Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. évközi hét péntek 01.15
  2021-01-15 16:45:50, péntek
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Igyekezzünk eljutni a nyugalom helyére, amelyet Isten készít számunkra!
Testvéreim!
Féltő gonddal óvakodjunk attól, hogy valaki közületek későn jöttnek számítson, amíg érvényben van az ígéret, hogy bemehetünk a nyugalom helyére. Hozzánk ugyanúgy jutott el az üdvösség örömhíre, mint a hitetlenekhez; ám nekik nem vált hasznukra a tanítás, mert nem csatlakoztak azokhoz, akik hittel hallgatták.
A nyugalom helyére ugyanis csak akkor jutunk el, ha hívők vagyunk. A Szentlélek ezt mondotta: Haragomban kimondtam eskümet, Nyugalmam helyére nem juthatnak el.
A világ teremtése óta Isten művei befejeződtek ugyan, mint ahogy egy helyen, a hetedik nappal kapcsolatban az (írás) megállapítja: ,,A hetedik napon Isten abbahagyta minden munkáját." Itt mégis úgy nyilatkozik: ,,Nyugalmam helyére nem juthatnak el." Törekedjünk tehát bejutni a nyugalom helyére, nehogy valaki éppúgy elessék, mint előbb a hitetlenség példáján láttuk!
Ez az Isten igéje. Zsid 4,1-5.11

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Az Emberfiának van hatalma a földön a bűnök megbocsátására.
Néhány nap múlva Jézus visszatért Kafarnaumba. Mihelyt elterjedt a híre, hogy otthon van, annyian jöttek össze, hogy még az ajtó előtti téren sem fértek el; ő pedig hirdette nekik az igét.
Közben odahoztak hozzá egy bénát. Négyen vitték. Mivel a tömegtől nem fértek a közelébe, kibontották fölötte a tetőt, ahol volt, és a nyíláson át leengedték a hordágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig, látva hitüket, így szólt a bénához: ,,Fiam, bocsánatot nyertek bűneid."
Ült ott néhány írástudó is. Ezek így gondolkodtak szívükben: ,,Hogy beszélhet ez így? Káromkodik! Ki más bocsáthatja meg a bűnt, mint egyedül az Isten?"
Jézus azonnal észrevette, hogy magukban ilyeneket gondolnak, így szólt tehát hozzájuk: ,,Miért gondoljátok ezt szívetekben? Mi könnyebb: Azt mondani a bénának: Bűneid bocsánatot nyertek, vagy azt mondani: Kelj föl, fogd ágyadat és járj? Tudjátok meg tehát, hogy az Emberfiának van hatalma a földön a bűnök megbocsátására!"
Ezzel odafordult a bénához: ,,Mondom neked: Kelj föl, fogd az ágyadat, és menj haza!"
Az felkelt, fölvette ágyát, és mindannyiuk szeme láttára eltávozott. Mindenki elcsodálkozott. Dicsőítették Istent, és azt mondták: ,,Nem láttunk még ilyet sohasem!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 2,1-12
...... ........... .........



Elmélkedés
Miként az előzményekben a lepra az ember bűnösségét jelképezte, ugyanúgy a bénultság ennek a jele a mai evangéliumban, de ennél a csodánál hangsúlyozottabban jelenik meg az a gondolat, hogy a gyógyítás a bűntől való szabadulást jelenti.
A történetben szereplő személyt erőtlenné, magatehetetlenné teszi a betegsége, a bénasága, ezért mások segítségére szorul. Négyen viszik Jézus elé, mert egyetlen lépést sem képes a maga erejéből megtenni. Négyen, akik nem ismernek lehetetlent, s akik számára semmi nem lehet akadály, hogy elérjék céljukat. Meggyógyítani nem tudják, de a tőlük telhető legtöbbet teszik meg családtagjuk vagy társuk gyógyulása reményében és érdekében. Kafarnaum lakóiként ők is értesülnek Jézus korábbi csodás tetteiről, s miután elterjed annak híre, hogy visszatért a városba, rögtön hozzá indulnak a beteggel. És a csoda az Úr szavára megtörténik, a beteg azonnal járni tud, a saját lábán járva hagyja el a házat. És közben megtörténik a másik csoda, bűnei bocsánatot nyernek.
Milyen jó, amikor vannak olyanok, akik segítenek másokat abban, hogy az Úr elé kerüljenek! Mindegy, hogy testi betegségről vagy lelki bajról van szó, Jézus mindenkin tud segíteni. Milyen jó, amikor egyesek olyan erős hittel és bizalommal fordulnak Istenhez, ami megszünteti az akadályokat! Milyen jó, amikor a bűn okozta sebzettségnél nagyobb az isteni irgalmasságba vetett bizalom!
C. Horváth István Sándor

Imádság
Irgalmas mennyei Atyánk! A te gyermekeid vagyunk. Segíts úgy élnünk, hogy méltók legyünk arra, hogy szeretett gyermekednek nevezz bennünket, és mindig megőrizzük magunkban az istengyermekség kegyelmét. Segíts minket, hogy irgalmad és megbocsátásod által újjászülessünk! Isten Fia, Jézus Krisztus, hirdetted és elhoztad nekünk az Atya irgalmát! Taníts minket alázatra és igaz bűnbánatra! Szentlélek Isten, aki a kiengesztelődés forrása vagy! Világosíts meg minket, hogy minden szegényben és rászorulóban Jézust lássuk, akivel jót tehetünk, amikor irgalmasak vagyunk hozzá!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: magatehetetlenné, kiengesztelődés, istengyermekség, megbocsátására, újjászülessünk, elcsodálkozott, evangéliumban, előzményekben, megbocsátásod, hitetlenekhez, sebzettségnél, meggyógyítani, irgalmasságba, gyermekednek, befejeződtek, családtagjuk, megállapítja, rászorulóban, gondolkodtak, csatlakoztak, kapcsolatban, dicsőítették, megtörténik, szívetekben, szabadulást, megszünteti, történetben, gondoljátok, bocsáthatja, emberfiának, hitetlenség, lehetetlent, kafarnaumba, kibontották, igyekezzünk, nyilatkozik, nyugalom helyére, üdvösség örömhíre, világ teremtése, hetedik nappal, hetedik napon, hitetlenség példáján, bűnök megbocsátására, ajtó előtti, béna feküdt, evangélium igéi, ember bűnösségét, bénultság ennek, bűntől való, történetben szereplő, maga erejéből, tőlük telhető, EVANGÉLIUM Szent Márk, Dicsőítették Istent, Horváth István Sándor, Isten Fia, Jézus Krisztus, Szentlélek Isten,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Egyszerű  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Szívek  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egyszerű  Mindig lesz olyan  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Reményik Sándor: Pierrot &...  Egy gondolat  Martin Buber, A haszidim meséi  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  Mindent de mindent visszakap  Azért kaptad  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Vidámság  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Tanmese  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét  Somlyó Zoltán - Orgonával  A Magyar Költészet napja alkal...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Robert Merle tollából  képre írva  "Ez egy csoda"  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy barátság története  "Ez egy csoda"  Alvó cicák  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  József Attila – Keresek ...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  különleges  Az ember emlékekből áll  Alvó cicák  Szívek  Esterházy Péterre emlékezünk  Zilahy Lajos mondta  Dóró Sándor: Embernek maradni  Robert Merle tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Emlékezz  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 12  Mindig lesz olyan 
Bejegyzés Címkék
nyugalom helyére, üdvösség örömhíre, világ teremtése, hetedik nappal, hetedik napon, hitetlenség példáján, bűnök megbocsátására, ajtó előtti, béna feküdt, evangélium igéi, ember bűnösségét, bénultság ennek, bűntől való, történetben szereplő, maga erejéből, tőlük telhető, beteg azonnal, saját lábán, másik csoda, isteni irgalmasságba, istengyermekség kegyelmét, kiengesztelődés forrása, magatehetetlenné, kiengesztelődés, istengyermekség, megbocsátására, újjászülessünk, elcsodálkozott, evangéliumban, előzményekben, megbocsátásod, hitetlenekhez, sebzettségnél, meggyógyítani, irgalmasságba, gyermekednek, befejeződtek, családtagjuk, megállapítja, rászorulóban, gondolkodtak, csatlakoztak, kapcsolatban, dicsőítették, megtörténik, szívetekben, szabadulást, megszünteti, történetben, gondoljátok, bocsáthatja, emberfiának, hitetlenség, lehetetlent, kafarnaumba, kibontották, igyekezzünk, nyilatkozik, betegségről, mindannyiuk, törekedjünk, segítségére, akadályokat, káromkodik, odafordult, elmélkedés, bizalommal, evangélium, bűnösségét, észrevette, irgalmasak, bocsánatot, bemehetünk, világosíts, óvakodjunk, abbahagyta, szentlélek, leengedték, értesülnek, megőrizzük, reményében, gyógyulása, eltávozott, visszatért, testvéreim, bűnbánatra, szentlecke, haragomban, jelképezte, szegényben, gyermekeid, hallgatták, kerüljenek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.