Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Befejeződött az Eucharisztia jegyében szervezett online
  2020-09-22 13:04:01, kedd
 
  Erdő Péter bíboros felkérésére a kongresszus előadói, tanúságtevői videóüzenetet küldtek. Öt kontinens, 11 államából érkeztek a kisfilmek, amelyek a kongresszus YouTube-csatornájára kerültek fel.
Szeptember 13-án az online előtalálkozót Erdő Péter bíboros, prímás nyitotta meg. A főpásztor fontosnak nevezte, hogy imádságban együtt reflektáljunk arra a nagy élményre és megrázkódtatásra, amit a járvány okozott életünkben.
- Link

A nyitónapon Rómából küldte el üzenetét Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának elnöke. A koronavírus rávilágít az igazán lényegesre: az istentisztelet a járvány alatt sem szűnt meg, hanem az Eucharisztiából merítve a szolidaritás tetteiben nyilvánult meg. Marini ökológiai megtérésre is hívott bennünket, hiszen felelősséggel tartozunk egy jobb jövő reményében a Földért és embertársainkért.
- Link

Szeptember 14-én, Valerian Maduka Okeke, a nigériai Onitsha egyházmegye érseke üzent. Az afrikai országból érkezett videóban köszönetet mondott a ,,derék magyar embereknek", valamint a magyar kormánynak és Isten népének, akik adományaikkal támogatták az éhínségtől, a keresztényüldözéstől és a járványtól is szenvedő ottani közösséget és megmutatták az eucharisztikus szeretetet.
- Link

Szeptember 15-én, az üldözött káld katolikus közösség háláját tolmácsolta a magyar népnek és kormánynak Louis Raphaël Sako bíboros, káld katolikus pátriárka. A hosszú éveken át Irakban dúló háború mély sebeket okozott. A keresztény közösség vezetője azt hangsúlyozta, hogy bár az imádság nem képes a történéseket közvetlenül megváltoztatni, de az eseményeket átélő személy szívét, látásmódját befolyásolhatja. Aki imádkozik az élvezi a békét és képes megélni a kedvesség örömét másokkal való kapcsolatában is - üzente a káld katolikus közösség vezetője.
- Link

Szeptember 16-án, Timothy Dolan New York érseke arra irányította a figyelmet, hogy nem újulhatunk meg az Egyházban anélkül, hogy ne újulnánk meg hitünkben is.
- Link

Szeptember 17-én, Johannes Hartl német teológus-filozófus felnőttkori megtérő üzenetében azt hangsúlyozta, hogy az emberek a bezártság idején az imádság és a spiritualitás felé fordultak. A teológus, irodalomtudós szerint meg kell tanítani az embereket a mély imaéletre, amely átsegítheti őket a kríziseken és az Eucharisztia vételezésének átmeneti hiányán is.
- Link

Ugyanezen a napon láthatták Moyses Azevedo, a Shalom Katolikus Közösség alapítójának videóját. Aki arról beszélt, hogy nem Isten küldte a vírust, Ő velünk van, jelen van szeretettel és részvéttel eltelve az emberiség fájdalma és szenvedése közepette. Kihangsúlyozta: “Nem vagyunk egyedül. Jézus ígérte meg nekünk, hogy életünk minden napján velünk lesz. Megadja nekünk a kegyelmet és az erőt, hogy a kereszt és a feltámadás erejével győzedelmeskedjünk."
- Link

Szeptember 18-án, Ägidius J. Zsifkovics a Kismartoni Egyházmegye püspöke üzenetében arra tért ki, hogy nem mindennapi tapasztalást éltek meg a keresztények a koronavírus járvány idején. Ezt a zsidó nép pusztai vándorlása során megtapasztalt nélkülözésével állította párhuzamba, kihangsúlyozta, hogy az egyház megmutatja az ember számára, hogy hol tudja az éhségét és a szomját csillapítani a mennyei kenyér által.
- Link

Ezen a napon került fel a YouTube-csatornára Detroitból Mary Healy teológus videója is, aki a Szentírásból a Jézus által meggyógyított vérfolyástól szenvedő asszony példáját állította párhuzamba a világjárvány okozta félelemmel, szorongással, amelyet most sokan érzünk. Felidézte Jézusnak az asszonynak mondott szavait, amely szerint a hitének köszönheti a gyógyulását.
-Link

Szeptember 19-én, Gérald Lacroix bíboros, Quebec érseke osztotta meg kisfilmjében a gondolatait arról, hogy a világjárvány egy meghívás arra, hogy elmélyülhessünk a hitben. Ennek jó eszköze a kongresszus. A kanadai világtalálkozó tapasztalatai alapján azt üzente: “A kongresszus segít, hogy meghalljuk Jézus hívását, hogy keljünk át a másik partra és találkozzunk azokkal, akik még nem ismerik Isten szeretetének örömét!"
- Link

Ugyanezen a napon Jean-Luc Moens, a CHARIS moderátora a bezártságban megélt hitbéli tapasztalásáról, a kegyelem állapotáról, az önmagában felfedezett isteni jelenlétről beszélt. Hét szóban foglalta össze számunkra mindezt: “Jézus, tudom, hogy itt vagy és szeretlek!"
- Link

Szeptember 20-án, az online előtalálkozó utolsó napján a kárpátaljai Szabó Konstantin görögkatolikus pap arról számolt be, hogy a kényszerű bezártság idején az átélt istenfélelem mellett, az elmélyülő hitről is tapasztalatot szereztek. Szabó Konstantin üzenetében kiemelte, hogy ami a legfontosabb, hogy szeretettel tudtuk átélni ezt a próbatételt.
- Link

A szokásos vasárnapi Úrangyala imádság után üdvözölte Ferenc pápa Magyarországot, a főpásztorokat, a híveket és mindenkit, aki hittel és örömmel várta a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust Budapesten. A Szentatya, aki a tervek szerint jelen lett volna a világtalálkozó záró szentmiséjén azt kérte: “Lélekben egyesülve haladjunk tovább az előkészületekkel, az Eucharisztiában találva meg az Egyház életének és küldetésének forrását."
A NEK jegyében szervezett online előtalálkozót Erdő Péter bíboros, prímás üzenete zárta. A főpásztor a budapesti Hősök terén mondta el gondolatait. Egy olyan helyszínen, ahol az 1938-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitó- és záró szentmiséje volt. Egy olyan térről beszélt, ahol a kommunista diktatúra alól felszabaduló, útkereső Magyarország több mint félmillió híve imádkozott együtt 1991-ben a Budapestre látogató II. János Pál pápával.
A világjárvány sok tanulsága közül a magyar főpásztor kiemelte: ,,Nagyon sok online szentmise közvetítést tartottunk, de mindenki tudta, hogy ez nem egyenértékű a személyes jelenléttel. Az Eucharisztia iránti vágy dominálta ezt az esztendőt. Adja Isten, hogy jövő ilyenkor valóban együtt ünnepelhessünk a világ minden tájáról érkező hívőkkel együtt!"
- Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Címkék: embertársainkért, előkészületekkel, megrázkódtatásra, eucharisztiából, eucharisztiában, befolyásolhatja, tapasztalásáról, elmélyülhessünk, világtalálkozó, eucharisztikus, kihangsúlyozta, görögkatolikus, magyarországot, megváltoztatni, istentisztelet, nélkülözésével, ünnepelhessünk, tapasztalatot, főpásztorokat, tapasztalatai, megtapasztalt, reflektáljunk, előtalálkozót, vételezésének, kapcsolatában, videóüzenetet, adományaikkal, meggyógyított, kongresszusok, felelősséggel, spiritualitás, irodalomtudós, kongresszust, felszabaduló, vérfolyástól, szolidaritás, kongresszus előadói, online előtalálkozót, főpásztor fontosnak, nagy élményre, járvány okozott, nyitónapon Rómából, koronavírus rávilágít, igazán lényegesre, járvány alatt, szolidaritás tetteiben, jobb jövő, nigériai Onitsha, afrikai országból, magyar kormánynak, eucharisztikus szeretetet, üldözött káld, Erdő Péter, Piero Marini, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának, Valerian Maduka Okeke, Louis Raphaël Sako, Timothy Dolan New York, Johannes Hartl, Moyses Azevedo, Shalom Katolikus Közösség, Kismartoni Egyházmegye, YouTube-csatornára Detroitból Mary Healy, Felidézte Jézusnak, Gérald Lacroix, Jean-Luc Moens, Szabó Konstantin, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust Budapesten, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, János Pál, Adja Isten,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Megígért békesség  Egy barátság története  Robert Merle tollából  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Különleges  Facebookon kaptam  Töröld le  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Ott van  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Walter Chrysler mondta  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Csend  Baranyi Ferenc - N i n c s  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Kertem  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Egyszerű  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Ady Endre - Mindegy átka  Esterházy Péter: Harmonia c...  Alvó cica  A felvilágosodás...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Eduardo Sacheri gondolata  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  képre írva  Márai Sándor tollából  Reményik Sándor: Pierrot &...  Csend  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A hagyma antibakteriális hatás...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Robert Merle tollából  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Gebhardt Nóra versei II.  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  József Attila - Kopogtatás nél...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Töröld le  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Márai Sándor tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Paul David Tripp Április 15  IGEN így  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Csend  Annyira tisztelem a szabadságo...  A pitypang legendája  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam Krisztinától  Töröld le  Nagy és kis csodák  Jánosházy György: Fogd a kezem  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Az egyik legalapvetőbb tézis a... 
Bejegyzés Címkék
kongresszus előadói, online előtalálkozót, főpásztor fontosnak, nagy élményre, járvány okozott, nyitónapon Rómából, koronavírus rávilágít, igazán lényegesre, járvány alatt, szolidaritás tetteiben, jobb jövő, nigériai Onitsha, afrikai országból, magyar kormánynak, eucharisztikus szeretetet, üldözött káld, magyar népnek, hosszú éveken, keresztény közösség, történéseket közvetlenül, eseményeket átélő, kedvesség örömét, káld katolikus, bezártság idején, spiritualitás felé, mély imaéletre, napon láthatták, emberiség fájdalma, feltámadás erejével, koronavírus járvány, egyház megmutatja, ember számára, szomját csillapítani, mennyei kenyér, napon került, világjárvány okozta, asszonynak mondott, hitének köszönheti, gondolatait arról, meghívás arra, kanadai világtalálkozó, kongresszus segít, másik partra, napon Jean-Luc, bezártságban megélt, kegyelem állapotáról, önmagában felfedezett, online előtalálkozó, kárpátaljai Szabó, kényszerű bezártság, átélt istenfélelem, elmélyülő hitről, szokásos vasárnapi, tervek szerint, világtalálkozó záró, budapesti Hősök, olyan helyszínen, 1938-as Nemzetközi, olyan térről, kommunista diktatúra, magyar főpásztor, személyes jelenléttel, világ minden, embertársainkért, előkészületekkel, megrázkódtatásra, eucharisztiából, eucharisztiában, befolyásolhatja, tapasztalásáról, elmélyülhessünk, világtalálkozó, eucharisztikus, kihangsúlyozta, görögkatolikus, magyarországot, megváltoztatni, istentisztelet, nélkülözésével, ünnepelhessünk, tapasztalatot, főpásztorokat, tapasztalatai, megtapasztalt, reflektáljunk, előtalálkozót, vételezésének, kapcsolatában, videóüzenetet, adományaikkal, meggyógyított, kongresszusok, felelősséggel, spiritualitás, irodalomtudós, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2529
  • e Hét: 18921
  • e Hónap: 31597
  • e Év: 265344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.