Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
3. évközi hét szombat 01.29
  2021-01-30 09:00:46, szombat
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
A hit hősei abba az országba vágyódtak, amelyet nem emberkéz épített.
Testvéreim!
A hit szilárd bizalom abban, amit remélünk, meggyőződés arról, amit nem látunk. Őseink ebből merítettek bizonyosságot.
Ábrahám hitből engedelmeskedett a hívásnak, hogy költözzék arra a vidékre, amelyet örökségül kellett kapnia. Elindult anélkül, hogy tudta volna, hová megy. Hittel telepedett le az ígéret földjén, idegen országban. Sátorban lakott Izsákkal és Jákobbal, akik ugyanazt az ígéretet örökölték. Várta ugyanis azt a szilárd alapokon nyugvó várost, amelyet majd az Isten tervez és épít.
Sára is a hitében kapta az erőt, hogy előrehaladott kora ellenére anya lehessen, mert hűségesnek tartotta azt, aki az ígéretet tette. Ezért ettől az egytől, noha már nem volt fiatal, annyian származnak, mint az égen a csillag, vagy mint a tengerpart megszámlálhatatlan fövenye.
Hitben hunytak el ők mind, de anélkül, hogy az ígéret teljesedését megérték volna; csak messziről látták és üdvözölték, elismerve, hogy vándorok és jövevények a földön. Akik így beszélnek, megvallják, hogy hazát keresnek.
Ha arra a földre gondoltak volna, ahonnan kijöttek, lett volna alkalmuk a visszatérésre. De egy jobb haza után vágyódtak, a mennyei után. Ezért az Isten sem szégyelli, hogy Istenüknek hívják, hiszen hazát készített nekik.
Ábrahám hittel áldozta fel Izsákot, amikor az Isten próbára tette. Kész volt feláldozni egyszülöttjét, ő, aki ígéretképpen kapta, és hallotta: ,,Izsák által lesznek utódaid." Biztosra vette, hogy az Isten képes a halottakat is feltámasztani. Ezért vissza is kapta, mintegy előképül.
Ez az Isten igéje. Zsid 11,1-2.8-19

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Kicsoda Jézus, hogy még a szél és a tenger is engedelmeskedik neki?
Egy napon Jézus, amikor este lett, így szólt tanítványaihoz: ,,Keljünk át a túlsó partra." Erre azok elbocsátották a tömeget, és Jézust magukkal vitték úgy, ahogy ott volt a bárkában.
Más csónakok is voltak velük. Nagy szélvihar támadt, a hullámok a bárkába csaptak, úgyhogy az már-már megtelt. Ő a bárka végében egy vánkoson aludt. Felkeltették és megkérdezték: ,,Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" Erre fölkelt, ráparancsolt a szélre, és ezt mondta a tengernek: ,,Hallgass el, nyugodj meg!" A szél elállt, és nagy csendesség lett.
Ekkor hozzájuk fordult: ,,Miért féltek? Még mindig nincs bennetek hit?" Nagy félelem fogta el ugyanis őket. Egymást kérdezgették: ,,Ki lehet ez, hogy még a szél és a tenger is engedelmeskedik neki?"
Ezek az evangélium igéi.Mk 4,35-41
...... .............



Elmélkedés
A korábbiakban Jézus példabeszédeket alkalmazva adott tanítást Isten országának természetéről, amely az igehirdetésnek köszönhetően szüntelenül növekszik. A mai evangéliumi részben Jézus már nem tanít, hanem egy csodával, a tengeri vihar lecsendesítésével mutatja meg, hogy akik Isten országának szolgálatában állva különféle veszélyeket élnek át időnként, azok miként fogják megtapasztalni az Úr segítségét ezekben a szükséghelyzetekben.
A történet azzal indul, hogy egy mozgalmas nap végén Jézus kérésére a tanítványok hajóval át akarnak menni a tó túlsó partjára. Halászoknak, tapasztalt hajósoknak egy ilyen átkelés nem okozhat gondot, még este sem. Valószínűleg átéltek és túléltek már néhány tengeri vihart életük során, de most olyannyira erős volt a vihar, hogy elszállt önbizalmuk és halálfélelem vett erőt rajtuk. És mintha a velük egy hajóban lévő, de éppen alvó Mesterük iránt érzett bizalmuk is megrendült volna. Kétségbeesetten fordulnak Jézushoz, aki álmából felébresztve is rögtön átlátja a helyzetet és megszünteti a vihart, egyúttal eloszlatva tanítványai félelmét is.
Túl egyszerű volna, ha csupán azt a következtetést vonnánk le a történetből, hogy a bajban érdemes Jézushoz fordulnunk. Ennél lényegesebb, hogy az Úr minden helyzetben velünk van és a lehetetlen helyzetben is segít nekünk.
C. Horváth István Sándor

Imádáság
Add Uram, hogy lelkem szüntelenül Krisztus békéjének örvendjen! Hogy mindig nyugodtan és tiszta tekintettel nézhessek az emberek szemébe! Hogy számból csak tiszta beszéd, bátorító szó hangozzék, és lépéseim biztosak, útjaim mindig egyenesek, határozottak legyenek! Add, hogy kezemet mindig szívesen nyújtsam, ha adni, segíteni kell, szívem kitáruljon, s az emberek szükségét megérezzem, értelmem éber és friss legyen az igazság csak az igazság befogadására, és akaratom mindig afelé vezesse gondolataimat, szavaimat, tetteimet, ami felemel!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedett, példabeszédeket, engedelmeskedik, kétségbeesetten, igehirdetésnek, tanítványaihoz, megtapasztalni, következtetést, gondolataimat, visszatérésre, előrehaladott, bizonyosságot, egyszülöttjét, szolgálatában, feltámasztani, elbocsátották, természetéről, valószínűleg, megkérdezték, ígéretképpen, kérdezgették, felkeltették, ráparancsolt, felébresztve, korábbiakban, határozottak, köszönhetően, teljesedését, halálfélelem, befogadására, halászoknak, tanítványok, megszünteti, tanítványai, veszélyeket, lényegesebb, országba vágyódtak, ígéret földjén, ígéretet örökölték, szilárd alapokon, hitében kapta, ígéretet tette, ígéret teljesedését, földre gondoltak, jobb haza, mennyei után, napon Jézus, túlsó partra, bárkába csaptak, már-már megtelt, bárka végében, vánkoson aludt, EVANGÉLIUM Szent Márk, Kicsoda Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam Krisztinától  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Vito Giaquinto gondolata  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép álmokat!  Erdei gyöngyvirág  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Egy tavasz  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Jó nap volt  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Megígért békesség  A Magyar Költészet napja alkal...  Spenót fasírttal  Jó nap volt  Facebookon kaptam  képre írva  Különleges  Szabó T. Anna - Pitypang  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Azért kaptad  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Különleges  Szeretem ujjad karcsuságait,  Paul David Tripp Április 13  Különleges  Facebookon kaptam  A sorsod  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam Krisztinától  József Attila - Kopogtatás nél...  Csend  Nagy és kis csodák  Márai Sándor tollából  Az ember emlékekből áll  Mindig lesz olyan  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Az ember emlékekből áll  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Anyámról való emlékek  Spenót fasírttal  Az ember emlékekből áll  Horváth Szilvia tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Isten hűségének mértéke  Alvó cica  Facebookon kaptam  A pitypang legendája 
Bejegyzés Címkék
országba vágyódtak, ígéret földjén, ígéretet örökölték, szilárd alapokon, hitében kapta, ígéretet tette, ígéret teljesedését, földre gondoltak, jobb haza, mennyei után, napon Jézus, túlsó partra, bárkába csaptak, már-már megtelt, bárka végében, vánkoson aludt, szél elállt, evangélium igéi, korábbiakban Jézus, igehirdetésnek köszönhetően, tengeri vihar, történet azzal, tanítványok hajóval, ilyen átkelés, hajóban lévő, következtetést vonnánk, bajban érdemes, lehetetlen helyzetben, emberek szemébe, emberek szükségét, igazság csak, igazság befogadására, engedelmeskedett, példabeszédeket, engedelmeskedik, kétségbeesetten, igehirdetésnek, tanítványaihoz, megtapasztalni, következtetést, gondolataimat, visszatérésre, előrehaladott, bizonyosságot, egyszülöttjét, szolgálatában, feltámasztani, elbocsátották, természetéről, valószínűleg, megkérdezték, ígéretképpen, kérdezgették, felkeltették, ráparancsolt, felébresztve, korábbiakban, határozottak, köszönhetően, teljesedését, halálfélelem, befogadására, halászoknak, tanítványok, megszünteti, tanítványai, veszélyeket, lényegesebb, meggyőződés, tekintettel, evangéliumi, történetből, szüntelenül, megvallják, üdvözölték, lehetetlen, megrendült, helyzetben, önbizalmuk, tengerpart, származnak, hűségesnek, feláldozni, eloszlatva, istenüknek, halottakat, jövevények, fordulnunk, evangélium, olyannyira, csendesség, elmélkedés, telepedett, országának, hajósoknak, megérezzem, testvéreim, tapasztalt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.