Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 32. vasárnap 11.10
  2019-11-09 06:58:16, szombat
 
  OLVASMÁNY a Makkabeusok második könyvéből
Isten feltámasztja övéit az örök életre.
A pogány Antiokhosz Epifánész uralkodása idején történt, hogy elfogtak hét testvért, anyjukkal együtt. A király arra akarta őket kényszeríteni, hogy egyenek a sertéshúsból, ezért korbáccsal és szíjjal verték őket.
Az egyikük, aki a többiek nevében is beszélt, ezt mondta: ,,Mit akarsz tőlünk kérdezni vagy megtudni? Mert készek vagyunk rá, hogy inkább meghaljunk, semmint megszegjük atyáink törvényeit." A második, amikor már végét járta, felkiáltott: ,,Te gonosztevő! Földi életünket elveheted, de a mindenség királya feltámaszt minket az örök életre, mert az ő törvényeiért halunk meg."
Utána a harmadikat kínozták meg. Amikor nyelvét követelték, készségesen kinyújtotta, és a kezét is bátran odatartotta. Hősiesen mondta: ,,Az ég adta, de törvényeiért kevésbe veszem. Remélem, újra visszakapom tőle." Még a király és környezete is elámult az ifjú bátorságán, aki a kínokat ennyire semmibe vette.
Miután meghalt, ugyanilyen kínzásoknak vetették alá a negyediket. is. Amikor már-már halálán volt, így szólt: ,,Vigasztaló nekünk emberkéz által veszni el, ha belekapaszkodhatunk abba az Isten adta reménybe, hogy ő feltámaszt minket. Ám a te számodra nincs feltámadás az életre."
Ez az Isten igéje. 2Mak 7,1-2.9-14

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt második leveléből
Erősítsen meg benneteket az Úr, hogy mindig a jót mondjátok és tegyétek!
Testvéreim!
Isten, aki szeretett minket, s kegyelmével állandó vigasztalást és jó reménységet ajándékozott nekünk, vigasztalja meg szíveteket, és szilárdítson meg benneteket minden jó tettben és szóban.
Végül, imádkozzatok értünk, testvérek, hogy az Úr szava terjedjen és dicsőségre jusson, mint nálatok is, és hogy megszabaduljunk az ártó és gonosz emberektől. A hit ugyanis nem mindenkié.
Az Úr azonban hűséges, megerősít benneteket, és megoltalmaz a gonosztól. Bízunk az Úrban, hogy megtartjátok, amit meghagytunk nektek, és a jövőben is meg fogjátok tartani. Az Úr vezérelje szíveteket Isten szeretetére és krisztusi türelemre!
Ez az Isten igéje. 2Tessz 2,16-3,5

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Krisztus a feltámadásban örök életet ad nekünk.
Abban az időben odajárultak Jézushoz néhányan a szadduceusok közül, akik azt tartják, hogy nincs feltámadás, és megkérdezték tőle:
,,Mester! Mózes meghagyta nekünk: Ha valakinek meghal a testvére, és asszonyt hagy maga után, gyermeket azonban nem, akkor a testvér vegye el az özvegyet, és támasszon utódot testvérének.
Volt hét testvér. Az első megnősült, aztán meghalt utód nélkül. Az asszonyt elvette a második, aztán a harmadik, majd sorra mind a hét. De mind úgy halt meg, hogy nem maradt utód utána. Végül az asszony is meghalt.
A feltámadáskor vajon kié lesz az asszony? Hisz mind a hétnek felesége volt."
Jézus ezt válaszolta nekik: ,,A világ fiai nősülnek és férjhez mennek. Akik pedig méltók rá, hogy eljussanak a másik világba és a halálból való feltámadásra, nem nősülnek, s nem is mennek férjhez. Hiszen már meg se halhatnak többé, mert az angyalokhoz hasonlítanak, és az Istennek a fiai, mert feltámadtak.
Arról, hogy a halottak feltámadnak, már Mózes is beszélt a csipkebokorról szóló részben, ahol az Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének és Jákob Istenének nevezi. Isten azonban nem a holtaké, hanem az élőké, hiszen mindenki érte él."
Ezek az evangélium igéi.
Vagy rövidebb forma:
EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből 20,27.34-38
Krisztus a feltámadásban örök életet ad nekünk.
Abban az időben Jézus ezeket mondta a szadduceusoknak, akik azt tartják, hogy nincs feltámadás:
,,A világ fiai nősülnek és férjhez mennek. Akik pedig méltók rá, hogy eljussanak a másik világba és a halálból való feltámadásra, nem nősülnek, s nem is mennek férjhez. Hiszen már meg se halhatnak többé, mert az angyalokhoz hasonlítanak, és az Istennek a fiai, mert feltámadtak.
Arról, hogy a halottak feltámadnak, már Mózes is beszélt a csipkebokorról szóló részben, ahol az Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének és Jákob Istenének nevezi. Isten azonban nem a holtaké, hanem az élőké, hiszen mindenki érte él."
Ezek az evangélium igéi.
Lk 20,27-38 vagy rövidebb: Lk 20,27.34-38

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A halál tényével találkozva könnyen azt gondoljuk, hogy az életnek ezzel vége, s utána nem következik semmi. Hisszük, hogy Isten, aki életet ad minden embernek, képes arra, hogy új életet adjon a halál után. A mennyei Atya életet adott neked, amikor húsvétvasárnap feltámasztott, és új életet ad majd nekünk is, amikor feltámaszt minket az örök életre. Jézusom, hiszek feltámadásodban, s hiszem, hogy te vagy a halhatatlan Úr. Te vállaltad emberi sorsunkat, s életedet megosztottad velünk. Hozzád kötöm magam, hogy veled éljek, s részesüljek a feltámadásban. Segíts engem szüntelenül törekedni a mennyország, az örökkévalóság felé

Elmélkedés
Mi lesz a halál után?
Az ember mindig is kíváncsi volt arra, tudni szerette volna, hogy milyen a túlvilág? Csak kevesen vonták kétségbe annak létezését, a legtöbb ember meg van győződve arról, hogy létezik a túlvilág, csak éppen nincs róla sok ismeretünk. A fantáziánk persze sok mindent kitalálhat, de ennek nem sok köze lehet a valósághoz, hiszen onnan még ember nem tért vissza, hogy elmondhatta volna tapasztalatait.
Keresztény emberként az isteni kinyilatkoztatás és Jézus Krisztus tanítása alapján hisszük, hogy létezik a túlvilág, ahová a földi élet befejezése, a halál után juthatunk. Földi életünk határozza meg, hogy mit érdemlünk majd: az Istent elutasítók a kárhozatra, a pokolba kerülnek, az Isten szeretetét elfogadók és az ő akarata szerint élők pedig a mennyországba jutnak. Hitünk szerint ezek nem helyek, amelyek egy távoli galaxisban találhatóak, hanem állapotok, amelyek örökké tartanak. A hely és az idő kategóriájából nehéz kiszakadnia értelmünknek, hiszen itt a földön testi mivoltunk miatt mindent egy bizonyos helyen és meghatározott időben teszünk. A túlvilágon már nem létezik a hely és az idő korlátja, ezért a világmindenséget betöltő Istennel leszünk együtt teljes boldogságban és szeretetben, s ez a boldog állapot soha nem fog megszűnni, azaz örökké fog tartani. És lehet, hogy lesznek olyanok is, akik örökké nélkülözni fogják mindezt, mert ők elutasítják Istent.
Bizonyítékunk, azaz tudományosan igazolható és kétségbevonhatatlan bizonyítékunk nincs arról, hogy létezik a pokol és a mennyország, de akik tagadják ezek létezését, ők sem rendelkeznek olyan bizonyítékkal, amely vélt igazukat egyértelműen alátámasztja. Mindez a hit világába tartozik. Hívő emberként viszont nyugodtan állíthatjuk, hogy nem alaptalan a hitünk. Jézus Krisztus feltámadása olyan túlvilágra mutató jel, amelyet az ember elfogad, legalábbis a vallásos ember hittel elfogad. Az Úr feltámadása erősíti bennünk azt a reményt, hogy mi is eljuthatunk a mennybe, ahová Isten minden embert meghív. Amíg a pokol létezése elrettent bennünket, addig a mennyország létezése örömmel tölt el és arra ösztönöz, hogy törekedjünk oda eljutni.
A mai evangélium témája a halál és a feltámadás. Érdemes nagyon figyelmesen olvasnunk Jézus szavait. Mégpedig azért, mert amikor mi beszélünk a halálról és a halál utáni életről, akkor ezt értelemszerűen emberként tesszük. Emberi tapasztalataink alapján, emberi értelemmel, emberi szavakkal próbálunk beszélni arról, ami nem tartozik emberi világunkhoz, hanem Isten világának a része. Jézus szava viszont értékesebb az emberi szónál, kijelentéseit isteni kinyilatkoztatásnak tekintjük. A mi emberi elképzeléseink és következtetéseink tévesek lehetnek, az Úr szavában viszont megbízhatunk. Jézus feltámadásának eseménye nem önmagában álló rendkívüli dolog, hanem azt hirdeti számunkra, hogy mi is feltámadunk, azaz halálunk után Isten kegyelméből újjászületünk a túlvilági életre, az örökkévalóságra.
És mi lesz földi kapcsolatainkkal odaát? Láthatjuk-e majd a mennyben azokat, akiket a földi életben ismertünk? Találkozunk-e családtagjainkkal? Hiszem, hogy Istennek tetsző szeretet-kapcsolataink túlélik a halált.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: világmindenséget, kapcsolatainkkal, kinyilatkoztatás, szadduceusoknak, tapasztalataink, megszabaduljunk, örökkévalóságra, feltámadásodban, húsvétvasárnap, csipkebokorról, értelemszerűen, feltámadásának, elképzeléseink, kategóriájából, tapasztalatait, bizonyítékkal, feltámadásban, bizonyítékunk, kapcsolataink, meghatározott, örökkévalóság, kényszeríteni, kijelentéseit, újjászületünk, mennyországba, feltámadáskor, feltámasztott, törvényeiért, feltámasztja, megbízhatunk, feltámadásra, értelmünknek, szadduceusok, tesszaloniki, imádkozzatok, szilárdítson, örök életre, pogány Antiokhosz, király arra, többiek nevében, mindenség királya, harmadikat kínozták, ifjú bátorságán, kínokat ennyire, tesszaloniki hívekhez, feltámadásban örök, időben odajárultak, szadduceusok közül, testvér vegye, első megnősült, asszonyt elvette, feltámadáskor vajon, Antiokhosz Epifánész, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének, Jákob Istenének, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kételkedés kezelése  Png ház  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép estét  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kellemes délutánt kívánok  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Elköszönt  A másik dolog,  Szívem tiéd  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Fekete-erdő desszert  Akarat  Facebookon kaptam  Hiányzik  Adakozás  Png kutya  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy lelki imádság  Gonosz démon-álarc  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Krisztinától  A jó emberek mindig szépek mar...  Csak a fogyatkozás látható  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Lóhere  Akarat  Nagyon különös  A jó emberek mindig szépek mar...  Éretlen vers  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyi telefonál  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Szívem  Németh László tollából  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png kutya  Paul David Tripp Április 21  Egy lelki imádság  Egy lelki imádság  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén... 
Bejegyzés Címkék
örök életre, pogány Antiokhosz, király arra, többiek nevében, mindenség királya, harmadikat kínozták, ifjú bátorságán, kínokat ennyire, tesszaloniki hívekhez, feltámadásban örök, időben odajárultak, szadduceusok közül, testvér vegye, első megnősült, asszonyt elvette, feltámadáskor vajon, hétnek felesége, világ fiai, másik világba, halálból való, angyalokhoz hasonlítanak, halottak feltámadnak, csipkebokorról szóló, evangélium igéi, időben Jézus, halál tényével, életnek ezzel, halál után, mennyei Atya, örökkévalóság felé, legtöbb ember, fantáziánk persze, isteni kinyilatkoztatás, földi élet, pokolba kerülnek, mennyországba jutnak, távoli galaxisban, földön testi, bizonyos helyen, világmindenséget betöltő, boldog állapot, ember elfogad, vallásos ember, pokol létezése, mennyország létezése, halál utáni, emberi szónál, túlvilági életre, mennyben azokat, földi életben, világmindenséget, kapcsolatainkkal, kinyilatkoztatás, szadduceusoknak, tapasztalataink, megszabaduljunk, örökkévalóságra, feltámadásodban, húsvétvasárnap, csipkebokorról, értelemszerűen, feltámadásának, elképzeléseink, kategóriájából, tapasztalatait, bizonyítékkal, feltámadásban, bizonyítékunk, kapcsolataink, meghatározott, örökkévalóság, kényszeríteni, kijelentéseit, újjászületünk, mennyországba, feltámadáskor, feltámasztott, törvényeiért, feltámasztja, megbízhatunk, feltámadásra, értelmünknek, szadduceusok, tesszaloniki, imádkozzatok, szilárdítson, ajándékozott, vigasztalást, megtartjátok, alátámasztja, megkérdezték, hasonlítanak, rendelkeznek, egyértelműen, tudományosan, boldogságban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2124
  • e Hét: 4305
  • e Hónap: 37459
  • e Év: 271206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.