Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsony utáni 2. vasárnap 01.03
  2021-01-02 23:56:18, szombat
 
   
  OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
A bölcsesség a maga dicséretét zengi, tiszteletben áll Istennél, népe közepette dicséri önmagát. Megszólal a Magasságbeli gyülekezetében, és Isten népének serege előtt eldicsekszik. Így beszél hozzájuk: ,,A mindenség Teremtője parancsot adott nekem, s aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét. Így szólt: »A sátradat Jákobban üsd fel, örökrészed Izraelben legyen, és választottaim között verj gyökeret.« Ősidőktől fogva, a kezdet kezdetén teremtett, és nem pusztulok el soha, mindörökre. Szolgáltam előtte szent sátrában, majd pedig Sionban kaptam lakóhelyet. Letelepedtem a szeretett városban, s Jeruzsálemben van uralmam székhelye. Dicsőséges nép közt vertem így gyökeret, az Úrnak részében, az ő örökrészén, s a szentek gyülekezetében megtelepedtem."
Ez az Isten igéje. Sir 24,1-4.12-16

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Testvéreim! Áldott legyen az Isten, Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki Lelkének minden áldásával megáldott minket a mennyekben lévő Krisztus által. Őbenne választott ki a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk színe előtt. Szeretetből eleve arra rendelt minket, hogy akaratának tetszése szerint, Jézus Krisztus által fogadott fiakká legyünk, és magasztaljuk fölséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket. Amióta értesültem az Úr Jézusba vetett hitetekről, és az összes szent iránt tanúsított szeretetetekről, szüntelenül hálát adok értetek, és imádságomban újra meg újra megemlékezem rólatok. Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőséges Atya adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt. Gyújtson lelketekben világosságot, hogy megértsétek, milyen reménységre hívott meg titeket, és milyen gazdag az a fölséges örökség, amelyet ő a szenteknek készített.
Ez az Isten igéje. Ef 1,3-6.15-18

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél. Minden őáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Őbenne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség nem fogadta be.
Föllépett egy ember, akit Isten küldött: János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen, tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, ő csak azért jött, hogy tanúságot tegyen a világosságról.
Az Ige az igazi világosság volt, amely a világba jött, hogy megvilágítson minden embert. A világban volt, és a világ őáltala lett, de a világ nem ismerte fel őt. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Mindazoknak azonban, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek; azoknak, akik hisznek benne, akik nem vér szerint, nem a test kívánságából, és nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.
És az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ő dicsőségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsősége, telve kegyelemmel és igazsággal.
János tanúságot tett róla, amikor ezt hirdette: ,,Ő az, akiről mondtam, hogy utánam jön, de megelőz engem, mert előbb volt, mint én." Hiszen mi mindannyian az ő teljességéből nyertünk kegyelemből kegyelmet. A törvényt ugyanis Mózes által kaptuk, a kegyelem és az igazság azonban Jézus Krisztus által valósult meg. Istent soha senki nem látta, Isten Egyszülöttje, aki az Atya kebelén van, ő nyilatkoztatta ki.
Ezek az evangélium igéi. Jn 1,1-18
...... .........Elmélkedés
Életünk reménye
Szent János evangéliuma költői formában kezdődik. Az Ige-himnusz a Fiúisten megtestesülésének titkát mondja el egészen ünnepélyes, dicsőítő formában. Angyalok és betlehemi pásztorok nélkül is világos számunkra, hogy Jézus Krisztus születéséről szól ez a rész. A középpontban ez a kijelentés található: ,,És az Ige testté lett és közöttünk lakott" (Jn 1,14). Ezt a kijelentést fejti ki aztán János evangélista írásában, amikor a megtestesüléstől a mennybemenetelig bemutatja, hogy Jézus hogyan ,,lakott közöttünk", mit cselekedett és mit hirdetett.
Az evangélista azt mondja, hogy Isten magára vette az emberi természetet, emberré lett. Ezekben a karácsony utáni napokban egy család körében látjuk őt, újszülött gyermekként, lélekben még mindig Betlehemben vagyunk. Hamarosan majd vele indulunk száműzetésbe Egyiptomba, aztán visszatérünk vele együtt Názáretbe. Az egyházi év időszakai és ünnepei segítségével elkísérjük Jézust tanító útján egészen Jeruzsálemig, a Golgota hegyéig, ahol meghalt a kereszten. Ezen az úton felismerjük, hogy Isten azért lett emberré, hogy megossza velünk az életét. És ezen a jászoltól a keresztig vezető úton megtanuljuk, hogy nekünk is meg kell osztanunk életünket Jézussal. Ezen az úton remélhetőleg feléled bennünk annak érzése, hogy Isten gyermekei vagyunk, igény támad bennünk, hogy növekedjünk a hitben, eljutunk a keresztény nagykorúságot jellemző tanúságtételre és felkészülünk földi életünk végső szakaszára is. Ezen az úton mindvégig Krisztus mellett szeretnénk lenni, miként egykor az apostolok, s az út végén látni szeretnénk az Úr dicsőségét és szeretnénk megtapasztalni az ő békéjét. Erről énekelnek, ezt hirdetik előre a betlehemi angyalok ily' módon: Dicsőség a magasságban Istennek és a földön békesség a jóakaratú embereknek. A liturgia rendje szerint még nem ért véget a karácsonyi időszak és remélhetőleg a szívünkből sem távozott el a karácsonyi ünnep érzése. Most még Mária karjainak biztonságában látjuk a Gyermeket, most még József gondoskodó mozdulataira figyelünk, most még körülöttünk lebeg a pásztorok által hozott bárányszag, most még káprázik kissé a szemünk a betlehemi csillag ragyogásától, most még türelmesen várjuk a napkeleti bölcsek érkezését. De tudjuk, hogy hamarosan útnak kell indulnunk, ha mindig az Úr közelében szeretnénk maradni. Máskülönben csodálatos dolgokról maradunk le.
A Krisztus-követés útja ez számunkra, mert hát mi mást jelentene a Betlehemből induló és a Jeruzsálem melletti Golgotán végződő út? Ezen az úton minden előttünk álló lépés próbára teszi reményünket és minden megtett lépés megerősíti reményünket. Jó ezt tudatosítanunk most, az esztendő első napjaiban, hogy legyen erőnk minden nap megtenni a szükséges lépéseket. Napjaink társadalmi helyzete, a jelenkori kihívások, a váratlan természeti csapások és járványok, amelyek nem múlnak el egyik napról a másikra, hanem olykor egészen hosszú időn keresztül elkísérnek minket, bizony kemény próbára teszik a reményünket. Sérülékenynek és törékenynek, gyengének és tehetetlennek érezzük magunkat, és nap mint nap feltesszük magunknak a kérdéseket: Mit hoz számunkra a jövő? Mivel kell szembenéznünk holnap? Milyen meglepetést tartogat számunkra a következő időszak? Ez a fajta aggodalom az önzés csapdájába kerget minket és azt sugallja számunkra, hogy csak önmagunkról kell gondoskodnunk. Ez a fajta aggodalom fékezi energiáinkat és törekvéseinket, gyengíti bátorságunkat és szabadságunkat. Az aggódásból és a jövőtől való félelemből csak a remény tud minket kiemelni. A jó cselekedetek mindennapi megtételére csak a remény tud bennünket ösztönözni. Az új esztendő minden napján legyen velünk Krisztus, életünk reménye!
C. Horváth István Sándor

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te a történelmi idő egy bizonyos pontján megszülettél és beléptél az emberek számára élettérként szolgáló teremtett világba, jelen voltál a világ kezdetekor, a teremtéskor is. Az ég és a föld, Isten teremtetlen és teremtett világa, láthatatlan és látható világa az idő egy pontján összeér. Isten végtelen hatalma a te gyermeki gyengeségedben láthatóvá vált, Isten végtelen szeretete emberközelségbe került. A mi csodálatunk immár nem csak a teremtett világnak és a Teremtőnek szól, hanem neked, az Isten Fiának is, aki emberré lettél, s aki születéseddel újjáteremted a világot és elhozod minden ember számára az újjászületés lehetőségét.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megtestesüléstől, kinyilatkoztatás, mennybemenetelig, emberközelségbe, egyszülöttjének, szeretetetekről, megajándékozott, törekvéseinket, gyengeségedben, gyülekezetében, nyilatkoztatta, szabadságunkat, feddhetetlenek, tudatosítanunk, tanúságtételre, megtapasztalni, biztonságában, választottaim, megismerjétek, világosságról, bátorságunkat, sérülékenynek, születéseddel, szembenéznünk, jeruzsálemben, megvilágítson, tehetetlennek, megtelepedtem, gondoskodnunk, teljességéből, nagykorúságot, letelepedtem, száműzetésbe, cselekedetek, középpontban, születéséről, maga dicséretét, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, mennyekben lévő, világ teremtése, összes szent, dicsőséges Atya, kinyilatkoztatás Lelkét, szenteknek készített, élet volt, emberek világossága, sötétségben világít, igazi világosság, OLVASMÁNY Sirák, SZENTLECKE Szent Pál, Urunk Jézus Krisztus Atyja, Jézus Krisztus, Urunk Jézus Krisztus Istene, EVANGÉLIUM Szent János, Atya Egyszülöttjének, Isten Egyszülöttje, Szent János, Horváth István Sándor, Isten Fiának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Mily nehéz szeretni azt, ki du...  Mily nehéz szeretni azt, ki du...  Isten és a világ  Felelj!  Kosztolányi Dezső: Valaki áll ...  Áldott mai napot ! ......  Szivárvány fluorit  Isten igéje  Igazság és szabadság  Facebookon kaptam  Krókuszok  Meghitt délutáni órákat kíváno...  Golgota  Krisztus követése  Szép estét kedves látogatóimna...  Örvendjetek, keresztyének!  Krisztus követése  Környezetvédelem........  Hívők közössége  Pirosrózsa csokor  Facebookon kaptam  Ballagási versek, idézetek, da...  Isten igéje  Szép mai napot.........  Krémes  Krémes  Felelj!  Közel a pillanat  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  1376 az új fertőzött, elhunyt ...  Gyógynövényként működő gyümöl...  Facebookon kaptam  Világító torony  Isten  Facebookon kaptam  Világ  Finom kis kezed az én kezemben  Szép reggel  Naplemente  Kellemes hétvégét kívánok  Őzike  Facebookon kaptam  Környezetvédelem........  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaktusz virága gif  Krisztus követése  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Mily nehéz szeretni azt, ki du...  Krisztus követése  Világ  Idézet a szivárványról  Aranyosi Ervin: Nem adom soha ...  Krisztus követése  Krisztus követése  Igaz ember  Szép estét mindenkinek!  Facebookon kaptam  Finom kis kezed az én kezemben  Isten igéje  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: Valaki áll ...  Krémes  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kávéillatos szép reggelt!  Tulipánok  Facebookon kaptam  Környezetvédelem........  Veszelit kristály  Az immunrendszer támogatói, a ...  1376 az új fertőzött, elhunyt ...  Örvendjetek, keresztyének!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröm  Fogászat  Az igaz barátokért  Raimbaut de Vaqueiras : Hajnal...  Az Úr szava  Facebookon kaptam  Férjhez mentem  Igazi öröm  Szép reggel  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Saját készítésű képem  Közel a pillanat  Öröm  Facebookon kaptam  Meghitt délutáni órákat kíváno...  Krisztus követése  Harmónia......  Világ  Igaz ember  Katicavirág gif  A házasság Isten ajándéka 
Bejegyzés Címkék
maga dicséretét, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, mennyekben lévő, világ teremtése, összes szent, dicsőséges Atya, kinyilatkoztatás Lelkét, szenteknek készített, élet volt, emberek világossága, sötétségben világít, igazi világosság, világba jött, világban volt, világ őáltala, tulajdonába jött, test kívánságából, férfi akaratából, törvényt ugyanis, igazság azonban, evangélium igéi, kijelentés található, kijelentést fejti, mennybemenetelig bemutatja, emberi természetet, karácsony utáni, család körében, úton felismerjük, keresztig vezető, úton remélhetőleg, keresztény nagykorúságot, úton mindvégig, betlehemi angyalok, magasságban Istennek, földön békesség, jóakaratú embereknek, liturgia rendje, karácsonyi időszak, karácsonyi ünnep, pásztorok által, betlehemi csillag, napkeleti bölcsek, úton minden, esztendő első, szükséges lépéseket, jelenkori kihívások, váratlan természeti, következő időszak, fajta aggodalom, önzés csapdájába, jövőtől való, bizonyos pontján, emberek számára, világ kezdetekor, pontján összeér, teremtett világnak, újjászületés lehetőségét, megtestesüléstől, kinyilatkoztatás, mennybemenetelig, emberközelségbe, egyszülöttjének, szeretetetekről, megajándékozott, törekvéseinket, gyengeségedben, gyülekezetében, nyilatkoztatta, szabadságunkat, feddhetetlenek, tudatosítanunk, tanúságtételre, megtapasztalni, biztonságában, választottaim, megismerjétek, világosságról, bátorságunkat, sérülékenynek, születéseddel, szembenéznünk, jeruzsálemben, megvilágítson, tehetetlennek, megtelepedtem, gondoskodnunk, teljességéből, nagykorúságot, letelepedtem, száműzetésbe, cselekedetek, középpontban, születéséről, visszatérünk, efezusiakhoz, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 311
  • e Hét: 311
  • e Hónap: 12129
  • e Év: 387179
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.