Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 7. hét szerda 05.27
  2020-05-26 22:02:55, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál apostol efezusi híveit Istennek ajánlja, és elbúcsúzik tőlük.
Pál apostol így folytatta beszédét az efezusi egyház presbiterei előtt:
,,Vigyázzatok magatokra és az egész nyájra! A Szentlélek azért tett titeket elöljáróvá, hogy igazgassátok az Isten egyházát, amelyet (Jézus az ő) tulajdon vére árán szerzett meg magának. Tudom, hogyha eltávozom, ragadozó farkasok törnek rátok, és nem kímélik a nyájat. Sőt még köztetek is akadnak olyanok, akik álnok szóval magukhoz akarják csábítani a tanítványokat. Legyetek tehát éberek, és véssétek jól emlékezetetekbe, hogy három éven át éjjel-nappal szünet nélkül könnyek között figyelmeztettelek mindnyájatokat!
Most pedig Istennek és az ő kegyelme igéjének ajánllak titeket. Neki ugyanis hatalma van arra, hogy fölépítse művét, és megadja nektek az összes szentekkel közös örökséget. Nem kívántam senki ezüstjét, aranyát vagy ruháját. Jól tudjátok, hogy amire magamnak vagy társaimnak szüksége volt, azt a kezem munkájával szereztem meg. Minden tekintetben példát adtam nektek, hogyan kell dolgozni, és ezzel a gyengéket segíteni. Így emlékezünk Urunk Jézus Krisztus szavaira: »Nagyobb boldogság adni, mint kapni.«"
Szavait befejezvén, Pál apostol letérdelt, és mindnyájukkal közösen imádkozott. Valamennyien hangos sírásra fakadtak, és nyakába borulva csókolgatták. Leginkább az a mondása fájt nekik, hogy többé nem fogják viszontlátni.
Aztán kikísérték a hajóhoz.
Ez az Isten igéje. ApCsel 20,28-38

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus tanítványai legyenek egy, miként ő is egy az Atyával!
Abban az időben Jézus az égre emelte szemét, és így imádkozott:
Szent Atyám, tartsd meg a te nevedben azokat, akiket nekem adtál, hogy egy legyenek, mint mi. Amíg velük voltam, megőriztem nevedben azokat, akiket nekem adtál. Megtartottam őket, és senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy beteljesedjék az írás.
Most tehozzád megyek, ezeket pedig elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Átadtam nekik tanításodat, de a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem tőled, hogy vedd el őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból.
Szenteld meg őket az igazságban, mert a te tanításod igazság. Amint te elküldtél engem a világba, úgy küldöm én is őket a világba. És értük szentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazságban.
Ezek az evangélium igéi. Jn 17,11b-19
...... ..........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te a mi emberi közreműködésünkkel akarsz csodákat tenni napjainkban, hogy jelenléted és segítséged megtapasztalható legyen minden ember számára. Adj nekünk igazi bölcsességet, hogy felismerjük azt az utat, amelyet te mutatsz nekünk, s amelyen te vezetsz minket az üdvösség felé

Elmélkedés
Jézus főpapi imája folytatódik a mai evangéliumban. Ebben a részben azokért imádkozik, akiket az Atya neki adott. Az apostolok küldetést kapnak Mesterüktől, aki nem marad többé a világban, ezért az általa választottaknak és minden őt követő embernek folytatnia kell Jézus munkáját, az Atya megismertetését, az üdvösség örömhírének hirdetését.
Jézus olyan kérést fogalmaz meg, amely nagy feladatot és felelősséget jelent az Egyház számára minden korban. Ezt mondja: ,,Szent Atyám, tartsd meg a te nevedben azokat, akiket nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint mi." Az Atya nevében való megtartás azt jelenti, hogy az Atya is övéinek tartsa a Fiú követőit, hiszen a hit elfogadása és megkeresztelkedésük óta ők valamennyien az Atya gyermekei. Minden megkeresztelt ember az Atya gyermekének tarthatja, nevezheti magát, valamennyien tőle kapnak küldetést és valamennyiüknek az egymással való egység megteremtésére és megőrzésére kell törekedniük. Az ő egységüknek, valamint közös cselekvésüknek és küldetésüknek mintája és forrása az Atya és a Fiú közti egység. Be kell látnunk, hogy a világban számos kísértésnek vagyunk kitéve, és a gonosz lélek is a megosztásra törekszik. Az egységre azért is szükség van, hogy mi, megkeresztelt emberek egymást erősítsük a hitben és közösen tegyünk tanúságot a világban Krisztushoz tartozásunkról.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megtapasztalható, választottaknak, emlékezetetekbe, valamennyiüknek, megismertetését, cselekedeteiből, mindnyájatokat, megteremtésére, tartozásunkról, cselekvésüknek, mindnyájukkal, beteljesedjék, megkeresztelt, küldetésüknek, tanítványokat, evangéliumban, felelősséget, csókolgatták, igazgassátok, bölcsességet, valamennyien, viszontlátni, megtartottam, örömhírének, tanítványai, mesterüktől, presbiterei, felismerjük, krisztushoz, megosztásra, gyermekének, megőrzésére, kísértésnek, napjainkban, egységüknek, tanításodat, efezusi egyház, egész nyájra, összes szentekkel, kezem munkájával, gyengéket segíteni, időben Jézus, égre emelte, világ gyűlölte, világból valók, világból való, evangélium igéi, üdvösség felé, részben azokért, apostolok küldetést, általa választottaknak, üdvösség örömhírének, Apostolok Cselekedeteiből, Urunk Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent János, Szent Atyám, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Png csokor  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Próbálj meg ...  Mai harmónia kártyám  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png kutya  George Byron - Ahogy itt jár -...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Krisztinától  Idő  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 20  Elköszönt  Németh László tollából  Idő  A Megváltó szolgálatában  s immár én is felragyogva, ért...  Reggel van  Alázat  Facebookon kaptam  Png virág  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Egy lelki imádság  Png csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Nem számIt  Png cica  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Garai Gábor - Takarítás  Adakozás  Png fotel  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  A sors  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Őrizkednünk kell...  Paul David Tripp Április 21  Nevem  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Erdőn  Png kutya  Png telefon  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  Szívem tiéd  s immár én is felragyogva, ért...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Esti kép  Alázat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
efezusi egyház, egész nyájra, összes szentekkel, kezem munkájával, gyengéket segíteni, időben Jézus, égre emelte, világ gyűlölte, világból valók, világból való, evangélium igéi, üdvösség felé, részben azokért, apostolok küldetést, általa választottaknak, üdvösség örömhírének, egymással való, világban számos, gonosz lélek, megosztásra törekszik, egységre azért, világban Krisztushoz, megtapasztalható, választottaknak, emlékezetetekbe, valamennyiüknek, megismertetését, cselekedeteiből, mindnyájatokat, megteremtésére, tartozásunkról, cselekvésüknek, mindnyájukkal, beteljesedjék, megkeresztelt, küldetésüknek, tanítványokat, evangéliumban, felelősséget, csókolgatták, igazgassátok, bölcsességet, valamennyien, viszontlátni, megtartottam, örömhírének, tanítványai, mesterüktől, presbiterei, felismerjük, krisztushoz, megosztásra, gyermekének, megőrzésére, kísértésnek, napjainkban, egységüknek, tanításodat, törekedniük, tekintetben, vigyázzatok, folytatódik, igazságban, megőriztem, kikísérték, emlékezünk, munkájával, társaimnak, szentekkel, befejezvén, evangélium, imádkozott, folytatnia, elmélkedés, segítséged, szentlélek, elöljáróvá, hirdetését, szentlecke, jelenléted, elfogadása, elbúcsúzik, elküldtél, gonosztól, könyvéből, tanúságot, boldogság, hanganyag, megtartás, tanításod, egymással, magatokra, leginkább, letérdelt, küldetést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2964
  • e Hét: 5145
  • e Hónap: 38299
  • e Év: 272046
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.