Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Adalbert-díjjal tüntették ki Müller Cecíliát
  2020-06-28 13:11:21, vasárnap
 
  Szeretnénk elismerni és megköszönni azt, hogy ilyen alázattal végzi a munkáját. Alázat nélkül nem lehet nagy dolgokat véghez vinni. Krisztustól tanulták ezt az apostolok, amit mi, keresztények is szeretnénk felmutatni.
.....



......



.........



...... ........... ......


Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozta Szent Adalbert-díját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, melyet Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke adott át június 25-én, zártkörű ünnepség keretében.
Idén rendhagyó módon került sor az 1992-ben alapított Szent Adalbert-díj odaítélésére és átadására. A Szent Adalbertet ábrázoló emlékérem évente talál gazdára, hogy elismerje olyan tudósoknak, művészeknek és egyházi vagy közéleti személyeknek a munkáját, akik a kereszténység és a magyarság érdekében kimagaslóan értékes művet alkottak vagy tevékenységet végeztek. Ilyen elismerő díjat vehetett át korábban többek között Jáki Szaniszló, Lezsák Sándor, Tempfli József püspök, Járóka Lívia, Nádasi Alfonz és Velkey György is.
A KÉSZ elnöksége ezúttal szakított hagyományaival, és a szokásosnál korábban (a Szent Adalbert-díj átadása rendszerint a KÉSZ őszi küldöttgyűlésén történik) döntött a rangos díj sorsáról. 2020-ban váratlan feladatok és megpróbáltatások elé állította az egész világot a koronavírus-járvány. Hazánkban kiemelkedő szerepe volt a járványhelyzet kezelésében a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzsnek, melynek tagjaként az emberek mindennapi életének részévé vált Müller Cecília országos tisztifőorvos. A veszélyhelyzet visszavonásával munkájuk nem ért véget, de lezárult egy jelentős időszak. A KÉSZ vezetősége a Szent Adalbert-díjjal Müller Cecília a magyar emberek egészségének megóvása érdekében nap mint nap fáradhatatlanul, magas szakmai színvonalon végzett áldozatos munkáját kívánta elismerni, melyet keresztény szellemben, nagy empátiával és felebaráti szeretetet tanúsítva folytatott.
A szűk körben megtartott díjátadón részt vett az egyesület társelnöke, Galgóczy Gábor, elnökhelyettese, Keresztes Dénes, Pálmai Tamás elnökségi tag és a kitüntetett orvos férje, Zseli József is. Makláry Ákos méltatásában kiemelte Müller Cecília evangelizációs tevékenységét, melyet az elhivatottsággal és alázattal folytatott munkájával ért el. Köszönetet mondott azért, hogy tanúságot tett Krisztusról: ,,A Szent Adalbert-díjjal szeretnénk elismerni és megköszönni az elnökség, a KÉSZ tagsága, a keresztény ember és a társadalom nevében mindenek előtt az emberségét, azt hogy hitelesen és emberi hangon szólt hozzánk. Szeretnénk elismerni és megköszönni azt, hogy ilyen alázattal végzi a munkáját. Alázat nélkül nem lehet nagy dolgokat véghez vinni. Krisztustól tanulták ezt az apostolok, amit mi, keresztények is szeretnénk felmutatni.
Szeretnénk elismerni és megköszönni továbbá azt, hogy mindenki számára kimondva, kimondatlanul szólt a hitről és a családról. Minden eligazításban, tanácsban, ismertetésben, amit hallottunk, a sorok között mindig ott volt a család, az emberi kapcsolatok és a hit fontosságának a szerepe.
Ugyanúgy szeretnénk megköszönni és elismerni a keresztet is. Azt a keresztet, ami most is ott van főorvos asszony nyakában, és teljesen eggyé vált a személyiségével. Sok embert megerősített, másokat pedig elgondolkodtatott a puszta látványa. Végül szeretnénk megköszönni és elismerni ezzel a díjjal a magas színvonalon végzett szakmai munkáját."
A KÉSZ elnöke beszédében rámutatott arra, hogy Müller Cecília nem tett mást, mint ,,aprópénzre váltotta" az evangéliumot. Jó keresztényként láthatóvá tette mindenki számára, hogy mit jelent kovásznak lenni vagy mécsesként világítani. Biztosította a főorvos asszonyt a KÉSZ tagságának támogató imádságáról, mely elkíséri, és erőt ad az előtte álló feladatok és kihívások elvégzéséhez, amire nagy szükség van a járvány elleni további küzdelemben.
Müller Cecília köszönetét fejezte ki az elismerésért, mely fontos megerősítést jelent hivatásának és keresztény küldetésének gyakorlásához. Kiemelte azt, hogy munkája során megtapasztalta, ha az emberek megértik, hogy mi történik velük, könnyebben viselik annak következményeit. Ezért is tartotta fontosnak a nyilvánosság részletes tájékoztatását a veszélyhelyzet idején, ami nagymértékben megkönnyítette a hatékony fellépést a vírus terjedésével szemben.
Az ünnepség megható pillanata volt, amikor a főorvos asszony hálás szívvel gondolt vissza szüleire, édesapja sziklaszilárd hitére, mely a mai napig meghatározó számára. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöksége és tagsága jó egészséget és sok kegyelmet kíván szolgálata folytatásához, és bízik abban, hogy eleget tud tenni az őszi küldöttgyűlésre szóló meghívásnak.

Forrás és fotó: KÉSZ
...... ........... ...........


Magyar Kurír 2020.06.28

*
Levélben kaptam
...... ..............



*
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Címkék: tisztifőorvosnak, megpróbáltatások, elhivatottsággal, személyiségével, következményeit, küldöttgyűlésén, elnökhelyettese, fáradhatatlanul, visszavonásával, küldöttgyűlésre, hagyományaival, evangelizációs, járványhelyzet, veszélyhelyzet, megtapasztalta, tájékoztatását, megkönnyítette, keresztényként, tisztifőorvos, fontosságának, folytatásához, értelmiségiek, ismertetésben, gyakorlásához, tevékenységet, eligazításban, nagymértékben, kimondatlanul, sziklaszilárd, tevékenységét, kereszténység, keresztények, védekezésért, küldetésének, egészségének, terjedésével, 1992-ben alapított, magyarság érdekében, szokásosnál korábban, egész világot, járványhelyzet kezelésében, emberek mindennapi, veszélyhelyzet visszavonásával, jelentős időszak, magyar emberek, szűk körben, egyesület társelnöke, kitüntetett orvos, keresztény ember, társadalom nevében, sorok között, emberi kapcsolatok, Szent Adalbert-díjjal, Müller Cecíliát, Müller Cecília, Szent Adalbert-díját, Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, Makláry Ákos, Szent Adalbert-díj, Szent Adalbertet, Jáki Szaniszló, Lezsák Sándor, Tempfli József, Járóka Lívia, Nádasi Alfonz, Velkey György, Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzsnek, Szent Adalbert-díjjal Müller Cecília, Galgóczy Gábor, Keresztes Dénes, Pálmai Tamás, Zseli József, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Bársony székben  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Latinovits Zoltán tollából  Bársony székben  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Különleges  jó reggelt  A sorsod  Különleges  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Kertem  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Nem kell hozzá fürdőruhás  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Egy párkányon  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Anyámról való emlékek  Zilahy Lajos gondolata  A sorsod  Előnyök, amelyeket a meditáció...  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 13  Isten hűségének mértéke  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Márai Sándor tollából  Anyák napjára  40 felett  Walter Chrysler mondta  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Otthon  Paul David Tripp Április 14  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Egy barátság története  Ott van  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  IGEN így  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
1992-ben alapított, magyarság érdekében, szokásosnál korábban, egész világot, járványhelyzet kezelésében, emberek mindennapi, veszélyhelyzet visszavonásával, jelentős időszak, magyar emberek, szűk körben, egyesület társelnöke, kitüntetett orvos, keresztény ember, társadalom nevében, sorok között, emberi kapcsolatok, puszta látványa, magas színvonalon, főorvos asszonyt, előtte álló, járvány elleni, emberek megértik, nyilvánosság részletes, veszélyhelyzet idején, hatékony fellépést, vírus terjedésével, ünnepség megható, főorvos asszony, őszi küldöttgyűlésre, tisztifőorvosnak, megpróbáltatások, elhivatottsággal, személyiségével, következményeit, küldöttgyűlésén, elnökhelyettese, fáradhatatlanul, visszavonásával, küldöttgyűlésre, hagyományaival, evangelizációs, járványhelyzet, veszélyhelyzet, megtapasztalta, tájékoztatását, megkönnyítette, keresztényként, tisztifőorvos, fontosságának, folytatásához, értelmiségiek, ismertetésben, gyakorlásához, tevékenységet, eligazításban, nagymértékben, kimondatlanul, sziklaszilárd, tevékenységét, kereszténység, keresztények, védekezésért, küldetésének, egészségének, terjedésével, személyeknek, nyilvánosság, elismerésért, megerősített, biztosította, megerősítést, evangéliumot, méltatásában, elvégzéséhez, odaítélésére, hivatásának, koronavírus, művészeknek, megköszönni, kimagaslóan, szokásosnál, színvonalon, rendszerint, krisztusról, meghatározó, imádságáról, kezelésében, kapcsolatok, adományozta, krisztustól, meghívásnak, küzdelemben, kitüntetett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 12637
  • e Hónap: 25313
  • e Év: 259060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.