Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Mátyás apostol 02.24 - jégtörő
  2021-02-24 09:31:39, szerda
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A sors Mátyásra esett, így a tizenegy apostolhoz sorolták.
Jézus mennybemenetele után egy alkalommal, amikor a testvérek mintegy százhúszan lehettek együtt, Péter szólásra emelkedett: ,,Testvérek, férfiak! Be kellett teljesednie az írásnak, amelyet a Szentlélek előre megmondott Dávid szája által Júdásról, azok vezetőjéről, akik elfogták Jézust. Közénk tartozott, és ő is részt kapott a mi szolgálatunkból. Benne van ugyanis a Zsoltárok könyvében: »Lakóhelyük váljék pusztasággá, ne legyen senki, aki sátrukat lakja«, továbbá: »Tisztségét kapja meg más«. Kell tehát, hogy azok közül a férfiak közül, akik mindig velünk voltak, amikor a mi Urunk, Jézus közöttünk járt-kelt - kezdve János keresztségétől egészen addig a napig, amikor felment a mennybe -, valaki velünk együtt tanúskodjék feltámadásáról."
Kijelöltek tehát kettőt: Józsefet, akit Barszabbásznak, vagy más néven Jusztusznak is hívtak, és Mátyást. Majd így imádkoztak: ,,Uram, te ismered mindenkinek a szívét, mutasd meg, kit választasz e kettő közül, hogy átvegye az apostoli szolgálatban azt a helyet, amelyet Júdás hűtlenül elhagyott, hogy az őt megillető helyre kerüljön." Ezután sorsot vetettek. A sors Mátyásra esett, így őt a tizenegy apostolhoz sorolták.
Ez az Isten igéje. ApCsel 1,15-17.20-26

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Arra rendeltelek benneteket, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok.
Jézus így tanított az utolsó vacsorán:
,,Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!
Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében.
Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen.
Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek. Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek.
Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket; és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!"
Ezek az evangélium igéi. Jn 15,9-17

*
- TVN blogomba Link
Képen Szent Mátyás kezében bárd van
Kettős jelentése van
1) legenda szerint vértanúságát jelképezi - lefejezték
2) Időjárás jóslat - Mátyás ha talál jeget összetöri /tél romboló/ - ha nem talál jeget, akkor épít /várható hideg, havas, jeges tél/
...... ........... ............



- Magyar kurír oldalon Link
Mátyást Jézus feltámadása után, még pünkösd előtt választották apostollá Júdás helyett. Rá emlékezünk ünnepén, február 24-én.
Amikor a mi Urunk, Jézus közöttünk járt-kelt, kezdve János keresztségétől egészen mennybevétele napjáig, valaki velünk együtt tanúskodjék feltámadásáról." Két jelöltet állítottak, akik megfeleltek ennek a feltételnek: Barnabást és Mátyást. A sors Mátyásra esett. Mivel a kiválasztás szempontja volt, hogy az apostolnak a feltámadás tanújának kell lennie, Mátyás valószínűleg találkozott a föltámadott Krisztussal.

- C.Horváth István Sándor elmélkedése
Jézus szavai megtérésre, bűneink megbánására hívnak minket a mai evangéliumban. Olyan szavak ezek, amelyek sokak számára kellemetlenek, ezért igyekeznek elengedni őket a fülük mellett. A megkeresztelt, de vallásukat nem gyakorlók számára különösen is kellemetlen ez a jézusi felszólítás, mert életük megváltoztatását követelné. Számukra könnyebbnek tűnik a széles úton haladni, a bűn széles útján, mintsem Isten parancsainak szűk ösvényén. Ők azok, akik a világban tapasztalható rossz, a természeti csapások és más tragédiák láttán ezt szokták mondani: Ha valóban létezne Isten, akkor biztosan nem engedné ezt meg. Ők azok, akik saját hitetlenségük védelmezése érdekében ezt hangoztatják: Ha Isten mutat majd nekem valamilyen jelet, akkor hinni fogok benne. Vajon helyes az ilyen hozzáállás?
Jézus nem tartotta helyesnek. Jeleket és csodákat várni Istentől már az ő korában sem volt elegendő. Manapság sem jutunk előbbre ilyen gondolatokkal, főként akkor nem, ha nem járunk nyitott szívvel. Isten világban való jelenlétének felfedezéséhez elsősorban nem nyitott szemre, hanem nyitott szívre van szükség.
Jónás próféta egykor bűnbánatra szólította Ninive városának lakóit, és ők az emberi szó mögött megérezték Isten felszólítását, ezért bűnbánatot tartottak. Napjainkban bárki is közvetíti felénk a bűnbánatra és a megtérésre szóló felhívást, legyünk meggyőződve arról, hogy az Istentől származik.

Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak

Hanganyag Link

*
- Útravaló
zent Mátyás apostol különös módon tűnik fel az apostolok között, pedig már kezdetek óta ott volt Jézus és tanítványai mellett. Ugyanilyen különös módon teszi majd a dolgát, és csak apokrif írásokból értesülünk életéről és vértanúhaláláról. Mennyi ilyen ismeretlen keresztény és vértanú van Egyházunk kezdeteinél és egész történetében! Teszik a dolgukat Krisztusért. Nem a földi hírnév és dicsőség vezeti őket, hanem az égi. Mátyás jól ismerte Krisztus életét és tanítását, egészen átadta magát neki, és így termett maradandó gyümölcsöt. Alakítsuk mi is e szerint az életünket; az égiekre tekintsünk, és ne a földiekre.

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: vértanúhaláláról, engedelmességhez, megváltoztatását, cselekedeteiből, szolgálatunkból, mennybemenetele, választottalak, keresztségétől, feltámadásáról, élethelyzetben, barszabbásznak, választottatok, felfedezéséhez, evangéliumban, megkeresztelt, hitetlenségük, szeretetemben, gondolatokkal, tapasztalható, lelkületeddel, szolgálhassak, kellemetlenek, felszólítását, mennybevétele, parancsainak, szeretetében, valószínűleg, történetében, vértanúságát, hangoztatják, megtartottam, megtartjátok, választották, jelenlétének, parancsaimat, szolgálatban, sors Mátyásra, tizenegy apostolhoz, testvérek mintegy, férfiak közül, mennybe –, apostoli szolgálatban, utolsó vacsorán, evangélium igéi, kiválasztás szempontja, feltámadás tanújának, föltámadott Krisztussal, fülük mellett, jézusi felszólítás, széles úton, világban tapasztalható, természeti csapások, Szent Mátyás, Apostolok Cselekedeteiből, EVANGÉLIUM Szent János, Képen Szent Mátyás, Mátyást Jézus, Horváth István Sándor, Mennyei Atyám,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy rohanás az élet  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 9  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Mosoly  Fűzfa a tóparton  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Molnár Ferenc: imádom!  Facebookon kaptam  Vicces reggeli  Paul Verlaine - Óvatosság  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Áldás  Vicces reggeli  Paul David Tripp Április 10  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Facebookon kaptam  Reggel van  jó reggelt  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  40 felett  Osvát Erzsébet - Április...  Facebookon kaptam  A haragos ember  Facebookon kaptam  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Idézetek a magányról  Az élet mindig  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áldás  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Van néhány kérdés, amin gondol...  A női sziv  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Monológ  Ma van a magyar költészet napj...  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót  Paul David Tripp Április 10  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  Baudelaire - Visszaháramlás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  David Mamet gondolata  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Krisztina b...  Áldások a terhekből  Tavaszi este  Idézetek a magányról  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A civilizációk nemzedékről nem...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Folytasd tovább a befejezésig  Vidámság  Facebookon kaptam  Spenót  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Különleges  Remy Bellau - Április  David Mamet gondolata  Reggel van  Amellett, amit az emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta... 
Bejegyzés Címkék
sors Mátyásra, tizenegy apostolhoz, testvérek mintegy, férfiak közül, mennybe &#8211, apostoli szolgálatban, utolsó vacsorán, evangélium igéi, kiválasztás szempontja, feltámadás tanújának, föltámadott Krisztussal, fülük mellett, jézusi felszólítás, széles úton, világban tapasztalható, természeti csapások, ilyen hozzáállás, megtérésre szóló, apostolok között, dolgukat Krisztusért, földi hírnév, égiekre tekintsünk, vértanúhaláláról, engedelmességhez, megváltoztatását, cselekedeteiből, szolgálatunkból, mennybemenetele, választottalak, keresztségétől, feltámadásáról, élethelyzetben, barszabbásznak, választottatok, felfedezéséhez, evangéliumban, megkeresztelt, hitetlenségük, szeretetemben, gondolatokkal, tapasztalható, lelkületeddel, szolgálhassak, kellemetlenek, felszólítását, mennybevétele, parancsainak, szeretetében, valószínűleg, történetében, vértanúságát, hangoztatják, megtartottam, megtartjátok, választották, jelenlétének, parancsaimat, szolgálatban, felismerjem, felszólítás, barátaimnak, meggyőződve, mindenkinek, kellemetlen, pusztasággá, tanítványai, parancsolok, napjainkban, rendeltelek, megmutattad, tanúskodjék, megmaradtok, jusztusznak, feltámadása, önfeláldozó, védelmezése, szerettelek, szeressétek, megbánására, dicsőségére, könnyebbnek, megteszitek, kezdeteinél, teljesednie, kiválasztás, parancsolom, föltámadott, találkozott, krisztusért, vezetőjéről, elmélkedése, krisztussal, megfeleltek, feltételnek, egyszülött, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 445
  • e Hét: 2215
  • e Hónap: 14891
  • e Év: 248638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.