Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Salkaházi esték: Kegyelem és kiváltság
  2020-11-03 08:04:28, kedd
 
  Az Afrikában töltött 29 évemről, a kegyelem és a kiváltság szavak jutottak eszembe. A misszionáriusi hivatás kegyelem, nem lehet kiérdemelni. Jézus példabeszédeiben a Mester a szolgákra bízza kincseit. A szolgákat együttműködésre hívja meg azért, hogy a kincsekkel dolgozva, gyümölcsöt teremjenek" - mondta bevezetőjében August Blume érsek, aki 1974-től 16 éven át szolgált Ghánában. Az apostoli nuncius az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Szociális Testvérek Társasága által életre hívott előadás- és párbeszédsorozat vendége volt.
...... ............


Az első rendezvényen Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek köszöntője után, Michael August Blume érsek, apostoli nuncius Afrika problémáiról beszélt.
Salkaházi Sára lelki öröksége jegyében született meg a gondolat, hogy a társadalmi- és az emberi élet különleges és mindennapi kérdéseire független, katolikus szemlélettel keressünk válaszokat. Olyan szemlélettel, amelyet nem befolyásolnak divatos áramlatok, hanem a tiszta evangéliumon keresztül közelíti meg a problémákat - hangzott el Erdő Péter bíboros, prímás köszöntőjében. A magyar főpásztor hozzátette, hogy Afrika helyzete, jövője, a migráció, a szolidaritás és a testvériség, a szülőföldön való boldogulás lehetősége, illetve annak hiánya, az utóbbi évek egyik legnagyobb kérdése. Michael August Blume érsek évtizedekig szolgált a kontinensen, ezért jó ismerője ennek a témának.
- Kegyelem és kiváltság
,,Az Afrikában töltött 29 évemről, a kegyelem és a kiváltság szavak jutottak eszembe. A misszionáriusi hivatás kegyelem, nem lehet kiérdemelni. Jézus példabeszédeiben a Mester a szolgákra bízza kincseit. A szolgákat együttműködésre hívja meg azért, hogy a kincsekkel dolgozva, gyümölcsöt teremjenek" - mondta bevezetőjében az érsek, aki 1974-től 16 éven át szolgált Ghánában. Egy olyan országban, ahol röviddel érkezése előtt katonai puccsal távolították el a megválasztott elnököt, a parlamenti képviselőket pedig elzavarták. A lakosság rengeteget nélkülözött, szenvedett.
- Michael August Blume 1990-től visszatért a Vatikánba. Éveken át segítette világszerte a menekültek pasztorációját. Egy évtizednyi szolgálat után azt tervezte, hogy visszatér missziós szerzetesrendjéhez. Ám XVI. Benedek pápa kinevezte Benin és Togo apostoli nunciusává. Majd 2013-ban Ugandában, a világ egyik legszegényebb országában folytatta a szolgálatát.
Mutassuk meg az Egyház jelenlétét!
Uganda, a többi afrikai országhoz hasonlóan, megszenvedte az erőszakot, a katonai diktatúrát. A világ legszegényebb országai közé tartozik, ahová nagyon sok menekült érkezik a környező polgárháború sújtotta államokból.
,,Ugandai szolgálatom utolsó két éve alatt az ország északi részén a népesség több mint 1 millió fővel növekedett a Dél-Szudánból érkező menekülteknek köszönhetően. Az ott töltött évek alatt végig rendszeresen látogattam ezeket az embereket, a menekülteket. Arra buzdítottam a misszionáriusokat, hogy jöjjenek és mutassák meg ezeknek az embereknek az Egyház jelenlétét, a keresztény közösséget, akik hallgatják Isten szavát, ünneplik az Eucharisztiát és részesülnek a szentségekben még a száműzetésben is."
Erős, keresztény családokra van szükség

Michael August Blume érsek szerint Afrika komoly lelkipásztori lehetőségeket és kihívást rejt, hiszen a lakosság 60 százalékát 25 év alatti fiatalok alkotják. Úgy vélte, hogy komoly bázisai lehetnek a Katolikus Egyház megújulásának. Ugyanakkor - figyelmeztetett az apostoli nuncius - számos lelkipásztori kihívás is felmerül ,,mert ki vannak téve ezek a közösségek a külföldi médiumok hatásának, amelyek legtöbbször nem a keresztény tanítást hirdetik a házasságról és a családról. Ezek a médiumok a szabadságról és a jogokról is hamis elképzeléseket közvetítenek." Erős, keresztény családokra van szükség - tette hozzá - , akik az Egyház tanításait követik.
...... ............



Fotó: Ambrus Marcsi
Forrás: NEK
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Címkék: párbeszédsorozat, példabeszédeiben, együttműködésre, figyelmeztetett, misszionáriusi, pasztorációját, elképzeléseket, lelkipásztori, száműzetésben, köszöntőjében, lehetőségeket, főegyházmegye, legszegényebb, megújulásának, befolyásolnak, szentségekben, bevezetőjében, megválasztott, menekülteknek, eucharisztiát, problémáiról, rendezvényen, polgárháború, képviselőket, távolították, szemlélettel, menekülteket, megszenvedte, evangéliumon, rendszeresen, köszönhetően, szolidaritás, közvetítenek, szabadságról, testvériség, problémákat, kiváltság szavak, misszionáriusi hivatás, szolgákra bízza, szolgákat együttműködésre, kincsekkel dolgozva, apostoli nuncius, első rendezvényen, emberi élet, tiszta evangéliumon, problémákat –, magyar főpásztor, szülőföldön való, utóbbi évek, olyan országban, megválasztott elnököt, parlamenti képviselőket, August Blume, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Szociális Testvérek Társasága, Erdő Péter, Michael August Blume, Salkaházi Sára, Katolikus Egyház, Ambrus Marcsi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Apu  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Apu  A pálma a győzelem és a diadal...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Sir Andrew Lloyd Webber  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam Krisztina b...  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Apu  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az angyali üdvözlet  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Óraállítás  Sadhguru idézet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A jó kedv a világon  Kékfestőről pár szóban  képre írva  Várnai Zseni - Éveim  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Szép estét  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét  Facebookon kaptam  Rács mögé  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Szép estét  Játékos kis cicák  Levél lány  Szép álmokat!  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Manna OWell tollából  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Öröknek hinni . . .  Óraállítás  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  képre írva  képre írva  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
kiváltság szavak, misszionáriusi hivatás, szolgákra bízza, szolgákat együttműködésre, kincsekkel dolgozva, apostoli nuncius, első rendezvényen, emberi élet, tiszta evangéliumon, problémákat &#8211, magyar főpásztor, szülőföldön való, utóbbi évek, olyan országban, megválasztott elnököt, parlamenti képviselőket, lakosság rengeteget, menekültek pasztorációját, évtizednyi szolgálat, világ egyik, többi afrikai, katonai diktatúrát, világ legszegényebb, környező polgárháború, ország északi, népesség több, keresztény közösséget, külföldi médiumok, keresztény tanítást, párbeszédsorozat, példabeszédeiben, együttműködésre, figyelmeztetett, misszionáriusi, pasztorációját, elképzeléseket, lelkipásztori, száműzetésben, köszöntőjében, lehetőségeket, főegyházmegye, legszegényebb, megújulásának, befolyásolnak, szentségekben, bevezetőjében, megválasztott, menekülteknek, eucharisztiát, problémáiról, rendezvényen, polgárháború, képviselőket, távolították, szemlélettel, menekülteket, megszenvedte, evangéliumon, rendszeresen, köszönhetően, szolidaritás, közvetítenek, szabadságról, testvériség, problémákat, évtizedekig, szolgálatát, kontinensen, világszerte, kiérdemelni, nélkülözött, szülőföldön, buzdítottam, legtöbbször, házasságról, részesülnek, szolgálatom, keresztény, jelenlétét, kincsekkel, köszöntője, rengeteget, ugyanakkor, társadalmi, szenvedett, látogattam, családokra, mindennapi, hozzátette, embereknek, tanításait, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 267
  • e Hét: 5958
  • e Hónap: 26641
  • e Év: 229554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.