Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
3. évközi hét szombat
  2020-02-01 10:25:00, szombat
 
  OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Dávid beismeri bűnét, és bűnbánatot tart.
Házasságtörését Dávid azzal tetézte, hogy megölette az asszony férjét, Uriást. Akkor az Úr elküldötte Nátán prófétát Dávidhoz. Amikor a próféta a király elé járult, ezt mondta neki: ,,Két ember lakott egy városban: egy gazdag meg egy szegény. A gazdagnak igen sok juha és marhája volt, a szegénynek pedig nem volt egyebe, mint egy juhocskája, melyet úgy vásárolt. Táplálgatta, és házában, gyermekei körében nőtt fel: kenyeréből evett, poharából ivott, és az ölében aludt, mintha csak saját leánya lett volna.
Egy alkalommal vendég érkezett a gazdaghoz. De ez sajnált a maga juhaihoz és marháihoz nyúlni, hogy lakomát készítsen vendégének, aki hozzá érkezett. Azért fogta a szegény ember juhocskáját, és abból készített lakomát vendégének."
Ennek hallatára Dávid igen nagy haragra lobbant az ellen az ember ellen, és ezt az ítéletet hozta: ,,Az Úr életére mondom: halál fia az az ember, aki ezt cselekedte. Négyszeres kárpótlást fog adni a juhért, minthogy ilyen dolgot merészelt művelni; de legfőképp azért, mert könyörtelen volt."
Ekkor a próféta a fejére olvasta Dávidnak: ,,Te vagy az az ember. És most maga az Úr, Izrael Istene mond ítéletet: Családodban nem szűnik meg soha a háborúskodás, mert megvetettél engemet, amikor elvetted a heteus Uriás feleségét, hogy a magad asszonyává tedd. Ezt üzeni az Úr: A saját házadban hozok rád romlást, a szemed láttára veszem el feleségeidet, és adom oda vetélytársadnak; és az világos nappal fog velük élni. Te ugyan titokban követted el a bűnt, én azonban világos nappal, az egész nép szeme láttára foglak érte sújtani."
Dávid erre bűnvallomást tett Nátán próféta előtt: ,,Vétkeztem az Úr ellen." Nátán azt felelte: ,,Az Úr ugyan megbocsátja bűnödet, nem fogsz meghalni. De újszülött fiad nem kerülheti el a halált, mivel viselkedéseddel súlyos botrányt okoztál az Úr ellenségei előtt." Ennek végeztével Nátán próféta visszatért házába. Dávid gyermekére, Uriás feleségének szülöttére pedig, ránehezedett az Úr keze, és súlyos betegségbe esett. Dávid megpróbálta kiengesztelni az Urat a gyermek érdekében: szigorú böjtöt tartott, vezeklőruhába öltözött, és az éjszakát a földön fekve töltötte. Felkeresték palotájának elöljárói, és kérlelték, hogy keljen fel. De ő nem volt rá hajlandó, és nem is evett velük.
Ez az Isten igéje. 2Sám 12,l-7a.10-17

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Kicsoda Jézus, hogy még a szél és a tenger is engedelmeskedik neki?
Egy napon Jézus, amikor este lett, így szólt tanítványaihoz: ,,Keljünk át a túlsó partra." Erre azok elbocsátották a tömeget, és Jézust magukkal vitték úgy, ahogy ott volt a bárkában.
Más csónakok is voltak velük. Nagy szélvihar támadt, a hullámok a bárkába csaptak, úgyhogy az már-már megtelt. Ő a bárka végében egy vánkoson aludt. Felkeltették és megkérdezték: ,,Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" Erre fölkelt, ráparancsolt a szélre, és ezt mondta a tengernek: ,,Hallgass el, nyugodj meg!" A szél elállt, és nagy csendesség lett.
Ekkor hozzájuk fordult: ,,Miért féltek? Még mindig nincs bennetek hit?" Nagy félelem fogta el ugyanis őket. Egymást kérdezgették: ,,Ki lehet ez, hogy még a szél és a tenger is engedelmeskedik neki?"
Ezek az evangélium igéi. Mk 4,35-41
...... ...........



Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!

Elmélkedés: C. Horváth István, Sándor atya
Jézus mond valamit, kifejezi kérését vagy éppen utasítást ad, majd pedig várja, hogy az ember teljesítse a kérést. Szavaihoz a legtöbb esetben nem fűz semmiféle magyarázatot, csupán egyszerűen közli az emberrel, hogy mit vár tőle, mit kell tennie. Jobb esetben természetesen teljesítik kérését, akár a tanítványaihoz, akár ismeretlen személyekhez fordul, de olyannal is találkozunk, amikor valaki megtagadja az engedelmességet.
A mai evangélium is egy ilyen felszólítással kezdődik, amit tanítványaihoz intéz: ,,Keljünk át a túlsó partra." Nem mondja meg, hogy miért. Nem mond semmit arról, hogy mit szeretne a túlsó parton, pihenni vagy újabb helyeken másokat tanítani. A tanítványok pedig engedelmeskednek. Nem vak engedelmesség ez, hanem a bizalmuk jele. Bíznak abban, hogy amit Jézus mond, annak van értelme, s ezt majd megtudják kellő időben. Nem tiltakoznak, hogy este veszélyes vízre szállni, hanem rögtön indulnak. Mivel a többségük tapasztalt halász, ezért számíthattak a közeledő szélviharra, ismerhették annak előjeleit. De nem aggódnak, hanem megteszik, amit Mesterük kér tőlük. És amikor ők fordulnak Jézushoz halálfélelmükben, akkor ő csodát tesz, elcsendesíti a szélvihart, megszabadítja őket az életüket fenyegető veszélytől. Amikor tehát ők kérnek valamit Mesterüktől, akkor ő megteszi azt.
Tudok-e ilyen egyszerű bizalommal az Úrhoz fordulni?
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: halálfélelmükben, engedelmeskednek, engedelmességhez, engedelmeskedik, viselkedéseddel, házasságtörését, vetélytársadnak, engedelmességet, felszólítással, tanítványaihoz, élethelyzetben, elbocsátották, engedelmesség, szolgálhassak, lelkületeddel, vezeklőruhába, megszabadítja, természetesen, kiengesztelni, kérdezgették, felkeltették, személyekhez, megkérdezték, számíthattak, elcsendesíti, feleségeidet, ránehezedett, ráparancsolt, bűnvallomást, háborúskodás, magyarázatot, könyörtelen, feleségének, családodban, megbocsátja, táplálgatta, asszony férjét, gazdagnak igen, szegénynek pedig, ölében aludt, alkalommal vendég, maga juhaihoz, szegény ember, ember ellen, ítéletet hozta, fejére olvasta, heteus Uriás, magad asszonyává, saját házadban, szemed láttára, világos nappal, gyermek érdekében, OLVASMÁNY Sámuel, Házasságtörését Dávid, Izrael Istene, EVANGÉLIUM Szent Márk, Kicsoda Jézus, Mennyei Atyám, Horváth István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A másik dolog,  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nevem  Alázat  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Őrizkednünk kell...  Rátalálsz  Hogy lehet megtartani  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyon különös  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 20  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png csokor  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Hiányzik  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Őrizkednünk kell...  Png lepke  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png kislány  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gonosz démon-álarc  Szabolcska Mihály – Ákác...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Png ház  Jó éjszakát  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Alázat  Png virág  Éretlen vers  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png lepke  Egy maradéktalanul uralt világ  Nagyon különös  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png lepke  Hiányzik  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják 
Bejegyzés Címkék
asszony férjét, gazdagnak igen, szegénynek pedig, ölében aludt, alkalommal vendég, maga juhaihoz, szegény ember, ember ellen, ítéletet hozta, fejére olvasta, heteus Uriás, magad asszonyává, saját házadban, szemed láttára, világos nappal, gyermek érdekében, földön fekve, napon Jézus, túlsó partra, bárkába csaptak, már-már megtelt, bárka végében, vánkoson aludt, szél elállt, evangélium igéi, ember teljesítse, legtöbb esetben, ilyen felszólítással, túlsó parton, tanítványok pedig, bizalmuk jele, többségük tapasztalt, közeledő szélviharra, életüket fenyegető, halálfélelmükben, engedelmeskednek, engedelmességhez, engedelmeskedik, viselkedéseddel, házasságtörését, vetélytársadnak, engedelmességet, felszólítással, tanítványaihoz, élethelyzetben, elbocsátották, engedelmesség, szolgálhassak, lelkületeddel, vezeklőruhába, megszabadítja, természetesen, kiengesztelni, kérdezgették, felkeltették, személyekhez, megkérdezték, számíthattak, elcsendesíti, feleségeidet, ránehezedett, ráparancsolt, bűnvallomást, háborúskodás, magyarázatot, könyörtelen, feleségének, családodban, megbocsátja, táplálgatta, mesterüktől, tanítványok, megvetettél, felkeresték, találkozunk, megmutattad, önfeláldozó, ismerhették, szélviharra, megpróbálta, felismerjem, juhocskáját, tiltakoznak, dicsőségére, palotájának, kárpótlást, elmélkedés, irgalmadat, vendégének, szülöttére, kenyeréből, teljesítik, cselekedve, betegségbe, egyszerűen, alkalommal, megtagadja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 266
  • e Hét: 2447
  • e Hónap: 35601
  • e Év: 269348
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.