Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Püspökszentelés Csíksomlyón. 08.29
  2020-08-29 10:09:14, szombat
 
   
  Püspökszentelés Dr. Kerekes László Gyulafehérvár új segéd püspöke
...... .............


Videó Link
Forrás TV adásról
Nagyobb kép Link
...... ...........Nagyobb kép Link
...... ...........Nagyobb kép Link
...... ................. ................. ...........Nagyobb kép Link
...... ...........


Köszönetet mondott Dr. Kerekes László új segéd püspök.
...... ............


Felavatott új püspök
...... ........... ........... ........* * *
...... ........... ........... .......


- Kerekes László segédpüspök: Isten rántott bele a táncba, Ő vezet.
Ferenc pápa 2020. május 26-án, Néri Szent Fülöp emléknapján nevezte ki Kerekes László szentszéki tanácsost, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánia plébánosát Tharros címzetes püspökévé és a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspökévé. Püspökké szentelését augusztus 29-én délelőtt tartották a csíksomlyói kegytemplomban.
A főszentelő püspök Kovács Gergely gyulafehérvári érsek, a társszentelő pedig Jakubinyi György nyugalmazott gyulafehérvári érsek és Tamás József nyugalmazott segédpüspök volt.
Kovács Gergely érsek a szentmise elején köszöntötte a jelenlévőket, elmondta, hogy nagy öröm az egész egyházmegye számára az, hogy új segédpüspöke van, illetve arra kért mindannyiunkat, hordozzuk imáinkban az új segédpüspököt, hogy az Egyház és a hívek számára Isten eszköze lehessen.
Az evangélium felolvasását követte a szentelés szertartása: a jelölt bemutatása, illetve a pápai kinevező okirat, a bulla ismertetése. Miguel Maury Buendía apostoli nuncius latinul, Lukács Imre-Róbert általános helynök pedig magyarul olvasta fel Ferenc pápa kinevező okiratát.
FERENC PÜSPÖK, ISTEN SZOLGÁINAK A SZOLGÁJA
Kedves Fiának, Kerekes Lászlónak, a Gyulafehérvári Főegyházmegye papjának, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb Plébánia eddigi plébánosának, ugyanazon Főegyházmegye kinevezett segédpüspökének és egyben Tharros kinevezett címzetes püspökének üdvözletét és apostoli áldását küldi.
*
Azáltal dicsőítjük meg Istent a földön, hogy elvégezzük a feladatot, amelyet Ő maga bízott ránk, hogy teljesítsük, megismertetve az Úr nevét és megőrizve szavait, amelyeket Jézus ránk hagyott (vö. Jn 17,4.6). Miközben ezt tartjuk lelkipásztori küldetésünk alapjának, még inkább illő Számunkra, hogy mindazt, amit az egyetemes Egyház előhaladására megállapított rendelkezésekként ismerünk, az Úrban érvényre juttassuk. Ezért figyelmünket atyai szeretettel a Gyulafehérvári Egyház hívő nyájának lelki szükségleteire fordítjuk, amelynek a főpapja, tiszteletreméltó testvérünk, Kovács Gergely a fő egyházmegyei feladatok végzéséhez nemrég segítőtársat kért, hogy Isten népének lelki előrehaladását gyümölcsözőbben ápolhassa.
Számunkra úgy tűnik helyesnek, hogy ezt a feladatot Rád bízzuk, ugyanis meggyőződtünk, hogy rendelkezel az értelem és a szív adományaival, és ezekre támaszkodva alkalmas vagy, hogy ezt a püspöki munkát megfelelőképpen végezd. Ezért, meghallgatva a Püspöki Kongregáció véleményét, apostoli tekintélyünknél fogva kinevezünk téged a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspökévé, és megadjuk hozzá a tharrosi püspöki címet. Továbbá felruházunk téged minden szükséges joggal és annak megfelelő kötelezettségekkel, melyek e hivatalhoz kötődnek. A liturgikus szabályokat betartva a püspökké szentelésben Róma városán kívül bárhol, bármely katolikus püspök által részesülhetsz; előbb azonban az egyházi törvény szabályai szerint le kell tenned a hitvallást, valamint a Nekünk és Utódainknak szóló hűségesküt.
Kedves Fiam! Miközben arra biztatunk, hogy püspöki buzgalmadat ezen Egyház főpásztorával egyetértő egységben gyakorold, kérjük Istent, adja meg neked, hogy mindig készen állj a felebaráti szolgálatra, hogy a hívek - akiknek tanítója és pásztora vagy - megtapasztalják az isteni szeretet édességét.
Kelt Rómában, a Lateránnál, az Úr 2020. esztendejében, május hónap 26. napján, pápaságunk nyolcadik évében. Ferenc
- A jelölt bemutatását követte a főszentelő szentbeszéde. Kovács Gergely érsek homíliáját a teljes terjedelmében az alábbiakban olvashatják.
,,Simon, János fia, szeretsz te engem?" - teszi fel a kérdést Péter apostolnak Jézus, amikor feltámadása után egy alkalommal megjelent apostolainak. A válaszadás minden bizonnyal nehéz volt, hisz Péter lelkében még ott sajoghatott a háromszori megtagadás friss emléke: ,,nem ismerem azt az embert". (Mt 26,71)
Ennek ellenére Péter bízik Jézusban. Nem bizonygat, nem magyarázkodik, hiszen Jézus ismeri őt - gyöngeségei­vel és bűneivel, de minden talentumával is.
,,Uram, te tudod, hogy szeretlek" (Jn 21,17) - ezt a péteri vallomást választotta püspöki jelmondatául László atya. A Jézus iránti feltétlen szeretet erejével döntött, amikor a nagy felelősséggel és teherrel járó szolgálatot engedelme­sen elfogadta Krisztus földi helytartója, a Szentatya kezéből.
,,Uram, Te ismersz engem, tudod, hogy szeretlek."
Az első olvasmányban Jeremiás próféta meghívását hallottuk. Jeremiás nem akarja (nem ő választotta) a küldetést, hanem vállalnia kell azt. ,,Jaj, Uram Isten! Nézd, nem tudok én beszélni!" Jeremiás nem tud nem ember lenni. Összeroskad, fél.
De Isten ismeri őt, a válaszos zsoltárban énekeltük: ,,Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, fölszenteltelek, és prófétául rendeltelek a nemzetek javára." (Jer 1,5)
Isten ismeri Jeremiást. Tudja, hogy kit választ.
A feladat, a küldetés kemény. Isten világosan közli vele: gyakorlatilag egy egész országgal kell szembeszállnia, kezdve a királytól és a főemberektől az egész népig. És nem szabad megijednie, nem szabad félnie, különben Isten nevetségessé teszi őt mindenki előtt. Csak Istentől szabad félnie.
A támadások sora elkerülhetetlen - ,,harcolni fognak ellened" -, de ha azt hirdeti, amit Isten mond neki, Isten sérthetetlenné teszi, hallottuk: ,,én a mai napon erős várossá teszlek; vasoszloppá és ércfallá" (Jer 1,18a). A gyenge ember az erős Istennel együtt mindennél és mindenkinél erősebb.
Úgy érzem, hogy ennél nemesebbet, ennél többet nem is kívánhatok, mint szeretetben és egységben, a gondokat megosztva szolgálni Istent és az ő népét.
Tavaly októberben Ferenc pápa egy kedves máltai egykori évfolyamtársamat szentelte püspökké a Szent Péter bazilikában további három társával. Szentbeszédében a Szentatya arra emlékeztette őket, hogy nem maguk számára lettek kiválasztva, hanem az Isten számára.
Az episcopatus, a püspökség szolgálatot jelöl, nem pedig méltóságot.
Ferenc pápa lelkükre kötötte, hogy a Jó Pásztor példáját követve mindig közelségre törekedjenek. Hangsúlyozta a közelség hármas vonatkozását. Mindenekelőtt közel állni az Istenhez az imádságban. Aztán legyenek közel a papjaikhoz. Végül pedig legyenek közel a néphez, nem felejtve el, hogy ők maguk is a nyájból lettek kiválasztva.

Krisztusban szeretett Testvéreim!
Az egyházjog röviden és frappánsan fogalmaz, amikor a segédpüspök szolgálatáról, feladatairól szól. Ezt mondja: a segéd ­püspök a megyéspüspök gondjának megosztására hivatott (407. kán., §3).
A megyéspüspököt meg arra inti az Egyházi Törvénykönyv, hogy a jelentősebb, különösen lelkipásztori jellegű ügyek mérlegelésekor szíveskedjék segédpüspöke véleményét a többieknél előbb kikérni (407. kán., §2).
Megosztani a gondokat. Együtt vinni a keresztet. Közösen szolgálni.
Egyik interjújában nemrég László atya ezt úgy fogalmazta meg, hogy a püspöki szolgálat nem szólistaszerep, hanem a szeretetről és egységről szól. A szeretetről és az egységről.

Cikk további része és ide tartozó Kerekes Lászlóról írások Link

...... ........... .................. ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Címkék: évfolyamtársamat, tiszteletreméltó, püspökszentelés, fölszenteltelek, megtapasztalják, tekintélyünknél, megfelelőképpen, gyümölcsözőbben, kézdivásárhelyi, segédpüspökének, elkerülhetetlen, szentbeszédében, gyulafehérvári, segédpüspökévé, előrehaladását, kegytemplomban, mindannyiunkat, szükségleteire, sérthetetlenné, szembeszállnia, mérlegelésekor, megyéspüspököt, szólistaszerep, segédpüspököt, főegyházmegye, mindenekelőtt, lelkipásztori, szolgálatáról, megismertetve, esztendejében, magyarázkodik, főpásztorával, részesülhetsz, meggyőződtünk, felelősséggel, megalkottalak, kézdivásárhelyi Boldog, csíksomlyói kegytemplomban, főszentelő püspök, társszentelő pedig, szentmise elején, egész egyházmegye, hívek számára, evangélium felolvasását, szentelés szertartása, jelölt bemutatása, pápai kinevező, bulla ismertetése, egyetemes Egyház, szív adományaival, püspöki munkát, tharrosi püspöki, Püspökszentelés Csíksomlyón, Püspökszentelés Dr, Kerekes László Gyulafehérvár, Forrás TV, Kerekes László, Néri Szent Fülöp, Boldog Özséb, Gyulafehérvári Főegyházmegye, Kovács Gergely, Jakubinyi György, Tamás József, Miguel Maury Buendía, Lukács Imre-Róbert, FERENC PÜSPÖK, ISTEN SZOLGÁINAK SZOLGÁJA, Kedves Fiának, Kerekes Lászlónak, Boldog Özséb Plébánia, Gyulafehérvári Egyház, Püspöki Kongregáció, Kedves Fiam, Kelt Rómában, Uram Isten, Csak Istentől, Szent Péter, Egyházi Törvénykönyv, Kerekes Lászlóról,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  3 nappal  Minden férfinek .......  Mai harmónia kártyám  XXXII. Nyári olimpia Tokió - M...  Most csendre vágyom  Sylvester Anita - Finito  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Hummel-figurák.  Az Úr az én oltalmam  Stefan George: Júliusi bánat  Nyári zenekar  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden férfinek .......  Lackfi János : Faggató  Az ember élete  Kellemes napot  Felbosszantottak  Szép mai napot !........  Verskedvelő vagy? Pihenj meg n...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Fantasztikusan indult a magyar...  Facebookon kaptam  Bögre mosoly  Sosem tett értünk semmit a ...  Facebookon kaptam  Egyáltalán ne  Stefan George: Júliusi bánat  Facebookon kaptam  _Mintha vihar jönne_  Te érted ezt?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét - békés álmokat kív...  A jómodorról...  Gyerekjáték  Mária Földy barátságkövei  idézet filmből  Hummel-figurák.  Facebookon kaptam  Heltai Jenő - Mert dalaimnak  Facebookon kaptam  Az új gondolatok  Az igazi barátság......  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Kelj útra a Nappal  Áldott Vasárnapot kívánok mind...  Áldott Vasárnapot kívánok mind...  Névnapodra  Molnár Ferenc - Holtvágány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Az ember élete  XXXII. Nyári olimpia Tokió - M...  Facebookon kaptam  Stefan George: Júliusi bánat  A mai ember  Sylvester Anita - Finito  Jó reggelt ! .....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Meseszép Kékszalagunk van idén...  Facebookon kaptam  Tokió 2020 / 2021  Névnapodra  Ha nem lehetsz a toll,legyél r...  Facebookon kaptam  Névnapodra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember élete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nyár kedvence: koriander  Fantasztikusan indult a magyar...  Naplemente  Facebookon kaptam  Soha meg nem fakuló emlékeim ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sosem tett értünk semmit a ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Virág a hajadban  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Stefan George: Júliusi bánat  Tekintsük meg a liliomokat  A szuverén Istenről szóló üzen...  Harmonia.......  XXXII. Nyári olimpia Tokió - M...  Hála tartozása  Nyogodt hét  Ha ezt megérted  Facebookon kaptam  Acsai Roland : Itt nőttél fel  Facebookon kaptam  A hála hitvallása 
Bejegyzés Címkék
kézdivásárhelyi Boldog, csíksomlyói kegytemplomban, főszentelő püspök, társszentelő pedig, szentmise elején, egész egyházmegye, hívek számára, evangélium felolvasását, szentelés szertartása, jelölt bemutatása, pápai kinevező, bulla ismertetése, egyetemes Egyház, szív adományaival, püspöki munkát, tharrosi püspöki, liturgikus szabályokat, püspökké szentelésben, egyházi törvény, felebaráti szolgálatra, hívek &#8211, isteni szeretet, jelölt bemutatását, főszentelő szentbeszéde, teljes terjedelmében, alábbiakban olvashatják, kérdést Péter, alkalommal megjelent, válaszadás minden, háromszori megtagadás, péteri vallomást, nagy felelősséggel, első olvasmányban, válaszos zsoltárban, nemzetek javára, küldetés kemény, egész országgal, egész népig, támadások sora, gyenge ember, erős Istennel, gondokat megosztva, kedves máltai, püspökség szolgálatot, közelség hármas, nyájból lettek, egyházjog röviden, segédpüspök szolgálatáról, segéd ­püspök, megyéspüspök gondjának, többieknél előbb, püspöki szolgálat, évfolyamtársamat, tiszteletreméltó, püspökszentelés, fölszenteltelek, megtapasztalják, tekintélyünknél, megfelelőképpen, gyümölcsözőbben, kézdivásárhelyi, segédpüspökének, elkerülhetetlen, szentbeszédében, gyulafehérvári, segédpüspökévé, előrehaladását, kegytemplomban, mindannyiunkat, szükségleteire, sérthetetlenné, szembeszállnia, mérlegelésekor, megyéspüspököt, szólistaszerep, segédpüspököt, főegyházmegye, mindenekelőtt, lelkipásztori, szolgálatáról, megismertetve, esztendejében, magyarázkodik, főpásztorával, részesülhetsz, meggyőződtünk, felelősséggel, megalkottalak, előhaladására, megállapított, , ,
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 525
  • e Hét: 4054
  • e Hónap: 45855
  • e Év: 508564
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.