Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aprószentek A két éven aluli fiúgyermek megölése, halála
  2019-12-28 11:22:41, szombat
 
  Aprószentek napján 12.28 - a Heródes király által lemészárolt kisdedekre emlékszünk.
- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Jézus Krisztusnak vére megtisztít minket minden bűntől.
Szeretteim!
Az üzenet, amelyet Jézus Krisztustól hallottunk és nektek hirdetünk, ez: Az Isten világosság és nincs benne semmi sötétség. Ha azt állítjuk, hogy közösségben vagyunk vele és sötétségben élünk, akkor hazudunk, és nem cselekszünk az igazság szerint. De ha világosságban járunk, mint ahogy ő is világosságban van, akkor közösségben vagyunk egymással, és Fiának, Jézusnak vére megtisztít minket minden bűntől.
Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket. Ha azt állítjuk, hogy nem vétkeztünk, hazugnak tüntetjük fel, és tanítása nincs bennünk.
Gyermekeim! Ezeket azért írom, hogy ne kövessetek el bűnt. De ha valaki bűnbe esett, van szószólónk az Atyánál: Jézus Krisztus, az Igaz. Ő az engesztelő áldozat bűneinkért, nemcsak a mieinkért, hanem az egész világ bűneiért is.
Ez az Isten igéje. Jn 1,5-2,2

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Heródes Betlehemben és annak egész környékén megöletett minden fiúgyermeket kétévestől lefelé.
Miután a bölcsek eltávoztak, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: ,,Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, és menekülj Egyiptomba! Maradj ott, míg nem szólok neked! Heródes ugyanis arra készül, hogy megkeresi és megöli a gyermeket." József fölkelt, fogta a gyermeket és anyját, és még azon éjjel elment Egyiptomba. Ott maradt Heródes haláláig, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: Egyiptomból hívtam az én fiamat. Amikor Heródes látta, hogy a bölcsek kijátszották, nagy haragra lobbant, és Betlehemben meg annak egész környékén megöletett minden fiúgyermeket kétévestől lefelé, a bölcsektől megtudott időnek megfelelően.
Akkor beteljesedett, amit Jeremiás próféta jövendölt: ,,Kiáltás hangzik Rámában, nagy sírás és jajgatás: Ráchel siratja fiait, és nem akar vigasztalódni, mert nincsenek többé."
Ezek az evangélium igéi. Mt 2,13-18
...... ........... .......



Imádság
Istenünk! Neked köszönhetően minden születéssel, minden emberi élet kezdetével valami új kezdődik el a világban. Minden születés csoda és titok. Születésünktől fogva mindannyiunknak hivatása, küldetése van, azt az utat kell végigjárnunk, amelyre a te szándékod szerint hivatottak vagyunk életünk során. Mutasd meg nekünk hivatásunkat! Tárd fel előttünk a szeretet titkát, hogy téged megismerve állandóan feléd törekedjünk!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Az újszülött királyt kereső napkeleti bölcsek először Jeruzsálemben keresik a gyermeket, akinek születését az új csillag megjelenése hirdette számukra. Így jutnak el a királyi udvarba, Heródes királyhoz. Itt tudják meg az írástudóktól, hogy a születés helye Betlehem. Ekkor Heródes király arra kéri őket, hogy térjenek majd vissza hozzá és mondjanak el neki mindent az új királyról, mert majd ő is szeretné kifejezni hódolatát. Heródest valójában nem a jó szándék vezette, s ez akkor válik nyilvánvalóvá, amikor a bölcsek az égi utasításra nem térnek vissza hozzá. Ekkor ébred fel a harag a király szívében és kegyetlen rendeletet hoz: Betlehemben minden két évnél fiatalabb fiúgyermeket meg kell ölni. Azt reméli, hogy köztük lesz majd az a gyermek is, akiről a bölcsek, mint a zsidók újszülött királyáról beszéltek. Jézus azonban megmenekül a gyilkos szándék elől, mert az angyali utasításra József és Mária, a kisded Jézussal együtt Egyiptomba menekülnek.
Az ártatlanul megölt betlehemi gyermekekre emlékezik a mai napon Egyházunk, őket nevezzük aprószenteknek. Az eset azt igazolja, hogy milyen kegyetlenséghez vezet a hatalomféltés. A hatalmához ragaszkodó ember számára semmi sem drága, minden, még gyermekek élete is feláldozható.
Dühből, haragból, irigységből, hatalomvágyból hozott döntéseink biztosan helytelenek és bűnösek! Kérjük Isten segítségét, hogy mindig megfontoltan és lelki megnyugvással hozzuk meg döntéseinket!

*
- Aprószenteknek a bibliai hagyomány szerint Heródes által Jézus születése után lemészárolt két év alatti fiúgyermekeket nevezik a katolikus keresztények. Ünnepüket karácsonyt követően, december 28-án tartják. Az aprószentek története Máté evangéliumának második fejezetében olvasható. Eszerint Heródes a napkeleti bölcsektől megtudta, hogy azok a ,,zsidók újszülött királyát" keresik, aki - mint írástudói segítségével kiderítette - Betlehemben fog megszületni. Hogy az újszülöttet elveszejthesse, Heródes a napkeleti bölcseket megbízta, hogy miután megtalálták őt, menjenek vissza palotájába, és jelentsék neki. Ám a bölcsek álmukban egy ,,jelenést" láttak, amelyben arra figyelmeztették őket, hogy ne térjenek vissza Heródeshez, és ők eszerint cselekedtek. Eltávozásuk után Józsefnek, Jézus nevelőapjának is megjelent álmában egy angyal, azzal az üzenettel, hogy családjával meneküljön Egyiptomba. Ezek után a haragra gerjedt Heródes minden két éven aluli fiúgyermeket megöletett Betlehemben és környékén, hogy biztos legyen abban, a ,,zsidók újszülött királya" nem marad életbe.
...... .........


. AZ Ártatlan Gyerekek, az APRÓSZENTEK Itt olvasható Link

- Magyar kurír oldalon Link
Istenünk, az Aprószentek a mai napon nem szóval, hanem vértanúhalálukkal hirdetik dicsőségedet. Add, kérünk, hogy beléd vetett hitünket ne csak szavunkkal valljuk, hanem életünkkel is tanúsítsuk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

- Útravaló - Magyar kurír
A hatalom kétélű fegyver. Ártatlan gyermekek halnak meg, mert Heródes félti a hatalmát. A hatalom könnyen tud veszélyessé válni, amikor már nem a szolgálatról szól, amikor nem az egyes emberek jólétét nézi, hanem hivatkozni kezd a közösségre, az arctalan ,,társadalmi jóra". A hatalom mindenkit megkísért, aki mások szolgálatában áll. Mert könnyen lehet azonosulni a szereppel és már nem X és Y vagyok, hanem király, családfő, tanár, plébános. És a névtelen szerep névtelenné teszi azokat is, akiket szolgálok. Heródes a könnyebb utat választja, biztonságos palotája mélyéről rendeletet ad ki, és megtörténik a tragédia. Szánjunk időt a ránk bízottakra, hogy szolgálatunk személyes tudjon lenni.

Képen: Guido Reni: A betlehemi gyermekgyilkosság (1611)
...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: mindannyiunknak, figyelmeztették, kegyetlenséghez, fiúgyermekeket, születésünktől, elveszejthesse, aprószenteknek, hatalomvágyból, evangéliumának, beteljesedett, nevelőapjának, világosságban, szolgálatában, vigasztalódni, szentlélekkel, jeruzsálemben, nyilvánvalóvá, megnyugvással, hatalomféltés, beteljesedjék, döntéseinket, megfontoltan, feláldozható, hivatásunkat, szolgálatról, dicsőségedet, fiúgyermeket, írástudóktól, köszönhetően, kijátszották, keresztények, segítségével, gonoszságtól, szolgálatunk, végigjárnunk, megtalálták, igazság szerint, engesztelő áldozat, egész világ, bölcsek eltávoztak, próféta által, bölcsek kijátszották, bölcsektől megtudott, evangélium igéi, utat kell, szeretet titkát, királyi udvarba, születés helye, király szívében, zsidók újszülött, gyilkos szándék, angyali utasításra, SZENTLECKE Szent János, Jézus Krisztusnak, Jézus Krisztustól, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Máté, Heródes Betlehemben, Amikor Heródes, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Ekkor Heródes, Kérjük Isten, Eszerint Heródes, Ártatlan Gyerekek, APRÓSZENTEK Itt, Guido Reni,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rátalálsz  Png csokor  Szép álmokat!  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 19  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Akarat  Egy hatékony szolga  Neked tudnod kell  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Szívem  Png telefon  Julian Brass gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Próbálj meg ...  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Neked tudnod kell  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Leonardo da Vinci gondolata  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Őrizkednünk kell...  Az engedelmesség miért nem vál...  Png virág  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mai harmónia kártyám  Nem tudhatod  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Örülök, hogy látlak!  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Alvó cicák  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Szívem  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  képre írva  Hiányzik  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
igazság szerint, engesztelő áldozat, egész világ, bölcsek eltávoztak, próféta által, bölcsek kijátszották, bölcsektől megtudott, evangélium igéi, utat kell, szeretet titkát, királyi udvarba, születés helye, király szívében, zsidók újszülött, gyilkos szándék, angyali utasításra, kisded Jézussal, ártatlanul megölt, hatalmához ragaszkodó, bibliai hagyomány, katolikus keresztények, aprószentek története, napkeleti bölcsektől, újszülöttet elveszejthesse, napkeleti bölcseket, bölcsek álmukban, haragra gerjedt, hatalom kétélű, hatalom könnyen, szolgálatról szól, egyes emberek, arctalan &#8222, hatalom mindenkit, névtelen szerep, könnyebb utat, ránk bízottakra, betlehemi gyermekgyilkosság, mindannyiunknak, figyelmeztették, kegyetlenséghez, fiúgyermekeket, születésünktől, elveszejthesse, aprószenteknek, hatalomvágyból, evangéliumának, beteljesedett, nevelőapjának, világosságban, szolgálatában, vigasztalódni, szentlélekkel, jeruzsálemben, nyilvánvalóvá, megnyugvással, hatalomféltés, beteljesedjék, döntéseinket, megfontoltan, feláldozható, hivatásunkat, szolgálatról, dicsőségedet, fiúgyermeket, írástudóktól, köszönhetően, kijátszották, keresztények, segítségével, gonoszságtól, szolgálatunk, végigjárnunk, megtalálták, helytelenek, megtörténik, betlehemben, újszülöttet, irigységből, mindörökkön, közösségben, eltávozásuk, aprószentek, megjelenése, lemészárolt, megszületni, megfelelően, cselekedtek, krisztustól, biztonságos, születéssel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4185
  • e Hét: 15815
  • e Hónap: 48969
  • e Év: 282716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.