Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Virágvasárnap Jeruzsálemben
  2020-04-08 18:15:10, szerda
 
  Idén elmaradt a hagyományos virágvasárnapi körmenet a Szentföldön is, így az Olajfák hegyén álló Dominus Flevit (az Úr sírt) ferences templomnál Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora imádkozott a járvány megszűnéséért.
A virágvasárnapi körmenetet hagyományosan Jeruzsálem óvárosának falain belül tartják, idén azonban az egészségügyi óvintézkedések miatt máshogy alakult az ünnep a Szentföldön is.
Délután négy órakor kezdődött a szertartás az Olajfák hegyének nyugati oldalán álló Dominus Flevit (az Úr sírt) ferences templomban. Ott, ahol a Biblia szerint Krisztus könnyezett Jeruzsálem eljövendő szomorú sorsa miatt. A VII. századi alapokon nyugvó templom könnycseppet mintáz; a XX. század ötvenes éveiben épült.
Az ünnep alkalmából e helyen vezetett igeliturgiát Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin pátriárkátus apostoli adminisztrátora, és imádkozott a járvány megszűnéséért. A szertartás végén a főpásztor Krisztus keresztjének ereklyéjével adott áldást Jeruzsálem városára és az egész világra, amelyet a hívek élő közvetítés segítségével követhettek.
Pierbattista Pizzaballa homíliájában a következőket mondta: ,,Milyen üresek és csöndesek ma az utcák, amikor pedig tele kellene lenniük éneklő, imádkozó emberekkel és dudaszóval. Mit akar ezzel mondani nekünk az Úr? Miért van mindez? Mit tehetünk a világnak és az életünknek e drámai pillanataiban? Talán (...) csalódottak vagyunk, mert imáink nem találtak meghallgatásra, várakozásaink látszólag válasz nélkül maradnak. Úgy tűnik, hogy Isten nem hallgat meg minket."
Még távol állunk az egyszerű és tiszta hittől, a szegények hitétől - állapította meg az érsek, majd így folytatta: ,,Azt szeretnénk, azt akarjuk, hogy az életünk változzon meg, itt és most, ne egy általános jövőben vagy a túlvilágon. Erős és mindenható Istent akarunk, egy olyan Istenben akarunk hinni, aki bizonyosságokat és biztonságot nyújt nekünk, aki megnyugtat a félelem és a bizonytalanság tengerében, amelyben most vagyunk.
Az evangélium azonban azt mondja nekünk, hogy a keresztény hit a reményre és a szeretetre épül, nem pedig a bizonyosságra. Isten nem fogja megoldani minden gondunkat, nem fogja megadni mindazt a bizonyosságot, amire emberi természetünknek szüksége van, viszont nem fog magunkra hagyni minket. Tudjuk, hogy szeret minket."
Pizzaballa érsek a beszédében kiemelte: ,,Jézus válaszol imáinkra, és nem várja el, hogy indíttatásaink tiszták legyenek. Ám a maga módján válaszol, mert ha igent mond legmélyebb vágyainkra, akkor nemet kell mondania azonnali vágyainkra. Az emberek Jeruzsálemben meg akartak menekülni a rossztól és az elnyomástól, de Jézus nemcsak a római megszállástól és a gazdagok kizsákmányolásától mentette meg őket, hanem a gonosztól a maga teljes mélységében.
A nagy jeruzsálemi bevonulás története tehát (...) megtanít minket a várakozásaink és az Isten válasza közötti eltérésre.
Pierbattista Pizzaballa arról is beszélt, hogy ,,amikor Jézus megérkezett Jeruzsálembe azon a napon, amit virágvasárnapnak hívunk, a nép közül sokan eléje terítették ruhájukat az útra, mások ágakat tördeltek a fákról, és az útra szórták (vö. Mt 21,8). Mi is tegyünk ugyanígy, helyezzük Messiásunk elé azt a keveset, amink van: imáinkat, hiányainkat, segélykérésünket, könnyeinket, az iránta és az ő vigasztaló szava iránti szomjunkat.
Meg kell tisztítani szándékainkat, és azt kell kérnünk Istentől, amire valóban szükségünk van. De kérjük tőle azt is, hogy adja meg a szükséges erőt, hogy termékeny szeretetének támogatásával tudjuk hordozni saját keresztünket" - mondta virágvasárnapi homiliájában Pierbattista Pizzaballa érsek.


Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.04.08

 
 
0 komment , kategória:  Virágvasárnap  
Címkék: virágvasárnapnak, segélykérésünket, adminisztrátora, természetünknek, bizonyosságokat, indíttatásaink, virágvasárnapi, bizonytalanság, óvintézkedések, meghallgatásra, szándékainkat, megszűnéséért, támogatásával, pillanataiban, hagyományosan, várakozásaink, bizonyosságot, jeruzsálemben, bizonyosságra, megszállástól, ereklyéjével, pierbattista, keresztjének, következőket, egészségügyi, szeretetének, segítségével, keresztünket, jeruzsálembe, igeliturgiát, könnycseppet, homiliájában, patriarkátus, homíliájában, pátriárkátus, hiányainkat, hagyományos virágvasárnapi, jeruzsálemi latin, járvány megszűnéséért, virágvasárnapi körmenetet, egészségügyi óvintézkedések, ünnep alkalmából, szertartás végén, főpásztor Krisztus, egész világra, következőket mondta, szegények hitétől, életünk változzon, általános jövőben, olyan Istenben, bizonytalanság tengerében, evangélium azonban, Virágvasárnap Jeruzsálemben, Dominus Flevit, Pierbattista Pizzaballa, Vatikáni Rádió, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png lepke  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Png virág  A másik dolog,  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kaffka_Margit  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Adakozás  Alázat  Hogy lehet megtartani  Németh László tollából  Nevem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy lelki imádság  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Png kislány  Kövesd a cowboyt!  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 19  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Egy lelki imádság  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A sors  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png virág  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Albert Einsteinről  Hogy lehet megtartani  Még csak most kezdődik a nap  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png virág  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Ágai Ágnes – Csendélet  s immár én is felragyogva, ért...  Soha ne kedvezz...  Tanuld meg ezt a versemet  A másik dolog,  Idő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  képre írva  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Minden harmadik...  Png nő  Egy maradéktalanul uralt világ  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Neked tudnod kell  Png lepke  Lóhere  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hagyományos virágvasárnapi, jeruzsálemi latin, járvány megszűnéséért, virágvasárnapi körmenetet, egészségügyi óvintézkedések, ünnep alkalmából, szertartás végén, főpásztor Krisztus, egész világra, következőket mondta, szegények hitétől, életünk változzon, általános jövőben, olyan Istenben, bizonytalanság tengerében, evangélium azonban, szeretetre épül, beszédében kiemelte, maga módján, emberek Jeruzsálemben, római megszállástól, maga teljes, nagy jeruzsálemi, útra szórták, szükséges erőt, virágvasárnapnak, segélykérésünket, adminisztrátora, természetünknek, bizonyosságokat, indíttatásaink, virágvasárnapi, bizonytalanság, óvintézkedések, meghallgatásra, szándékainkat, megszűnéséért, támogatásával, pillanataiban, hagyományosan, várakozásaink, bizonyosságot, jeruzsálemben, bizonyosságra, megszállástól, ereklyéjével, pierbattista, keresztjének, következőket, egészségügyi, szeretetének, segítségével, keresztünket, jeruzsálembe, igeliturgiát, könnycseppet, homiliájában, patriarkátus, homíliájában, pátriárkátus, hiányainkat, csalódottak, elnyomástól, követhettek, hagyományos, szentföldön, jeruzsálemi, könnyeinket, állapította, mélységében, biztonságot, megérkezett, pizzaballa, imádkozott, alkalmából, szükségünk, közvetítés, jeruzsálem, szertartás, túlvilágon, szeretetre, keresztény, evangélium, beszédében, vágyainkra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 949
  • e Hét: 6750
  • e Hónap: 39904
  • e Év: 273651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.