Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. évközi hét péntek 01.17
  2020-01-17 12:27:16, péntek
 
  OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Sámuel figyelmezteti a népet: ,,Ne kérjetek magatoknak királyt, mert ti fogtok a legjobban panaszkodni rá!"
Amikor Sámuel megöregedett, összegyűltek a választott nép elöljárói. Elmentek Sámuelhez Rámába, és azt mondták neki: ,,Lásd, te megöregedtél, fiaid pedig nem járnak a te utaidon. Rendelj tehát fölénk királyt, hogy király uralkodjék rajtunk is, mint az összes többi nemzeteken!"
Sámuelnek nem tetszett a beszéd, amelyet neki mondtak: ,,Adj nekünk királyt, hogy az uralkodjék rajtunk!" Az Úrhoz fordult imádságában.
Az Úr ekkor azt felelte neki: ,,Hallgass a nép szavára, bármit követelnek is tőled! Mert nem téged vetettek meg, hanem engem, amikor azt akarják, hogy ne én legyek a királyuk."
Sámuel közölte is az Úr minden szavát a néppel, amely királyt kért tőle. Aztán megmagyarázta nekik: ,,A királynak, aki uralkodni fog rajtatok, joga lesz a következőkhöz. Elveheti fiaitokat, és szolgálatra rendelheti szekerei és lovai mellé, hogy szekerei előtt fussanak; aztán kinevezi őket ezredesekké, századosokká és velük szántatja mezőit, arattatja le kalászosait, és velük készítteti el fegyvereit és szekereit. Sőt leányaitokat is berendelheti, hogy kenetkészítői, szakácsnői és kenyérsütői legyenek.
Elveheti szántóföldjeiteket, szőlőiteket, legjobb olajfa-kertjeiteket, és szolgáinak adhatja. Tizedet vesz vetéseitek és szőlőitek terméséből; aztán a tisztjeinek meg a szolgáinak adja. Elveszi majd rabszolgáitokat és rabszolganőiteket, a legjobb igásállataitokat és szamaraitokat, hogy a maga javára dolgoztasson velük. Nyájaitokat is megtizedeli, ti meg szolgái lesztek. Akkor majd jajveszékelni fogtok királyotok miatt, akit magatok akartatok magatoknak. De akkor az Úr nem hallgat meg titeket." A nép azonban nem akarta tovább hallgatni Sámuel beszédét, és félbeszakította: ,,Nem számít. Csak legyen nekünk is királyunk! Legyünk olyanok, mint a többi nemzet! Király kormányozzon és vezessen bennünket; ő vívja meg harcainkat!" Sámuel megértette a nép minden kívánságát, és aztán elpanaszolta az Úrnak. Az Úr mégis azt parancsolta neki: ,,Tedd meg a kívánságukat, és adj nekik királyt!"
Ez az Isten igéje. 1Sám 8,4-7.10-22a

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Az Emberfiának van hatalma a földön a bűnök megbocsátására.
Néhány nap múlva Jézus visszatért Kafarnaumba. Mihelyt elterjedt a híre, hogy otthon van, annyian jöttek össze, hogy még az ajtó előtti téren sem fértek el; ő pedig hirdette nekik az igét.
Közben odahoztak hozzá egy bénát. Négyen vitték. Mivel a tömegtől nem fértek a közelébe, kibontották fölötte a tetőt, ahol volt, és a nyíláson át leengedték a hordágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig, látva hitüket, így szólt a bénához: ,,Fiam, bocsánatot nyertek bűneid."
Ült ott néhány írástudó is. Ezek így gondolkodtak szívükben: ,,Hogy beszélhet ez így? Káromkodik! Ki más bocsáthatja meg a bűnt, mint egyedül az Isten?"
Jézus azonnal észrevette, hogy magukban ilyeneket gondolnak, így szólt tehát hozzájuk: ,,Miért gondoljátok ezt szívetekben? Mi könnyebb: Azt mondani a bénának: Bűneid bocsánatot nyertek, vagy azt mondani: Kelj föl, fogd ágyadat és járj? Tudjátok meg tehát, hogy az Emberfiának van hatalma a földön a bűnök megbocsátására!"
Ezzel odafordult a bénához: ,,Mondom neked: Kelj föl, fogd az ágyadat, és menj haza!"
Az felkelt, fölvette ágyát, és mindannyiuk szeme láttára eltávozott. Mindenki elcsodálkozott. Dicsőítették Istent, és azt mondták: ,,Nem láttunk még ilyet sohasem!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 2,1-12
...... .............



Imádság
Ó, Uram Jézus, te azt parancsoltad nekem, hogy szüntelenül imádkozzam, add nekem kegyelmedet, hogy meg tudjam tenni, s add meg ezt azoknak a lelkeknek is, akiket rám bíztál. Isteni Ige, te magad vagy bennünk az örökké tartó és szüntelen imádság. Isten Báránya, te vagy a világosság, amely megvilágítja lelkünk egész égboltját. Bár soha ne akarnánk más imádságot, csak a te imádat, más fényességet, csak a te fényességedet, más szeretetet, csak a te szeretetedet! A hozzád intézett imádságban, Istenem, egy a szemlélés és a szeretet. Engedd, hogy olyan tökéletesen és olyan bensőségesen tudjak hozzád imádkozni, hogy elfeledkezzem önmagamról, és ne tudjam, hogy imádkozom, mert csupán te vagy bennem!.

Elmélkedés C. Horváth István Sándor atya
A magatehetetlen betegeket Jézushoz viszik, illetve közbenjárnak nála a gyógyulás érdekében. A mai evangéliumban szintén megfigyelhető ez a mozzanat. Márk evangélista külön is megemlíti, hogy négyen vitték a bénát hordágyon. Ez a megjegyzés a bénultság komolyságát is jelzi. A béna cipeléséhez négy ember szükséges, a maga erejéből egyetlen lépést sem tudna tenni. Négy ember egyetértésének, közös szándékának és közös cselekvésének az eredménye az, hogy a béna eljut addig a házig, ahol Jézus éppen tartózkodik. Egy akadályt, a távolságot már legyőzték, közel vannak ahhoz, hogy a beteg Jézus elé kerüljön. De a házhoz érve újabb nehézségbe ütköznek, mert akkora a tömeg, hogy nem tudnak az Úr közvetlen közelébe kerülni.
Úgy tűnik viszont, hogy számukra nincs akadály. Közös tervüket mindenképpen szeretnék megvalósítani. Ha már idáig elcipelték, akkor bizonyára ahhoz is volna erejük, hogy hazavigyék a hordágyon a bénát, de ez meg sem fordul a fejükben. Gyorsan megoldást keresnek, még attól sem riadnak vissza, hogy megbontsák a ház tetejét, s onnan felülről engedjék le a hordágyat a bénával. Elszántságuk eredményeként így kerül Jézus elé a beteg, akit aztán Jézus meggyógyít és saját lábán távozhat. Csak akkor kerülhetek Jézus közelébe, ha nem hátrálok meg a nehézségek láttán és leleményesen leküzdöm az akadályokat.
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: igásállataitokat, rabszolgáitokat, félbeszakította, elcsodálkozott, egyetértésének, megbocsátására, magatehetetlen, kenetkészítői, elfeledkezzem, jajveszékelni, evangéliumban, szamaraitokat, fényességedet, megvalósítani, következőkhöz, figyelmezteti, eredményeként, megmagyarázta, megfigyelhető, cselekvésének, bensőségesen, századosokká, mindenképpen, gondolkodtak, kertjeiteket, elszántságuk, kívánságukat, közbenjárnak, dolgoztasson, leleményesen, kormányozzon, elpanaszolta, leányaitokat, megöregedtél, megvilágítja, berendelheti, legjobban panaszkodni, összes többi, uralkodjék rajtunk, szolgáinak adja, legjobb igásállataitokat, maga javára, többi nemzet, bűnök megbocsátására, ajtó előtti, béna feküdt, evangélium igéi, örökké tartó, hozzád intézett, gyógyulás érdekében, bénát hordágyon, bénultság komolyságát, OLVASMÁNY Sámuel, Amikor Sámuel, Elmentek Sámuelhez Rámába, EVANGÉLIUM Szent Márk, Dicsőítették Istent, Uram Jézus, Isteni Ige, Isten Báránya, Elmélkedés, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 20  Egy bizonyos határt  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akarat  A kételkedés kezelése  képre írva  Esti kép  Png cica  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kövesd a cowboyt!  Bertolt Brecht -től idézet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Esti kép  Png nő  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy bizonyos határt  Bertolt Brecht -től idézet  Kövesd a cowboyt!  Reggel van  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Próbálj meg ...  Hiányzik  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Akarat  Hiányzik  Rátalálsz  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Leonardo da Vinci gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A kételkedés kezelése  képre írva  Egy hatékony szolga  Fehér virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Alázat  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png fotel  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png nő  Esti kép  Sose bánj semmit  Soha ne kedvezz...  Soha ne kedvezz...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nevem  Erdőn  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Egy lelki imádság  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Julian Brass gondolata  Png ház  Png lepke  Bounty krémes  Bounty krémes  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legjobban panaszkodni, összes többi, uralkodjék rajtunk, szolgáinak adja, legjobb igásállataitokat, maga javára, többi nemzet, bűnök megbocsátására, ajtó előtti, béna feküdt, evangélium igéi, örökké tartó, hozzád intézett, gyógyulás érdekében, bénát hordágyon, bénultság komolyságát, béna cipeléséhez, maga erejéből, béna eljut, beteg Jézus, házhoz érve, nehézségek láttán, igásállataitokat, rabszolgáitokat, félbeszakította, elcsodálkozott, egyetértésének, megbocsátására, magatehetetlen, kenetkészítői, elfeledkezzem, jajveszékelni, evangéliumban, szamaraitokat, fényességedet, megvalósítani, következőkhöz, figyelmezteti, eredményeként, megmagyarázta, megfigyelhető, cselekvésének, bensőségesen, századosokká, mindenképpen, gondolkodtak, kertjeiteket, elszántságuk, kívánságukat, közbenjárnak, dolgoztasson, leleményesen, kormányozzon, elpanaszolta, leányaitokat, megöregedtél, megvilágítja, berendelheti, szeretetedet, dicsőítették, parancsoltad, összegyűltek, megöregedett, tisztjeinek, nyájaitokat, ezredesekké, szőlőiteket, kenyérsütői, kalászosait, szolgálatra, emberfiának, evangélista, tökéletesen, fényességet, komolyságát, cipeléséhez, akadályokat, tartózkodik, szándékának, kegyelmedet, szüntelenül, kafarnaumba, parancsolta, kibontották, gondoljátok, mindannyiuk, imádságában, szívetekben, megtizedeli, bocsáthatja, panaszkodni, magatoknak, káromkodik, fegyvereit, elcipelték, készítteti, imádkozzam, bocsánatot, választott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.