Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Győzelemről dalolnak
  2020-05-08 07:35:09, péntek
 
  52 keresztény énekli az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszát.
A pécsi bazilika orgonistájának ötlete és szervezése nyomán valósult meg a videó, amelyben a székesegyház orgonájának kíséretével 52 keresztény együtt zengi a Győzelemről énekeljen kezdetű himnuszt. Kovács Szilárd Ferenc orgonista vall a projektről és annak céljairól.

Videó Link

A karantén olyan dolgokra nyitja meg az embert, amelyekre ,,békeidőben" nem koncentrál eléggé, vagy egyszerűen nincsen rá ideje. Az ötlet régebbi, szerettem volna ebből az énekünkből egy felvételt közzétenni az interneten, eredetileg a székesegyház három kórusával terveztem ennek megvalósítását. Most szélesebb lett ez a spektrum - éppen a bezártságnak köszönhető ez az ajándék, hiszen a virtuális térben így Erdély, Őrvidék és Felvidék is bekapcsolódott a zenei imádságba -, úgy, hogy közben mind a három kórusunk is képviselte magát néhány tagjával. Tehát a szikra Pécsről származik, az imádság lángját viszont a teljes magyarság táplálja.
Bangha Béla (1880-1940) költeményén és a Koudela Géza (1894-1939) által írt dallamon (Győzelemről énekeljen...) szándékosan nem változtatott a szerző.
,,Úgy szerettem volna egy újabb dolgot létrehozni, hogy közben a lényegit megőrzöm. Egy ilyen munka során az embernek háttérbe kell szorítani saját zeneszerzői hangját, mert egy alapvetően már a maga korában is retrospektív dallamhoz nem illene egy modernebb harmonizáció.
Egy triós előjátékot írtam az énekhez, illetve próbálva Koudela zenei világában maradni, újraharmonizáltam a dallamot. Strófánként más-más a kíséret, az első versszak egy hagyományos letét, a második és negyedik versszak basszus cantus firmus, a harmadik vers egy Überchor-feldolgozás."
A videó leírásában az egységről és összefogásról olvashatunk. Kovács Szilárd Ferenc, mint mondja, az egység alatt két dolgot ért. Elsőként egy a földrajzi határokat átívelő, így a magyarságot a saját egyházzenei hagyományai által minden körülmények között összekötő és felbonthatatlan kapcsolatot, másodikként a teljes világegyházra gondol, amelyben a közös egyházzenei fundamentumra építve a hívek egyfajta időtlenségben imádkozhatnak együtt az elődökkel. Közben erős hittel bízik benne, hogy ez a kontinuitás tovább él majd a következő generációkban.
A szerkesztők a videó képi anyagának összeállításához nagyon szép helyszínt választottak: a pécsi Havas Boldogasszony-templomnál Máger Róbert püspöki irodaigazgató-helyettes, templomigazgató ad szentségi áldást a városra és mindazokra, akik jóakarattal fogadják. Érezhetően ez a mozzanat sokat emel a tartalmon, mert általa a lényeg, az Oltáriszentség kerül fókuszba.
Kovács Szilárd Ferenc a videó céljáról azt mondja, szeretnék, ha a hívek nemcsak néznék ezt a tartalmat, hanem bekapcsolódnának az éneklésbe, ezzel is készülve a 2021-es 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.


Magyar Kurír 2020.05.06
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Címkék: bekapcsolódnának, összeállításához, templomigazgató, felbonthatatlan, oltáriszentség, orgonistájának, megvalósítását, eucharisztikus, bekapcsolódott, imádkozhatnak, világegyházra, irodaigazgató, fundamentumra, időtlenségben, generációkban, boldogasszony, összefogásról, kongresszusra, változtatott, retrospektív, bezártságnak, harmonizáció, választottak, székesegyház, költeményén, kapcsolatot, kontinuitás, szerkesztők, egyházzenei, zeneszerzői, szándékosan, győzelemről, jóakarattal, másodikként, kongresszus, orgonájának, pécsi bazilika, székesegyház orgonájának, karantén olyan, ötlet régebbi, felvételt közzétenni, székesegyház három, spektrum –, bezártságnak köszönhető, virtuális térben, zenei imádságba, három kórusunk, szikra Pécsről, imádság lángját, teljes magyarság, újabb dolgot, lényegit megőrzöm, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Kovács Szilárd Ferenc, Bangha Béla, Koudela Géza, Havas Boldogasszony-templomnál Máger Róbert, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  azzal harcolj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Paul David Tripp Április 11  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Laczkó Sándor - A bizalom....  Gebhardt Nóra versei II.  Alvó kislány  Jó éjszakát  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Folytasd tovább a befejezésig  József Attila – Keresek ...  A húsvéti bárány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  És van a rabság.  Facebookon kaptam  Kitaszítva  Amellett, amit az emberek  Reggel van  Baudelaire - Visszaháramlás  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  József Attila - Kopogtatás nél...  Tavaszi szél vizet áraszt  Az én Miatyánkom  Az élet mindig  Kitaszítva  Négy sor egy csodálatos versbő...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  azzal harcolj  Szép estét kedves látogatóimna...  Az élet nem más  Facebookon kaptam  Az időskori betegségeket is cs...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 11  Cserépváralja  Facebookon kaptam  Remy Bellau - Április  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Osvát Erzsébet - Április...  Facebookon kaptam  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam  Molnár Ferenc: imádom!  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  A női sziv  Facebookon kaptam  Remy Bellau - Április  Nagyi süt  Különleges  Mi volt e hatalom értelme  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha senki sem  A civilizációk nemzedékről nem...  Vicces reggeli  Áldások a terhekből  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Steel - Május festmény  Gebhardt Nóra versei II.  Reggeli kávé  Mi volt e hatalom értelme  Szabó M. Gita A maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Szép estét  Monológ  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  jó reggelt 
Bejegyzés Címkék
pécsi bazilika, székesegyház orgonájának, karantén olyan, ötlet régebbi, felvételt közzétenni, székesegyház három, spektrum &#8211, bezártságnak köszönhető, virtuális térben, zenei imádságba, három kórusunk, szikra Pécsről, imádság lángját, teljes magyarság, újabb dolgot, lényegit megőrzöm, ilyen munka, embernek háttérbe, maga korában, modernebb harmonizáció, triós előjátékot, első versszak, hagyományos letét, harmadik vers, videó leírásában, egység alatt, saját egyházzenei, teljes világegyházra, közös egyházzenei, hívek egyfajta, kontinuitás tovább, következő generációkban, videó képi, pécsi Havas, mozzanat sokat, videó céljáról, hívek nemcsak, bekapcsolódnának, összeállításához, templomigazgató, felbonthatatlan, oltáriszentség, orgonistájának, megvalósítását, eucharisztikus, bekapcsolódott, imádkozhatnak, világegyházra, irodaigazgató, fundamentumra, időtlenségben, generációkban, boldogasszony, összefogásról, kongresszusra, változtatott, retrospektív, bezártságnak, harmonizáció, választottak, székesegyház, költeményén, kapcsolatot, kontinuitás, szerkesztők, egyházzenei, zeneszerzői, szándékosan, győzelemről, jóakarattal, másodikként, kongresszus, orgonájának, körülmények, olvashatunk, strófánként, hagyományos, magyarságot, kíséretével, hagyományai, feldolgozás, szervezése, leírásában, alapvetően, képviselte, nemzetközi, érezhetően, interneten, közzétenni, projektről, énekünkből, mindazokra, előjátékot, keresztény, köszönhető, templomnál, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 291
  • e Hét: 2061
  • e Hónap: 14737
  • e Év: 248484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.