Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 4. hét kedd 05.05
  2020-05-05 08:10:58, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Jézus tanítványait először Antióchiában nevezték keresztényeknek.
Azok a hívek, akik az István diakónus miatt kitört üldözés elől szétszéledtek, eljutottak egész Föníciáig, Ciprusig és Antióchiáig, az evangéliumot azonban csak a zsidóknak hirdették.
Akadt azonban köztük néhány ciprusi és cirenei férfi is, akik Antióchiába érve a görögökkel is szóba álltak, és hirdették nekik az Úr Jézusról szóló evangéliumot. Velük volt az Úr segítsége, úgyhogy sokan megtértek, és az Úr hívei lettek.
Ennek a híre eljutott a jeruzsálemi egyházba is. Ezért elküldték Barnabást Antióchiába. Amikor megérkezett, örvendezve látta az Úr kegyelmét, mindenkit buzdított, hogy őszinte szívvel ragaszkodjék az Úrhoz, mivel derék ember volt, telve Szentlélekkel és hittel. Így aztán nagyon sokan csatlakoztak az Úrhoz.
Barnabás erre elutazott Tarzusba, hogy fölkeresse Sault. Amikor megtalálta, magával vitte őt Antióchiába. Egy álló esztendőn keresztül részt vettek az összejöveteleken, és nagyon sok embert tanítottak. A tanítványokat először Antióchiában nevezték el krisztusiaknak, azaz keresztényeknek.
Ez az Isten igéje. ApCsel 11,19-26

EVANGÉLIUM Szent János Könyvéből
Részlet Jézus jeruzsálemi beszédéből: ,,Én és az Atya egy vagyunk."
Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: ,,Meddig tartasz még bizonytalanságban minket? Ha te vagy a Messiás, mondd meg nekünk nyíltan!"
Jézus így felelt: ,,Mondtam már nektek, de nem hiszitek el. Cselekedeteim, amelyeket Atyám nevében művelek, tanúságot tesznek rólam. De ti nem hisztek, mert nem vagytok juhaim közül valók. Az én juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem. Én örök életet adok nekik. Nem vesznek el soha, és senki sem ragadja el őket kezemből. Atyám, aki nekem adta őket, hatalmasabb mindenkinél: senki sem ragadhatja el őket Atyám kezéből.
Én és az Atya egy vagyunk."
Ezek az evangélium igéi. Jn 10,22-30
...... .......



Imádság
Mindenható Úristen, aki gondviselésed eszközéül gyarló embereket választasz, ily módon is kitünteted isteni hatalmadat a világ kormányzásában, áraszd ránk kegyelmedet, hogy ki imádva elismerem benned a legfőbb hatalmasságot és minden hatalom kútfejét: annak általad rendelt egyházi és világi képviselőit köteles engedelmességgel tiszteljem, s így isteni törvényednek készséggel hódolva, teljesítsem szent akaratodat

Elmélkedés
A jó pásztorról szóló tanítás után Jézus a mennyei Atyával való kapcsolatáról és egységéről beszél. A jelenet helyszíne a jeruzsálemi templom, tehát az Atya háza, ahol Jézus otthon érzi magát és ahol joga van tanítani. Beszédében kifejti, hogy azt a feladatot bízta rá az Atya, hogy egy közösségbe gyűjtse össze és az örök életre vezesse az embereket, mindazokat, akik hittel hallgatják szavát és abban felismerik az üdvösség örömhírét. Az üdvösségre immár nem csupán az ószövetségi választott nép kap meghívást, hanem a föld minden nemzete.
Jézusnak tehát az a pásztori küldetése, hogy a mennyei Atyához vezesse azokat, akik elfogadják őt pásztoruknak, vezetőjüknek. A cél az, hogy az emberek eljussanak a Jézusban való hitre és elinduljanak az Atya felé. A pásztor és a juhok között egészen közvetlen a kapcsolat. A juhok megismerik a pásztoruk hangját és követik, de az idegent nem követik. Ugyanígy Jézus és a benne hívők között is egészen személyes és bizalmas kapcsolat alakul ki. Azért bízzuk magunkat rá és azért vagyunk a követői, mert tudjuk, hogy jót akar nekünk, védelmez minket, gondoskodik rólunk.
Ahogyan a pásztor felelősséget érez és felelősséggel tartozik minden egyes rá bízott bárányért, ugyanúgy Jézus, a Jó Pásztor is felelősséget érez irántunk. Nem akarja, hogy elvesszünk, ezért odafigyel az életünkre. Hallgassunk rá és engedjük, hogy az üdvözítő Istenhez vezessen minket.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: összejöveteleken, templomszentelés, engedelmességgel, keresztényeknek, cselekedeteiből, krisztusiaknak, kormányzásában, cselekedeteim, szentlélekkel, szétszéledtek, jeruzsálemben, gondviselésed, kapcsolatáról, felelősséggel, hatalmasságot, tanítványokat, vezetőjüknek, antióchiában, evangéliumot, pásztoruknak, csatlakoztak, törvényednek, elinduljanak, megkérdezték, felelősséget, tanítványait, ragaszkodjék, antióchiába, képviselőit, hallgassunk, kegyelmedet, hatalmasabb, mindenkinél, körülvették, megérkezett, antióchiáig, evangéliumot azonban, zsidóknak hirdették, híre eljutott, jeruzsálemi egyházba, álló esztendőn, tanítványokat először, templomszentelés ünnepét, templomban járt, zsidók körülvették, evangélium igéi, világ kormányzásában, legfőbb hatalmasságot, mennyei Atyával, jelenet helyszíne, jeruzsálemi templom, feladatot bízta, Apostolok Cselekedeteiből, Barnabást Antióchiába, EVANGÉLIUM Szent János Könyvéből, Részlet Jézus, Mindenható Úristen, Ugyanígy Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Szép estét  Mi van, ha?  Most - segíts meg Mária ,  Levél lány  Nem hazudnak  Ha nyitott vagy  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Paul David Tripp Március 28  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Maci az északi fény alatt  A szeretetről  Szívet megérintő . . .  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Táplálékok a máj egészségének ...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Sonka vásár  Most - segíts meg Mária ,  Most - segíts meg Mária ,  Idővel az ember megérti, hogy ...  Vérnyomáscsökkentés  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Virágvasárnap a húsvét előtti  A jó kedv a világon  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Minden kedves látogatómnak sze...  A jó kedv a világon  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Mire jók ?  képre írva  Reményik Sándor: Itt most virá...  Karinthy Frigyes: Almafa  Válaszok a halál után  Reményik Sándor: Itt most virá...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Paul David Tripp Március 27  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Graffiti bölcsesség  Soli Deo gloria  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
evangéliumot azonban, zsidóknak hirdették, híre eljutott, jeruzsálemi egyházba, álló esztendőn, tanítványokat először, templomszentelés ünnepét, templomban járt, zsidók körülvették, evangélium igéi, világ kormányzásában, legfőbb hatalmasságot, mennyei Atyával, jelenet helyszíne, jeruzsálemi templom, feladatot bízta, közösségbe gyűjtse, örök életre, üdvösség örömhírét, üdvösségre immár, ószövetségi választott, föld minden, mennyei Atyához, emberek eljussanak, juhok között, juhok megismerik, pásztoruk hangját, benne hívők, pásztor felelősséget, üdvözítő Istenhez, összejöveteleken, templomszentelés, engedelmességgel, keresztényeknek, cselekedeteiből, krisztusiaknak, kormányzásában, cselekedeteim, szentlélekkel, szétszéledtek, jeruzsálemben, gondviselésed, kapcsolatáról, felelősséggel, hatalmasságot, tanítványokat, vezetőjüknek, antióchiában, evangéliumot, pásztoruknak, csatlakoztak, törvényednek, elinduljanak, megkérdezték, felelősséget, tanítványait, ragaszkodjék, antióchiába, képviselőit, hallgassunk, kegyelmedet, hatalmasabb, mindenkinél, körülvették, megérkezett, antióchiáig, jeruzsálemi, gondoskodik, teljesítsem, ószövetségi, felismerik, mindenható, fölkeresse, evangélium, megtalálta, szentlecke, választott, üdvösségre, mindazokat, kitünteted, hatalmadat, ragadhatja, választasz, örvendezve, görögökkel, pásztorról, eljussanak, elmélkedés, akaratodat, beszédéből, eljutottak, megismerik, templomban, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1763
  • e Hét: 7454
  • e Hónap: 28137
  • e Év: 231050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.