Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
17. évközi hét hétfő 07.27
  2020-07-27 08:21:11, hétfő
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
A hűtlen néppel már semmit sem lehet kezdeni; ezért nem kerülheti el a büntetést.
A nép sorsáról kapott látomását így írja le Jeremiás, így szólt az Úr: ,,Vásárolj magadnak egy lenvászon övet!
Kösd a derekadra, és óvd a nedvességtől!"
Meg is szereztem az övet az Úr szava szerint, és a derekamra kötöttem.
Majd másodszor is szólt hozzám az Úr: ,,Vedd az övet, amelyet vásároltál és a derekadra kötöttél; indulj az Eufrátesz folyóhoz, és rejtsd el ott egy sziklahasadékba!"
Elmentem, és el is rejtettem, ahogy az Úr parancsolta nekem.
Hosszú idő után így szólt hozzám az Úr: ,,Kelj föl, és az Eufrátesztől hozd el az övet, amelyről megparancsoltam, hogy rejtsd el ott!"
El is mentem, és elhoztam a rejtekhelyről az övet.
Az öv már tönkrement, és nem volt használható semmire se.
Az Úr meg így szólt hozzám, s ezt mondta nekem: ,,Így teszem tönkre Júda és Jeruzsálem kevély derekát, a gonosz népet, amely igémre hallgatni már nem akar.
Szívük gonosz útján járnak, más istenekhez pártolnak, hogy azoknak szolgáljanak, és azokat imádják.
Azért lesznek olyanokká, mint ez az elrothadt öv, amelyet semmire sem lehet többé használni.
Mert ahogy az öv az ember derekához simul, úgy csatoltam én is magamhoz Júda egész házát - mondja az Úr -, hogy népemmé, dicsőségemmé dicséretemmé és hírnevemmé legyenek!
De ők nem hallgattak rám."
Ez az Isten igéje. Jer 13,1-11

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus példabeszédben tanítja: hogyan növekszik Isten országa.
Jézus egy alkalommal ezt a példabeszédet mondta a népnek:
A mennyek országa hasonló a mustármaghoz, amelyet a földműves elültet földjébe. Ez a mag kisebb ugyan mindenféle magnál, de amikor felnő, nagyobb, mint a kerti vetemények. Valóságos fa lesz belőle, úgyhogy az ég madarai eljönnek, és ágai között laknak.
Jézus azután egy másik példabeszédet is mondott nekik: A mennyek országa hasonló a kovászhoz. A gazdasszony elvegyíti három véka lisztbe, és a kovász átjárja az egész tésztát.
Mindezt példabeszédekben mondta Jézus a népnek. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Beteljesedett, amit így jövendölt meg a próféta: ,,Megnyitom ajkamat, és példabeszédekben hirdetem azt, ami titok volt a világ kezdete óta."
Ezek az evangélium igéi. Mt 13,31-35
...... ..........


Imádság
Életem Ura, Jézus Krisztus! Amikor a szentmisében a te szavadat hallgatom, a te irántam való szeretetedre gondolok. Amikor áldozatod megújul az oltáron, ismét csak a te végsőkig elmenő szeretetedre tudok gondolni. Amikor pedig a szentáldozásban magamhoz veszem Testedet, akkor értem meg igazán, hogy mennyire szeretsz engem! Szeretettel hívsz, hogy Testeddel táplálkozzak. Hálásan fogadom el hívásodat, hogy az Oltáriszentségben Téged vegyelek magamhoz és bennem élj!

Elmélkedés
Az Isten országáról szóló példabeszédek sorozatában a mai napon kettőt olvasunk, a mustármagról és a kovászról szólót. Isten országa Jézus személye és működése által már kezdetszerűen jelen van, de végső beteljesedése még várat magára. Ahogyan a földbe került kicsiny mustármag terebélyes fává növekszik, úgy fog Isten országa is növekedni a földön. És ahogyan a kovász, az élesztő átjárja a lisztet és tésztává formálja azt, ugyanúgy a Jézus által beköszöntött istenuralom is fokozatosan áthatja az emberek életét.
Az Isten országáról szóló tanításaival Jézusnak bizonyára az volt a szándéka, hogy felébressze az emberekben a vágyat, hogy elinduljanak az ország felé, amiről beszél. Nem tényleges vándorlásról van itt szó, nem kell senkinek elköltöznie vagy új hazát keresnie, hanem lélekben kell ezt az utat megtenni. Nem egy térképeken megtalálható országba hív minket az Úr, mert az Isten országa mindenütt jelen van. Mindenütt, ahol az emberek engedik, hogy Isten uralkodjon az életükön, a szívükön.
Jézus örömhíre az, hogy eljuthatunk az Isten országába, bennünk is megvalósulhat az Isten országa. Isten országának egyetlen Ura van, Jézus Krisztus. Az ő uralma soha nem fog megszűnni. A földi királyságok, hosszabb vagy rövidebb ideig tartanak, nem állandóak. Krisztus uralma örökké fog tartani.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: példabeszédekben, szentáldozásban, megparancsoltam, sziklahasadékba, példabeszédben, kezdetszerűen, beteljesedése, példabeszédek, példabeszédet, beteljesedett, megvalósulhat, rejtekhelyről, szeretetedre, elinduljanak, nedvességtől, dicsőségemmé, eufrátesztől, szolgáljanak, beköszöntött, megtalálható, táplálkozzak, szentmisében, vándorlásról, dicséretemmé, mustármaghoz, mustármagról, tanításaival, felébressze, sorozatában, királyságok, használható, istenuralom, gazdasszony, példabeszéd, szeretettel, eljuthatunk, hűtlen néppel, lenvászon övet, derekamra kötöttem, derekadra kötöttél, gonosz népet, ember derekához, példabeszédet mondta, mennyek országa, földműves elültet, kerti vetemények, másik példabeszédet, gazdasszony elvegyíti, kovász átjárja, egész tésztát, világ kezdete, evangélium igéi, OLVASMÁNY Jeremiás, EVANGÉLIUM Szent Máté, Életem Ura, Jézus Krisztus, Oltáriszentségben Téged, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szívem  Fekete István - Akác  Egy bizonyos határt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Bounty krémes  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Png kislány  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Png fotel  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Akarat  Jó éjszakát  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Bertolt Brecht -től idézet  Esti kép  Reménység és erő Krisztustól e...  Png cica  Png nő  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  képre írva  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mi lenne ha  Png csokor  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akik bántanak téged  Szívem tiéd  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Akarat  Erdőn  Egy hatékony szolga  Őrizkednünk kell...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png telefon  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Alvó cicák  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Png kislány  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Png csokor  Még csak most kezdődik a nap  Örülök, hogy látlak!  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png kislány  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Adakozás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png fotel  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hogy lehet megtartani  Még csak most kezdődik a nap  Png virág  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Mi lenne ha  Akarat  Alvó cicák  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet 
Bejegyzés Címkék
hűtlen néppel, lenvászon övet, derekamra kötöttem, derekadra kötöttél, gonosz népet, ember derekához, példabeszédet mondta, mennyek országa, földműves elültet, kerti vetemények, másik példabeszédet, gazdasszony elvegyíti, kovász átjárja, egész tésztát, világ kezdete, evangélium igéi, szentáldozásban magamhoz, kovászról szólót, földbe került, élesztő átjárja, emberek életét, ország felé, utat megtenni, térképeken megtalálható, emberek engedik, földi királyságok, példabeszédekben, szentáldozásban, megparancsoltam, sziklahasadékba, példabeszédben, kezdetszerűen, beteljesedése, példabeszédek, példabeszédet, beteljesedett, megvalósulhat, rejtekhelyről, szeretetedre, elinduljanak, nedvességtől, dicsőségemmé, eufrátesztől, szolgáljanak, beköszöntött, megtalálható, táplálkozzak, szentmisében, vándorlásról, dicséretemmé, mustármaghoz, mustármagról, tanításaival, felébressze, sorozatában, királyságok, használható, istenuralom, gazdasszony, példabeszéd, szeretettel, eljuthatunk, fokozatosan, elköltöznie, parancsolta, jeruzsálem, országáról, evangélium, istenekhez, terebélyes, hallgattak, elmélkedés, mindenféle, térképeken, országának, tönkrement, alkalommal, hírnevemmé, vásároltál, uralkodjon, vetemények, emberekben, növekedni, pártolnak, jövendölt, rejtettem, növekszik, hallgatom, hívásodat, mindenütt, testeddel, áldozatod, kovászról, megnyitom, hallgatni, országába, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4727
  • e Hét: 16357
  • e Hónap: 49511
  • e Év: 283258
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.