Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
3. évközi hét szerda 01.27
  2021-01-27 15:00:14, szerda
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Krisztus egyetlen áldozattal örökre tökéletessé tette a választottakat.
Testvéreim!
Minden ószövetségi pap naponta elvégzi szolgálatát, és ugyanazt az áldozatot többször is bemutatja. Ezeknek azonban nincs erejük a bűn eltörlésére. Krisztus ellenben csak egy áldozatot mutatott be a bűnökért, és örökre helyet foglalt az Isten jobbján. Már csak arra vár, hogy minden ellensége hódolattal leboruljon lába előtt. Egyetlen áldozattal örökre tökéletessé tette a megszentelteket.
Ezt bizonyítja a Szentlélek is, amikor így szól (Jeremiás próféta által):
,,Ez az a szövetség, amelyet ama napok után kötök velük. Törvényemet szívükbe írom és elméjükbe vésem, bűneikre és engedetlenségükre nem gondolok többé."
Ahol pedig ezek a bűnök már bocsánatot nyertek, ott nincs többé szükség a bűnért való áldozatra.
Ez az Isten igéje. Zsid 10,11-18

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Az Isten igéje akkor lesz hatékony bennünk, ha hívő lélekkel fogadjuk, és tettekre is váltjuk.
Amikor Jézus a Genezáreti-tó partján tanított, nagy tömeg gyűlt köréje. Ezért hajóba szállt, és egy kissé beljebb ment a parttól, a tömeg pedig a tó partján maradt. Ekkor példabeszédekben sok mindenről beszélt nekik. Így kezdte tanítását:
,,Halljátok csak! Kiment a magvető vetni. Amint vetett, némely szem az útfélre esett. Odaszálltak az égi madarak, és fölcsipegették.
Némely mag köves helyre esett, ahol nem volt elég talaja. Itt hamar kikelt, mert nem jutott mélyen a földbe. Amikor azonban kisütött a nap, megperzselődött, és mivel nem volt elég erős gyökere, elszáradt. Némely mag pedig tövisek közé hullott. Amint a tövisek felnőttek, elfojtották, úgyhogy nem hozott termést. A többi mag jó földbe hullott, kikelt, felnőtt, és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hozott." Jézus így fejezte be szavait: ,,Akinek füle van, hallja meg!"
Amikor egyedül maradt, tanítványai és a tizenkét apostol megkérdezték tőle, mi a példabeszéd értelme. Így válaszolt nekik: ,,Ti megtudhatjátok Isten országának titkát, a kívülállók azonban csak példabeszédekben hallanak róla:
Nézzenek, de ne lássanak, halljanak, de ne értsenek, nehogy megtérjenek, és bocsánatot nyerjenek."
Azután így folytatta: ,,Nem értitek ezt a példabeszédet? Hogyan fogjátok a többi példabeszédet megérteni? A magvető az, aki az igét hirdeti. Azok, akikben útfélre hull a tanítás, meghallgatják ugyan, de rögtön jön a sátán, és kitépi szívükből az elvetett igét. Azok, akiknél köves talajra hullt a mag, amikor hallják a tanítást, szívesen hajlanak rá; de nem ver bennük gyökeret, mert (állhatatlanok), csak a pillanatnak élnek. Ezért, ha szorongatás vagy üldözés éri őket az Isten igéje miatt, hamarosan meginognak. Azok pedig, akikben tövisek közé esik (az Isten igéje), meghallgatják ugyan a tanítást, de a világi gondok, a csalóka gazdagság és a többi földi szenvedély rabul ejtik őket; és elfojtják az igét, úgyhogy nem hoz bennük gyümölcsöt.
Végül vannak olyanok, akikben az ige jó földbe hullott. Hallják a tanítást, magukévá is teszik, és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hoznak."
Ezek az evangélium igéi. Mk 4,1-20
...... ........... .....



Elmélkedés
Szent Márk evangéliumában a 4. fejezet kezdete jelentős fordulópontot jelent Jézus igehirdetésében. Az előzményekben megfigyelhető volt a zsidó vallási vezetők fokozódó ellenállása Jézus személye iránt, illetve az Úr tanításának elutasítása. Bár nyíltan és világosan beszélt eddig is, sokan félreértették vagy nem értették meg szavait és szándékát. Mostantól megváltozik a tanítás közlésének módszere, példabeszédekben kezd el tanítani. Tény, hogy ezek a példabeszédek már nem annyira egyértelműek és nem is érti meg mondanivalójukat mindenki. De az is tény, hogy az egyszerű, nyitott szívű emberek azonnal felfogják a példázatok értelmét. A példákkal való tanítás sajátos jelleget ad Jézus idehirdetésének. Isten országáról és annak növekedéséről kissé titokzatos nyelven szólnak, mellőzik az írástudók hagyományos magyarázatainak elemeit, de mégis közérthetően világítják meg Isten országának természetét és egyértelműen mutatják meg a hallgatóság számára a cselekvés irányát.
Az Úr világosan látja, hogy a hallgatóság közül ki az, aki befogadó, és ki az, aki kívülállóként hallgatja őt. A mai evangéliumban a különféle talajra hulló magok ezeket a csoportokat szemléltetik. Egyeseknek csak a füléig, másoknak egészen a szívéig ér el a tanítás. Én melyik csoportba tartozom?
C.Horváth István Sándor

Urunk, az irgalmasság Istene, könyörülj rajtunk, bűnösökön. Taníts meg bennünket a könyörületre és a megbocsátásra. Ne engedd, hogy hasonlóak legyünk a könyörtelen szolgához, aki nem követte ura irgalmasságát. Emlékeztess minket arra, hogy gyengeségeink miatt milyen sokszor esünk el életünk rögös útján. Szítsd fel szívünkben a megbocsátást és a segítő szándékot botladozó testvéreink iránt. Add meg nekünk az irgalom lelkét, hogy akaratod szerint kovásza legyünk eljövendő országodnak.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: példabeszédekben, mondanivalójukat, megszentelteket, magyarázatainak, igehirdetésében, idehirdetésének, megperzselődött, evangéliumában, megtudhatjátok, választottakat, fölcsipegették, állhatatlanok, meghallgatják, példabeszédet, kívülállóként, harmincszoros, félreértették, megfigyelhető, fordulópontot, növekedéséről, példabeszédek, előzményekben, evangéliumban, gyengeségeink, megbocsátásra, irgalmasságát, megkérdezték, egyértelműen, hatvanszoros, megbocsátást, egyértelműek, közérthetően, könyörületre, szemléltetik, irgalmasság, tökéletessé, áldozatot többször, áldozatot mutatott, bűnért való, kissé beljebb, tömeg pedig, magvető vetni, útfélre esett, tövisek felnőttek, tizenkét apostol, példabeszéd értelme, kívülállók azonban, többi példabeszédet, igét hirdeti, elvetett igét, pillanatnak élnek, világi gondok, EVANGÉLIUM Szent Márk, Amikor Jézus, Szent Márk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne kapaszkodj magasabbra,  Tavaszi kép  Png csokor  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem számIt  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Krisztinától  Bertolt Brecht -től idézet  A boldog családok mind hasonló...  Hazára minden embernek szükség...  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  George Gordon Lord Byron: Inez...  A Megváltó szolgálatában  Albert Einstein gondolata  Tavaszi kép  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Irgalom és ítélet  s immár én is felragyogva, ért...  Png virág  Neked tudnod kell  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  A nemzeti hovatartozás kulturá...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Akarat  Png kutya  Png lepke  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Gonosz démon-álarc  Albert Einstein gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az engedelmesség miért nem vál...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png ház  A televizió nem a kultúrát kép...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Paul David Tripp Április 19  Hogy lehet megtartani  Hiányzik  Irgalom és ítélet  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Irgalom és ítélet  Albert Einsteinről  Szép estét  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem  Paul David Tripp Április 21  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nevem  Png rózsa csokor  Éretlen vers  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A Megváltó szolgálatában  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
áldozatot többször, áldozatot mutatott, bűnért való, kissé beljebb, tömeg pedig, magvető vetni, útfélre esett, tövisek felnőttek, tizenkét apostol, példabeszéd értelme, kívülállók azonban, többi példabeszédet, igét hirdeti, elvetett igét, pillanatnak élnek, világi gondok, csalóka gazdagság, többi földi, evangélium igéi, előzményekben megfigyelhető, zsidó vallási, tanítás közlésének, példázatok értelmét, példákkal való, írástudók hagyományos, hallgatóság számára, cselekvés irányát, hallgatóság közül, különféle talajra, csoportokat szemléltetik, irgalmasság Istene, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, példabeszédekben, mondanivalójukat, megszentelteket, magyarázatainak, igehirdetésében, idehirdetésének, megperzselődött, evangéliumában, megtudhatjátok, választottakat, fölcsipegették, állhatatlanok, meghallgatják, példabeszédet, kívülállóként, harmincszoros, félreértették, megfigyelhető, fordulópontot, növekedéséről, példabeszédek, előzményekben, evangéliumban, gyengeségeink, megbocsátásra, irgalmasságát, megkérdezték, egyértelműen, hatvanszoros, megbocsátást, egyértelműek, közérthetően, könyörületre, szemléltetik, irgalmasság, tökéletessé, tanítványai, ószövetségi, tanításának, országodnak, megváltozik, odaszálltak, elfojtották, törvényemet, ellenállása, elutasítása, testvéreink, megtérjenek, emlékeztess, szorongatás, hallgatóság, szolgálatát, példabeszéd, pillanatnak, eltörlésére, csoportokat, könyörtelen, természetét, hagyományos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 7558
  • e Hónap: 40712
  • e Év: 274459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.