Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyszerda 04.08
  2020-04-08 07:59:03, szerda
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
A megígért Megváltó az isten szolgája és a fájdalmak férfia; de szenvedése végül diadalt arat.
Prófétája által Isten szenvedő Szolgája így beszél:
,,Isten, az Úr tanította nyelvemet, hogy az igével támasza lehessek a megfáradtaknak. Reggelenként ő teszi figyelmessé fülemet, hogy rá hallgassak, mint a tanítványok. Isten, az Úr nyitotta meg fülemet.
S én nem álltam ellen és nem hátráltam meg. Hátamat odatartottam azoknak, akik vertek engem, arcomat meg azoknak, akik szakállamat tépdesték. Nem rejtettem el arcomat azok elől, akik gyaláztak és leköpdöstek.
Isten, az Úr megsegít, ezért nem vallok szégyent. Arcomat megkeményítem, mint a kőszikla, s tudom, hogy nem kell szégyenkeznem. Közel van, aki igazságot szolgáltat nekem. Ki szállhat velem perbe?
Álljunk ki együtt! Ki az ellenfelem? Jöjjön ide hozzám! Isten, az Úr segítségemre siet. Ki ítélhetne el?"
Ez az Isten igéje. Iz 50,4-9a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az Emberfia elhagyja a világot, de jaj annak az embernek, aki őt elárulja.
A betániai vacsora után a tizenkettő közül az egyik, akit karióti Júdásnak hívtak, elment a főpapokhoz és megkérdezte tőlük: ,,Mit adtok nekem, ha kezetekbe juttatom Jézust?" Azok harminc ezüstöt ígértek neki. Ettől kezdve csak a kedvező alkalmat kereste, hogy kiszolgáltassa őt nekik.
A kovásztalan kenyér ünnepének első napján a tanítványok ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: ,,Hol készítsük el neked a húsvéti vacsorát?" Ő így felelt: ,,Menjetek be a városba, egy bizonyos emberhez, és mondjátok neki: A Mester üzeni: »Közel van az én időm; tanítványaimmal nálad költöm el a húsvéti vacsorát.«" A tanítványok úgy tettek, ahogy Jézus meghagyta nekik, és elkészítették a húsvéti vacsorát.
Amikor beesteledett, Jézus a tizenkét tanítvánnyal asztalhoz telepedett, Miközben ettek, így szólt hozzájuk: ,,Bizony mondom nektek, közületek egyvalaki elárul engem!" Erre nagyon elszomorodtak, és sorra kérdezték őt: ,,Csak nem én vagyok az, Uram?" Ő így válaszolt: ,,Aki velem egyszerre nyúl a tálba, az árul el engem. Az Emberfia ugyan elmegy, amint megírták róla, de jaj annak, aki az Emberfiát elárulja! Jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik!" Erre Júdás, az áruló is megkérdezte: ,,Csak nem én vagyok az, Mester?" Ő így felelt: ,,Te magad mondtad!"
Ezek az evangélium igéi.
Mt 26,14-25
...... ...........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus, te mindig meghallgatsz minket, bár emberi szavaink nélkül is tudod, hogy mire van szükségünk lelki fejlődésünkhöz. Hittel és bizalommal fordulunk hozzád, és kérünk, hogy adj meg nekünk mindent, ami üdvösségünkre szolgál! Köszönettel és hálával tartozunk neked azért, mert gondunkat viseled és segítesz minket, hogy eljussunk az üdvösségre

Elmélkedés
A mai evangéliumi rész azzal kezdődik, hogy Júdás megegyezett a főpapokkal harminc ezüstben, mint az árulás díjában. Ez mindössze néhány nappal az utolsó vacsora előtt történhetett. Nem valószínű, hogy a titkos egyezség ugyanazon a napon történt, mint maga az árulás, azaz az utolsó vacsora napján. Tervéről, árulásáról nem tud a többi apostol, akikkel együtt ő is belép az utolsó vacsora termébe azon az estén. Ő majd egyedül fog kilépni onnan, szívében a legsötétebb szándékkal. A többi apostol Jézussal együtt megy majd ki zsoltárokat imádkozva az Olajfák hegyére. Itt fog majd találkozni az áruló és Jézus, itt fog kiderülni az apostolok számára társuk szörnyű szándéka. Mi volt az ő árulásának oka? Egyesek szerint csalódottság állhatott a háttérben. Nem úgy képzelte el Isten országát, ahogyan azt Jézus megvalósította. A Messiásról alkotott elképzeléseit nem találta meg Jézusban. Mások szerint inkább a pénzsóvárság hajtotta. Ismerős az olyan jellemű ember, aki egy kis pénzért bármire képes, s akinek harminc ezüst értékesebb, mint a saját becsülete, tisztessége. A gonoszság titka titok marad számunkra.
Az árulás, Jézus elfogása után elkezdődik az Úr szenvedéstörténete. A következő napok eseményeit úgy tudom megérteni, ha gondolatban leülök én is az utolsó vacsora termében, majd pedig kimegyek az Olajfák hegyére az apostolokkal virrasztani. Utána elkísérem Jézust a keresztúton, vele vagyok a szenvedés óráiban és a Golgotán halála pillanatában. Aztán pedig csendben várom a harmadik nap eseményét.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tanítványaimmal, kiszolgáltassa, fejlődésünkhöz, megfáradtaknak, megvalósította, megkeményítem, szégyenkeznem, elszomorodtak, elkészítették, elképzeléseit, üdvösségünkre, odatartottam, történhetett, pillanatában, beesteledett, pénzsóvárság, meghallgatsz, segítségemre, csalódottság, reggelenként, tanítvánnyal, apostolokkal, tisztessége, legsötétebb, zsoltárokat, gondolatban, leköpdöstek, köszönettel, megkérdezte, tanítványok, kovásztalan, keresztúton, megegyezett, evangéliumi, virrasztani, figyelmessé, megígért Megváltó, isten szolgája, fájdalmak férfia, igével támasza, betániai vacsora, tizenkettő közül, kedvező alkalmat, kovásztalan kenyér, tanítványok ezzel, kérdéssel fordultak, húsvéti vacsorát, bizonyos emberhez, tizenkét tanítvánnyal, evangélium igéi, főpapokkal harminc, árulás díjában, OLVASMÁNY Izajás, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erre Júdás, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Az ember  Egy gondolat  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Alvó kislány  Egy barátság története  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Eduardo Sacheri gondolata  Sík Sándor - Ha jő a perc  Töröld le  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  József Attila - Kopogtatás nél...  Egy párkányon  Zilahy Lajos mondta  Az ember emlékekből áll  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Megígért békesség  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Szívek  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Eduardo Sacheri gondolata  képre írva  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szívek  Paul David Tripp Április 14  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul David Tripp Április 13  A felvilágosodás...  Alvó cica  Tanmese  Egy gondolat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jó nap volt  Zilahy Lajos mondta  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Különleges  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Szép estét  Zilahy Lajos mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy párkányon  Sík Sándor - Ha jő a perc  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Tanmese  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra 
Bejegyzés Címkék
megígért Megváltó, isten szolgája, fájdalmak férfia, igével támasza, betániai vacsora, tizenkettő közül, kedvező alkalmat, kovásztalan kenyér, tanítványok ezzel, kérdéssel fordultak, húsvéti vacsorát, bizonyos emberhez, tizenkét tanítvánnyal, evangélium igéi, főpapokkal harminc, árulás díjában, utolsó vacsora, titkos egyezség, napon történt, többi apostol, legsötétebb szándékkal, apostolok számára, pénzsóvárság hajtotta, olyan jellemű, saját becsülete, gonoszság titka, következő napok, apostolokkal virrasztani, szenvedés óráiban, tanítványaimmal, kiszolgáltassa, fejlődésünkhöz, megfáradtaknak, megvalósította, megkeményítem, szégyenkeznem, elszomorodtak, elkészítették, elképzeléseit, üdvösségünkre, odatartottam, történhetett, pillanatában, beesteledett, pénzsóvárság, meghallgatsz, segítségemre, csalódottság, reggelenként, tanítvánnyal, apostolokkal, tisztessége, legsötétebb, zsoltárokat, gondolatban, leköpdöstek, köszönettel, megkérdezte, tanítványok, kovásztalan, keresztúton, megegyezett, evangéliumi, virrasztani, figyelmessé, szakállamat, árulásáról, árulásának, messiásról, elkezdődik, bizalommal, szükségünk, szándékkal, értékesebb, evangélium, főpapokhoz, elmélkedés, találkozni, ellenfelem, tizenkettő, főpapokkal, szenvedése, üdvösségre, eseményeit, hallgassak, szolgáltat, telepedett, elkísérem, ítélhetne, megérteni, kérdéssel, gyaláztak, könyvéből, mindössze, olvasmány, igazságot, ünnepének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 264
  • e Hét: 6954
  • e Hónap: 19630
  • e Év: 253377
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.