Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa vasárnap délben: 02.21
  2021-02-23 10:26:59, kedd
 
  Az ördöggel sosem szabad leállni beszélni!
A Szentatya február 21-én a déli Angelus elimádkozásakor a vasárnapi evangéliumhoz kapcsolódóan arra biztatta a hívőket, hogy keressenek maguknak pusztát: ahol és amikor elcsöndesednek, magukba szállnak, többet imádkoznak.
Videó Link

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.
Kedves testvérek, jó napot kívánok!
Most szerdán a hamvazkodás bűnbánati szertartásával megkezdtük nagyböjti utunkat. Ma, e liturgikus időszak első vasárnapján Isten igéje megmutatja nekünk, hogyan lehet gyümölcsözően megélni a húsvét évenként visszatérő megünnepléséhez vezető negyven napot. Ez a Jézus által végigjárt út, amelyet az evangélium a Márkra jellemző stílusban úgy foglal össze, hogy prédikálásának megkezdése előtt Jézus negyven napra visszavonult a pusztába, ahol a sátán megkísértette (vö. Mk 1,12-15). Az evangélista hangsúlyozza, hogy ,,a Lélek - a Szentlélek - vitte ki Jézust a sivatagba" (Mk 1,12).
A Szentlélek, aki közvetlenül azután, hogy Jézus megkeresztelkedett Jánosnál a Jordán folyóban, leszállt rá, ugyanaz a Lélek most arra készteti, hogy a sivatagba menjen, hogy szembenézzen a kísértővel, hogy harcoljon az ördöggel.
Jézus egész léte Isten Lelkének jegyét viseli magán, aki indítja, inspirálja, irányítja.
Gondoljunk csak a pusztára, a sivatagra. Álljunk meg egy pillanatra ennél a természetes, ugyanakkor jelképes környezetnél, mely annyira fontos a Bibliában. A puszta az a hely, ahol Isten az ember szívéhez szól, és ahol feltör az ima válasza. A magány sivatagáról van szó, amikor a szív elszakad minden mástól, és csak ebben a magányban nyílik meg Isten igéje előtt. A puszta azonban a próba és a kísértés helye is, ahol a kísértő az emberi gyöngeséget és szükségleteket kihasználva hamis hangját Isten hangjának alternatívájaként állítja be, alternatív hangot képvisel, mely más utat, egy megtévesztő utat mutat. A kísértő megtéveszt.
A Jézus pusztában töltött negyven napja alatt ugyanis megkezdődik a Jézus és az ördög közötti ,,párbaj", mely Jézus kínszenvedésével és keresztjével zárul. Krisztus egész szolgálata küzdelem a Gonosz ellen, s ez a küzdelem sokféle módon megmutatkozott: betegek gyógyítása, ördögűzés megszállott embereken, bűnök megbocsátása. Küzdelem. Az első szakasz után, melyben Jézus bizonyítja, hogy Isten erejével beszél és cselekszik, úgy tűnik, hogy amikor Isten Fiát elutasítják, elhagyják, s végül elfogják és halálra ítélik, az ördög kerekedik felül.
Úgy tűnik, az ördög nyert. Úgy tűnik, ő a győztes. A valóságban a halál volt az utolsó ,,sivatag", melyen Jézusnak át kellett kelnie, hogy végleg legyőzze a sátánt és mindannyiunkat megszabadítson a hatalmától. Így nyert Jézus a halál sivatagában, hogy győzedelmeskedjen a feltámadásban.
Minden évben a nagyböjt kezdetén ez az evangélium Jézus megkísértéséről a pusztában emlékeztet bennünket arra, hogy a keresztény ember élete az Úr nyomdokait követve küzdelem a gonoszság szelleme ellen. Megmutatja, hogy Jézus önként szembenézett a kísértővel, és legyőzte; egyben emlékeztet arra, hogy az ördögnek lehetősége van megkísérteni minket. Tudatában kell lennünk e ravasz ellenség jelenlétének, akinek az az érdeke, hogy örökre elkárhozzunk, kudarcot szenvedjünk, és fel kell készülnünk arra, hogy megvédjük magunkat és megküzdjünk vele. Isten kegyelme biztosít bennünket, hogy hittel, imádsággal és bűnbánattal győzelmet aratunk az ellenség felett. Szeretnék egy dolgot kiemelni: a kísértések során Jézus sosem beszél az ördöggel, soha.
Élete folyamán Jézus sosem folytatott párbeszédet az ördöggel, soha. Vagy kiűzi a megszállottakból, vagy elítéli, vagy rámutat rosszindulatára, de sosem folytat vele párbeszédet.
Úgy tűnik, hogy a pusztában párbeszéd folyik, mert az ördög három javaslatot tesz, Jézus pedig válaszol. De Jézus nem saját szavaival válaszol. Isten igéjével, a Szentírás három szövegével válaszol. És ezt mindannyiunkért teszi. Amikor a csábító közeledik, elkezd csábítani bennünket: ,,Gondold ezt, tedd ezt...", a kísértés az, hogy beszélgetésbe elegyedjünk, ahogyan Éva tette. Éva azt mondta: ,,Nem szabad, mert mi...", tehát belemegy a beszélgetésbe. És ha belemegyünk a beszélgetésbe az ördöggel, akkor vereséget szenvedünk. Véssétek ezt elmétekbe és szívetekbe: az ördöggel sosem szabad leállni beszélni! Nem lehetséges a párbeszéd! Csak Isten igéje!
A nagyböjt idején a Szentlélek minket is arra késztet, hogy Jézushoz hasonlóan kimenjünk a pusztába. Láttuk, nem fizikai helyről, hanem egzisztenciális dimenzióról van szó, melyben csendet kell teremtenünk, hallgatnunk kell Isten szavát, ,,hogy valódi megtérés menjen végbe bennünk" (Könyörgés nagyböjt I. vasárnapján B évben [az olasz misekönyvben]).
Ne féljünk a pusztától, szánjunk időt arra, hogy többet imádkozzunk, csendet tartsunk és magunkba szálljunk!
Ne féljünk tőle! Arra kaptunk meghívást, hogy Isten útjain járjunk, megújítva keresztségi ígéreteinket: ellentmondunk a sátánnak, minden művének és minden csábításának. Az ellenség ott ólálkodik, vigyázzatok! És sose beszéljetek vele!
Bízzuk magunkat Szűz Mária anyai közbenjárására!

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után:
Kedves testvérek!
Szeretettel köszöntelek mindnyájatokat, rómaiak és zarándokok! Külön is köszöntöm a lengyel híveket! Ma a lengyelországi Płock kegyhelyre gondolok, ahol kilencven évvel ezelőtt az Úr Jézus megjelent Szent Faustina Kowalskának, és az Isteni Irgalmasság különleges üzenetét bízta rá. Szent II. János Pál révén ez az üzenet az egész világra eljutott, és ez nem más, mint a meghalt és feltámadt Jézus Krisztus evangéliuma, aki az Atya irgalmát közvetíti felénk.
Tárjuk ki előtte szívünket, és mondjuk hittel: ,,Jézusom, bízom benned!"
Köszöntöm a római San Giovanni dei Fiorentini-plébánia Talità Kum csoportjának fiataljait és felnőttjeit. Köszönöm, hogy itt vagytok! Örömmel haladjatok tovább nemes terveitek megvalósításában!
Áldott vasárnapot kívánok mindenkinek: süt a nap, szép és jó vasárnapot! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez!
Viszontlátásra!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: kínszenvedésével, megvalósításában, megszállottakból, elimádkozásakor, megkísértéséről, mindannyiunkért, egzisztenciális, megünnepléséhez, rosszindulatára, mindnyájatokat, megmutatkozott, elcsöndesednek, lengyelországi, viszontlátásra, megszabadítson, prédikálásának, mindannyiunkat, szertartásával, szükségleteket, közbenjárására, gyümölcsözően, ellentmondunk, feltámadásban, beszélgetésbe, feledkezzetek, evangéliumhoz, megkísértette, jelenlétének, megkísérteni, elkárhozzunk, szembenézett, megbocsátása, keresztjével, misekönyvben, környezetnél, kapcsolódóan, ördöggel sosem, déli Angelus, vasárnapi evangéliumhoz, hamvazkodás bűnbánati, húsvét évenként, sátán megkísértette, evangélista hangsúlyozza, sivatagba menjen, pillanatra ennél, ember szívéhez, magány sivatagáról, szív elszakad, magányban nyílik, puszta azonban, kísértés helye, emberi gyöngeséget, Isten Lelkének, Isten Fiát, Csak Isten, Szűz Mária, Szent Faustina Kowalskának, Isteni Irgalmasság, Szent II, János Pál, Jézus Krisztus, Fiorentini-plébánia Talità, Tőzsér Endre SP, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  Gebhardt Nóra versei II.  Nevelőszülőkhöz adták,  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  képre írva  Szép álmokat!  Erdei gyöngyvirág  39 ígéret  "Ez egy csoda"  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy tavasz  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A pitypang legendája  Bornyi Veronika haiku verse  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Márai Sándor tollából  Különleges  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Bársony székben  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Mindig lesz olyan  Paul David Tripp Április 12  különleges  James Allen  Töröld le  Bársony székben  Szép estét  Szép estét  Hamvas Béla  Dóró Sándor: Embernek maradni  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Paul David Tripp Április 13  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Pitypang szökőkút  Szép estét  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  képre írva  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jázmin  Robert Merle tollából  Azért kaptad  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Ady Endre - Mindegy átka  Magamnak  Robin Wight pitypang szobra  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Eduardo Sacheri gondolata  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Müller Péter tollából  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Márai Sándor tollából  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
ördöggel sosem, déli Angelus, vasárnapi evangéliumhoz, hamvazkodás bűnbánati, húsvét évenként, sátán megkísértette, evangélista hangsúlyozza, sivatagba menjen, pillanatra ennél, ember szívéhez, magány sivatagáról, szív elszakad, magányban nyílik, puszta azonban, kísértés helye, emberi gyöngeséget, megtévesztő utat, kísértő megtéveszt, ördög közötti, küzdelem sokféle, első szakasz, ördög kerekedik, ördög nyert, halál volt, utolsó &#8222, halál sivatagában, nagyböjt kezdetén, evangélium Jézus, pusztában emlékeztet, keresztény ember, gonoszság szelleme, ördögnek lehetősége, ellenség felett, dolgot kiemelni, kísértések során, pusztában párbeszéd, ördög három, csábító közeledik, nagyböjt idején, olasz misekönyvben, lengyel híveket, lengyelországi Płock, egész világra, kínszenvedésével, megvalósításában, megszállottakból, elimádkozásakor, megkísértéséről, mindannyiunkért, egzisztenciális, megünnepléséhez, rosszindulatára, mindnyájatokat, megmutatkozott, elcsöndesednek, lengyelországi, viszontlátásra, megszabadítson, prédikálásának, mindannyiunkat, szertartásával, szükségleteket, közbenjárására, gyümölcsözően, ellentmondunk, feltámadásban, beszélgetésbe, feledkezzetek, evangéliumhoz, megkísértette, jelenlétének, megkísérteni, elkárhozzunk, szembenézett, megbocsátása, keresztjével, misekönyvben, környezetnél, kapcsolódóan, csoportjának, hangsúlyozza, visszavonult, elimádkozása, ígéreteinket, szembenézzen, csábításának, közvetlenül, megküzdjünk, sivatagáról, természetes, gyöngeséget, szenvedjünk, kihasználva, megszállott, elutasítják, sivatagában, bűnbánattal, megtévesztő, megkezdődik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1977
  • e Hét: 8667
  • e Hónap: 21343
  • e Év: 255090
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.