Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvétvasárnapi szentmise és Urbi et Orbi áldás 04.12
  2020-04-12 14:23:12, vasárnap
 
   
  - Katolikus ma oldalon Link

Videó Link Magyar nyelvű narrátor

- A Szentatya húsvétvasárnap, április 12-én délben, a Szent Péter-bazilikában szűk körben bemutatott ünnepi szentmiséje után hagyományos módon ünnepi üzenetet intézett a katolikus hívekhez és minden jó szándékú emberhez, majd megáldotta Róma városát és a világot. A járványhelyzet okán a szokásoktól eltérően nem a Szent Péter-bazilika lodgiájáról tette mindezt, hanem a bazilika katedraoltára előtt.
Ma az egész világon visszhangzik az Egyház hangja: ,,Jézus Krisztus feltámadt!" — ,,Valóban feltámadt!"
Ez az örömhír úgy lobbant fel az éjszakában, mint egy láng: egy olyan világ éjszakájában, amely korszakos kihívások előtt áll, és amelyet olyan járvány sújt, mely kemény próbatételnek veti alá emberiségünk családját. Ezen az éjszakán visszhangzik az Egyház hangja: ,,Feltámadt reményem, Krisztus!" (húsvéti szekvencia).
Ez egy másfajta ,,ragály", amely szívről szívre terjed - mivel minden emberi szív várja ezt az örömhírt.
Ez a remény ragálya: ,,Feltámadt reményem, Krisztus!". Nem varázsigéről van szó, amelytől szertefoszlanak a problémák. Nem, Krisztus feltámadása nem ilyen. Ez a szeretet győzelme a rossz gyökere fölött, olyan győzelem, amely nem ,,lép át" a szenvedésen és a halálon, hanem áthalad ezeken, utat nyitva a szakadék fölött, jóvá alakítva át a rosszat: ez Isten hatalmának a kizárólagos ismertetőjegye.
A Feltámadott nem más, mint a Keresztre Feszített. Eltörölhetetlenül az Ő dicsőséges testében hordozza a sebhelyeket: ezek a sebek a remény réseivé váltak. Őfeléje fordítjuk a tekintetünket, hogy gyógyítsa meg bánattól görnyedő emberiségünk sebesüléseit.
A mai napon különösen is gondolok mindazokra, akiket közvetlenül sújt a koronavírus: a betegekre, azokra, akik meghaltak, s az ő családtagjaikra, akik siratják szeretteik elvesztését, akiktől olykor még végső búcsút sem tudtak venni. Az élet Ura fogadja be országába az elhunytakat, és adjon vigaszt és reményt annak, aki még mindig próbatétel alatt áll, különösen az időseknek és a magányosoknak. Ne vonja meg vigasztalását és a szükséges segítséget azoktól, akik különösen sebezhető helyzetben vannak, mint az ápolási otthonokban dolgozók, a kaszárnyákban és a börtönökben élők. Sokak számára ez most egy magányos húsvét, amelyet a járvány által kiváltott gyász és csapások, testi szenvedések és gazdasági nehézségek közepette élnek meg.
Ez a betegség nemcsak a szeretet megnyilvánulásaitól, de a személyes vigasznyújtás lehetőségétől is megfosztott minket, amely a szentségekből, különösen az Eucharisztiából és a gyónásból fakad. Sok országban nem nyílt mód arra, hogy szentségekhez járuljanak, ám az Úr nem hagyott magunkra minket! Megmaradva az ima egységében, biztosak lehetünk benne: fölöttünk tartotta a kezét (vö. Zsolt 139,5). Nyomatékosan ismétli el nekünk: ne féljetek, ,,feltámadtam, és újból veled vagyok" (ld. Missale Romanum)! Jézus, a mi húsvétunk, adjon erőt és reményt az orvosoknak és az ápolóknak, akik mindenfelé a felebarátról való gondoskodás, a felebaráti szeretet tanúságát tárják elénk, elmenve egészen erőik végső határáig, nem ritkán még a saját egészségüket is feláldozva. Szeretettel és nagy hálával gondolunk rájuk és mindazokra, akik fáradhatatlanul dolgoznak azért, hogy biztosítsák a polgári együttélés szempontjából lényeges és szükséges szolgáltatásokat, a rendfenntartó erőkre és a katonákra, akik számos országban hozzájárultak ahhoz, hogy könnyítsenek a nehézségeken és a lakosság szenvedésein.
Ezekben a hetekben sok millió ember élete változott meg egészen váratlanul. Sokak számára az otthonmaradás az elmélkedésnek, a féktelenné vált életritmus megállításának, a szeretteikkel való együttlétnek, a társaságuk felett érzett örömnek a lehetőségét hozta el. Ám sokak számára ez a bizonytalannak mutatkozó jövő, a fenyegető munkahelyelvesztés és a jelen válság által kiváltott egyéb következmények miatt érzett aggódás ideje.
Bátorítom a politikai felelősséget viselőket, hogy tevőlegesen működjenek közre a polgárok köz javának az előmozdításában, gondoskodva azokról az eszközökről, melyek ahhoz szükségesek, hogy mindenki méltó életet élhessen, és - amennyiben a körülmények megengedik - elősegítik a szokásos mindennapi tevékenységek újra megkezdését.
Ez nem a közönyösség ideje, mert az egész világ szenved, és egységesnek kell mutatkoznia a járvánnyal vívott harcban. A feltámadott Jézus adjon reménységet minden szegénynek, aki a perifériákon él, a menekülteknek és a hajléktalanoknak! Ne maradjanak magukra ezek a leggyöngébb testvéreink, akik a világ minden részén benépesítik a városokat és a perifériákat. Ne engedjük, hogy nélkülözniük kelljen az elsődleges fontosságú javakat, amelyeket sokkal nehezebb fellelni most, amikor számos tevékenység szünetel, sem a gyógyszereket, és mindenek fölött a megfelelő egészségügyi ellátás lehetőségét. A körülményekre való tekintettel enyhítsenek a nemzetközi szankciókon, amelyek az ezek által sújtott országokat meggátolják abban, hogy megfelelő támogatást nyújtsanak a polgáraiknak, és hozzanak olyan állapotba minden országot, különösen a leginkább szegényeket, hogy képesek legyenek szembenézni a jelen pillanat legnagyobb szükséghelyzeteivel, csökkentve vagy akár elengedve az adósságot, amely megterheli a költségvetéseiket.
Ez nem az önzések ideje, mivel a kihívás, mely előttünk áll, mindannyiunkat egyformán érint, és nem tesz különbséget senki között. A világ megannyi koronavírus által sújtott területe közül különösen gondolok Európára. A második világháború után ez a szeretett kontinens a szolidaritás kézzelfogható szellemének köszönhetően volt képes feltámadni, ez tette számára lehetővé, hogy hátrahagyja a múlt versengéseit. Ma minden korábbinál sürgetőbb, különösen az adott körülmények közepette, hogy ezek a versengések ne lépjenek újra a színre, hanem mindenki ismerje el: mindannyian egyetlen család tagjai vagyunk, és kölcsönösen támogatnunk kell egymást. Napjainkban az Európai Unió korszakos kihívás előtt áll, és ettől nem csak a kontinens, de az egész világ jövője is függ. Nem mulasszuk el ezt a lehetőséget felhasználni arra, hogy a szolidaritás újabb jeleit adjuk, akár még innovatív megoldásokat is alkalmazva. Ennek az egyetlen alternatívája nem más, mint az egyedi érdekek önzése és a múltba való visszatérés kísértése. Ez viszont magával hozza annak a kockázatát, hogy kemény próbatétel elé állítjuk a békés együttélést és az utánunk jövő nemzedékek fejlődését.
Ez nem a megoszlások ideje. Krisztus, a mi békénk, világosítsa meg mindazokat, akik felelősséget viselnek a konfliktusokban, hogy legyen bátorságuk csatlakozni a globális és azonnali fegyverszüneti felhíváshoz a világ minden sarkában.
Ez nem a fegyvergyártás és -kereskedelem ideje, erre fordítva azt az óriási tőkét, amelyet sokkal inkább az emberek gyógyítására és az életek megmentésére kellene szánni.
Legyen ez inkább olyan idő, amikor végre véget vetünk annak a hosszú háborúnak, amely vérbe borította a szeretett Szíriát, a jemeni konfliktusnak, az iraki és a libanoni feszültségeknek. Legyen ez inkább olyan idő, amikor az izraeliek és a palesztinok visszatérnek a párbeszéd útjára, hogy stabil és tartós megoldást találjanak, amely lehetővé teszi mindkét fél számára a békés életet. Szűnjenek meg az Ukrajna keleti részében élőket sújtó szenvedések. Vessenek véget a terrortámadásoknak, amelyeket Afrika különböző országaiban oly sok ártatlan ember ellen követnek el. Ez nem a megfeledkezés ideje. Az előttünk álló válság ne feledtesse el velünk azt a sok egyéb szükséghelyzetet, amely számos ember szenvedését okozza. Az élet Ura mutassa meg közelségét Ázsia és Afrika lakóinak, akik súlyos humanitárius válságot élnek meg, például az észak-mozambiki Cabo Delgado régióban. Melengesse meg a szívét a megannyi, a háború, a szárazság és a rossz életkörülmények miatt elmenekült vagy otthonából elüldözött embernek. Nyújtson oltalmat a megannyi elvándorlónak és menekültnek, akik között sok a gyermek, és akik elviselhetetlen körülmények között élnek, mindenekelőtt Líbiában, valamint Görögország és Törökország határvidékén. Nem akarok elfeledkezni leszbosz szigetéről. Tegye lehetővé Venezuelában, hogy konkrét és azonnali megoldásokat találjanak, megengedve a nemzetközi segítségnyújtás eljuttatását a súlyos politikai, társadalmi, gazdasági és egészségügyi konjunktúra miatt szenvedő lakossághoz.

Kedves Testvéreim!
A közönyösség, az önzés, a megoszlás, a megfeledkezés egyáltalán nem olyan szavak, amelyeket hallani szeretnénk a mostani időkben. Sőt, mindörökre el szeretnénk törölni ezeket! Akkor jutnak ezek diadalra, hogyha győz bennünk a félelem és a halál, vagyis amikor nem engedjük, hogy az Úr Jézus győzzön a szívünkben és az életünkben.
Ő, aki már legyőzte a halált és megnyitotta számunkra az üdvösség útját, oszlassa szét az árnyakat szegény emberiségünk életében, és vezessen el minket az Ő dicsőséges napjára, amely nem ismer alkonyt.
Ezekkel az elmélkedő szavakkal szeretnék mindenkinek boldog húsvétot kívánni.


Fordította: Török Csaba
Magyar Kurír 2020.04.12
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: szolgáltatásokat, szükséghelyzetet, hajléktalanoknak, életkörülmények, családtagjaikra, konfliktusokban, szertefoszlanak, fáradhatatlanul, előmozdításában, feszültségeknek, segítségnyújtás, elviselhetetlen, eucharisztiából, ismertetőjegye, következmények, megállításának, húsvétvasárnap, mindannyiunkat, bizonytalannak, járványhelyzet, fegyverszüneti, fegyvergyártás, kaszárnyákban, szentségekből, próbatételnek, katedraoltára, tevékenységek, megfeledkezés, menekülteknek, lehetőségétől, vigasznyújtás, körülményekre, kézzelfogható, magányosoknak, tekintetünket, elmélkedésnek, katolikus hívekhez, járványhelyzet okán, szokásoktól eltérően, bazilika katedraoltára, egész világon, olyan világ, éjszakán visszhangzik, másfajta „, remény ragálya, szeretet győzelme, rossz gyökere, szakadék fölött, kizárólagos ismertetőjegye, remény réseivé, szükséges segítséget, ápolási otthonokban, Szent Péter-bazilikában, Szent Péter-bazilika, Jézus Krisztus, Keresztre Feszített, Missale Romanum, Európai Unió, Cabo Delgado, Kedves Testvéreim, Török Csaba, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Isten szeretete  Házi elixírreceptek megfázásr...  Cseresznyés szép napot!  Facebookon kaptam  Saját készítésű képem  Harmónia......  Konsztantyin Szimonov : Szeret...  Jézus  Png nő  Facebookon kaptam Krisztinától  Krisztus ajándéka  Janikovszky Éva mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten szeretete  Magas vérnyomás csökkentése  Vízcseppes virág  Facebookon kaptam  Ha nem veszed észre, azt jelen...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Tavaszi kép  Margaretták  Kellemes délutánt ! ..........  Strengit kristály  Szép napot kedves barátaim ! ....  Házi elixírreceptek megfázásr...  Cseresznyés szép napot!  Jó reggelt, szép napot  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Jézus  Jegesmacibocsok  Jól néz ki  Ekcémás bőr kezelése házilag  Krisztus  Jézus  Sárga billegető  Áldott napot !........  Opál geóda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten  Délutáni mosoly.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nem veszed észre, azt jelen...  Facebookon kaptam  Rózsaszín kvarc  Harmónia......  Szép estét kedves látogatóimna...  Rubin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Köszönet mindenkinek  Kellemes kávézást !......  Halál és szeretet  Facebookon kaptam  Csokor vázában  Facebookon kaptam  Kígyó-folyó, Dél-Idaho, USA......  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát!  Rubin  Facebookon kaptam  Harmónia......  A tavasznak virága van, az ősz...  Aromaterápia a jó alvásért  Facebookon kaptam  Konsztantyin Szimonov : Szeret...  Lásd, kedvesem  Ne üss sebet embertársaid lelk...  Tavaszi kép  Drón vizsga  Jézus  Kávézó nő  Saját készítésű képem  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Strengit kristály  Köszönet mindenkinek  Facebookon kaptam  Isten szeretete  Alkalmas  Facebookon kaptam  Png virág  Kislány pillangóval  Ha nem veszed észre, azt jelen...  Hit  Terülőrózsa  Rodokrozit  Halál és szeretet  Kurkuma gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Márai Sándor: "Májusnak dallam...  Facebookon kaptam  Kislány pillangóval 
Bejegyzés Címkék
katolikus hívekhez, járványhelyzet okán, szokásoktól eltérően, bazilika katedraoltára, egész világon, olyan világ, éjszakán visszhangzik, másfajta &#8222, remény ragálya, szeretet győzelme, rossz gyökere, szakadék fölött, kizárólagos ismertetőjegye, remény réseivé, szükséges segítséget, ápolási otthonokban, börtönökben élők, magányos húsvét, járvány által, betegség nemcsak, személyes vigasznyújtás, gyónásból fakad, felebarátról való, felebaráti szeretet, saját egészségüket, polgári együttélés, rendfenntartó erőkre, lakosság szenvedésein, féktelenné vált, szeretteikkel való, társaságuk felett, lehetőségét hozta, bizonytalannak mutatkozó, jelen válság, politikai felelősséget, körülmények megengedik, szokásos mindennapi, közönyösség ideje, egész világ, járvánnyal vívott, feltámadott Jézus, leggyöngébb testvéreink, világ minden, elsődleges fontosságú, megfelelő egészségügyi, körülményekre való, nemzetközi szankciókon, ezek által, leginkább szegényeket, jelen pillanat, önzések ideje, világ megannyi, második világháború, szeretett kontinens, szolidaritás kézzelfogható, múlt versengéseit, adott körülmények, lehetőséget felhasználni, szolidaritás újabb, egyetlen alternatívája, egyedi érdekek, múltba való, békés együttélést, utánunk jövő, megoszlások ideje, óriási tőkét, emberek gyógyítására, életek megmentésére, hosszú háborúnak, szeretett Szíriát, jemeni konfliktusnak, libanoni feszültségeknek, palesztinok visszatérnek, párbeszéd útjára, békés életet, megfeledkezés ideje, előttünk álló, észak-mozambiki Cabo, rossz életkörülmények, megannyi elvándorlónak, nemzetközi segítségnyújtás, súlyos politikai, megfeledkezés egyáltalán, mostani időkben, üdvösség útját, árnyakat szegény, elmélkedő szavakkal, szolgáltatásokat, szükséghelyzetet, hajléktalanoknak, életkörülmények, családtagjaikra, konfliktusokban, szertefoszlanak, fáradhatatlanul, előmozdításában, feszültségeknek, segítségnyújtás, elviselhetetlen, eucharisztiából, ismertetőjegye, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1127
  • e Hét: 9253
  • e Hónap: 10774
  • e Év: 385824
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.