Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Útravaló – 2021. február 21., nagyböjt 1
  2021-02-21 10:13:41, vasárnap
 
  Szeretteim, Krisztus meghalt egyszer a bűnökért, az Igaz a bűnösökért, hogy Istenhez vezessen bennünket - hallottuk Péter apostol levelében. Akár alapgondolata is lehetne ez a böjtünknek, mert minden benne van, amit el akar mondani nekünk az Egyház a böjti idővel.
Ha végiglapozzuk a Szentírást, észrevesszük, hogy a 40-es szám végigkíséri a választott nép életét és Krisztus életét is. Negyven napunk van most nekünk is arra, hogy készüljünk. Hogy átgondoljuk életünket. Krisztus az Istenhez akar vezetni bennünket. Vajon jó úton járunk? Hallgatunk szavára?
Kivonulás ez a negyven nap, a pusztába. Valóban el tudunk vonulni? Egyáltalán mi is ez a kivonulás, és hogyan tehetjük meg, amikor annyi minden történik velünk, amikor annyira zajlik körülöttünk az élet? Fontos volna, hogy naponta néhány csendes percünk legyen, amikor nem szól a rádió és a tévé körülöttünk, amikor magunkra maradunk a gondolatainkkal. Ezek a fontos percek, mert akkor derül ki, hogy igazán mi foglalkoztat, mi az, ami nyomaszt bennünket, amiket meg kellene oldani az életünkben.
Ha csendben maradunk, megérezzük: ezek a gondolatok vadállatként ólálkodnak körülöttünk, ezért is félünk egyedül maradni velük. Félünk, hogy felfalnak bennünket, hogy felforgatják az életünket. És titokban abban reménykedünk, hogy majd megoldódnak. De csak akkor oldódnak meg, ha merünk velük foglalkozni, ha elhagyjuk a félelmet. Ha Jézussal együtt ülünk le a pusztában, megszelídíthetjük ezeket a fenevadakat.
Corona Bamberg, egy bencés apáca Az emberség ára című könyvében ír a korai szerzetesek sivatagba való kivonulásáról, és egyik beszédében így foglalja össze: ,,A kezdeti szerzetesek számára a sivatag az Isten előtt való magányos hallgatás helye, ami egyáltalán nem volt kedélyes. A sivatag az a hely, ahol a jó és a rossz hatalmak összecsapnak. Hittek ezekben a hatalmakban, és érdemes odafigyelni, hogy mi van e hitük mögött. Nem érthetjük meg világunkat, ha ezeknek a hatalmaknak dimenzióját figyelmen kívül hagyjuk. A kezdeti szerzetesek életének lényeges eleme, hogy tudatosan beleálltak a gonosz hatalmak csatájába. Fontos megértenünk, hogy ezek nem patologikus álmok, hanem valóságok voltak. A gonosz hatalmakkal való csatározás a világ alakítását jelentette számukra, ezekben a harcokban az élet valóságával küzdöttek meg. Mindezt Az ostromlott ember című fejezetben próbáltam leírni. Manapság szégyelljük az ilyesmit komolyan venni, de így a valóság egy fontos darabja mellett észrevétlenül megyünk el. Van egy mondás: ha valaki nem hisz a sátánban, eltéveszt valamit. Szent Antal megkísértését Grünewald rettenetes vadállatokkal való küzdelemben festi le, ahogy talán még legrosszabb álmainkban sem éljük meg. Mindezek közepén Antal érintetlenül ül, arca nyugodt, ragyogó, vidám, mellyel a festő jelzi, mi a különleges a démonokkal folytatott küzdelmében. Valóságos, fenyegető, de nem kilátástalan ez a küzdelem. Antal nem egyedül magáért harcol, helyettesítőként küzd, és Jézus győz benne."
Jézusból olyan béke és erő árad, amely békével tölti el a világot. Ő maga a szövetség, melyet megígért Isten Noénak. Nem pusztítani akar, hanem békét. A természettel is békében él. És erre hív minket is, erre a kiengesztelt életre. ,,Higgyetek az evangéliumban" - hirdeti Jézus. Higgyünk a jó hírben, abban, hogy van még öröm és béke a földön. És higgyünk abban, hogy nekünk is kell azért tennünk, hogy megvalósulhasson Isten országa itt a földön.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Címkék: helyettesítőként, megvalósulhasson, gondolatainkkal, megkísértését, alapgondolata, végiglapozzuk, észrevétlenül, kivonulásáról, vadállatokkal, evangéliumban, kilátástalan, foglalkoztat, természettel, kiengesztelt, észrevesszük, összecsapnak, felforgatják, érintetlenül, reménykedünk, vadállatként, odafigyelni, szerzetesek, hatalmakban, foglalkozni, hatalmaknak, körülöttünk, megoldódnak, végigkíséri, fenevadakat, dimenzióját, valóságával, küzdelemben, legrosszabb, küzdelmében, hatalmakkal, szégyelljük, böjti idővel, 40-es szám, tévé körülöttünk, fontos percek, gondolatok vadállatként, bencés apáca, korai szerzetesek, kezdeti szerzetesek, rossz hatalmak, hatalmaknak dimenzióját, gonosz hatalmak, gonosz hatalmakkal, világ alakítását, élet valóságával, ostromlott ember, ilyesmit komolyan, Corona Bamberg, Mindezt Az, Szent Antal, Isten Noénak, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Alvó baby  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Paul David Tripp Március 27  Esti kép  Alvó kisfiú  Ratkós beszületései a szereplő...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Alvó cica  virágvasárnap  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Hibáztam már  Alvó baby  Rács mögé  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  képre írva  Sárkány  Szép estét kedves látogatóimna...  Most - segíts meg Mária ,  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Színház az egész világ,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Paul David Tripp Március 27  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Odaadja  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Alvó cica  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  képre írva  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Agárdi Gábor gondolata  Sir Andrew Lloyd Webber  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam Krisztina b...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Jó éjszakát  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  Az út  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
böjti idővel, 40-es szám, tévé körülöttünk, fontos percek, gondolatok vadállatként, bencés apáca, korai szerzetesek, kezdeti szerzetesek, rossz hatalmak, hatalmaknak dimenzióját, gonosz hatalmak, gonosz hatalmakkal, világ alakítását, élet valóságával, ostromlott ember, ilyesmit komolyan, fontos darabja, festő jelzi, démonokkal folytatott, kiengesztelt életre, helyettesítőként, megvalósulhasson, gondolatainkkal, megkísértését, alapgondolata, végiglapozzuk, észrevétlenül, kivonulásáról, vadállatokkal, evangéliumban, kilátástalan, foglalkoztat, természettel, kiengesztelt, észrevesszük, összecsapnak, felforgatják, érintetlenül, reménykedünk, vadállatként, odafigyelni, szerzetesek, hatalmakban, foglalkozni, hatalmaknak, körülöttünk, megoldódnak, végigkíséri, fenevadakat, dimenzióját, valóságával, küzdelemben, legrosszabb, küzdelmében, hatalmakkal, szégyelljük, patologikus, megértenünk, átgondoljuk, démonokkal, életünkben, megérezzük, gondolatok, folytatott, világunkat, hallgatunk, egyáltalán, pusztítani, különleges, ólálkodnak, fejezetben, ostromlott, szeretteim, jelentette, csatározás, rettenetes, álmainkban, beszédében, beleálltak, alakítását, választott, böjtünknek, szentírást, készüljünk, bűnösökért, valóságos, életünket, fenyegető, próbáltam, küzdöttek, kivonulás, valóságok, érthetjük, figyelmen, grünewald, eltéveszt, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1763
  • e Hét: 7454
  • e Hónap: 28137
  • e Év: 231050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.