Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Adventi köznapok - december 23.
  2019-12-23 18:34:58, hétfő
 
  OLVASMÁNY Malakiás próféta könyvéből
Az Úr megjelenését ,,angyal" készíti elő. A Megváltó előhírnöke - miként Illés - a bűnbánat tüzével tisztítja a szíveket.
Ezt mondja az Úr, a mi Istenünk: ,,Íme, elküldöm hírnökömet, hogy elkészítse előttem az utat. Hamarosan belép szentélyébe az Úr, akit kerestek, és a szövetség angyala, aki után vágyakoztok. Lám, már jön is! - mondja a Seregek Ura. De ki tudja majd elviselni jövetele napját? És ki maradhat állva, amikor megjelenik? Mert olyan, mint az olvasztók tüze és a ványolók lúgja. Leül, mint az ezüstolvasztó és tisztító mester. Megtisztítja Lévi fiait, megnemesíti őket, mint az aranyat és az ezüstöt szokás, hogy igazságban mutassanak be áldozatot az Úrnak." Júda és Jeruzsálem áldozata tetszeni fog akkor az Úrnak, éppúgy, mint a régmúlt időkben, mint az első években. Nézzétek, elküldöm nektek Illés prófétát, mielőtt elérkeznék az én nagy és félelmetes napom. Ő újra a fiak felé fordítja az apák szívét, és az apák felé a fiak szívét, nehogy elmenjek és átokkal sújtsam a földet.
Ez az Isten igéje. Mal 3,1-4.23-24

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Keresztelő Szent János születése.
Amikor elérkezett Erzsébet szülésének ideje, fiúgyermeket szült. Szomszédjai és rokonai meghallották, hogy milyen irgalmas volt hozzá az Úr, és együtt örült vele mindenki. A nyolcadik napon jöttek, hogy körülmetéljék a gyermeket. Atyja nevéről Zakariásnak akarták hívni. De anyja ellenezte: ,,Nem, János legyen a neve." Azok megjegyezték: ,,Hiszen senki sincs a rokonságodban, akit így hívnának!"
Érdeklődtek erre atyjától, hogyan akarja őt nevezni. Atyja írótáblát kért, és ezeket a szavakat írta rá: János a neve." Erre mindnyájan meglepődtek. Neki pedig megnyílt az ajka, és megoldódott a nyelve: szólni kezdett, és magasztalta Istent.
Akkor félelem szállta meg az összes szomszédokat, és Júdában meg az egész hegyvidéken erről az eseményről beszéltek. Aki csak hallott róla, elgondolkodva mondta: ,,Mi lesz ebből a gyermekből? Hiszen nyilván az Úr van vele."
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,57-66
...... ........... ......



Imádság
Urunk, Jézus! Te mindennap, minden pillanatban jössz hozzánk. Szívünk ajtaján kopogtatsz, szeretnél belépni életünkbe. Én mégis sokszor észre sem veszem érkezésed, nem hallom hangodat, nem ismerem meg arcodat. Megfeledkezem arról, hogy szegény, rászoruló, szerencsétlen emberek alakjában érkezel. Taníts engem a türelmes, reményteli, örvendező várakozásra. Érintsd meg szívemet! Töltsd be vágyakozásom! Tedd boldoggá az életem jöveteleddel!

Elmélkedés
A karácsony előtti két napon, a mai és a holnapi evangéliumok kapcsán visszatérünk Keresztelő János születéséhez. Emlékszünk rá, hogy amikor Zakariás a jeruzsálemi templomban megtudja Isten küldöttétől, az angyaltól, hogy gyermeke fog születni, ő kételkedve fogadja az üzenetet. Hitetlensége következménye, hogy megnémul, nem tud hónapokon át beszélni. Némasága az ígéret beteljesedéséig, a gyermek megszületéséig tart. Amikor az újszülöttnek nevet kell adni, akkor ő a János nevet írja fel a táblára, mert ezt a nevet hallotta az angyaltól. Ez az a pillanat, amikor újra elkezd beszélni. Ekkor érti meg, hogy Isten szava igaz, az ő ígérete beteljesedik akkor is, ha azt az ember lehetetlennek tartja. Megérti, hogy amit Isten kimond, az megvalósul a maga idejében s ezt egyetlen ember kételkedése sem késleltetheti.
Amilyen váratlanul érte Zakariást a némaság korábban, most ugyanolyan hirtelenül szűnik meg. Akkor meggondolatlanul, saját öregségére és felesége előrehaladott korára hivatkozva kétségbe vonta Isten üzenetét, most viszont már nem kételkedik. Némasága és megszólalása jel, amelyből a családtagok és a környékbeliek is megsejtenek valamit. Sejtik, hogy az események Isten közreműködésének köszönhetően alakulnak a maguk sajátos, különös módján.
Hitből fakadnak-e Isten előtti megszólalásaim, imádságaim?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: közreműködésének, meggondolatlanul, beteljesedéséig, megszólalásaim, megszületéséig, rokonságodban, késleltetheti, elgondolkodva, előrehaladott, ezüstolvasztó, környékbeliek, szerencsétlen, körülmetéljék, megfeledkezem, lehetetlennek, következménye, megszólalása, beteljesedik, megtisztítja, hitetlensége, fiúgyermeket, újszülöttnek, születéséhez, vágyakozásom, szomszédokat, jöveteleddel, evangéliumok, köszönhetően, visszatérünk, meghallották, megjegyezték, megjelenését, meglepődtek, jeruzsálemi, küldöttétől, vágyakoztok, bűnbánat tüzével, szövetség angyala, olvasztók tüze, ványolók lúgja, ezüstöt szokás, régmúlt időkben, első években, fiak felé, apák szívét, apák felé, fiak szívét, nyolcadik napon, szavakat írta, összes szomszédokat, egész hegyvidéken, eseményről beszéltek, OLVASMÁNY Malakiás, Seregek Ura, Megtisztítja Lévi, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Keresztelő Szent János, Keresztelő János, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmaga ellenére  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Emlékezz  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Borzasztó  Jó éjszakát  Sík Sándor - Ha jő a perc  Kertem  Ismeretlen: Ikarusz monda  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szeretem ujjad karcsuságait,  Szívek  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Isten hűségének mértéke  Ott van  Borzasztó  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Müller Péter tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy gondolat  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Isten hűségének mértéke  A felvilágosodás...  Jánosházy György: Fogd a kezem  39 ígéret  Előfordul, hogy  képre írva  Alvó cicák  Alvó kislány  Nevelőszülőkhöz adták,  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A sorsod  Van néhány kérdés, amin gondol...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Pitypang szökőkút  Az ember emlékekből áll  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Dóró Sándor: Embernek maradni 
Bejegyzés Címkék
bűnbánat tüzével, szövetség angyala, olvasztók tüze, ványolók lúgja, ezüstöt szokás, régmúlt időkben, első években, fiak felé, apák szívét, apák felé, fiak szívét, nyolcadik napon, szavakat írta, összes szomszédokat, egész hegyvidéken, eseményről beszéltek, evangélium igéi, életem jöveteleddel, karácsony előtti, holnapi evangéliumok, jeruzsálemi templomban, ígéret beteljesedéséig, gyermek megszületéséig, újszülöttnek nevet, nevet hallotta, ember lehetetlennek, maga idejében, némaság korábban, események Isten, maguk sajátos, közreműködésének, meggondolatlanul, beteljesedéséig, megszólalásaim, megszületéséig, rokonságodban, késleltetheti, elgondolkodva, előrehaladott, ezüstolvasztó, környékbeliek, szerencsétlen, körülmetéljék, megfeledkezem, lehetetlennek, következménye, megszólalása, beteljesedik, megtisztítja, hitetlensége, fiúgyermeket, újszülöttnek, születéséhez, vágyakozásom, szomszédokat, jöveteleddel, evangéliumok, köszönhetően, visszatérünk, meghallották, megjegyezték, megjelenését, meglepődtek, jeruzsálemi, küldöttétől, vágyakoztok, érdeklődtek, megoldódott, várakozásra, hegyvidéken, pillanatban, családtagok, magasztalta, megnemesíti, kételkedése, szomszédjai, megsejtenek, zakariásnak, szentélyébe, elmélkedés, öregségére, mindnyájan, megvalósul, gyermekből, evangélium, emlékszünk, eseményről, keresztelő, kopogtatsz, előhírnöke, hivatkozva, igazságban, mutassanak, félelmetes, imádságaim, kételkedik, megjelenik, hirtelenül, reményteli, jeruzsálem, váratlanul, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.