Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvét 2. hét péntek 04.24
  2020-04-24 08:44:43, péntek
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az apostolok örvendezve fogadják, hogy Jézusért szenvedhetnek.
Amikor számon kérték az apostoloktól, miért tanítanak Jézusról, felállt a főtanács egyik tagja, egy Gamáliel nevű farizeus, az egész nép előtt tiszteletben álló törvénytudó. Egy kis időre kiküldte az apostolokat, majd beszédet intézett a többiekhez:
,,Izraelita férfiak! Fontoljátok meg jól, mit akartok tenni ezekkel az emberekkel! Nemrégiben föllépett ugyanis Teodás, aki nagyra tartotta magát, és mintegy négyszáz férfi csatlakozott hozzá. De megölték; mindazokat pedig, akik hittek benne, szétszórták és megsemmisítették.
Utána a népszámlálás idején a galileai Júdás lépett fel, és maga köré csábította a népet. Ő is elpusztult, és minden követője szétszóródott.
Ezért most is azt mondom nektek, hagyjátok békén ezeket az embereket, és engedjétek őket szabadon. Ha ez a törekvés vagy mozgalom emberektől származik, úgyis magától felbomlik. De ha Istentől van, nem tudjátok szétoszlatni őket, és úgy látszanék, mintha Isten ellen tusakodnátok."
Érvelését elfogadták. Behívatták az apostolokat, megbotoztatták őket, azután rájuk parancsoltak, hogy ne beszéljenek Jézusról. Majd szabadon engedték őket.
Ekkor örvendezve távoztak a főtanácsból, mert méltóknak bizonyultak, hogy Jézusért gyalázatot szenvedjenek. Továbbra is mindennap tanítottak. A templomban és a házakban hirdették Jézus Krisztust.
Ez az Isten igéje. ApCsel 5,34-42

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A csodás kenyérszaporítás.
Abban az időben Jézus átment a Galileai-tengernek, vagyis Tibériás-tavának a túlsó partjára. Nagy tömeg követte, mert látták a csodajeleket, amelyeket a betegeken végbevitt, Jézus fölment egy hegyre, és ott leült tanítványaival együtt. Közel volt húsvét, a zsidók ünnepe.
Amikor Jézus fölemelte szemét, és látta, hogy nagy tömeg jön feléje, így szólt Fülöphöz: ,,Honnan vegyünk kenyeret, hogy legyen mit enniük?" Ezt pedig azért kérdezte, hogy próbára tegye, mert ő tudta, hogy mit fog tenni.
,,Kétszáz dénár árú kenyér sem elég nekik, hogy mindenki kapjon valami keveset" - felelte Fülöp.
Az egyik tanítvány, András, Simon Péter testvére megszólalt: ,,Van itt egy fiú, akinél öt kenyér és két hal van, de mi ez ennyinek?" Jézus meghagyta: ,,Telepítsétek le az embereket!" Sok fű volt azon a helyen. Letelepedtek hát: szám szerint mintegy ötezren voltak csupán a férfiak.
Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta a letelepedett embereknek; ugyanígy (adott) a halból is, amennyit csak akartak. Amikor pedig jóllaktak, szólt tanítványainak: ,,Szedjétek össze a maradékot, hogy semmi se vesszen kárba." Összeszedték, s tizenkét kosarat töltöttek meg az öt árpakenyér maradékából, amit meghagytak azok, akik ettek.
Amikor pedig az emberek látták a csodajelet, amelyet Jézus végbevitt, így beszéltek: ,,Ez valóban az a próféta, aki a világba jön."
Amikor Jézus észrevette, hogy érte akarnak jönni, és el akarják vinni, hogy erőszakkal királlyá tegyék, ismét visszavonult a hegyre, egészen egyedül.
Ezek az evangélium igéi. Jn 6,1-15
...... .............



Imádság
Istenem, csodálatos gondviselésed által mindannyian arra vagyunk hivatva, hogy Krisztus testének tagjaivá váljunk. Minden egyes tagnak öröktől fogva meghatároztad a maga feladatát, számolva minden ember adottságával. Ebben a rendben örök előrelátásoddal részemre is kijelöltél egy helyet, ahol szolgálnom kell. Uram, készen állok erre a szolgálatra! Kívánj tőlem akár csöndes, hangtalan munkát, akár hősi elszántságot, nagy áldozatokat: követlek, Uram!

Elmélkedés
A csodálatos kenyérszaporítás élménye óriási lelkesedést váltott ki az emberekből. Jól tükrözi a hangulatot az a megjegyzés, amivel János evangélista lezárja az elbeszélést: ,,Jézus észrevette, hogy érte akarnak jönni, és el akarják vinni, hogy erőszakkal királlyá tegyék." Ő azonban ezt nem engedi, kitér a nép szándéka elől és inkább elvonul a tömeg elől. Nem az erőszakossággal volt gondja, hanem a királysággal. Ha szelíden kérték volna, hogy király legyen, akkor sem engedett volna a kérésnek. Ő soha nem törekedett uralomra, nem akart földi hatalomhoz jutni.
Az evangélista nem ismerteti, hogy mi volt erre a nép reakciója. Talán ők is azt kérdezgették egymástól, ami a mi fejünkben is megfordul. A magyarázat viszonylag egyszerű, legalábbis a mi számunkra. Jézusnak nincs szüksége semmilyen emberektől kapott hatalomra. És nincs szüksége arra sem, hogy Isten tervét felülírja a hirtelen támadt emberi lelkesedés. Miközben ráébrednek, hogy tulajdonképpen egy messiási jel részesei és miután mindenki jóllakott a Jézustól kapott kenyérrel, azt gondolják, hogy Jézusnál jobbat úgysem találnának, aki az ő uralkodójuk lehetne. Mostantól kezdve minden nap adhatna elegendő táplálékot, hogy az embereknek ne kelljen fáradniuk megélhetésükért.
Ez a gondolkodásmód tőlünk sincs távol. Imának ugyan nem nevezhető, de amikor erőszakosan ismételgetjük Istennek, hogy mire van szükségünk, akkor ugyanazt tesszük, mint Jézus kortársai. Az Úrnak viszont nem tetszik a mi erőszakosságunk, ezért ne csodálkozzunk azon, ha olykor inkább elrejtőzik.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kenyérszaporítás, megsemmisítették, erőszakosságunk, előrelátásoddal, megélhetésükért, erőszakossággal, cselekedeteiből, megbotoztatták, tanítványainak, tanítványaival, tulajdonképpen, gondolkodásmód, szétszóródott, gondviselésed, ismételgetjük, meghatároztad, csodálkozzunk, szenvedhetnek, tiszteletben, népszámlálás, csatlakozott, szenvedjenek, letelepedett, tusakodnátok, elszántságot, kérdezgették, adottságával, szétoszlatni, letelepedtek, csodajeleket, királysággal, telepítsétek, visszavonult, parancsoltak, apostoloktól, összeszedték, apostolok örvendezve, főtanács egyik, népszámlálás idején, galileai Júdás, törekvés vagy, házakban hirdették, csodás kenyérszaporítás, időben Jézus, túlsó partjára, betegeken végbevitt, zsidók ünnepe, egyik tanítvány, letelepedett embereknek, emberek látták, evangélium igéi, maga feladatát, Apostolok Cselekedeteiből, Jézus Krisztust, EVANGÉLIUM Szent János, Amikor Jézus, Simon Péter, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Sose bánj semmit  Png kislány  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Fehér virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Irgalom és ítélet  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A televizió nem a kultúrát kép...  A másik dolog,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Németh László tollából  Png telefon  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Irgalom és ítélet  Fehér virág  Facebookon kaptam  Adakozás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Szívem  Reggel van  Szép napot kívánok  A jó emberek mindig szépek mar...  Szívem  Kerüld el az evangélium örömén...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Irgalom és ítélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Png lepke  Ne kapaszkodj magasabbra,  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem számIt  Png cica  Erdőn  Mindig jusson idő nevetni  A sors  Facebookon kaptam  Esti kép  Neked tudnod kell  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
apostolok örvendezve, főtanács egyik, népszámlálás idején, galileai Júdás, törekvés vagy, házakban hirdették, csodás kenyérszaporítás, időben Jézus, túlsó partjára, betegeken végbevitt, zsidók ünnepe, egyik tanítvány, letelepedett embereknek, emberek látták, evangélium igéi, maga feladatát, rendben örök, csodálatos kenyérszaporítás, tömeg elől, erőszakossággal volt, magyarázat viszonylag, hirtelen támadt, gondolkodásmód tőlünk, kenyérszaporítás, megsemmisítették, erőszakosságunk, előrelátásoddal, megélhetésükért, erőszakossággal, cselekedeteiből, megbotoztatták, tanítványainak, tanítványaival, tulajdonképpen, gondolkodásmód, szétszóródott, gondviselésed, ismételgetjük, meghatároztad, csodálkozzunk, szenvedhetnek, tiszteletben, népszámlálás, csatlakozott, szenvedjenek, letelepedett, tusakodnátok, elszántságot, kérdezgették, adottságával, szétoszlatni, letelepedtek, csodajeleket, királysággal, telepítsétek, visszavonult, parancsoltak, apostoloktól, összeszedték, evangélista, uralkodójuk, elbeszélést, fontoljátok, bizonyultak, lelkesedést, beszéljenek, apostolokat, szétszórták, mindannyian, szolgálatra, törvénytudó, főtanácsból, maradékából, áldozatokat, erőszakosan, csodálatos, észrevette, találnának, árpakenyér, meghagytak, viszonylag, elmélkedés, hangulatot, legalábbis, erőszakkal, ráébrednek, engedjétek, csodajelet, lelkesedés, emberektől, örvendezve, evangélium, elpusztult, emberekből, megjegyzés, csábította, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4461
  • e Hét: 10262
  • e Hónap: 43416
  • e Év: 277163
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.