Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
30. évközi hét péntek 10.30
  2020-10-30 10:31:24, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Isten, aki meghívott minket az üdvösségre, közreműködésünkkel fogja azt bennünk teljessé tenni.
Testvéreim!
Jézus Krisztus szolgái: Pál és Timóteus (üdvözletüket küldik) Jézus Krisztus híveinek, az elöljáróknak és a diakónusoknak, akik Filippiben élnek.
Kegyelem nektek és békesség Atyánktól, az Istentől, és Urunktól, Jézus Krisztustól! Hálát adok Istennek, valahányszor rátok gondolok. Mindig, minden imádságomban örömmel emlékezem meg mindnyájatokról, mert az első naptól mindmáig közösséget vállaltatok az evangéliummal. Ezért bízom benne, hogy aki megkezdte bennetek a jót, Krisztus Jézus napjára be is fejezi.
Méltányos is, hogy így gondolkodjam mindnyájatokról, mert szívembe zártalak titeket. Hiszen mindnyájan osztoztok velem a kegyelemben: akkor is, amikor bilincseket viselek, és akkor is, amikor az evangéliumot védelmezem és erősítem.
Isten a tanúm, mennyire vágyakozom mindnyájatok után Krisztus Jézus szeretetében. Könyörgök is azért, hogy szeretetetek egyre jobban gyarapodjék a helyes ismeretben és a teljes megértésben, hogy el tudjátok dönteni, mi a helyes.
Akkor tiszták és feddhetetlenek lesztek Krisztus napjára, és bővelkedni fogtok az igaz élet gyümölcseiben, amelyeket Jézus Krisztus szerzett, Isten dicsőségére és tiszteletére.
Ez az Isten igéje. Fil 1,1-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus ura a szombatnak.
Az egyik szombaton Jézus betért egy vezető farizeus házába, hogy nála étkezzék. Az ott tartózkodók figyelték őt.
Akkor eléje állt egy vízkóros ember. Jézus megkérdezte a törvénytudókat és farizeusokat: ,,Szabad-e szombaton gyógyítani?" De azok nem válaszoltak. Erre ő megérintette a beteget, meggyógyította és elbocsátotta.
Azután a jelenlevőkhöz fordult: ,,Ha valamelyiktek szamara vagy ökre szombaton kútba esik, nem húzza-e ki azonnal?" Azok semmit sem tudtak felelni neki.
Ezek az evangélium igéi. Lk 14,1-6
...... .............



Imádság
Istenünk, add, hogy készségesek legyünk befogadni az életet. Add, hogy legyen bennünk erő, hogy fölemeljük fejünket, és föltekintsünk Jézusra, akit értünk szegeztek keresztre. Add, hogy ne vesszünk el a hétköznapok gondjaiban, hanem vegyük észre az odafönn-valókat. Add, hogy a világosságban járjunk, ne pedig bűneink sötétségében. Köszönjük, hogy Fiadban, Jézus Krisztusban az igazi Világosság jött közénk. Add, hogy fölismerjük őt, neki szolgáljunk, ne pedig bálványoknak. Add, hogy mindig úgy járhassuk életünk útját, hogy sose veszítsük szemünk elől: egyedül te vagy az Úr, a mi Istenünk.

Elmélkedés
A mai evangéliumban szereplő csodás gyógyítás példa arra, hogy Jézus következetesen kiáll amellett, hogy még a szombati pihenőnapon is szabad irgalmas jócselekedeteket végezni. A csodát nem titokban teszi, hanem nyíltan, azok előtt, akik a végsőkig ragaszkodnak a szombati törvények megtartásához és még azt sem engednék meg, hogy valaki szombaton meggyógyítson egy beteget. Az irgalmasság gyakorlása ugyanis Jézus küldetésének része, valamint istenségének a bizonyítéka. Csodái arról szólnak, hogy az Isten segít a bajban lévő vagy betegségtől szenvedő emberen.
Emberi hallgatás, némaság az, amit a történet kétszer is említ. Érzéketlenségről tanúskodó hallgatás, amely csak emberre lehet jellemző, de Istenre nem. Mert a hallgatással szemben ott van az Isten, aki szavával és tetteivel hozza el a világba az irgalmasságot. Az emberi hallgatás ellenére is konkrétan megtapasztalható az isteni irgalom, amelynek nem szabhat határt az emberi törvény, az irigység, a hallgatás. Jézus csodát tesz, miközben ezt megtiltanák a némák által hozott, szombatra vonatkozó törvények. Jézus gyógyít, miközben az emberek némán figyelik őt. Nem tudtak mit válaszolni korábban az irgalmasság szavára sem, de most már az irgalmasság cselekedetére sem. Aztán a végére talán Jézus is elhallgat, hogy helyette cselekedetei szólaljanak meg, s késztessenek néma embereket legalább gondolkodásra, ha már beszélni nem akarnak.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megtapasztalható, érzéketlenségről, jócselekedeteket, mindnyájatokról, következetesen, törvénytudókat, meggyógyította, feddhetetlenek, megtartásához, valamelyiktek, föltekintsünk, jelenlevőkhöz, diakónusoknak, evangéliumban, gyümölcseiben, evangéliummal, világosságban, meggyógyítson, irgalmasságot, gondolkodásra, cselekedetére, filippiekhez, elbocsátotta, farizeusokat, sötétségében, cselekedetei, imádságomban, késztessenek, gondolkodjam, tiszteletére, elöljáróknak, megérintette, ragaszkodnak, szeretetében, szeretetetek, istenségének, első naptól, evangéliumot védelmezem, helyes ismeretben, teljes megértésben, igaz élet, egyik szombaton, vezető farizeus, vízkóros ember, jelenlevőkhöz fordult, evangélium igéi, hétköznapok gondjaiban, világosságban járjunk, igazi Világosság, szombati pihenőnapon, végsőkig ragaszkodnak, szombati törvények, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztus, Jézus Krisztustól, Krisztus Jézus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztusban, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Próbálj meg ...  Szívem tiéd  Egy bizonyos határt  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png rózsa csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Kövesd a cowboyt!  Albert Einstein gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Adakozás  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Mírjam barát...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Németh László tollából  Fehér virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Németh László tollából  Akarat  Egy lelki imádság  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Reggel van  Szívem tiéd  Neked tudnod kell  Akarat  Kaffka_Margit  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Albert Einstein gondolata  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Reggel van  Egy bizonyos határt  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Elköszönt  Png kutya  Png ház  Egy lelki imádság  Sose bánj semmit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png kutya  Nem számIt  Csak a fogyatkozás látható  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
első naptól, evangéliumot védelmezem, helyes ismeretben, teljes megértésben, igaz élet, egyik szombaton, vezető farizeus, vízkóros ember, jelenlevőkhöz fordult, evangélium igéi, hétköznapok gondjaiban, világosságban járjunk, igazi Világosság, szombati pihenőnapon, végsőkig ragaszkodnak, szombati törvények, irgalmasság gyakorlása, bajban lévő, történet kétszer, hallgatással szemben, emberi hallgatás, isteni irgalom, emberi törvény, némák által, emberek némán, irgalmasság szavára, irgalmasság cselekedetére, végére talán, megtapasztalható, érzéketlenségről, jócselekedeteket, mindnyájatokról, következetesen, törvénytudókat, meggyógyította, feddhetetlenek, megtartásához, valamelyiktek, föltekintsünk, jelenlevőkhöz, diakónusoknak, evangéliumban, gyümölcseiben, evangéliummal, világosságban, meggyógyítson, irgalmasságot, gondolkodásra, cselekedetére, filippiekhez, elbocsátotta, farizeusokat, sötétségében, cselekedetei, imádságomban, késztessenek, gondolkodjam, tiszteletére, elöljáróknak, megérintette, ragaszkodnak, szeretetében, szeretetetek, istenségének, hallgatással, valahányszor, bálványoknak, evangéliumot, mindnyájatok, üdvözletüket, küldetésének, vállaltatok, bilincseket, kegyelemben, gyarapodjék, megértésben, tartózkodók, dicsőségére, megkérdezte, hétköznapok, krisztusban, bizonyítéka, pihenőnapon, fölismerjük, szolgáljunk, betegségtől, irgalmasság, krisztustól, válaszoltak, szólaljanak, készségesek, megtiltanák, válaszolni, mindnyájan, védelmezem, vágyakozom, elmélkedés, evangélium, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 712
  • e Hét: 6513
  • e Hónap: 39667
  • e Év: 273414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.