembe. Ha nincs meg benned ez a fegyelem nap nap után, akkor képtelen vagy a csúcson maradni tizenöt éven keresztül."
- Az emberek körülötte és a jóga:
,,Azért vagyok ma az, aki, mert okos emberek vesznek körül, akik szeretnek és inspirálnak. Minden nap tanulok valamit tőlük. Minden ismerősömtől a legjobbat próbálom megtanulni. Négy-öt évvel ezelőtt megértettem, amikor apa lettem pláne felfogtam, hogy fiatalon hatalmas hibát vétettem. Nem szerettem az iskolát, nem tanultam meg azt, amit kellett. Most többet akarok tanulni, mint valaha. Tanultabb szeretnék lenni, tanítani is dolgokat, és sokat olvasni az orvostudományról és a jógáról. Sok dokumentumfilmet nézek a jóga mestereiről és azokról, akik meditációt tanítanak. Napi 15-20 percet szoktam gyakorolni, azt kell mondanom, hogy működőképes gyakorlataik vannak. Mindent ki kell próbálnunk, mert mindenhol problémákba ütközünk az életben, rengeteg stressz ér minket nap mint nap. Ha ettől képesek vagyunk megszabadulni, az fantasztikus érzés!"
- Az Nobel-díj és az Aranylabda párhuzama:
,,Sokat tanultam Michael Jordantől, ahogyan mindenkitől, aki valamiben kiváló, és ilyenkor nem kizárólag a sportról beszélek. Szeretek olyan könyveket olvasni, amelyek Nobel-díjas emberekről szólnak, arrólo, hogy miket fedeztek fel vagy találtak ki, esetleg fejlesztettek. Ezeknek az embereknek a Nobel-díj olyan lehet, mint nekem az Aranylabda. Ezért van, hogy szeretem tudni, miért találtak ki valamit, és hogy valósították meg elképzeléseket."
- Bajnokságok és bajnoki címek:
,,Angliában focizni nem olyan, mint Spanyolországban vagy Olaszországban. Ugyanakkor az, hogy mindhárom országban játszhattam, sokat tett hozzá a fejlődésemhez. Nem jutottam volna el idáig, ha nem olyan típus vagyok, aki szereti a kihívásokat, és félek kimozdulni a komfortzónámból. Kivételes képességem van az alkalmazkodáshoz. Képes vagyok csapatot, edzőt váltani, vagy a klubomtól a nemzeti csapathoz úgy menni, hogy az egy picit sem befolyásolja a teljesítményemet. Nem hiszem, hogy sok olyan labdarúgó szaladgál a világban, aki bajnoknak mondhatja magát ebben a három országban."
- Jelenleg a hatodik legeredményesebb játékos a futball történetében:
,,Ha így nézzük, ez akár egy újabb cél lehetne, mert nem is vagyok annyira távol a csúcstól. De nem engedem meg magamnak, hogy egy cél hajkurászásának megszállottja legyek. Minden, amit elértem életemben, természetesen jött. Ha csak arra koncentrálunk, hogy elérjünk egy célt, a telíti az ember fejét. Persze, ha még egy csúcsot magaménak tudhatnék... Már 15 éve annak, hogy elkezdtem ezt az áldozatokkal teli utazást. Értékelem azt, amit eddig letettem az asztalra, de azt még ennél is jobban fogom értékelni, amikor végre a barátaimmal és a családommal lehetek, láthatom a gyerekeimet felnőni. Ez az idő viszont még nem jött el, azt hiszem, hogy még van mit adnom a pályán..."
*
- Ronaldo: Ha rajtam múlna, csak válogatott és BL-meccseket játszanék
Cristiano Ronaldo hosszabb interjút adott a France Footballnak, majd Torinóban együtt vacsorázott az újság kiérkezett delegációjával és Fabio Paraticivel, a Juventus sportigazgatójával. Az olasz Corriere dello Sport mindebből azt a következtetést szűrte le, hogy nem kizárt, a portugál nyeri meg december másodikán az Aranylabdát, amely számára már a hatodik lenne.
...... ........... .....


A France Footballnak adott nyolcoldalas interjúban több témát is érint a 34 éves támadó. Beszélt rivalizálásáról az argentin Messivel, hogy számára melyek a legfontosabb mérkőzések, ahogyan meglepően nyilatkozott arról is, hogy mi lesz vele pályafutása befejeztével.
- Sok gól a mérkőzések utolsó negyedórájában:
,,Ez is azt mutatja, hogy nem spórolok az erőmmel, a lefújásig hajtok. Nem csak fejben, de fizikálisan is felkészült vagyok ahhoz, hogy a hajrákban képes legyek betalálni. Bár nem tagadom, meglep, hogy a végén ennyiszer szerzek gólt. Azt eddig is tudtam, hogy második félidőben többször vagyok eredményes"
- A rivalizálás Messivel:
,,Sokan mondják, hogy megerősítjük egymást, hogy attól lettünk ennyire jók, hogy sokszor játszottunk egymás ellen Spanyolországban, jobbá váltunk ettől a harctól. Ebben lehet is némi igazság. A Real Madridban mindig jobban éreztem a jelenlétét, amitől mindig nagyobb nyomás nehezedett rám, mint ahogyan mondjuk korábban a Manchester Unitedben. Egy egészséges rivalizálás volt, amely jól szimbolizálta a két klubot is, a Real Madridot és a Barcelonát. Ha jól tudom, ő is beszélt arról, hogy érzékeli a hiányomat az ottani versengésben. Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy az én motivációm nem másoktól függ. Én mindig a legmagasabb szinten akarok maradni."
- A legnagyobb motiváció:
,,Ha rajtam múlna, kizárólag fontos mérkőzéseket játszanék. Értem ezalatt a válogatottat és a Bajnokok Ligáját. Ezek azok a meccsek, amelyek a legjobban motiválnak engem. Ezeken érzem igazán a tétet, a komoly nyomást. Aztán nyilván maximálisan profinak kell maradnod, amivel megtiszteled a családodat és a klubot, amelynek tagja vagy, amely fizet téged. Minden nap a legjobbat kell kihoznod magadból."
- Milyen emlékek maradnak a karrier befejezése után?
,,Mindig nagyon megtisztelő, amikor hallod, hogy téged éltetnek. Amikor mondják, hogy te vagy a legjobb, hogy egy fantasztikus labdarúgó vagy. Ma természetesen figyelem azt, hogy miket mondanak rólam, de utána, amikor már mindennek vége, a pályafutásom lezárult, már nem fognak érdekelni ezek a dolgok, mert mindent ki fogok kapcsolni."
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Címkék: dokumentumfilmet, spanyolországban, alkalmazkodáshoz, legeredményesebb, teljesítményemet, orvostudományról, komfortzónámból, hajkurászásának, gondolkodásomba, rivalizálásáról, elengedhetetlen, befejezéseknél, delegációjával, elképzeléseket, csalódottságon, negyedórájában, tudatosították, következtetést, olaszországban, szórakoztatást, természetesen, beleépítettem, elhasználódik, megszállottja, megválasztott, fejlesztettek, elkészítettem, megszabadulni, szimbolizálta, kvalitásokkal, intelligencia, túlszárnyalni, koncentrálunk, fejlődésemhez, mindenekelőtt, legfontosabb, portugál klasszissal, torinói csapat, tehetség önmagában, tehetség viszont, sült galamb, testünk bizony, testi adottságaim, edzések miatt, megfelelő életvitel, futballnak dedikálom, labdarúgó nevelésének, kedvenc közülük, számot csak, olyan gólt, nagyon fontos, hatalmas csapat, Cristiano Ronaldóval, France Football, Lokomotiv Moszkva, Bajnokok Ligája, Manchester Unitedben, Alex Ferguson, Michael Jordantől, Cristiano Ronaldo, France Footballnak, Fabio Paraticivel, Real Madridban, Real Madridot, Bajnokok Ligáját,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszer minden a helyére kerül  Tavaszi kép  Mindenre meg kell érni.  Oxygén cseppek használata  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Szép májusi napokat!  Lelked alaphangja a DERŰ.  Virágos csendélet  Facebookon kaptam  Barátság  Facebookon kaptam  A hűség  Malahit és kvarc  Facebookon kaptam  A divat változik  Facebookon kaptam  Maszk  Aki nem önmaga lámpása: sötétb...  A szeretetről  A ricinusolaj gyógyhatásairól  Kobalt - kvarc és pirit  Már 20 perc a természetben is ...  Mindenki életében eljön a pill...  Istenimádat, győzelem, eltávol...  Kellemes napot kívánok  Ballada május első napjáról  Mangán  Már 20 perc a természetben is ...  A hűség  Az igaz barátság  Pablo Neruda : Asszonyi test  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Elmúlt szerelem  A hűség  Szeretettel köszöntelek !  A köszvényről jó tudni  Elmúlt szerelem  A köszvényről jó tudni  Istenimádat, győzelem, eltávol...  Ki lehet bírni  Mindenki életében eljön a pill...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kislány  Ebédfőzés.....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dalolva éld az életed . . .  Harmonia.......  Szép májusi napokat!  A köszvényről jó tudni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pablo Neruda : Asszonyi test  Kobalt - kvarc és pirit  Kislány cicákkal  Facebookon kaptam  Különleges mini rózsa, teljes...  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színé...  Aki nem önmaga lámpása: sötétb...  Nászéjszaka  Mókus virággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Böröczki Mihály - Pacsirtaröpt  A házasság jogi egyezség  Facebookon kaptam  Opál  Szeress nagyon  A házasság jogi egyezség  De az igazság az, ...  Hallgatni kell a szívedre  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Vágyakozás  Facebookon kaptam  Az ember jól-rosszul mégiscsak  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Ó légy ma vendégünk  Füst Milán - A légen át szerel...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel Mindenkinek !  Facebookon kaptam  De az igazság az, ...  Facebookon kaptam  Aurikalcit  Mókus virággal  Aki nem önmaga lámpása: sötétb...  Nászéjszaka  Jó reggelt kedves látogatóimn... 
Bejegyzés Címkék
portugál klasszissal, torinói csapat, tehetség önmagában, tehetség viszont, sült galamb, testünk bizony, testi adottságaim, edzések miatt, megfelelő életvitel, futballnak dedikálom, labdarúgó nevelésének, kedvenc közülük, számot csak, olyan gólt, nagyon fontos, hatalmas csapat, egészen különleges, manchesteri csapattársak, labdarúgás számokból, legfontosabb dolog, futballban azután, csapattal nyertél, fejlődésem folyamán, kezdetekkor cselezgettem, szórakoztatást helyzetem, kiforrott játékos, hatalmas munkabírást, egészséges életvitelt, elmúlt este, olyan ellenféllel, lefújás után, legfontosabb viszont, csapat nyert, öltözőbe értem, jeges fürdőt, csúcson maradni, emberek körülötte, legjobbat próbálom, jóga mestereiről, fantasztikus érzés, sportról beszélek, nemzeti csapathoz, három országban, hatodik legeredményesebb, futball történetében, ember fejét, csúcsot magaménak, áldozatokkal teli, családommal lehetek, gyerekeimet felnőni, újság kiérkezett, olasz Corriere, következtetést szűrte, portugál nyeri, hatodik lenne, argentin Messivel, legfontosabb mérkőzések, mérkőzések utolsó, lefújásig hajtok, hajrákban képes, végén ennyiszer, rivalizálás Messivel, egészséges rivalizálás, ottani versengésben, legmagasabb szinten, legnagyobb motiváció, legjobban motiválnak, komoly nyomást, legjobbat kell, karrier befejezése, fantasztikus labdarúgó, pályafutásom lezárult, dokumentumfilmet, spanyolországban, alkalmazkodáshoz, legeredményesebb, teljesítményemet, orvostudományról, komfortzónámból, hajkurászásának, gondolkodásomba, rivalizálásáról, elengedhetetlen, befejezéseknél, delegációjával, elképzeléseket, csalódottságon, negyedórájában, tudatosították, következtetést, olaszországban, szórakoztatást, természetesen, beleépítettem, elhasználódik, megszállottja, megválasztott, fejlesztettek, elkészítettem, megszabadulni, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 588
  • e Hét: 7074
  • e Hónap: 18892
  • e Év: 393942
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.