Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6. évközi hét hétfő 02.15
  2021-02-15 10:30:40, hétfő
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten Ábel áldozatát fogadta szívesen; Káin ezért megharagudott, és megölte testvérét.
Ádámnak és Évának fia született: Káin. Éva azt mondta: ,,Fiúgyermeket kaptam Isten kegyelméből." Majd Káinnak öccse is született: Ábel. Ábel pásztor volt, Káin pedig földműves.
Hosszabb idő elmúltával történt, hogy Káin a föld gyümölcséből áldozatot mutatott be az Úrnak. Ábel is áldozott nyájának legjavából és azok hájából. Az Úr szívesen tekintett Ábelre és áldozatára, de Káinra és áldozatára nem. Erre Káin nagy haragra lobbant; még az arca is elváltozott.
Ám az Úr figyelmeztette: ,,Miért lobbantál haragra? És miért változott el az arcod? Nemde ha jót cselekedtél, emeld fel tekinteted; de ha rosszat tettél, az ajtóban leselkedik a bűn. Állj ellen a bűnös kívánságnak és uralkodjál rajta!"
Káin akkor azt mondta öccsének, Ábelnak: ,,Menjünk ki a mezőre!" És amikor kinn voltak, Káin rátámadt öccsére, és megölte.
Az Úr felelősségre vonta Káint: ,,Hol van testvéred, Ábel?" Azt felelte: ,,Nem tudom. Vajon őrzője vagyok én testvéremnek?"
Erre azt mondta neki az Úr: ,,Mit műveltél? Testvéred vére felkiált hozzám a földről. Nos tehát átkozott leszel, kitaszítva a földről, mely megnyitotta száját, és fölitta testvéred kiontott vérét. Ha megműveled is, nem ad neked termést. Kóbor bujdosó leszel a földön."
Káin erre azt válaszolta az Úrnak: ,,Túl nagy az én büntetésem ahhoz, hogy el tudjam viselni. Most elűzöl erről a vidékről, rejtőznöm kell színed elől, és kóbor bujdosó lesz belőlem a földön. Bárki megölhet, aki rám talál."
Erre az Úr azt mondta neki: ,,Semmi esetre nem lesz úgy! Bárki, aki megöli Káint, hétszeresen bűnhődik." Jelet is tett az Úr Káinra, hogy ne ölje meg senki, aki rátalál.
Ezek után Ádámnak és Évának újra fia született. Éva Szetnek nevezte és ezt mondta: ,,Másik magzatot adott nékem az Isten Ábel helyett, akit Káin megölt."
Ez az Isten igéje. Ter 4,1-15.25

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézustól égi jelet vártak kortársai, pedig ő maga volt az égi jel.
Egy alkalommal farizeusok mentek Jézushoz, és vitatkozni kezdtek vele. Égi jelet kértek tőle, mert próbára akarták tenni.
Ő lelke mélyéből felsóhajtott, és így szólt: ,,Miért akar jelet ez a nemzedék? Bizony mondom nektek: ez a nemzedék nem kap semmiféle jelet."
Ezzel otthagyta őket. Ismét hajóba szállt, és átkelt a Galileai-tó túlsó partjára.
Ezek az evangélium igéi. Mk 8,11-13
...... ............



Elmélkedés
A mai evangéliumi részlet a farizeusok Jézussal szembeni ellenállását mutatja be, amelyet most a csodálatos kenyérszaporítás váltott ki. A csodáról értesülve azért jönnek hozzá, hogy vitába szálljanak vele és jelet követeljenek tőle. Ha figyelembe vesszük, hogy Jézus korábban már számos olyan jelet mutatott a nép körében, nagy nyilvánosság előtt, amelyek isteni hatalmát tanúsították, akkor világos számunkra, hogy a farizeusok kérése csak az ő hitetlenségüket és ellenséges érzületüket tárja fel. Egyértelmű, hogy nem olyan jelet szeretnének látni, amely hitet ébreszthetne bennük, hanem égi jelet, mennyből jövő jelet kérnek, amit később majd felhasználhatnának Jézussal szemben. A farizeusok esetében a hitetlenség azt jelenti, hogy nem akarták felismerni és elismerni, hogy Jézus az Isten Fia.
Személyének ez a farizeusok részéről megmutatkozó tudatos elutasítása mélyen érinti és bántja Jézust, erre utal a ,,lelke mélyéből felsóhajtott" kifejezés.
Sokszor mondjuk, hogy nincs reménytelen helyzet és soha nem mondhatunk le arról, hogy valakit letérítsünk a bűn, a bűnös élet útjáról, de a jelenet alapján mégis úgy tűnik, hogy bizony előfordulhat ilyen. Még Jézus is reménytelennek látja a farizeusokkal való párbeszédet és inkább lemondóan távozik.
A Jézuséhoz hasonló keserű tapasztalatok azért ne vegyék el teljesen kedvünket attól, hogy az emberek megtéréséért és Isten országáért tevékenykedjünk.
C Horváth István Sándor

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A te megbízásod alapján az Egyház az emberhalászat csodálatos feladatát végzi évszázadok óta és ezt fogja tenni a világ végezetéig. Az apostolok mai utódai azzal a meggyőződéssel végzik feladatukat, hogy te hívtad meg őket erre és a te munkatársaidként végzik szolgálatukat. Segíts minket, hogy elfogadjuk ezt a szolgálatot, mert az irgalmas Atya meg akar minket menteni a kárhozattól és az örök boldogságot adja nekünk. Segíts minket, hogy keresztény életünk jel legyen mindazoknak, akik keresik az irgalmas és üdvözítő Istent. Adj erőt nekünk, akiket szintén meghívsz követésedre, hogy mi is készséggel fogadjuk hívásodat, és bátran vállaljuk az emberhalászatot, amivel megbízol minket!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: munkatársaidként, kenyérszaporítás, emberhalászatot, hitetlenségüket, tevékenykedjünk, figyelmeztette, meggyőződéssel, reménytelennek, farizeusokkal, emberhalászat, szolgálatukat, megharagudott, tapasztalatok, követeljenek, fiúgyermeket, ébreszthetne, felsóhajtott, felelősségre, tanúsították, testvéremnek, nyilvánosság, megtéréséért, megmutatkozó, előfordulhat, gyümölcséből, ellenállását, szolgálatot, cselekedtél, szeretnének, hitetlenség, kívánságnak, mindazoknak, feladatukat, személyének, elutasítása, kegyelméből, föld gyümölcséből, ajtóban leselkedik, bűnös kívánságnak, alkalommal farizeusok, evangélium igéi, farizeusok Jézussal, csodálatos kenyérszaporítás, csodáról értesülve, farizeusok kérése, farizeusok esetében, farizeusok részéről, bűnös élet, jelenet alapján, farizeusokkal való, emberek megtéréséért, emberhalászat csodálatos, OLVASMÁNY Mózes, Isten Ábel, Majd Káinnak, Erre Káin, EVANGÉLIUM Szent Márk, Isten Fia, Horváth István Sándor, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszerű  Annyira tisztelem a szabadságo...  Bársony székben  Sorsunk miatt...  Egy barátság története  Alvó kislány  Ott van  Bársony székben  A sorsod  Tanácsok egy pszichológustól  József Attila – Keresek ...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Otthon  Kertem  Facebookon kaptam  jó reggelt  Anyámról való emlékek  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A sorsod  Azért kaptad  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam Krisztinától  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Egy gondolat  Különleges  Walter Chrysler mondta  Alvó cicák  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam Krisztinától  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egy barátság története  Spenót fasírttal  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Horváth Szilvia tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Paul David Tripp Április 13  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimna...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Magyar költészet napja  Megígért békesség  Nem kell hozzá fürdőruhás  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  A sorsod  Paul David Tripp Április 12  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy tavasz  Robin Wight pitypang szobra  Alvó cicák  IGEN így  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél... 
Bejegyzés Címkék
föld gyümölcséből, ajtóban leselkedik, bűnös kívánságnak, alkalommal farizeusok, evangélium igéi, farizeusok Jézussal, csodálatos kenyérszaporítás, csodáról értesülve, farizeusok kérése, farizeusok esetében, farizeusok részéről, bűnös élet, jelenet alapján, farizeusokkal való, emberek megtéréséért, emberhalászat csodálatos, világ végezetéig, meggyőződéssel végzik, irgalmas Atya, örök boldogságot, munkatársaidként, kenyérszaporítás, emberhalászatot, hitetlenségüket, tevékenykedjünk, figyelmeztette, meggyőződéssel, reménytelennek, farizeusokkal, emberhalászat, szolgálatukat, megharagudott, tapasztalatok, követeljenek, fiúgyermeket, ébreszthetne, felsóhajtott, felelősségre, tanúsították, testvéremnek, nyilvánosság, megtéréséért, megmutatkozó, előfordulhat, gyümölcséből, ellenállását, szolgálatot, cselekedtél, szeretnének, hitetlenség, kívánságnak, mindazoknak, feladatukat, személyének, elutasítása, kegyelméből, párbeszédet, reménytelen, kárhozattól, megnyitotta, boldogságot, érzületüket, letérítsünk, hétszeresen, követésedre, elváltozott, evangéliumi, elfogadjuk, evangélium, vitatkozni, farizeusok, alkalommal, évszázadok, országáért, megbízásod, mondhatunk, büntetésem, kitaszítva, megműveled, válaszolta, csodálatos, áldozatára, leselkedik, figyelembe, uralkodjál, végezetéig, szálljanak, tekinteted, felismerni, legjavából, elmélkedés, ellenséges, keresztény, egyértelmű, készséggel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2208
  • e Hét: 8898
  • e Hónap: 21574
  • e Év: 255321
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.