Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása
  2020-12-07 22:33:20, hétfő
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Magyar kurír KULTÚRA - 2020. december 7. Link
Képen: Bartolomé Esteban Murillo: Szeplőtelen Fogantatás (1660-1665)
...... ........... .......



- Magyar kurír mai evangélium- 2020. december 8
Abban az időben: Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!" Ennek hallatára Mária zavarba jött, és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez.
Az angyal azonban folytatta: ,,Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!"
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?" Az angyal ezt válaszolta neki: ,,A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen." Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!" Ezután az angyal eltávozott.
...... .............



- Útravaló Link

- .C. Horváth István Sándor elmélkedése
A mai napon Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe van. A félreértések eloszlatása végett fontos tisztáznunk, hogy Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának eseménye az ő születése előtt kilenc hónappal történt, azaz ekkor fogant meg édesanyja, Szent Anna méhében. Ez nem keverendő össze Jézus fogantatásával, azaz azzal a másik eseménnyel, amikor a Szentlélek közreműködése által Jézus megfogant Mária méhében. Ez utóbbi eseményt március 25-én, pontosan kilenc hónappal Jézus születésének ünnepe előtt ünnepeljük és angyali üdvözletnek nevezzük, amelyről egyébként a mai evangélium is szól. Mit jelent Mária szeplőtelen fogantatása? Mivel a mindenható Isten a názáreti leányt, Máriát arra az üdvtörténetben egyedülálló feladatra választotta ki, hogy a Megváltó anyja legyen, ezért jónak tartotta, hogy élete első pillanatától kezdve, azaz fogantatásától mentes legyen az áteredő bűntől. Ez Istentől kapott kiváltság volt Mária számára. A szeplőtelen fogantatás hitigazságát IX. Pius pápa hirdette ki az Ineffabilis Deus (A kimondhatatlan Isten) kezdetű bullájával 1854. december 8-án.
Isten egészen tisztának szeretné Máriát, hogy a Megváltó anyja lehessen. Isten bennünket is tisztává akar tenni, bűneinktől meg akar szabadítani, hogy méltó módon fogadhassuk a Megváltót. Az adventi időszakban szeretnénk Máriától megtanulni a szeretetteljes, türelmes, örömteli várakozást és a tiszta lelkületet, hogy a mi megtisztult szívünkben is megszülessen a Megváltó

Imádság
Irgalmas Istenünk! Tudjuk, hogy az igazi bűnbánat nem a büntetéstől való félelemből fakad, hanem az irántad érzett szeretetből. Szeretetünket azzal fejezzük most ki, hogy irgalmadban bízva és megbocsátásodat kérve bűnbánatot tartunk, elvégezzük szentgyónásunkat. Vezess minket adventi utunkon, hogy karácsony éjjelén találkozzunk majd az emberré lett szeretettel, Jézus Krisztussal, aki a te irgalmadat hozta el egykor és hozza el ma is a világba

Hanganyag Link

* * * *
- Íme az Úr szolgálóleánya vagyok, legyen nekem a te igéd szerint
...... ........... .....



- Üdvözlet Szeplőtelen Anya
"Mi is, a Szent Keresztségben regenerálódva, a Szeplőtelen Anyánk utánzásában hivatásunk kegyelmének felelünk meg, folyamatosan alkalmazva magunkat Isten ismeretében annak érdekében, hogy jobban megismerjük, szolgálhassuk és szeressük".
Hadd köszönjük meg a hölgyünknek, hogy Jézussal ajándékozott meg minket." Pio atya

- December 8 - Szűz Mária szeplőtelen fogantatása .
′ És a Szűz neve Mária volt (Lc. 1, 26

- Mária az első ember ki valóban igent mond Istennek és befogadja életébe Krisztust, ezért ő mindannyiunk példaképe!! Igazából az adventnek ez a lényege: tudatosan fogadjuk be és hordozzuk az élet Urát, a szeretet Istenét! Erről szól a mai szentmise is, azzal, hogy elmegyünk a templomba, IGENT mondunk a Szentháromságnak és Isten igéjét hallgatva, a szentgyónásban, szentáldozásban tudatosan befogadjuk az életünkbe Megváltónkat!
Számomra nagy öröm, hogy gyermekeinkkel bemutathatom Déván a szentmisét, gyertek, szeretettel várunk, Csaba t.
December 8. Szeplőtelen Fogantatás főünnepe. Egy tűzoltó koszorút ad át nevünkben a Szűzanyának, Rómában, a Piazza di Spagnán.
- Istenünk, te méltó hajlékot készítettél Fiadnak a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásában, amikor őt Fiad halálának érdeméért eleve megóvtad minden bűntől. Szűz Mária közbenjárására engedd, hogy mi is tiszta lélekkel jussunk el hozzád.

- Ferenc pápa ünnepi beszéde Link

*
Videók:
-Böjte Csaba testvér Déva videó Link

-Csíksomlyó videó Link

- Angyalföld Angelus Communication videó Link

- Szikla templom - Hesz Árpád Attila videó Link

- Tihany bencés apátáság videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: szentháromságnak, szentgyónásunkat, szentáldozásban, megbocsátásodat, gyermekeinkkel, kimondhatatlan, szeretetteljes, szolgálóleánya, üdvtörténetben, szentgyónásban, fogantatásától, fogantatásának, fogantatásában, közbenjárására, fogantatásával, szolgálhassuk, szeretetünket, közreműködése, communication, regenerálódva, keresztségben, találkozzunk, magasságbeli, félreértések, születésének, pillanatától, gondolkodóba, hitigazságát, megszülessen, ajándékozott, mindannyiunk, bemutathatom, folyamatosan, megváltónkat, fogadhassuk, szabadítani, szűz neve, angyal belépett, angyal azonban, hatodik hónapban, angyal eltávozott, félreértések eloszlatása, másik eseménnyel, mindenható Isten, názáreti leányt, üdvtörténetben egyedülálló, áteredő bűntől, szeplőtelen fogantatás, kimondhatatlan Isten, adventi időszakban, tiszta lelkületet, igazi bűnbánat, Boldogságos Szűz Mária, Bartolomé Esteban Murillo, Szeplőtelen Fogantatás, Galilea Názáret, Magasságbeli Fiának, Isten Fiának, Erre Mária, Horváth István Sándor, Szűz Mária, Szent Anna, Ineffabilis Deus, Irgalmas Istenünk, Jézus Krisztussal, Üdvözlet Szeplőtelen Anya, Szent Keresztségben, Szeplőtelen Anyánk, Angyalföld Angelus Communication, Hesz Árpád Attila,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Heltai Jenő: Március  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Nem azt látja  Apu  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Esti képek  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  képre írva  Inkább ad  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az idegen országok éghajlata  Paul David Tripp Március 26  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Boldogság  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  A nagy természet  Graffiti bölcsesség  Esti Ima !  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  A nagy természet  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét  Virágvasárnap: az élet és a re...  Kövesd a vezetőt  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Óraállítás  Agárdi Gábor gondolata  Vérnyomáscsökkentés  Ratkós beszületései a szereplő...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Márciuzs 24.  Esti kép  Szép estét  Graffiti bölcsesség  képre írva  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  üdvözöllek!  Húsvéti üdvözlet !  Alvó cica  Alvó kutya  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Esti képek  Hibáztam már 
Bejegyzés Címkék
szűz neve, angyal belépett, angyal azonban, hatodik hónapban, angyal eltávozott, félreértések eloszlatása, másik eseménnyel, mindenható Isten, názáreti leányt, üdvtörténetben egyedülálló, áteredő bűntől, szeplőtelen fogantatás, kimondhatatlan Isten, adventi időszakban, tiszta lelkületet, igazi bűnbánat, büntetéstől való, irántad érzett, emberré lett, első ember, élet Urát, szeretet Istenét, életünkbe Megváltónkat, tűzoltó koszorút, szentháromságnak, szentgyónásunkat, szentáldozásban, megbocsátásodat, gyermekeinkkel, kimondhatatlan, szeretetteljes, szolgálóleánya, üdvtörténetben, szentgyónásban, fogantatásától, fogantatásának, fogantatásában, közbenjárására, fogantatásával, szolgálhassuk, szeretetünket, közreműködése, communication, regenerálódva, keresztségben, találkozzunk, magasságbeli, félreértések, születésének, pillanatától, gondolkodóba, hitigazságát, megszülessen, ajándékozott, mindannyiunk, bemutathatom, folyamatosan, megváltónkat, fogadhassuk, szabadítani, fogantatása, elmélkedése, szeplőtelen, tisztáznunk, öregségében, utánzásában, magtalannak, ineffabilis, választotta, egyedülálló, szeretettel, boldogságos, kegyelmének, üdvözletnek, kegyelemmel, megismerjük, hölgyünknek, megkérdezte, krisztussal, ismeretében, szűzanyának, készítettél, megtisztult, büntetéstől, irgalmadban, szeretetből, eloszlatása, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 885
  • e Hét: 6576
  • e Hónap: 27259
  • e Év: 230172
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.