Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elmélkedés az önkéntes karanténból
  2020-03-31 18:15:28, kedd
 
  Még egy kis idő, és ez is elmúlik, de maradjanak meg bennünk azok a dolgok, melyekre ez az idő tanított minket. Isten valóban megbocsát mindent nekünk, mivel Ő a Szeretet. Az általa teremtett természet azonban nem. A természetben élő embert rendre tanítja a természet.
Aki az Úrban bízik, annak minden javára válik.
...... .........


Benvin Sebastian Madassery indiai származású verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója írt elmélkedést az egész világot érintő járványról.
*
ok szeretettel köszöntelek benneteket!
Az otthoni szabadságomat lerövidítettem tizenhat nappal, és március 16-án délután visszajöttem Magyarországra. Szüleim, különösen édesanyám, nagyon szomorúak voltak emiatt, de éreztem, hogy itt kell lennem. Érdekes módon egy nappal később lezárták a határokat. Most ,,önkéntes karanténban" maradok a társadalomra való tekintettel. Mivel Dohán keresztül jöttem, így semmi bajom sincs, mégis felelősséget érzek a többiek iránt. Az út folyamán sok olyan dolgot láttam, amit eddig nem. Elmélkedtem ezeken, és arra gondoltam, hogy megosztom veletek.
Nehéz és aggodalmakkal teli időszakot élünk. Ezt mindenhol lehetett érezni és minden arcon lehetett látni. Minden, ami természetes volt, már nem az. Kézfogással nem köszöntenek, a beszélgetések ritkulnak, az emberek egymástól távol ülnek, csönd van mindenhol, mintha az élet teljesen megszűnt volna. Mindez egy vírus miatt. Az ember, aki azt gondolta, hogy mindent megoldhat a maga erejéből, most talán megérzi, hogy ez mégsem így van. A tudomány még mindig botorkál a sötétségben... Még kell idő, hogy felfedezze a vírus elleni gyógyszert.
Közben egyre több ország próbál segíteni a saját népén. Szigorú intézkedéseket vezetnek be az emberek érdekében. Nagyon fontos, hogy ezeket a szabályokat pontosan betartsuk. Ha nem, akkor úgy járunk, mint azok az országok, emberek, akik túlzott szabadságról beszéltek és most komoly bajban vannak. A liberális és túlzott szabadságnak nagy a kockázati tényezője. Sajnos a koronavírus nem ismeri a liberális szabadosságot. Most rendre van szükség. Össze kell szedni magunkat, és rendet kell tartani magunkban és magunk körül. Ebben a helyzetben nem jó azt mondani, hogy mi szabadok vagyunk, és azt csinálunk, amit akarunk. Vigyázni kell magunkra, és a többiekre, különösen az idősebb testvérekre való tekintettel be kell tartanunk a szabályokat.
Ne csüggedjünk lelkünkben! Alakítsuk ki a pozitív gondolkodást magunkban! Nem tudjuk pontosan, hogy ez a vírus honnan ered: az ember terméke vagy állatoktól származik. A valóság azonban az, hogy itt van közöttünk. Bizonyos értelemben tanít a vírus: a közel harminc éve tartó rohanás lelassult, elfoglalt embereknek lett ideje otthon maradni férjükkel, feleségükkel és gyerekeikkel, sokkal tudatosabban lélegeznek. Minden reggel örül az ember, ha lélegzés közben nem köhög. Mindig mindenki jól megmossa a kezét. A levegő is egyre tisztább, mivel mind földi, mind légi úton csökkent a forgalom, sőt a tenger is csendesebb, mert egyre kevesebb a luxushajó, és más hajó is, az utcák egyre néptelenebbek, és így tovább...
Még egy kis idő, és ez is elmúlik, de maradjanak meg bennünk azok a dolgok, melyekre ez az idő tanított minket. Isten valóban megbocsát mindent nekünk, mivel Ő a Szeretet. Az általa teremtett természet azonban nem. A természetben élő embert rendre tanítja a természet.
A rendhez tartozik a hit is. Az a kéz, amely a természetet alkotta, benne téged és engem, amely meggyógyította a vakot, a bénát, a leprásokat és életre keltette a halottat, vigyázzon rád és óvjon téged minden rossztól!
Testvérek! Időnk van elmélyülni és Istennel lenni. Minden elmúlik, egyedül Ő marad. Térjünk vissza hozzá. A közelmúlt jelei arra figyelmeztetnek minket, amiről a Krónikák második könyve ír: ,,Ha bezárom az eget s nem esik az eső (különböző országokban hónapokig tartó nagy tűz), és ha megparancsolom s meghagyom a sáskáknak, hogy emésszék fel az országot (sáskák támadása Afrikában), ha pestist bocsátok népemre (koronavírus-járvány): de népem, amely nevemet viseli, megtér s könyörög hozzám s keresi arcomat s felhagy nagyon gonosz tetteivel, én is meghallgatom az égből és megbocsátom bűneit és meggyógyítom földjét." (2Krón 7,13-14)
Talán a tudósok számára balgaság, amiket írtam, de Istenben hívő igaz ember értékes üzenetet lát benne. Aki az Úrban bízik, annak minden a javára válik.

Áldott böjti időszakot kívánok!
Szeretettel,
Benvin Sebastian atya

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Fotó (archív): Lambert Attila
Magyar Kurír 202.03.28
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Címkék: figyelmeztetnek, megparancsolom, magyarországra, lerövidítettem, intézkedéseket, meggyógyította, főegyházmegye, szabadosságot, szabadságomat, beszélgetések, magyarországi, aggodalmakkal, néptelenebbek, tudatosabban, gyerekeikkel, feleségükkel, természetben, társadalomra, szabadságnak, gondolkodást, szabadságról, felelősséget, visszajöttem, meggyógyítom, meghallgatom, köszöntelek, természetet, természetes, karanténban, szeretettel, koronavírus, testvérekre, csüggedjünk, köszöntenek, elmélkedést, tekintettel, általa teremtett, egész világot, otthoni szabadságomat, nappal később, társadalomra való, többiek iránt, beszélgetések ritkulnak, emberek egymástól, élet teljesen, vírus miatt, maga erejéből, vírus elleni, saját népén, emberek érdekében, szabályokat pontosan, kockázati tényezője, Benvin Sebastian Madassery, Pápai Missziós Művek, Mivel Dohán, Benvin Sebastian, Hajdúdorogi Főegyházmegye, Lambert Attila, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sokan azt tartják  Tavaszi kép  Png férfi  A televizió nem a kultúrát kép...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Elköszönt  Szép napot kívánok  Neked tudnod kell  Fekete-erdő desszert  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einsteinről  Akarat  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Kövesd a cowboyt!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Lóhere  Nem méltó hozzád  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 21  Png fotel  Irgalom és ítélet  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogy lehet megtartani  Png rózsa csokor  Paul David Tripp Április 21  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Irgalom és ítélet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy lelki imádság  Png virág  Png virág  Fehér virág  Sokan azt tartják  Szívem tiéd  Png telefon  Akarat  Facebookon kaptam  Reggel van  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes délutánt kívánok  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Még csak most kezdődik a nap  Örülök, hogy látlak!  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Julian Brass gondolata  Png lepke  Kellemes délutánt kívánok  Garai Gábor - Takarítás  Hiányzik  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png nő 
Bejegyzés Címkék
általa teremtett, egész világot, otthoni szabadságomat, nappal később, társadalomra való, többiek iránt, beszélgetések ritkulnak, emberek egymástól, élet teljesen, vírus miatt, maga erejéből, vírus elleni, saját népén, emberek érdekében, szabályokat pontosan, kockázati tényezője, liberális szabadosságot, idősebb testvérekre, pozitív gondolkodást, vírus honnan, ember terméke, valóság azonban, közel harminc, utcák egyre, rendhez tartozik, természetet alkotta, közelmúlt jelei, tudósok számára, javára válik, figyelmeztetnek, megparancsolom, magyarországra, lerövidítettem, intézkedéseket, meggyógyította, főegyházmegye, szabadosságot, szabadságomat, beszélgetések, magyarországi, aggodalmakkal, néptelenebbek, tudatosabban, gyerekeikkel, feleségükkel, természetben, társadalomra, szabadságnak, gondolkodást, szabadságról, felelősséget, visszajöttem, meggyógyítom, meghallgatom, köszöntelek, természetet, természetes, karanténban, szeretettel, koronavírus, testvérekre, csüggedjünk, köszöntenek, elmélkedést, tekintettel, kézfogással, országokban, szabályokat, sötétségben, elmélkedtem, megbocsátom, hajdúdorogi, elmélyülni, helyzetben, állatoktól, embereknek, benneteket, igazgatója, lelkünkben, csendesebb, származású, járványról, lélegeznek, értelemben, gyógyszert, maradjanak, leprásokat, felfedezze, közöttünk, szomorúak, édesanyám, különösen, természet, elfoglalt, időszakot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2320
  • e Hét: 4501
  • e Hónap: 37655
  • e Év: 271402
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.