Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mága Zoltán Budapesti Újévi Koncert 2021
  2021-01-17 10:55:24, vasárnap
 
   
  Duna Televízió - január .17. - 21:15

- XIII. BUDAPESTI ÚJÉVI KONCERT
Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművésszel és sztárvendégeivel a Duna Televízió műsorán
Online közvetítéssel köszöntötte az új esztendőt hagyománnyá vált Budapesti Újévi Koncertjével Mága Zoltán 2021. január 1-jén. A 2020-as esztendő nehéz kihívások elé állított mindenkit. A művészek élete is rendhagyóan alakult, hiszen a közönséggel alig akadt lehetőségük személyesen találkozni. A Prima Primissima-díjas hegedűművész mégis igent mondott arra, hogy ebben a megváltozott helyzetben, online közvetítéssel valósítsa meg Európa egyik legnagyobb újévi koncertjét.
“Egy évvel ezelőtt, amikor itt álltam a Papp László Sport Aréna színpadán és az újévi köszöntő gondolataimat mondtam el Önöknek, nem gondoltam volna, hogy az előttem álló 2020-as esztendő kitörölhetetlenül fájó, szomorú és veszteségekkel teli napokat hoz majd életünkbe. Szinte nincs olyan honfitársam, aki ne tapasztalta volna meg a koronavírus okozta világjárvány embert próbáló hatását.
Sajnos naponta érezzük, hogy életünket átszőtte a megbetegedéstől való félelem és a stressz, a karantén, a kijárási korlátozás. Mindennapi életünkből eltűntek a közösségi, kulturális programok, baráti találkozók, utazás, sportélet.
Ami a legfájóbb, hogy sok honfitársunk elhunyt a koronavírus megbetegedésben. E sok veszteség mindennapi bizonytalanságérzetünket napról-napra növeli, és eljutottunk oda, hogy szorongva és örömtelenül ünneplünk. Megváltozott az életünk, és talán soha nem lesz olyan, mint a koronavírus megjelenése előtt.
Nagyapám jut eszembe, aki megjárta a II. világháborút és sokat beszélt nekem a háború okozta fájdalmakról, veszteségekről, valamint arról, hogy a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetben is az embernek van lehetősége valamibe kapaszkodnia, és ez a hit és a remény." - fogalmazott rendhagyó újévi beszédében 2021. január 1-jén Mága Zoltán.
A nézők a rendkívüli helyzetre való tekintettel online közvetítés során élvezhették a felejthetetlen gálaműsort, melyen korábban olyan világsztárok léptek fel, mint David Foster tizenhatszoros Grammy-díjas zongoraművész, zeneszerző; Katharine McPhee amerikai énekesnő; Sheléa Frazier a huszonhétszeres Grammy-díjas Quincy Jones művésztársa; a Metropolitan fiatal szopránja Aida Garifullina; Shlomo Mintz világhírű hegedűművész vagy Ramon Vargas, világhírű tenor, Magyarországról pedig a Nemzeti Színészei, Kossuth-díjas művészek és a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő művészei.
A jubileumi, X. Budapesti Újévi Koncertről az Egyesült Államok legnagyobb közszolgálati televízió-csatornája, a PBS önálló show-műsort is készített 120 milliós nézőközönségének, amely a csatorna egyik legsikeresebb műsoraként volt látható az amerikai kontinensen.
Mága Zoltán koncertjeinek nemes hagyománya, hogy a klasszikus zene, az opera, a szenvedélyes duettek, valamint virtuóz darabok mellett a könnyűzenei slágerek is teret kapnak, így mindenki megtalálhatja a számára kedves vagy hozzá közelebb álló műfajokat. A hegedűművész ezen a kivételes estén ismételten virtuóz darabokkal nyűgözte le az online közönséget.
A gálaesten többek között fellépett Komlósi Ildikó, Kossuth-díjas opera-énekesnő; Sümegi Eszter, Kossuth-díjas opera-énekesnő; László Boldizsár, a Magyar Állami Operaház tenorja; Keresztes Ildikó, eMeRTon-díjas énekesnő; Szulák Andrea, eMeRTon-díjas énekesnő; valamint Zsédenyi Adrienn, Wolf Kati, Tóth Gabi, Mága Jennifer, Ragány Misa, Nagy Szilárd és Takács Nicolas is.
A nemrég elhunyt Kossuth-díjas Balázs Fecó nemcsak pályatársa, hanem közeli barátja is volt Mága Zoltánnak, továbbá rendszeres fellépője volt a Budapesti Újévi koncerteknek, éppen ezért a Gálaesten méltóképpen tisztelegtek emléke előtt a közreműködő művészek, Mága Zoltán pedig így beszélt barátjáról megemlékezésében:
“Mély döbbenet és gyász van a szívemben, hogy a magyar zenei élet egyik legnagyobb kiválósága, aki annyi gálakoncertem, jótékonysági előadásom kiemelt sztárvendége volt, zenészbarátom szervezete feladta a harcot és a lelke a mennyekbe költözött. Balázs Fecóval még sok közös tervünk volt. A "Csönd éve" után egy nagy, világra szóló produkcióval szerettük volna megköszönni hétköznapi hőseinknek az emberfeletti munkát, önzetlenséget, amit a koronavírus miatti veszélyhelyzetben tanúsítottak."
Mága Zoltán számára kiemelten fontos, hogy a Budapesti Újévi Koncerten minden évben lehetőséget biztosítson kiemelkedő fiatal tehetségeknek. Ez a nemes hagyomány idén is folytatódott. A világ egyik vezető zeneiskolája, az amerikai Juilliard School fiatal testvérpár tanulói Hina és Fiona Khuong-Huu egy virtuóz hegedűdarabbal kápráztatták el a nézőket. Ifjú tehetségekből szerencsére itthon sincs hiány, Ifj. Mága Zoltánt már nem először láthatták a nézők a Budapesti Újévi Koncerten, hiszen tehetsége már egészen korán megmutatkozott. Az egyre virtuózabb játékú hegedűs fiatal művésszé cseperedett, fiatalkora ellenére számos nemzetközi hegedűversenyen aratott sikert és jelenleg is a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Osztályának harmadéves hallgatója.
A művészek tiszteletüket és köszönetüket is kifejezték a koncerttel a vírus elleni védekezésben résztvevőknek, akiknek munkáját Mága Zoltán így méltatta:
“Az újév első estéjén a zene nyelvén, a muzsika öröme által szeretnénk köszönetet mondani azoknak az orvosoknak, ápolóknak, az egészségügyben dolgozóknak, akik saját egészségük kockáztatása révén is hivatásérzetükből fakadóan minden egyes percben küzdöttek és küzdenek mai is a kórházakban a betegek gyógyulásáért.
Tiszteletünket és köszönetünket szeretnénk kifejezni a védekezésben dolgozó állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak, a katasztrófavédelem és a rendvédelmi szervek dolgozóinak, valamint az önkéntes civileknek, karitatív szervezeteknek, hogy embert próbáló erőfeszítéssel, őrizték a rendet és a társadalmi békét. Továbbá megbecsülésünket szeretnénk kifejezni az alapvető szolgáltatások ellátását végző embertársaink iránt, akik a koronavírus miatt elrendelt vészhelyzetben is biztosították a napi szükségleteinket.
Hála és köszönet a hétköznapi hősöknek, akik gyakran név nélkül, észrevétlenül, lelkiismeretes és odaadó munkájukkal bebizonyították, hogy a magyar emberek képesek a szolidaritásra, felelős magatartásra és az összefogásra.
Ez a társadalmi összefogás példamutató volt a felnövekvő fiatal nemzedék számára, és a bajban megmutatkozott az igazi nagyságunk: az emberi humánum és az önzetlen szeretet."
Az egészségügyben, rend- és katasztrófavédelemben dolgozók, alapítványok, szeretetszolgálatok és azok részére, akik segítettek a pandémiás helyzetben, Mága Zoltán tiszteletjegyet adott ajándékba, hogy ezzel is kifejezze háláját az embertársaink egészségének megóvása, életének megmentése érdekében lelkiismeretesen dolgozó honfitársainknak. Az online jegybevételből pedig úgy döntött a hegedűművész, hogy ezévben hátrányos helyzetben élő tehetséges cigány és nem cigány gyermekeket támogat.
Az elmúlt 12 évben már hagyománnyá vált az újévköszöntő közös koccintás a Juhász testvérek vörösborával. Természetesen ez idén sem maradt el, igaz most a virtuálisan valósulhatott meg a jelenlévő művészek és a képernyő előtt helyet foglaló közönség között.
A gálakoncerten közreműködött a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar valamint a Budapesti Gipsy Virtuózok. Vezényelt Kovács László érdemes művész, a műsorvezető Ördög Nóra volt.
Az online gálaműsort közel száz országban közvetítették, többek között az Egyesült Államok egyik neves zenei csatornája is átvette és műsorára tűzte. Azoknak, akiknek nem volt lehetősége az online közvetítést követni, most Mága Zoltán biztosítja, hogy átéljék a január 1-jei varázslatos élményt a Duna Televízió képernyőjén keresztül január 17-én, 21.15-kor.
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Címkék: nézőközönségének, megemlékezésében, honfitársainknak, megbecsülésünket, lelkiismeretesen, sztárvendégeivel, szükségleteinket, megbetegedéstől, bebizonyították, tiszteletjegyet, magyarországról, hegedűversenyen, huszonhétszeres, hegedűművésszel, megbetegedésben, egészségügyben, megmutatkozott, felejthetetlen, hegedűdarabbal, tizenhatszoros, jegybevételből, vészhelyzetben, veszteségekről, tiszteletünket, veszteségekkel, erőfeszítéssel, lelkiismeretes, szolgáltatások, szolidaritásra, szervezeteknek, gálakoncertem, zenészbarátom, gálakoncerten, közreműködött, koncertjeinek, közvetítéssel, 2020-as esztendő, művészek élete, közönséggel alig, megváltozott helyzetben, évvel ezelőtt, újévi köszöntő, előttem álló, koronavírus okozta, megbetegedéstől való, kijárási korlátozás, koronavírus megbetegedésben, koronavírus megjelenése, háború okozta, rendkívüli helyzetre, felejthetetlen gálaműsort, huszonhétszeres Grammy-díjas, Mága Zoltán Budapesti Újévi Koncert, Duna Televízió, BUDAPESTI ÚJÉVI KONCERT, Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas, Budapesti Újévi Koncertjével Mága Zoltán, Prima Primissima-díjas, Papp László Sport Aréna, Mága Zoltán, David Foster, Katharine McPhee, Sheléa Frazier, Aida Garifullina, Shlomo Mintz, Ramon Vargas, Nemzeti Színészei, Budapesti Újévi Koncertről, Egyesült Államok, Komlósi Ildikó, Sümegi Eszter, László Boldizsár, Magyar Állami Operaház, Keresztes Ildikó, Szulák Andrea, Zsédenyi Adrienn, Wolf Kati, Tóth Gabi, Mága Jennifer, Ragány Misa, Nagy Szilárd, Takács Nicolas, Kossuth-díjas Balázs Fecó, Mága Zoltánnak, Budapesti Újévi, Balázs Fecóval, Budapesti Újévi Koncerten, Juilliard School, Fiona Khuong-Huu, Mága Zoltánt, Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Osztályának, Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar, Budapesti Gipsy Virtuózok, Vezényelt Kovács László, Ördög Nóra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Piramisok  1863. augusztus 3-án született...  Jó éjt - szép álmokat kívánok ...  Szép nyári napokat, estéket!  Életünk  Kellemes délutánt kívánok ! .....  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Elment  Mai napi mosoly.....  Mosoly mára........  Fájdalom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az első Anna bál  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Vissza hoznám, vissza én!  Augustusi ég alatt  Harmadik oltás  Pipacsok  Menekülési útvonal.....  Facebookon kaptam  Párizs ege.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Harmonia.......  Weöres Sándor: Az oroszlán-csi...  Augusztus  Levendula......  Kancsal történelem  Hírmorzsák - 2021 augusztus  Pause  Facebookon kaptam  Elment  Földből magba  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet zajló tengerén . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyermekek öröme  Nagy László idézet  Kellemes délutánt kívánok ! .....  Hello, augusztus.........  Csorognak a könnyek.  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Csorognak a könnyek.  Szabó Lőrinc......  A nefelejcs  Facebookon kaptam  Szeretettel - hűséges kedves L...  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Napraforgó csokor  Kun Magdolna: Augusztus elején  Harmonia.......  Ember  Hajnali ég . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  Hull az eső nagy cseppekben s...  Nyári kép  Petes Mária - Se bújva se áld...  Facebookon kaptam  női dilemma  Héra Zoltán : Ó kalendárium kö...  A könyvek, barátok  Lila ruhás nő.......  Margaretta csokor  Harmonia.......  Muskátlik az ablakban  Mangán és a pajzsmirigy egészs...  Antoine de Saint-Exupéry: A k...  Augusztus elején Augusztus e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  A légszennyezettség veszélyezt...  Amikor már pontosan tudod, hog...  Augusztus  Robert Burns - Az árpaföldön A...  Facebookon kaptam  Kancsal történelem  Facebookon kaptam  Kajla tavaszi szél . . .  Mai napi mosoly.....  Png fagyi  Facebookon kaptam  Boldogok a békességre igyekező...  Mai napi mosoly.....  Becsüld meg az életed........  Kancsal történelem  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Augusztus......  Facebookon kaptam  Napraforgó csokor  ANNA - BÁL Gálavacsora -és a S...  Őrni - Trombita virágzáskor  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
2020-as esztendő, művészek élete, közönséggel alig, megváltozott helyzetben, évvel ezelőtt, újévi köszöntő, előttem álló, koronavírus okozta, megbetegedéstől való, kijárási korlátozás, koronavírus megbetegedésben, koronavírus megjelenése, háború okozta, rendkívüli helyzetre, felejthetetlen gálaműsort, huszonhétszeres Grammy-díjas, hazai könnyűzenei, csatorna egyik, amerikai kontinensen, klasszikus zene, szenvedélyes duettek, könnyűzenei slágerek, számára kedves, hegedűművész ezen, kivételes estén, online közönséget, gálaesten többek, nemrég elhunyt, közreműködő művészek, magyar zenei, mennyekbe költözött, emberfeletti munkát, koronavírus miatti, nemes hagyomány, világ egyik, amerikai Juilliard, virtuóz hegedűdarabbal, egyre virtuózabb, művészek tiszteletüket, vírus elleni, újév első, zene nyelvén, muzsika öröme, egészségügyben dolgozóknak, betegek gyógyulásáért, védekezésben dolgozó, rendvédelmi szervek, önkéntes civileknek, társadalmi békét, alapvető szolgáltatások, koronavírus miatt, napi szükségleteinket, hétköznapi hősöknek, magyar emberek, társadalmi összefogás, felnövekvő fiatal, bajban megmutatkozott, igazi nagyságunk, emberi humánum, önzetlen szeretet, pandémiás helyzetben, embertársaink egészségének, online jegybevételből, újévköszöntő közös, virtuálisan valósulhatott, jelenlévő művészek, képernyő előtt, gálakoncerten közreműködött, műsorvezető Ördög, online gálaműsort, online közvetítést, január 1-jei, nézőközönségének, megemlékezésében, honfitársainknak, megbecsülésünket, lelkiismeretesen, sztárvendégeivel, szükségleteinket, megbetegedéstől, bebizonyították, tiszteletjegyet, magyarországról, hegedűversenyen, huszonhétszeres, hegedűművésszel, megbetegedésben, egészségügyben, megmutatkozott, felejthetetlen, hegedűdarabbal, tizenhatszoros, jegybevételből, vészhelyzetben, veszteségekről, tiszteletünket, veszteségekkel, erőfeszítéssel, lelkiismeretes, szolgáltatások, , ,
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 764
  • e Hét: 2558
  • e Hónap: 2558
  • e Év: 521974
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.