Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Már két csapat bejutott a legjobb 4 közé
  2020-08-14 15:42:47, péntek
 
  Leipzig- Atlético Madrid B.L-negyeddöntő 2:1
PSG -Atalanta 2:1

Első elődöntő Leipzig - PSG mérkőzés lesz (őw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germain)

Második elődöntő Bayern München - Olympique Lyon (francia)

*
- Gulácsi Péter nyilatkozta:
A válogatott kapus bízik benne, a BL-döntőben olyan csapat szerepel, melynek két magyar a tagja.
A válogatott kapus Gulácsi Péter lett az első olyan magyar labdarúgó, aki klubcsapatával bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután az RB Leipzig csütörtök este a legjobb nyolc között 2-1-re legyőzte az Atlético Madrid együttesét.
Óriási nagy dolog amit elértünk tegnap, öltözőben kicsit ünnepeltünk, majd szolidan a szállodában is, de a mai naptól a felkészülésen van már a hangsúly. A tegnapi siker újabb motivációt ad keddre, hiszen egy meccsre vagyunk a BL-döntőtől" - mondta a válogatott kapus a Kossuth rádiónak.
Kiemelte, nehézség volt számára, hogy másfél hónap után ez volt az első tétmeccse, ami egy kapusnak sokkal nehezebb, hiszen ha ritmusban van, az automatizmusok jobban működnek
Jó formában érkeztem a meccsbe, de nem volt igazán sok dolgom. Uraltuk a meccset megérdemelten nyertünk, a csapat nagyon jól betartotta a taktikai utasításokat. Ha hasonlóan és fegyelmezetten játszunk, akkor ott is lehet esélyünk" - mondta Gulácsi.
Az Atléticó elleni meccsről úgy vélte, jobban bírták a meccs tempóját, talán amiatt is, hogy kicsit jobban rá tudtak készülni a találkozóra. “Eszméletlen sikeréhség van ebben a csapatban, az utolsó pillanatig úgy tűnt, mint ha mi jobban akarnánk a győzelmet. Kedden egy más stílusú ellenfél lesz aki labdával is dominálni akar, még az Atléticonál is erősebb csapattal játszunk" - tekintett már előre, a PSG elleni elődöntőre.
Elárulta, rendszeres kapcsolata van Lőw Zsolttal, a párizsiak másodedzőjével, aki korábban az ő mestere is volt. Tudja, sokat köszönhet neki, és kettejük találkozója ad egy érdekes csavart a párharcnak.
Annyi előnyük van, hogy általa jobban ismernek minket. De nagy meglepetések nem fogják érni a csapatokat, a napi forma dönthet. Én azért abban bízom, a döntőben nem egy hanem két magyart foglalkoztat csapat lesz a döntőben" - utalt arra, hogy a Leipzigben szerepel Willi Orban is. aki szintén tagja a magyar válogatottnak.
Ez pályafutásom legnagyobb sikere. Ha az ember ilyen messzire eljut a pályáján, akkor is az jár a fejében, mi a következő feladat. Büszke vagyok amit elértem, de remélem egy lépcsőfokot még tudunk menni" - összegzett Gulácsi.
...... ..............



- GULÁCSI ELSŐ MAGYARKÉNT BL-ELŐDÖNTŐS
Az RB Leipzig 2-1-re legyőzte az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája-negyeddöntők csütörtöki mérkőzésén, így Gulácsi Péter csapata készülhet az elődöntőre, ahol a francia bajnok Paris Saint-Germainnel találkozik.
Gulácsi végigvédte a találkozót, amelyen a lipcseiek Dani Olmo révén a második félidő elején vezetést szereztek, majd a csereként beálló Joao Felix tizenegyesével a spanyolok egyenlítettek, aztán a hajrában Tyler Adams megpattanó lövése győzelmet ért a német csapatnak. A szintén magyar válogatott Willi Orbán nem kapott lehetőséget a meccsen lipcsei színekben.
Magyar futballista eddig csak BL-negyeddöntőben szerepelhetett, a 2006/07-es szezonban Fehér Csaba a holland PSV Eindhovennel a legjobb nyolc között búcsúzott.
A csütörtök esti mérkőzést a lipcseiek kezdték lendületesebben a lisszaboni José Alvalade Stadionban, igaz, a spanyol együttes az első percekben a területet, és ezzel a kezdeményezés lehetőségét is átadta ellenfelének. Ennek megfelelően először a német csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, röviddel ezután azonban rákapcsolt az Atlético, és kétszer is veszélyeztette Gulácsi kapuját. A magyar válogatott kapusnak előbb egy fejest, majd egy közeli lövést kellett védenie, utóbbi esetben bravúros hárítással mentette meg csapatát a góltól.
A folytatásban gyakran kapkodóvá vált a játék, mindkét együttes többször is eladta a labdát, majd a félidő hajrájában ismét az RB Leipzig szorította a kapuja elé az ellenfelet.
A szünet után ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt, a lipcseiek többet birtokolták a labdát, és támadtak is becsülettel. Az ötvenedik percben túljártak az Atlético védőinek eszén, és egy szépen felépített akció végén a horvát Dani Olmo fejesgóljával megszerezték a vezetést.
Diego Simeone vezetőedző cserével igyekezett frissíteni csapatán, és pályára küldte Joao Felixet, aki kicsivel több mint tíz perccel a beállása után büntetőt harcolt ki, majd annak végrehajtásánál sem hibázott.
A folytatásban új lendületet sikerült vennie a Leipzignek, amely a szintén csereként beállt Tyler Adams révén újra vezetést szerzett, igaz, az amerikai középpályás kapura lövése megpattant az egyik védő lábán, és így jutott a hálóba.
A hajrában az Atlético minden energiáját az egyenlítésbe, a lipcseiek pedig az utolsó erejüket is az előny megtartásába fektették, és végül a német együttes járt sikerrel.
Az RB Leipzig a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germainnel találkozik a döntőbe jutásért jövő kedden.
Európai kupasorozat fináléjában utoljára Gera Zoltán személyében léphetett pályára magyar játékos 2010-ben. Akkor az Európa-liga döntőjét az Atlético Madrid nyerte a Fulhammel szemben, az angol együttesben kezdőként kapott lehetőséget Gera.

Szerdán játszották:
Paris Saint-Germain (francia)-Atalanta (olasz) 2-1 (0-1)
Videó összefoglaló Link


* * *
Pénteken játsszák:
FC Barcelona (spanyol)-Bayern München (német) 2:8 - kiütéses vereséget szenvedett a Barcelona csapata.
- A Bayern München megsemmisítő, 8-2-es vereséget mért a Barcelonára, így bejutott a négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A katalán csapat története legsúlyosabb európai kupavereségét szenvedte el. Link
Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke bocsánatot kért a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es vereség után, egyben jelezte, a jövő héten jelentős változásokat fognak bejelenteni. Link


Szombaton játsszák:
Manchester City (angol) - Olympique Lyon (francia) 1:3 / TV sajnos nem közvetítette.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Címkék: negyeddöntőjében, lendületesebben, végrehajtásánál, szerepelhetett, veszélyeztette, fegyelmezetten, klubcsapatával, negyeddöntőben, tizenegyesével, másodedzőjével, automatizmusok, megérdemelten, kupavereségét, másodedzőként, kezdeményezés, válogatottnak, foglalkoztató, egyenlítettek, fejesgóljával, felkészülésen, pályafutásom, meglepetések, foglalkoztat, elszenvedett, megsemmisítő, megszerezték, legsúlyosabb, folytatásban, eindhovennel, elődöntőjébe, összefoglaló, ellenfelének, negyeddöntők, közvetítette, folytatódott, utasításokat, válogatott kapus, első olyan, legjobb nyolc, tegnapi siker, meccsre vagyunk, első tétmeccse, kapusnak sokkal, automatizmusok jobban, meccset megérdemelten, csapat nagyon, taktikai utasításokat, meccs tempóját, utolsó pillanatig, párizsiak másodedzőjével, érdekes csavart, napi forma, Leipzig- Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München, Olympique Lyon, Gulácsi Péter, Bajnokok Ligája, Atlético Madrid, Willi Orban, GULÁCSI ELSŐ MAGYARKÉNT BL-ELŐDÖNTŐS, Atlético Madridot, Bajnokok Ligája-negyeddöntők, Paris Saint-Germainnel, Dani Olmo, Joao Felix, Tyler Adams, Willi Orbán, Fehér Csaba, José Alvalade Stadionban, Diego Simeone, Joao Felixet, Gera Zoltán, Bajnokok Ligájában, Josep Maria Bartomeu, Bayern Münchentől, Manchester City,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  József Attila - Kopogtatás nél...  Jan Twardowski - Siessünk  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Horváth Szilvia tollából  39 ígéret  40 felett  Jan Twardowski - Siessünk  Egy párkányon  Szép estét  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jázmin  A Magyar Költészet napja alkal...  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Egyszerű  Magamnak  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Baranyi Ferenc - N i n c s  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  ajándék, mellyel meglepem  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Megígért békesség  Paul Éluard - És egy mosoly  Reményik Sándor: Pierrot &...  Az ember emlékekből áll  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  jó reggelt  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Reményik Sándor: Pierrot &...  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Robert Merle tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  Müller Péter tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Martin Buber, A haszidim meséi  Egy gondolat  Facebookon kaptam Krisztinától  Otthon  Bornyi Veronika haiku verse  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egyszerű  Önmaga ellenére  Jan Twardowski - Siessünk  Ady Endre - Mindegy átka  40 felett  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Zilahy Lajos gondolata  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jázmin  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Egy párkányon 
Bejegyzés Címkék
válogatott kapus, első olyan, legjobb nyolc, tegnapi siker, meccsre vagyunk, első tétmeccse, kapusnak sokkal, automatizmusok jobban, meccset megérdemelten, csapat nagyon, taktikai utasításokat, meccs tempóját, utolsó pillanatig, párizsiak másodedzőjével, érdekes csavart, napi forma, magyar válogatottnak, ember ilyen, következő feladat, francia bajnok, lipcseiek Dani, második félidő, csereként beálló, spanyolok egyenlítettek, hajrában Tyler, német csapatnak, szintén magyar, meccsen lipcsei, csütörtök esti, lipcseiek kezdték, lisszaboni José, spanyol együttes, első percekben, kezdeményezés lehetőségét, német csapat, magyar válogatott, közeli lövést, folytatásban gyakran, félidő hajrájában, szünet után, lipcseiek többet, ötvenedik percben, szépen felépített, horvát Dani, beállása után, szintén csereként, amerikai középpályás, egyik védő, lipcseiek pedig, utolsó erejüket, előny megtartásába, német együttes, döntőbe jutásért, angol együttesben, négy közé, labdarúgó Bajnokok, katalán csapat, jövő héten, negyeddöntőjében, lendületesebben, végrehajtásánál, szerepelhetett, veszélyeztette, fegyelmezetten, klubcsapatával, negyeddöntőben, tizenegyesével, másodedzőjével, automatizmusok, megérdemelten, kupavereségét, másodedzőként, kezdeményezés, válogatottnak, foglalkoztató, egyenlítettek, fejesgóljával, felkészülésen, pályafutásom, meglepetések, foglalkoztat, elszenvedett, megsemmisítő, megszerezték, legsúlyosabb, folytatásban, eindhovennel, elődöntőjébe, összefoglaló, ellenfelének, negyeddöntők, közvetítette, folytatódott, utasításokat, változásokat, megtartásába, egyenlítésbe, fináléjában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1776
  • e Hét: 8466
  • e Hónap: 21142
  • e Év: 254889
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.