Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
18. évközi hét szombat 08.08
  2020-08-06 22:51:11, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Habakuk próféta könyvéből
Mindnyájan Isten kezében vagyunk; az igaz a hite által életet nyer.
Saját magáért és népéért a próféta így imádkozik:
,,Uram, kezdettől fogva te vagy Istenünk, népünk Szentje, aki nem hal meg. Uram, te rendelted ide Babilont, hogy ítéletet tartson, te tetted erős sziklává, hogy megfenyítsél általa.
Szemed tisztább annál, hogysem a gonoszságra tekints!
Hogyan törheti szemed e gonosztevőket, és miért hallgatsz, amikor a gonosz elnyeli a nála igazabbat? Csak nem tekinted úgy az embert, mint a tenger halait, és mint a csúszómászót, amelynek még gazdája sincs?
A halász valamennyit kifogja horoggal, varsájába fogja, hálójába gyűjti, aztán ezen örül és ujjong.
Ezért aztán varsájának mutat be áldozatot, hálójának gyújt jó illatot, mert azok juttatták jó fogáshoz és bőséges eledelhez.
Vajon örökké tart, hogy kiveti hálóját és kíméletlenül gyilkolja a nemzeteket?"
Majd a próféta így folytatta: ,,Kiállok őrhelyemre, s megvetem lábamat a sáncon, éberen figyelek, hogy lássam: Mit szól hozzám majd az Úr, és mit felel panaszomra."
Akkor az Úr meg is szólalt, és ezt mondta: ,,Írd le a látomást, vésd fel táblára, hogy könnyen olvasható legyen.
Mert ez a látomás a maga idejében beteljesedik és nem hiúsul meg; ha késik, csak várj; biztosan bekövetkezik, tévedhetetlenül.
Akinek nem igaz a lelke, az elbukik, de az igaz élni fog hűségéért."
Ez az Isten igéje. Hab 1,12-2,4

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ha erős a hitetek, semmi sem lesz nektek lehetetlen.
Egy alkalommal egy ember járult Jézushoz, és térdre borulva így kérlelte őt: ,,Uram, könyörülj fiamon! Holdkóros szegény, és sokat szenved. Hol tűzbe esik, hol meg vízbe. Elvittem tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani."
Jézus így válaszolt: ,,Hitetlen és romlott nemzedék! Meddig leszek még veletek? Meddig tűrjelek titeket? Hozzátok ide a gyermeket!" Jézus ráparancsolt az ördögre, az kiment belőle, és a gyermek azonnal meggyógyult.
Amikor Jézus egyedül volt, a tanítványok hozzá mentek, és megkérdezték: ,,Miért nem tudtuk mi kiűzni?" Ő így válaszolt: ,,Mert gyönge a hitetek. Bizony, mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok e hegynek itt: »Menj innét amoda!« - átmegy, és semmi sem lesz számotokra lehetetlen."
Ezek az evangélium igéi. Mt 17,14-20
...... ........... .....



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Segíts minket, hogy céljaink elérésében mindig az igazságosság, a becsületesség és a tisztesség legyen a vezérelvünk! Segíts, hogy becsületesen dolgozva és az embereket szolgálva haladjak előre az örök élet felé. Add, hogy mindig felismerjem, mit kell tennem, s adj erőt mindannak megtételéhez, ami üdvösségemhez szükséges. Céljaim és végső célom elérésében vezessen engem igazságban és tisztességben a Szentlélek! Add nekem a bölcsesség Lelkét, hog

Elmélkedés:
A mai evangélium témája a hit. A tanítványok azért nem tudnak meggyógyítani egy fiút, mert Jézus megítélése szerint nem elég erős a hitük. Elkerülhetetlen, hogy életünk során vannak olyan időszakok, amikor csalódottak vagyunk, kudarcok érnek minket. Nem mennek úgy a dolgok, ahogy szeretnénk, azt érezzük, hogy nincs Isten áldása a munkánkon, a fáradozásunkon. Ilyenkor talán a hitünk is megrendül, gyengül reményünk. Az evangéliumi jelenet arra mutat rá, hogy az ember hit nélkül mennyire tehetetlen.
Jézus ítélete meglehetősen szigorú. A tehetetlenségért a hitetlenséget és a kicsinyhitűséget teszi felelőssé. Jézust egyik sem kísértheti meg, ezért ő meg tudja gyógyítani a beteg gyermeket, szavával parancsolt a gonosznak és az távozott.
A csodát követően a mi Urunk a hit erejéről tanít. Hegyeket mozgató hitről beszél. A korabeli zsidóság használta a ,,hegyeket mozgató" kifejezést azokra, akik meg tudták szüntetni a problémákat, akik meg tudták oldani a nehéz helyzeteket. A hittel Isten csodálatos eszközt ad a kezünkbe. Olyan eszközt, amellyel le tudjuk győzni a nehézségeket, le tudjuk küzdeni az akadályokat. Mit teszünk, amikor nehézségekbe ütközünk? Hogyan reagálunk a megpróbáltatásokra? A Jézusba vetett bizalom és a hit segítségével mi is ,,hegyeket tudunk mozgatni", azaz felül tudunk emelkedni a pillanatnyi gondokon.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kicsinyhitűséget, tehetetlenségért, tévedhetetlenül, elkerülhetetlen, tanítványaidhoz, fáradozásunkon, meggyógyítani, becsületesség, üdvösségemhez, gonosztevőket, tisztességben, hitetlenséget, ráparancsolt, kíméletlenül, becsületesen, beteljesedik, bekövetkezik, megkérdezték, megtételéhez, nehézségeket, meglehetősen, csúszómászót, igazságosság, nehézségekbe, megfenyítsél, segítségével, akadályokat, felismerjem, meggyógyult, problémákat, gonoszságra, csalódottak, valamennyit, evangéliumi, helyzeteket, tanítványok, hite által, gonoszságra tekints, gonosz elnyeli, nála igazabbat, tenger halait, halász valamennyit, maga idejében, igaz élni, ember járult, kiment belőle, gyermek azonnal, tanítványok hozzá, evangélium igéi, tisztesség legyen, embereket szolgálva, örök élet, OLVASMÁNY Habakuk, Mindnyájan Isten, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Reményik Sándor: Itt most virá...  Tedd őt foglyul, Uram  képre írva  J. Donald Walters  Devecsery László - Húsvét  Virágvasárnap a húsvét előtti  Sadhguru idézet  Esti kép  A víz abszolút súlya nem számí...  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Az út  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Nagy Feró megmondta?  képre írva  Nem látom őket  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Most - segíts meg Mária ,  A nagyhét eseményei  Nagy Feró megmondta?  képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  A Víz Világnapja.  Tedd őt foglyul, Uram  Az izmaink nem csak testmozgás...  Szép estét  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Karinthy Frigyes: Almafa  Alvó cica  Esti képek  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágos mező  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Nagyhétfő:  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varázskönyv  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varázskönyv  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  képre írva  A jó kedv a világon  A nagy természet  Alvó baby  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szép estét  Humor is meg nem is szerinted?  Az idegen országok éghajlata  Nárcisz 
Bejegyzés Címkék
hite által, gonoszságra tekints, gonosz elnyeli, nála igazabbat, tenger halait, halász valamennyit, maga idejében, igaz élni, ember járult, kiment belőle, gyermek azonnal, tanítványok hozzá, evangélium igéi, tisztesség legyen, embereket szolgálva, örök élet, bölcsesség Lelkét, tanítványok azért, evangéliumi jelenet, kicsinyhitűséget teszi, beteg gyermeket, csodát követően, korabeli zsidóság, nehéz helyzeteket, hittel Isten, pillanatnyi gondokon, kicsinyhitűséget, tehetetlenségért, tévedhetetlenül, elkerülhetetlen, tanítványaidhoz, fáradozásunkon, meggyógyítani, becsületesség, üdvösségemhez, gonosztevőket, tisztességben, hitetlenséget, ráparancsolt, kíméletlenül, becsületesen, beteljesedik, bekövetkezik, megkérdezték, megtételéhez, nehézségeket, meglehetősen, csúszómászót, igazságosság, nehézségekbe, megfenyítsél, segítségével, akadályokat, felismerjem, meggyógyult, problémákat, gonoszságra, csalódottak, valamennyit, evangéliumi, helyzeteket, tanítványok, vezérelvünk, pillanatnyi, evangélium, megítélése, panaszomra, parancsolt, gyógyítani, kísértheti, varsájának, tehetetlen, kifejezést, nemzeteket, szeretnénk, őrhelyemre, elérésében, lehetetlen, számotokra, elmélkedés, alkalommal, tisztesség, szentlélek, bölcsesség, csodálatos, mindnyájan, igazságban, felelőssé, mustármag, áldozatot, hálójának, könyvéből, holdkóros, gyermeket, könyörülj, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 5558
  • e Hónap: 26241
  • e Év: 229154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.