Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
18. évközi hét hétfő 08.03 - Jézus vízen jár
  2020-08-03 08:34:17, hétfő
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
A hamis prófétákat, akik hazugsággal áltatják a népet, megbünteti Isten.
Szedekiásnak, Júda királyának uralkodása kezdetén történt.
A negyedik év ötödik havában előállt Hananiás, a gábaoni próféta, Ázur fia, és így beszélt a (jeruzsálemi) templomban a papok és a nép előtt: ,,Így szól a Seregek Ura, a választott nép Istene: A babiloni király rabigáját összetöröm, két év múlva visszahozatom az Isten háza edényeit, amelyeket Nabukodonozor innen Babilonba vitetett.
És visszahozom Jekoniást, Júda királyát, Joákim fiát Júda összes száműzötteivel együtt, akik elkerültek Babilonba - ezt mondja az Úr -, mert Babilon királyának jármát összetöröm." Hananiás szavára Jeremiás így beszélt a papok és az egész nép előtt, akik az Úr házában álltak: ,,Úgy legyen! Bárcsak ezt adná meg az Úr!
Bárcsak teljesítené szavaidat, amelyekkel azt jövendölted, hogy visszakerülnek az Úr templomának szent edényei, és visszatérnek Babilonból népünk száműzöttei!
De halld most az én igémet is, amelyet füled hallatára mondok most az egész nép előtt: Azok a próféták, akik előttem és előtted voltak, ősidőktől fogva harcokról, nyomorról és járványos betegségekről jövendöltek sok ország és nagy birodalmak ellen.
Arról a prófétáról, aki békességet jövendöl, csak akkor derül ki, hogy valóban az Úr küldte őt, ha szava beteljesedik."
Hananiás próféta erre levette Jeremiás nyakáról az igát, és összetörte azt.
Majd Hananiás így szólt az egész nép előtt: ,,Ezt mondja az Úr: Két esztendő múlva így töröm le Nabukodonozornak, Babilon királyának igáját minden nép nyakáról."
Ezután Jeremiás próféta eltávozott onnan.
Miután Hananiás próféta összetörte az igát, amelyet levett Jeremiás próféta nyakáról, Jeremiáshoz ismét szólt az Úr: Menj, és mondd meg Hananiásnak: ,,Így szól most az Úr: Te széttörted a faigát, most készíts helyette vasigát!
Mert így szól a Seregek Ura, Izrael Istene: Vasigát rakok ugyanis mindezeknek a nemzeteknek nyakára, hogy mind a babiloni királyt szolgálják; azonfelül a föld vadjait is neki adom." Hananiás prófétához így szólt még Jeremiás próféta: ,,Figyelj, Hananiás, téged nem is küldött az Úr!
A népet mégis rávetted, hogy higgye el hazug szavadat.
Ezért így szól az Úr: Eltöröllek téged a föld színéről, meghalsz még ebben az évben, mert vakmerően az Úr ellen jövendöltél."
Az év hetedik hónapjában meg is halt Hananiás.
Ez az Isten igéje. Jer 28,1-17

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézust könyörületre indítja az emberek lelki és testi ínsége.
Amikor Jézus tudomást szerzett Keresztelő János haláláról, csónakba szállt, és elment onnan egy kietlen helyre, egyedül. De az emberek megtudták, és a városokból gyalogszerrel utána indultak.
Amikor kiszállt a hajóból, már nagy tömeget látott ott. Megesett rajtuk a szíve, és meggyógyította betegeiket.
Amint beesteledett, tanítványai odamentek hozzá, és figyelmeztették: ,,Elhagyatott ez a hely, és az idő is már későre jár. Bocsásd el a tömeget, hadd menjenek a falvakba, hogy élelmiszert szerezzenek maguknak." Jézus azonban ezt mondta nekik: ,,Nem kell elmenniük, ti adjatok nekik enni!" Ők ezt felelték: ,,Nincs másunk itt, csak öt kenyerünk és két halunk." Mire ő ezt mondta: ,,Hozzátok ide!"
Miután megparancsolta, hogy a tömeget telepítsék le a fűre, fogta az öt kenyeret és a két halat, szemét az égre emelve áldást mondott, azután megtörte a kenyereket, és odaadta tanítványainak, a tanítványok pedig az embereknek.
Mindannyian ettek, és jól is laktak. Végül tizenkét kosár lett tele a kenyérmaradékokkal. Pedig mintegy ötezer férfi evett, nem számítva a nőket és a gyermekeket.
Ezek az evangélium igéi.

(Az előző evangéliumot ,,A" évben már vasárnap olvastuk. Ma ezért Mt 14,22-36-ot olvassuk helyette).
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus szemében egyedül a belső, az erkölcsi tisztaság számít.
Egy alkalommal Jeruzsálemből farizeusok és írástudók jöttek Jézushoz. Megkérdezték tőle: ,,Miért szegik meg tanítványaid az ősök hagyományát? Evés előtt ugyanis nem mosnak kezet." Jézus erre magához hívta a népet, és így szólt: ,,Halljátok és értsétek meg: Nem az teszi az embert tisztátalanná, ami a szájába kerül, hanem ami a szájából kijön, az teszi tisztátalanná."
Ekkor hozzáléptek tanítványai, és így szóltak: ,,Tudod, hogy a farizeusok megütköztek szavaidon?" Jézus ezt válaszolta: ,,Tövestől kitépik mindazt a növényt, amelyet nem mennyei Atyám ültetett. Hagyjátok őket! Vak létükre vakok vezetői ők. Ha pedig vak vezet világtalant, mind a kettő gödörbe esik."
Ezek az evangélium igéi. Mt 14,13-21
...... ............



Imádság
Uram, te imádkoztál tanítványaidért, hogy mind az idők végéig egyek legyenek, amint te egy vagy az Atyával és az Atya veled. Nézz le, Uram, részvéttel arra a sok szakadásra, mely azok között éktelenkedik, akik tiednek vallják magukat, és vezesd haza őket abba a közösségbe, amelyet te alapítottál kezdetben: szent, katolikus, apostoli Egyházadba. Hogy amint az égben egy a szentek egysége, idelenn is csak egy legyen, szentséges neved megvallásában és dicséretében

Elmélkedés
A kenyerek és halak megszaporítása alkalmával az apostolok megtapasztalták, hogy Mesterük a szükséghelyzetben is képes segíteni. Aztán amikor mindössze néhány óra múlva jön egy újabb szükséghelyzet, akkor már semmire sem emlékeznek. Látták a csodát, és persze más napokon is látták Mesterük rendkívüli tetteit, most a tengeri viharban elfogja őket az aggódás és a halálfélelem. A kenyérszaporítás csodája egy pozitív élmény volt, ami után igen hamar következett a negatív. A tanítványok nyugalmát minden zavarja: az éjszaka, a szél, a hullámok, az erőfeszítő evezés. És ezek csak a külső tényezők. Mert ott vannak a belsők is: annak tudata, hogy Mesterük éppen nincs velük. Továbbá a szorongás és a félelem. Jézus azonban nem hagyja magukra őket ebben a nehéz helyzetben. Elcsendesíti a háborgó tengert és elcsendesíti az apostolok szívének nyugtalanságát is.
Péter apostol viselkedése is tanulságos számunkra. Amíg Jézusra néz, addig képes a víz tetején járni és nem süllyed el. Mert az a feltétlen bizalom tekintete. De abban a pillanatban, amikor tekintete a hullámokra irányul, süllyedni kezd. Bízok-e Jézusban?
Életünk minden vihara tanítómesterünk lehet. Életünk minden próbatétele a lelki fejlődés következő lépcsőfoka lehet. Csak az a kérdés, hogy bízunk-e az Úr segítségében? Észrevesszük-e amikor közeledik, hogy segítsen rajtunk?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kenyérszaporítás, nabukodonozornak, tanítványaidért, tanítómesterünk, megtapasztalták, figyelmeztették, megszaporítása, meggyógyította, szükséghelyzet, száműzötteivel, megparancsolta, tanítványainak, visszakerülnek, nyugtalanságát, jeruzsálemből, betegségekről, tisztátalanná, visszahozatom, megvallásában, nabukodonozor, gyalogszerrel, könyörületre, dicséretében, szedekiásnak, halálfélelem, beesteledett, segítségében, tanítványaid, visszatérnek, evangéliumot, beteljesedik, észrevesszük, megkérdezték, éktelenkedik, elcsendesíti, próbatétele, hamis prófétákat, gábaoni próféta, babiloni király, nemzeteknek nyakára, babiloni királyt, föld vadjait, népet mégis, föld színéről, emberek lelki, kietlen helyre, emberek megtudták, városokból gyalogszerrel, tömeget telepítsék, égre emelve, tanítványok pedig, evangélium igéi, OLVASMÁNY Jeremiás, Seregek Ura, Majd Hananiás, Ezután Jeremiás, Miután Hananiás, Izrael Istene, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Keresztelő János, Amíg Jézusra, Bízok-e Jézusban, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Mindig tud adni ,  Heltai Jenő: Szabadság  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Szép estét kedves látogatóimna...  Ez a miénk!  Március 15-re emlékve  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Szabó Norbert – Szabadsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  képre írva Március 15 -re emlé...  A kávé  Szeüleidtől tanultad  Kokárda  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Paul David Tripp Március 16  Intelem  Alvó cica  Szép estét  A kávé  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Dóró Sándor: Ma  Éljen a magyar szabadság!  Március 15-re emlékve  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó cica  Rochefoucauld - a bölcs  Meghitt estéken . . .  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Müller Péter tollából  Kokárda  Esti kép  A gyomorrontás tojással is kez...  Fújjad márciusi szél . . .  Imádkozás Krisztus értelméért  Keresd azt a valakit,...  Éljen a magyar szabadság!  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Alvó baby  Jó éjszakát  " A gondolat is rezgés. Minél ...  képre írva Március 15 -re emlé...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Síró nő  Szent-Györgyi Albert gondolata  Nagy László - Szerelem emléke  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyet értesz?  Alvó kislány  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Törött csészék  Az embernek fiatal korában van  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  A csonk és a facsemete  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Tétova lét 
Bejegyzés Címkék
hamis prófétákat, gábaoni próféta, babiloni király, nemzeteknek nyakára, babiloni királyt, föld vadjait, népet mégis, föld színéről, emberek lelki, kietlen helyre, emberek megtudták, városokból gyalogszerrel, tömeget telepítsék, égre emelve, tanítványok pedig, evangélium igéi, előző evangéliumot, erkölcsi tisztaság, alkalommal Jeruzsálemből, ősök hagyományát, embert tisztátalanná, szájába kerül, szájából kijön, teszi tisztátalanná, farizeusok megütköztek, kettő gödörbe, idők végéig, apostolok megtapasztalták, újabb szükséghelyzet, tengeri viharban, kenyérszaporítás csodája, pozitív élmény, tanítványok nyugalmát, erőfeszítő evezés, külső tényezők, nehéz helyzetben, háborgó tengert, apostolok szívének, hullámokra irányul, lelki fejlődés, kenyérszaporítás, nabukodonozornak, tanítványaidért, tanítómesterünk, megtapasztalták, figyelmeztették, megszaporítása, meggyógyította, szükséghelyzet, száműzötteivel, megparancsolta, tanítványainak, visszakerülnek, nyugtalanságát, jeruzsálemből, betegségekről, tisztátalanná, visszahozatom, megvallásában, nabukodonozor, gyalogszerrel, könyörületre, dicséretében, szedekiásnak, halálfélelem, beesteledett, segítségében, tanítványaid, visszatérnek, evangéliumot, beteljesedik, észrevesszük, megkérdezték, éktelenkedik, elcsendesíti, próbatétele, tanítványai, hazugsággal, teljesítené, jövendöltek, tanítványok, hagyományát, mindezeknek, élelmiszert, visszahozom, viselkedése, alapítottál, pillanatban, száműzöttei, elhagyatott, szerezzenek, világtalant, templomának, nemzeteknek, jeruzsálemi, jövendöltél, következett, jeremiáshoz, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4478
  • e Hónap: 25161
  • e Év: 228074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.