Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pio atya betegen is böjtölt
  2020-11-09 10:50:17, hétfő
 
   
  Bár beteg volt, bűnbánat és meggyalázás műveit kívánta végrehajtani
A böjt és az absztinencia szorosan kapcsolódik a szentségi bűnbánati gyakorlathoz, amikor felismerjük, hogy megbántottuk Istent és testvéreinket, és úgy döntünk, hogy visszatérünk az Egy és mások szeretetéhez. Ezért a böjt vagy az önmegtartóztatás külső és anyagi munkája önmagában nem érvényes, de csak akkor szerez értéket, ha őszinte bűnbánat és a szeretet igazságának új élete kíséri.
Padre Pio ezt a kérdést csak átmenetileg és az emberek bizonyos kategóriáinak megfelelően kezelte, ahogyan az "erkölcsi esetek" megoldásában megkövetelték. A levelezésben csak kétszer beszél a böjtről. Amikor először kérdezi apjától, Benedetto da San Marco-tól Lamisban, mi kötődik hozzá, a nagyböjt időszakában beteg: ,, Jövök jótékonysági tevékenységet kérni tőled.Szent Böjt már közel van, jól ismeri az államomat; mindenesetre gúnyolódnék, ha megtudnám tőle, hogy ilyen napokban meg vagyok kötve, és csak így maradhatok nyugodt eszméletlenség (Episzt. I, 214.). Nem ismerjük tartományi apja válaszát, valójában ez nem jelenik meg a levelezésben, de nagyon jól megjegyezzük az Atya elméjének finomságát, aki bár beteg, és ezért feloldozva, bűnbánat és meggyalázás műveit kívánja végrehajtani . Máskor, 1917. január 6-án Padre Pio újra megírta Benedetto atyát, és engedélyét kérte:,,... Vagyis havonta kétszer böjtölni: egyszer Madonna tiszteletére, máskor Szent Antal tiszteletére. Ígéretem volt, amit tettem, feltéve, hogy Ön engedélyt adott nekem. Tehát most a kezedbe adom magam, és várom a döntésedet, amelyet igérettel ígérek magamnak "(Episzt. I, 858.). Ezúttal is hiányzik a spirituális apa válasza, de nyilvánvaló, hogy Padre Pio semmit sem tett felettesei engedélye nélkül, és mindent az ő irányításuk és döntésük alatt tett mindig lelkiismerete nyugalma érdekében. Padre Pio második szellemi atyjától, Lamisból, Agostino da San Marco atyától, 1914. december 21-én kelt levelében ezeket a szavakat találjuk:"Szent Karácsony napján, jövő pénteken mi, vallások is ehetünk zsírt a kamrába, X. Pius emlékének örök emlékére (1908. december 8.) . 520) 220. Nyilvánvaló, hogy az Atya azt írta a lelki atyának, hogy megkérdezze, hogyan kell viselkednie karácsonykor a hústól való tartózkodással kapcsolatban, de Ágoston atya emlékezteti rá, hogy nemcsak a felmentés pápai leírásával, hanem arra is, ő, mivel beteg, eltekint a böjtöléstől. Ez egy olyan gyakorlat, amely ma is érvényben maradt.
Padre Pio gyengéd és szeretetteljes apa volt, és Jézus hasonlatosságára, aki nem akarta, hogy tanítványai bűnbánatot tegyenek az ő jelenlétében, egyáltalán nem akarta, hogy lelki fiai és lányai böjtöljenek, mert nem akarta látni, hogy fiai szenvednek, de ez jó egészségnek örvendtek, mivel szerinte ez "Isten ajándéka" (Maria Garganinak, Epist. III, 326). Amit tanácsot adott lelki lányainak, akik azt mondták neki, hogy meg akarják gyakorolni a meggyalázás bizonyos műveit, az az volt, hogy tudják, hogyan fogadják el a lelki megpróbáltatásokat. Különösen arra buzdította Margherita Trescát, hogy türelmesen viselje a megpróbáltatásokat, amelyeknek az Úr a következő szavakat vetette alá:"Alázkodjatok meg Isten hatalmas keze alatt azzal, hogy engedelmességgel és türelemmel fogadjátok el azokat a megpróbáltatásokat, amelyeket küld neked, hogy az élet idejében felmagasztalhasson azáltal, hogy kegyelmét adják nektek". (Episzt. III, 163.). Gyakran kérte szellemi lányait, hogy imádkozzanak azért, hogy segítsék őt ,, rendkívüli meggyilkolásában",,, Aztán arra buzdította őket, hogy gyakorolják a,, szent virágokat "és fizikai gonoszságokat kínáljanak. A szent gyónás után azt javasolta, hogy mindig olvassanak el 7 Gloriát Szent Mihály tiszteletére, és kérte, hogy imádkozzanak érte az arkangyalhoz. Még a szellemi és aszkéta élet programjaiban sem tanácsolta rendkívüli vezekléseket. Padre Pio elvileg még a kegyesség gyakorlatában sem helyeselte a késéseket, a túlzásokat és a különféle gyakorlatok átfedését; hogy nem hagyta jóvá a rendkívüli vezekléseket. Azt mondta: ,,Az Úr küld nekünk dolgokat; nem szükséges, hogy felépítsük őket ".
.....*
- Pio atya halálának rejtélye
Padre Pio a halálról hű barátként beszélt.
Pio halála ma ajándékot jelent számunkra. Számára ez vonzerő volt, mert őszintén szerette Istent. Isten volt az egyetlen, ezért a halál nyereség: ,, Engem felemészt Isten szeretete és a felebarát szeretete. Számomra Isten mindig az elméjében rögzül és a szívében van. Soha nem veszítem szem elől: meg kell csodálnom a szépségét, a mosolyát, a zavarait, az irgalmát és az ítéleteit. benne mindig kipihentnek érzem magam, még akkor is, ha kívülről kényelmetlen. A halál tisztának érzem magam, tele vagyok rugalmassággal, a szívem olyan szabad és széles, mint a tenger ". Sok csodálatos szó található, mint amilyeneket a levelezésében használnak. De Isten szeretete vezérli, arra a gondolatra, hogy valaki mindenkiért meghalt. A szeretet el akarta emészteni, hogy lássa Istent. Száműzetésben érezte magát, és vágyakozott az Úr háza, háza után, mert az elszánt Úr azt mondta: ,,Helyet fogok készíteni neked; amikor elmentem és helyet készítettem neked, visszatérek, és magammal viszlek , mert te is ott vagy, ahol vagyok "( Episzt. Jn 14, 2_3
Pio a halálról hű barátként beszélt: " Nappal hívom, éjjel hívom ... ez egy kiáltás, amely spontán jön az ajkakról ... talán a lelkem mélyén egy titkos remény fog reménykedni abban, hogy fénysugara előjön a porból " . És ismét elmondta: "Kényszerítem az órákat, a napokat és az éveket a gyors áramlás vágyával, és minden nap végén egyre jobban vigasztalom magam, mert látom az idő terhét, amely rám nehezedik és elválaszt engem ,,Örök Nap" . Előfordultak olyan kifejezések, amelyek csak misztikus tapasztalatok alapján mondhatók el: ,,Milyen rossz dolog szívből élni! A halál minden pillanatában meg kell halnia, amely csak azért él meg, hogy meghaljon, és hogy meghaljon. Ez Padre Pio halála volt.

*
- Ismerd meg Pio atya gondolatait a rózsafüzérről
Távozz tőlem, sátán
A gonosz meg akarja semmisíteni ezt az imádságot, de ez soha nem fog sikerülni neki. A rózsafüzér azok imája, akik minden és mindenki felett győzedelmeskednek. A Miasszonyunk tanította nekünk ezt az imát, mint ahogy Jézus tanította a Miatyánkot.
Az egyetlen fegyver
Vannak, akik olyan esztelenek, hogy azt hiszik, végig tudnak menni az életen Égi Édesanyánk segítsége nélkül. Szeressétek a Madonnát, és imádkozzátok a rózsafüzért, mert az ő rózsafüzére az egyetlen fegyver a mai világ bűnei, veszedelmei ellen.
Fogd meg az anyukád kezét
A sötétség idején a rózsafüzérbe kapaszkodni olyan, mintha megfognád Égi Édesanyád kezét. Imádkozd mindennap a rózsafüzért! Bízd rá magad Máriára - Ő gondoskodik rólad.
Mellette
A figyelmünk irányuljon az Üdvözlégyre és a köszöntésekre, amelyekkel a Szent Szűz felé fordulunk, és a titkokra, amelyeket szemlélünk. Mária jelen van mindegyik titokban, szeretettel és fájdalommal telve osztozott mindenben.
Amilyen gyakran csak lehetséges
Szeresd a Szűzanyát, és segíts, hogy mások is megszeressék; mindig imádkozd a rózsafüzért, amilyen gyakran csak lehetséges.

*
- Nincs értelme elrejteni. Pio atya mindent tud rólad!
Egy újabb nap jött egy Pisai kereskedő, hogy megkérdezze Pio atyát a lánya gyógyításáról. A pap ránézett és azt mondta:
- Betegebb vagy, mint a lányod. Látom, hogy meghaltál.
- Nem én, nem én. Remekül vagyok..
- HIBA! -, kiáltotta Pio atya. Nyomorult! Hogy mondhatod, hogy rendben vagy annyi bűnnel, ami a lelkiismereteden szárad? Legalább harminckettőt látok belőlük!
Képzeld el a kereskedő sokkállapotát, aki azonnal elhatározta, hogy bevallja.
A gyónás után mindenkinek azt mondta, aki hallani szeretné:
- Már mindent tudott és mindent elmondott!

- Hallgassunk lelkiismeretünk hangjára, az igazi próféta szavára: "Ma, ha meghallod az Úr hangját, ne akard elzárni a füledet".
Felemelkedünk és kincsünk, mert csak az a pillanat, amelyik elmenekül, tartozik a területünkre. Azonnali és azonnali időt nem vetünk közbe, mert ez nincs a birtokunkban. Pio atya gondolata

- Éljünk élő hitben, kitartó reménységben, lángoló szeretetben és erősen vágyva a mennyországra, tudva hogy azért vagyunk a világon, hogy egy nap, amikor Isten is úgy akarja teljes valónkban a mennyben lehessünk Pio atyaForrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Címkék: engedelmességgel, hasonlatosságára, lelkiismereteden, önmegtartóztatás, meggyilkolásában, lelkiismeretünk, szeretetteljes, tartózkodással, eszméletlenség, rugalmassággal, száműzetésben, lelkiismerete, tevékenységet, rózsafüzérről, gyógyításáról, tapasztalatok, kategóriáinak, levelezésében, köszöntésekre, gonoszságokat, harminckettőt, felemelkedünk, gyakorlatában, megkövetelték, testvéreinket, sokkállapotát, mennyországra, programjaiban, karácsonykor, mindenesetre, megoldásában, megszeressék, pillanatában, megjegyezzük, levelezésben, előfordultak, absztinencia szorosan, szentségi bűnbánati, böjt vagy, önmegtartóztatás külső, szeretet igazságának, kérdést csak, emberek bizonyos, levelezésben csak, nagyböjt időszakában, kezedbe adom, szavakat találjuk, lelki atyának, hústól való, felmentés pápai, olyan gyakorlat, meggyalázás bizonyos, Padre Pio, Marco-tól Lamisban, Szent Böjt, Szent Antal, Szent Karácsony, Maria Garganinak, Margherita Trescát, Gloriát Szent Mihály, Számomra Isten, Örök Nap”, Szent Szűz, Szent Pio,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kétszer nagyobb az esélye, hog...  Idézet  Ha a szív vérzik  Mielőtt meggyógyítasz valakit....  Facebookon kaptam  A zene számomra, maga az élet  Mielőtt meggyógyítasz valakit....  Szép estét  Facebookon kaptam  Arany János: Hagyaték  Amikor a sas eléri a megközelí...  Png virág  Facebookon kaptam  Idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kávéillatos jó reggelt Mindenk...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Kellemes napot kívánok  Facebookon kaptam  Gyönyörű ásvány  Az ember emberként Isten előtt  Megszépítő emlékei a múltnak ....  Ha valakit szeretsz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívemből szólt Richard Dehmel  Ha felállunk és elindulunk  Facebookon kaptam  A zene számomra, maga az élet  Kormányos Sándor: Kék madár  Facebookon kaptam  Kányádi Sándor: Szóváltás  Aranyosi Ervin: Értelmet keres...  Kislány kutyusokkal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Néha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A múltról  Facebookon kaptam  Aggasztó hír: A delta mutáns e...  Facebookon kaptam  Arany János: Hagyaték  Korhatár nélkül  Még akkor is a legszebb tud le...  Gerberák vázában  Pedig  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyári kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sors-történetünk  Facebookon kaptam  Kétszer nagyobb az esélye, hog...  Kormányos Sándor: Kék madár  Facebookon kaptam  Korhatár nélkül  Pedig  Tojás  Gyönyörű ásvány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai napi gondolatok  Fidesz, Fidesz mit teszel?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Margaretta csokor  Aggasztó hír: A delta mutáns e...  Ősz hajjal  Ha a szív vérzik  Jó reggelt  Facebookon kaptam  Cica szemek  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Kék tanzanit  Szeretettel Kedves Látogatóimn...  Paul Verlaine: Szerenád  Vigyázat, akár árnyékban, vízb...  Fidesz, Fidesz mit teszel?  Szamárlétra......  Szeretettel  Szép estét  Hallgatni kel  Vigyázat, akár árnyékban, vízb...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Diabétesz és szívbetegség R...  Jó reggelt  Levendula mező  Facebookon kaptam  Sors-történetünk 
Bejegyzés Címkék
absztinencia szorosan, szentségi bűnbánati, böjt vagy, önmegtartóztatás külső, szeretet igazságának, kérdést csak, emberek bizonyos, levelezésben csak, nagyböjt időszakában, kezedbe adom, szavakat találjuk, lelki atyának, hústól való, felmentés pápai, olyan gyakorlat, meggyalázás bizonyos, következő szavakat, élet idejében, szent gyónás, kegyesség gyakorlatában, különféle gyakorlatok, rendkívüli vezekléseket, halál nyereség, felebarát szeretete, elméjében rögzül, halál tisztának, szívem olyan, levelezésében használnak, lelkem mélyén, titkos remény, gyors áramlás, halál minden, rózsafüzér azok, egyetlen fegyver, anyukád kezét, sötétség idején, rózsafüzérbe kapaszkodni, figyelmünk irányuljon, lánya gyógyításáról, lelkiismereteden szárad, kereskedő sokkállapotát, gyónás után, igazi próféta, mennyben lehessünk, engedelmességgel, hasonlatosságára, lelkiismereteden, önmegtartóztatás, meggyilkolásában, lelkiismeretünk, szeretetteljes, tartózkodással, eszméletlenség, rugalmassággal, száműzetésben, lelkiismerete, tevékenységet, rózsafüzérről, gyógyításáról, tapasztalatok, kategóriáinak, levelezésében, köszöntésekre, gonoszságokat, harminckettőt, felemelkedünk, gyakorlatában, megkövetelték, testvéreinket, sokkállapotát, mennyországra, programjaiban, karácsonykor, mindenesetre, megoldásában, megszeressék, pillanatában, megjegyezzük, levelezésben, előfordultak, alázkodjatok, kényelmetlen, kényszerítem, kapcsolatban, birtokunkban, tiszteletére, rózsafüzérbe, vezekléseket, miasszonyunk, absztinencia, végrehajtani, imádkozzátok, imádkozzanak, arkangyalhoz, gyakorlathoz, szeretetéhez, , ,
2021.07 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 773
  • e Hét: 14816
  • e Hónap: 56617
  • e Év: 519326
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.