Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyböjt 2. vasárnap 03.08
  2020-03-08 07:43:45, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Ábrahámnak, Isten népe ősatyjának meghívása.
Az Úr így szólt Ábrahámhoz:
,,Vonulj ki földedről, rokonságod köréből és atyád házából arra a földre, amelyet majd mutatok neked. Nagy néppé teszlek. Megáldalak és naggyá teszem nevedet, s te magad is áldás leszel. Megáldom azokat, akik áldanak téged, de akik átkoznak téged, azokat én is megátkozom. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége."
Ábrahám tehát elköltözött, ahogy az Úr megparancsolta neki.
Ez az Isten igéje. Ter 12,1-4a

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Isten hív és megvilágosít minket.
Kedves Fiam!
Vállald velem együtt a szenvedéseket az evangéliumért, Isten erejére támaszkodva, aki megváltott minket, és szent hívással hívott, nem tetteink miatt, hanem saját elhatározása és kegyelme alapján, amely megnyilvánult most Megváltónknak, Jézus Krisztusnak megjelenésével. Ő legyőzte a halált, és felragyogtatta előttünk az életet és a halhatatlanságot.
Ez az Isten igéje. 2Tim 1,8b-10

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Úgy fénylett az arca, mint a nap.
Abban az időben:
Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és (ennek) testvérét Jánost, s külön velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük: az arca ragyogni kezdett, mint a nap, a ruhája pedig vakító fehér lett, mint a fény. És íme, megjelent nekik Mózes és Illés: Jézussal beszélgettek. Ekkor Péter így szólt Jézushoz: ,,Uram, jó nekünk itt lennünk! Ha akarod, felállítok itt három sátrat, neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!" Még beszélt, amikor íme, fényes felhő borította be őket, és a felhőből egy hang hallatszott: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!"
Ennek hallatára a tanítványok földre borultak és nagyon megrémültek. De Jézus odament hozzájuk, megérintette őket, és ezt mondta: ,,Keljetek fel, és ne féljetek!" Amikor szemüket fölemelték, nem láttak mást, csak Jézust egymagát.
A hegyről lejövet Jézus a lelkükre kötötte: ,,Senkinek se szóljatok a látomásról, míg az Emberfia a holtak közül fel nem támad!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 17,1-9
...... .........


Imádság
Mennyei Atyánk! Megerősít minket a te tanúságtételed. Hisszük, hogy Jézus a te szeretett Fiad, ezért őt hallgatjuk és őt követjük! Felvesszük újra életünk keresztjét és elindulunk Jézussal! Nem csupán arra gondolunk, hogy életünk végén a halál vár minket, hanem távolabb nézünk, hiszünk a feltámadásban, hiszünk az örök életben. Életünk leggyengébb pillanata az, amikor meghalunk. De könnyebb erre a pillanatra felkészülnünk annak tudatában, hogy a halál után a te kegyelmedből új életre támadunk. Hisszük, hogy te vagy lelkünk gyógyítója. Hisszük, hogy a mennyországba, az örök boldogságba hívsz minket. Légy irgalmas hozzánk, és add meg nekünk a bűnbocsánat tiszta örömét!

Elmélkedés
Megmutatta dicsőségét
Nagyböjt 2. vasárnapján Jézus színeváltozásáról olvasunk az evangéliumban. A mi Urunk a három kiválasztott apostol, Péter, Jakab és János társaságában felmegy a hegyre. Mire felérnek, beesteledik. Jézus kissé félrevonul, imádkozik. Aztán hirtelen arra lesz figyelmes a három apostol, hogy nagy fényesség támad, amely nem egyszerűen körülveszi őt, hanem belőle árad a fény, a világosság. Lukács evangélista kifejezetten megemlíti, hogy ez az átváltozás, ez a ragyogás akkor jött létre, amikor Jézus imádkozott. Ezt írja: ,,Miközben imádkozott, arcának színe elváltozott, a ruházata fehér lett és fényben sugárzó" (Lk 9,29). Imádkozás közben Jézus olyan közel kerül az Atyához, olyannyira áthatja őt az Atya jelenléte, hogy az isteni dicsőség sugárzik belőle, mégpedig az emberek számára látható módon. A művészeti alkotásokon sok esetben úgy ábrázolják ezt a jelenetet, hogy Jézus kissé felemelkedik a földről, így beszélget Mózessel és Illéssel. Ebben a felemelkedésben nincs túlzás, ténylegesen is megtörténhetett, ugyanakkor jelképes is. Jézus felette áll a természeti törvényeknek, felülemelkedik a földi élet korlátain, felette áll az életnek és halálnak, felette áll az időnek. Isten örök dicsősége ragyog rá és sugárzik belőle. Ugyanez a dicsőség fog majd sugározni belőle, amikor feltámadása után megjelenik tanítványainak. A színeváltozás eseménye felébreszti bennünk a vágyat, hogy mi is meglássuk az Úr isteni dicsőségét és feltámadásunk után eljussunk az ő dicsőséges országába, a mennybe.
Szeretnék még elmondani egy történetet, ami a jócselekedetekre ösztönöz minket. Tudjuk, hogy a nagyböjtben a böjt és az imádság mellett ezt ajánlja figyelmünkbe az Egyház. Jócselekedeteinknek ugyan sok esetben nem látjuk azonnal a hatását, de később biztosan beérik annak gyümölcse.
Egy pénteki napon, a tanítás után egy elsős gimnazista fiú összepakolta mindenét az iskolában. Valamennyi könyvét és tanszerét, minden felszerelését összeszedte, hogy hazavigye, még azokat a dolgait is, amire a következő hetekben szüksége volt, s amit nem szoktak hazavinni hétvégére a tanulók. Egyik társa figyelte ténykedését és magában tűnődött: Miért visz mindent haza a hétvégére? Kíváncsi volt, ezért utána indult. Látta, hogy az udvaron nekiszaladtak a többiek. A könyvek, amik nem fértek el a táskájában és a kezében vitte őket, szanaszét repültek, a szemüvege szintén. A társa odasietett és segített neki összeszedni mindent a földről, majd pedig elkísérte hazáig. Így kezdődött a barátságuk. Évekkel később, amikor befejezték az iskolát, az érettségi után ezt a fiút kérte fel az iskola a ballagási beszéd megtartására, mert ő volt a legjobb tanuló. Nem beszélt az ezernyi élményről, hanem csak egyetlen dologról, amit ebben az iskolában a legértékesebb ajándékként kapott az évek során: a barátságról. Felidézte, hogy elsős korában egyszer nagyon maga alatt volt, nehezen ment a tanulás, ezért ott akarta hagyni az iskolát. Odahaza is gondjai voltak, haragban volt a családtagjaival, ezért meg akart szökni otthonról. Egy nap össze is pakolta mindenét, de akkor találkozott valakivel, aki segített neki, jószándékkal közeledett hozzá és ez a találkozás, ez a kezdődő barátság azonnal megváltoztatta tervét, tovább folytatta tanulmányait az iskolában és a családjával is kibékült. A történet tanulsága: Nem tudhatjuk, hogy egy-egy cselekedetünk, egyetlen jó szavunk valakihez, milyen hatással lesz rá, hogyan alakítja az ő sorsát, életét. A mai nagyböjti vasárnapon ezt a gondolatot vigyük magunkkal: Tegyél jót mindig!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: halhatatlanságot, jócselekedetekre, családtagjaival, megtörténhetett, felemelkedésben, felragyogtatta, tanúságtételed, felülemelkedik, megparancsolta, megjelenésével, tanítványainak, megváltoztatta, evangéliumban, nekiszaladtak, szenvedéseket, mennyországba, legértékesebb, feltámadásban, felkészülnünk, feltámadásunk, cselekedetünk, felszerelését, megváltónknak, színeváltozás, evangéliumért, megnyilvánult, beszélgettek, megvilágosít, elhatározása, hallgassátok, kifejezetten, figyelmünkbe, összepakolta, jószándékkal, megtartására, tanulmányait, föld minden, magas hegyre, arca ragyogni, ruhája pedig, hang hallatszott, tanítványok földre, hegyről lejövet, lelkükre kötötte, holtak közül, evangélium igéi, örök életben, pillanatra felkészülnünk, halál után, örök boldogságba, bűnbocsánat tiszta, három kiválasztott, OLVASMÁNY Mózes, SZENTLECKE Szent Pál, Kedves Fiam, Jézus Krisztusnak, EVANGÉLIUM Szent Máté, Ekkor Péter, Mennyei Atyánk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szeüleidtől tanultad  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A gyomorrontás tojással is kez...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Síró nő  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Kezdet  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Kokárda  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Paul David Tripp Március 16  Illuziói ne legyen senkinek, a...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Szép estét  ...és mégis ráismersz  Üdvözöllek az oldalamon  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  mindent a népért...  Paul David Tripp Március 17  Csendes éjszakán  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Dóró Sándor: Tétova lét  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Alvó cica  Por  Facebookon kaptam  A közszereplő  Őri István - Dal az életről  A Mindenható Istenben bízva  A halolaj és a hal még a migré...  Szép estét kedves látogatóimna...  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  William Shakespeare-től idéze...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Meghitt estéken . . .  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Rejtő Jenő versei  Szent-Györgyi Albert gondolata  A gyomorrontás tojással is kez...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Dóró Sándor: Ma  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Könnyáztatta asszonysorsok  képre írva Március 15 -re emlé...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
föld minden, magas hegyre, arca ragyogni, ruhája pedig, hang hallatszott, tanítványok földre, hegyről lejövet, lelkükre kötötte, holtak közül, evangélium igéi, örök életben, pillanatra felkészülnünk, halál után, örök boldogságba, bűnbocsánat tiszta, három kiválasztott, három apostol, ragyogás akkor, ruházata fehér, isteni dicsőség, emberek számára, művészeti alkotásokon, felemelkedésben nincs, természeti törvényeknek, földi élet, színeváltozás eseménye, jócselekedetekre ösztönöz, imádság mellett, pénteki napon, tanítás után, elsős gimnazista, következő hetekben, udvaron nekiszaladtak, kezében vitte, szemüvege szintén, társa odasietett, érettségi után, fiút kérte, ballagási beszéd, legjobb tanuló, ezernyi élményről, legértékesebb ajándékként, évek során, kezdődő barátság, történet tanulsága, gondolatot vigyük, halhatatlanságot, jócselekedetekre, családtagjaival, megtörténhetett, felemelkedésben, felragyogtatta, tanúságtételed, felülemelkedik, megparancsolta, megjelenésével, tanítványainak, megváltoztatta, evangéliumban, nekiszaladtak, szenvedéseket, mennyországba, legértékesebb, feltámadásban, felkészülnünk, feltámadásunk, cselekedetünk, felszerelését, megváltónknak, színeváltozás, evangéliumért, megnyilvánult, beszélgettek, megvilágosít, elhatározása, hallgassátok, kifejezetten, figyelmünkbe, összepakolta, jószándékkal, megtartására, tanulmányait, törvényeknek, kegyelmedből, társaságában, felemelkedik, megérintette, kiválasztott, ténylegesen, ténykedését, alkotásokon, barátságról, elváltozott, krisztusnak, családjával, timóteushoz, felébreszti, feltámadása, támaszkodva, ajándékként, evangélista, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1747
  • e Hét: 2826
  • e Hónap: 16264
  • e Év: 219177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.