Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tolvajok generációja
  2013-07-19 23:26:10, péntek
 
   
 TOLVAJOK GENERÁCIÓJA
Frei Tamás írása Nizzából 2013.07.04 Metropol


,,Ameddig csak előre látunk, spórolás következik, megszorítások, elszegényedés. Ez tehát tolvajgeneráció, szól a nyugati fiatalság ítélete, mert ellopták a mostaniak jövőjét."

Tolvajgeneráció - súlyos, sokakat sértő kifejezés ez, mégis egyre több európai országban bukkan fel. A 2008 óta tartó gazdasági mélyrepülés felelőseinek keresése közben kezdték el használni, főleg Nyugaton. A tolvajgeneráció kifejezés egyre mélyebben rágja bele magát a fiatalok tudatába.

Merthogy a tolvajok a mai 50 és 60 évesek. A már éppen nyugdíjasok vagy akik pár év múlva lesznek azok. Ők lopták el a fiatalabb generációk, a mai 20-as, 30-as és 40-es éveiket taposók jövőjét.

Elsőre furcsa és talán nem is azonnal érthető a vád, de mind több és több országban gondolják végig, hogy van-e benne igazság. A lényege az, hogy a manapság nyugdíjba menőknek ,,mindenük megvolt". A legszerencsésebb generáció, mert nem rázta meg az életüket sosem háború (hiszen már a második világháború után születtek), alapvetően ingyenes oktatás és remek egészségügy járt nekik, részük volt a nyugati ingatlan-áremelkedés sokakat meggazdagító buborékjában (olcsón vettek, és tőlük függetlenül sokszorosára nőtt a vagyonuk), ráadásul most még előttük áll a kényelmes életet biztosító nyugdíjas kor is. Évtizedekig fognak a mai fiatalok hátán élősködni - így szól a vád -, hiszen Nyugat-Európában 80 év fölötti az átlagéletkor, köszönhetően a remek egészségügyi ellátásnak. Ami, ugye, nekik még megadatott. Az ő életükben még nem kellett az ellátáson spórolni.

Ráadásul éppen ez a generáció az, amelyik a 80-as évektől kezdődően, mert mindent akart, mert kapzsi volt, mert nem tudta, hogy hol a határ, tovább nyújtózkodott, mint ameddig a takarója ért. Adósságokba keveredett, sőt, választópolgárként eladósodásba kergette a kormányait is (hiszen mindent akartak). És persze a politikusok populista demagógiával engedtek is nekik. Aminek aztán az lett a vége, amit most magunk körül tapasztalunk.

Ameddig csak előre látunk, spórolás következik, megszorítások, elszegényedés. Ez tehát tolvajgeneráció, szól a nyugati fiatalság ítélete, mert ellopták a mostaniak jövőjét. Az új generációk lesznek kénytelenek utólag kigazdálkodni ennek a letűnt, békés aranykornak a túlköltekezését. Ezért aztán a mai fiatalok valószínűleg már nem fogják megismerni, hogy milyen is az, amikor valakinek élete végéig van biztos állása. Hogy milyen lehetett az a kor, amikor csak a lumpenek (a lakosság 4-5 százaléka) félt attól, hogy elveszíti a munkahelyét. Amikor Nyugaton mindenki tudott pénzt keresni, aki dolgozni akart.

A mai nyugati fiatalok 25-30 százalékos munkanélküliséggel, már egyáltalán nem ingyenes oktatással és romló egészségüggyel szembesülnek. Dühösek, mert látják, hogy egyre csak nő a szakadék, hogy évről évre rosszabb lesz, hogy a hátukon kell cipelniük az időseket, pedig épp a mai nyugdíjasok élték fel az ő jövőjüket is.

A nyugati lapokban egyre több írás szól arról, hogy a mai 20-asok nem Ibizára szeretnének eljutni, hanem időutazáson részt venni. Megtapasztalni, hogy milyen is lehetett az az európai élet és biztonság, amelyet elloptak tőlük a kapzsi idősek, akik előre felélték a következő húsz év összes megtakarítását.

Tolvajgeneráció, amely helyett most majd évtizedekig kell gürcölni, és miattuk megszorítani.


LinkFenti cikk óriási felháborodást váltott ki az olvasókban - jogosan. A hozzászólások a Link alatt a cikk végén megtalálhatóak, ezekből a teljesség igénye nélkül néhány:


rank.rhen
Azzal kezdeném, hogy a magam részéről mindig is csodáltam Frei Tamás részletekbe menő, professzionálisan kidolgozott riportjait, amelyek mindig a lényeget érintették, és semmit sem hagytak megválaszolatlanul.
Ez a mostani írás nagyon veszélyes területre viszi az olvasót, érzékeny területet érint, mégpedig az öregek és a fiatalok egymáshoz való viszonyát, amely kapcsán inkább azok mellé kellene állni, akik a megoldást keresik, nem pedig - valószínűleg akaratlanul -, tovább szítani a tüzet e témában.
A szerző természetesen külföldről beszél, de hát kinek ne jutna eszébe minderről a saját belföldi, szűkebb környezete?
Nem árulok zsákbamacskát, 60 éves vagyok, és állítólag tagja annak a generációnak, amelyik ellopta a fiatalok életét, sőt, a statisztika szerint egyre hosszabb ideig fogok élni koloncként gyermekeim nyakán, elszíva az életerejüket. Szintén a statisztika szerint jókora hitelt is vettem fel (többet is), meg nyaralni is nem egyszer voltam, úgyhogy várhatom a figyelmeztetést, ennyi elég legyen a jóból, irány a temető, fater!
De kinek is mondjuk ezt, emberek? Merthogy kik is ezek az ötvenesek-hatvanasok? Akik hátán felépült egy ország?! Akik óriási adókat nyögtek, fele pénzért dolgoztak, merthogy hivatalos indoklás szerint a másik fele az ország építéséhez kellett?! Az ország valóban felépült, további húsz évig éltek még belőle, akik éltek.
Még mielőtt néhány ,,fiatal" a saját vállára borulva végleg és előre elsiratná azokat a további évtizedeit, amelyeket ugyanúgy munkában kellene töltenie, mint ahogy azt a mai ,,öregek" tették, tegyünk fel még egy kérdést!
Mégpedig azt, hogy tényleg, kik is ezek az ötvenesek-hatvanasok? Nem a mi apáink-anyáink azok? Az általános depresszió helyett nem azon kellene elmélkedni, hogyan is nőtt fel ez a 20-as, 30-as, vagy akár 40-es generáció?! Csak nem ezek az ,,öreg tolvajok" nevelték őket, kerestek rájuk, erőn felül, hogy mindenük meglegyen, szerették, féltették őket, járatták bármire, amire lehetett, karate, társastánc, eszperantó, csakhogy neki majd jobb legyen? Ő nem volt része a saját 20-as, 30-as, vagy akár 40-es éveinek?! Azt miért hagyta, hogy szülei erőfeszítései által életre keljen és működjön az a társadalom, amelyben ő is létezett (létezik)?!
Mindaddig, míg élvezhető az öregek munkájának gyümölcse, addig minden rendben van, de ha ezek a csotrogányok akarják élvezni azt a (nyugdíjas) életet, amiért többszörösen megfizettek, az már bűn?!
Végig kellene gondolni, hogy tényleg az ő apjuk, anyjuk lopta meg őket? Netán a barátjuk apja, vagy a barátjuk barátjának az apja? Egyáltalán, ismernek olyat, aki jövőt lopott?!
Mert ha nem, akkor ezt az egész cirkuszt úgy hívják hogy önigazolás, a semmittevés, a nem akarás önigazolása! Ha igen, akkor beszélgessenek el azzal az emberrel, tudják meg, hogy csinálta. Még az igazság is jobb ennél a személytelen, arctalan vagdalkozásnál!
Ha végiggondolják, rájönnek, hogy ez a nézet hamis, állogikus, s csak arra jó, hogy bűnbaknak állítsa be az idősebb korosztályt, aki viszont úgy érzi, erőn felül vontak el tőlük, sokszor hagymázos, kusza, eredménytelen társadalmi célok érdekében. Továbbá ez a nézet csupán arra jó, hogy egymásnak ugrasszon időset és fiatalt, mérgezze a családok életét, és a valódi okoktól fényévnyi távolságban kerestesse a fiatalokkal életük jobbá tételének hatékony és valódi megoldásait....

Éva Domokosné Román · Nyíregyháza
Minden szavával egyetértek és kortársaim nevében kikérem Frei Tamástól az efféle felelőtlen "gyanúsítgatást"!!!!

Rozália Feketéné Siska · Győr
A mi időnkben a munka alapú társadalom lépcsőként épült fel. Voltak dogozók, értelmiségiek. A mérnök megtervezett, a dolgozó legyártott, a boltos eladott, stb...Nem érzem magam tolvajnak. 16 éves korom óta dolgozom, felneveltem két gyereket, nem jártam külföldön negyvenöt éves koromig, nyaralni hébe hóba jutottam el, csak dolgoztam. Ötvenöt éves koromra fizettem ki a lakásomat, hogy legyen egy biztos pont öreg koromra. Tolvajok vagyunk????Akinek ez a tolvajgeneráció biztosított mindent még harminc éves korában is az iskolapadban ül. Őket vajon minek nevezzük? Élősködők generációjának? Furcsa dolgok ezek kérem. Fiatalok között dolgoztam, soha egyiktől sem hallottam, hogy az öregeket kell eltartaniuk. De nagyon sokszor hallottam olyanoktól, akik huszonnyolc évesen már a harmadik diplomát szerzik meg, de még egy napot sem dolgoztak életükben. A nagyszüleink felépítették az országot a háború után, dolgoztak látástól vakulásig, a mi generációnk is beállt a sorba. Sokan fiatal korunktól kezdve dolgoztunk három műszakban, a földeken, a bányákban. A mai generáció mit mondhat a magáénak? Azt hogy a reklámok hatására olyan életet álmodtak meg maguknak, aminek nem alkották meg az alapjait. Adj uram de rögtön mindent, és ha nem jön össze, akkor mi vagyunk a tolvajok? Furcsa dolgok ezek kérem.

Éva Farkas
Frei Tamás fenti cikkére egy gondolattal kívánok reagálni! Az általam eddig tisztelt és elismert ember eljátszotta előttem a szakmai tekintélyét, mivel amit állít, azok valótlanságok! IGAZI, GENERÁCIÓS ELLENTÉTEKRE TÖREKVŐ ÉS EGYMÁST LEJÁRATÓ, ALJAS, KORMÁNYPÁRTI PROPAGANDA AZ EGÉSZ ÖSSZEÁLLÍTÁS!!! Aki az érintett korosztályhoz tartozik, azoknak nincs miért elnézést kérniük, már csak azért sem, mivel a mi korosztályunk valóban végigdolgozta a 40-42 éves szolgálati idejét és nem lebzselt, tehát a nyugdíjunkért a munkáltatók befizették utánunk a társadalombiztosítást. Viszont aggályaim vannak afelől, hogy a Frei Tamás, mint szabadúszó "vállalkozó" befizette-e egyáltalán saját maga után azokat a kötelezettségeit, amik törvényileg elő vannak írva. Ez a cikke egy gondolatot ébresztett fel bennem, amely ez: A LEGJOBB VÉDEKEZÉS A TÁMADÁS című jelzővel látom el!!! Ezek szerint a saját szülei is ahhoz a generációhoz vannak besorolva, akiket megemlít, ha egyáltalán nem tagadták még ki a családból a hazug állításaiért.
Abban reménykedek, hogy ezek után egyre kevesebb cinikus és íróniával tűzdelt, hazugságait kell olvasnunk a jövőben!!!

Lipcsei Gábor · Test Process Tech., Jabil Circuit
Most is lehetne olyan létbiztonság mint akkor és szerintem nem azért nincs mert akkor "feléltek" mindent. Sokkal inkább az ellopott rendszerváltást okolnám. Az előző generáció hagyta, hogy a valódi változást elsumákolja a politikai "elit", a hatalmukat átmentették a "demokráciába". Vagy korrupt, vagy alkalmatlan vezetőink vannak még mindig (vagy egyszerre mindkettő) jobb és baloldalon is. Akik az elmúlt 20 évben irányítottak azoknak nem a gazdasági fellendülés volt az érdekük, csak a saját maguk vagy pártjuk bebetonozása. Így hiába várjuk a jobb világot. Érdemes elolvasni Orwell Állatfarmját. Pontosan bemutatja hogyan lopja el a JELENLEGI "elit" is a jelenünket és a jövőnket.

Erdei József · Makó
A Frei Tamás nem beszélhet így hiszen Ő az egyik legnagyobb költő volt a , a magyarok között.
Meg különben is hol is él Ő? NIZZÁBAN - onnan könnyű aranyköpéseket durrogtatni!
Ő nem is érezheti annak a súlyát , hogy mi volt akkor 4-5000ft-ból élni és most 50-60000-ből
olyan ember beszéljen erről aki ezt megélte és most is benne van!!!
Csókoltatom Frei Urat!!

Éva Katona-Kis · Körösy József Szeged
Ez az írás felháborító! Én szeméky szerint 43 éve fizetem a nem kevés nyugdíjjárulékot, és mit kapok vissza? Ne nevezzen engem SENKI tolvajnak! Dolgoztam világ életemben, és a nyugdíjra várók többsége ezt tette. Azt, hogy a nagy közösbe ment a pénzünk és nem sajűt számlára, arról nem mi tehetünk, hanem a nyugdíjrendszer! Akkor ki a tolvaj?

Judit Fülöp Tiborné · Szent István Egyetem
Gondolom magából indult ki!A manipulált műsoraival jól megszedte magát.Az adóparadicsomban bejegyzett cégével úgy hallottam még állami támogatásból milliókat vett fel Magyarországon.Vagy nem igaz amit leírtam...

Tamás Kovács · Magyar Olimpikonok Társasága
Ez egy rohadt uszító írás...nem lehet összehasonlítani a II.világháború utáni nyugati és keleti generációk problémáit....nyugaton szabadság, keleten diktatúra volt...sok-sok lemondással...Frei úr, aki milliomosként eladta magát, könnyedén írja uszító szövegét Monte Carloból...ez az egész arra jó, hogy tovább szélesítsük az árkokat az emberek -vagyis a fiatalok-idősek - között. A 60-70-es korosztálynak jutott a Rákosi, Kádár diktatúra, kitelepítések, vagyonelkobzások, megaláztatások stb..ha már "Tolvajgenerációról" beszélünk hazánkban, akkor politikusaink között keresgéljen Frei úr...ott megtalálja a megoldást!

Rábold Gusztáv · Budapest,
Frei Tamás ezzel az irományával bizonyára a szüleire is gondolhatott, mert korából itélve a szülei is a "tolvajok generációjának" reprezentásai lehetnek vagy lehettek. Az általánosítás, egy egész társadalmi réteg ilyen fokú megbélyegzése csak egy zavart elme szüleménye lehet. Ajánlom a Kovács Tamás által említett területen tőrténő keresgélést . Legfőképpen pedig figyelmébe ajánlanám az önvizsgálatot, miként sikerült "izzadságos" munkával, kiválóan lavírozva a politika nagyjai között oly korán "csúcsra" jutnia.

Ica Istvánné Kis . Borsógömbölyítő
Kikérem magamnak a tolvaj minősítést !!Mi részt vettünk az ország ujjáépítésében, dolgoztunk, gyerekeket neveltünk !Azt a 70 ezer ft nyugdíjat sajnálja amiért 43 évet dolgoztam??Ön a firkálmányain kívül keményen nem dolgozott ! Mi nem élősködünk senki nyakán, de arról már nem tehetünk hogy ilyen kormányunk van aki az országot leigázta, nyomorba döntötte !Az élősködők azok akik még a munkát sem ismerik csak a gyerekcsinálást és havonta több pénzt vesznek fel mint én aki életemben az országnak kerestem!! Vérig sértett az írása !!

Egri Károly · KGYRMF
Frei Tamás nagyon jól tudja, hogy nagyon is érzékeny húrokat penget ezért igyekszik minél többször aláhúzni és kiemelni, hogy a nyugatról van szó. Ennek ellenére igen nagy az "áthallás", hiszen itthon is erősödnek ezek a hangok.Emlékezzünk csak arra a pösze köcsögre, aki az atv. egyik adásában a blogger társai nevében követelte a nyugdíjak csökkentését-gondolom első lépésként-, mint az ország előtt álló problémák egyetlen célravezető megoldását. Ezekből kiindulva szerintem joggal várható el tőlünk "kapzsi" idősektől, hogy levegyük a gazdaságunk fellendítésének nehéz feladatát a mostani fiatalok válláról. Akik egyéb iránt a mi verítékünknek köszönhetően nőttek fel. A mi hibánk, hogy hálátlanok és elkényeztetettek lettek!

Sarkadi Katalin · Budapest
41 év 62 napig dolgoztam 1 munkahelyen becsületesen ! Becsülettel adóztam és eltartottam a nyugdíjasokat, lehet éppen Frei Tamás anyukáját. ! Joggal elvárhatom, hogy legalább az öreg korom kicsit nyugodtabb legyen ! Undorító ez az írás

József Kmetz · Jelenleg nyugdíjas
A férjem lapján írok, de az Ő véleménye is megegyezik az enyémmel. Felháborító, hogy Frei Tamás a luxusból osztogatja az észt. Nézzen már szét itt az országban, hogy mi a valós helyzet. Egyébként a semmitmondó, szinte semmit nem érő tevékenysége után veszi fel a sok- sok tíz, és százmilliókat. Jó lenne, ha nem ért a dolgokhoz, akkor ne írjon inkább semmit. Egyébként az ilyen cikkekkel, hozzászólásokkal akarják a gyermeket a szülő, nagyszülő ellen hangolni, egymás ellen uszítani. Igencsak látnunk kell, hogy nem az 50-60 évesek, stb. a "tolvajok generációja", hanem a globalizált vadkapitalizmust kiszolgáló politikusok, a kizsákmányoló kapitalisták, stb. Nekünk becsületes, tisztességes embereknek össze kell fognunk az ilyen megnyilvánulások ellen.
Aki a cikkben foglaltakkal egyetért, annak adja meg a Mindenható Isten, hogy még száraz kenyere se legyen, hanem éhezzen, nélkülözzön a hátra lévő életében. Ezt kívánom tiszta szívemből: Sike Mária Terézia

Mikó László · Gumicsizmás értelmiségi
Nem számít ezeknek a kocsogoknek semmi, csak hangozzon el egy cikkben jó sokszor, hogy tolvajgeneráció. Nem is kell konkrétum semmiből, elég csak a sulykolás !
Hol jelennek meg ilyen cikkek ? Nem számít ! Nyugaton 30 %-os a munkanélküliség ? Nem, de nem számít ! (jelenleg Franciaországban 10,7 %, ha már Nizzában nyomorog szegény Frei)
Semmi sem számít, csak az "Oszd meg, és uralkodj". S ennek ő tökéletes kiszolgálója. Csak az számít, hogy az olvasó feledkezzen meg arról, ez nyugatról szól, és azt érezze, ez itt is így van.

Tamas Viragos · BKÁE Gazdálkodástudományi Kar Vezetőképző Központ
Kedves magyar bérből és fizetésből élő 50-60-asok, attól tartok nem elsősorban ti lettetek "nevesítve" Frei Tamás cikkében, hanem a korábbi nyugati tömb hasonló korosztálya. Magyarországon inkább ez jelenti az igazi alapproblémát: http://hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa Ennek a folyamatnak feltételezhetően egy lényegesen szűkebb réteg a haszonélvezője, akik közül szinte senki sem sorolható a "bérből és fizetésből élő" kategóriába.


Folytathatnám tovább, ugyanis eddig 108 hozzászólás történt a cikkhez. De nem folytatom, akinek van ideje, kérem tegye meg és olvassa el. Rá fog jönni mindenki, hogy a szerző cikke teljesen valótlanságokon alapul, csöpög belőle a a rosszindulat, a hazugság és a rágalom a mai nyugdijas társadalommal szemben! Igazi, generációs ellentétekre törekvő és egymást lejárató aljas propaganda az egész cikk. Aki az érintett korosztályhoz tartozik, azoknak nincs miért elnézést kérniük, már csak azért sem, mivel a mi korosztályunk valóban végigdolgozta a 40-42 éves szolgálati idejét és nem lebzselt, tehát a nyugdíjunkért a munkáltatók befizették utánunk a társadalombiztosítást. Ami azért elég tekintélyes összeg volt.

Az irás nagyon veszélyes területre viszi az olvasót, érzékeny területet érint, mégpedig az öregek és a fiatalok egymáshoz való viszonyát, amely kapcsán inkább azok mellé kellene állni, akik a megoldást keresik, nem pedig - akarva vagy akaratlanul, talán megbízói akaratának is eleget téve - tovább szítani a tüzet e témában.

A szerző természetesen külföldről beszél, NIZZÁ-ból könnyű aranyköpéseket durrogtatni! Azért érdemes volna elolvasni ujra Orwell Állatfarmját, ami pontosan bemutatja hogyan is lopta el az "elit" a jelenünket és a jövőnket is - mert az igazság mégis ott kereshető!

Azért végül számoljunk csak egy kicsit. A dolgozó munkabére utáni kötelező TB járulékot fizetett, amit a munkáltató még kiegészített /44 %/ a mindenkori törvényi előírások szerint. Ennek mértéke a 90-es évekig együttesen közel 50 % volt. Igaz ebben benne volt az egészségügyi járulék is, ami kb 10 % körül volt. Ha kiszámoljuk a 40-42 év alatt így befizetett összjárulékot, az f. áron sokaknál meghaladja a később kézhez kapott össznyugdijak összegét. Ha figyelembe vesszük még azt a sajnálatos tényt, hogy sokan jóval korábban elhaláloznak, akkor a helyzet még jobban fest. Igy egyáltalán nem érthető az a ricsaj, amit a cikk szerzője, Frei Tamás okozott.

Magyarország legnagyobb problémája ma nem ez, hanem a fő probléma a nemzeti tulajdon ellopása, az ország kifosztása, az ország vagyonának ofshore cégekbe való kimenekítése, ill az állami vagyon átjátszása külfödi megbízóik kezére. És persze az ország eladósítása óriási terheket rak valamennyiünkre. Az alábbi diagramm is ezt szemlélteti! Frei Tamásnak erről kellene cikket írnia. Biztosan Ő is érintett benne!

Államadósság: 100 milliárd dollár = 21.000 milliárd Ft
Kiszívott tőke - offshore: 242 milliárd dollár = 50.8oo milliárd Ft

Nem itt kéne inkább a tolvajokat keresni kedves Frei Tamás?

emgé 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: megnyilvánulások, összehasonlítani, franciaországban, vadkapitalizmust, nyugdíjjárulékot, adóparadicsomban, elkényeztetettek, hozzászólásokkal, vagyonelkobzások, legszerencsésebb, kötelezettségeit, feltételezhetően, tolvajgeneráció, nyugdíjrendszer, borsógömbölyítő, valamennyiünkre, rendszerváltást, túlköltekezését, munkanélküliség, gyerekcsinálást, valótlanságokon, fellendítésének, figyelmeztetést, vagdalkozásnál, végiggondolják, beszélgessenek, aranyköpéseket, egészségüggyel, gyanúsítgatást, magyarországon, megtapasztalni, megtalálhatóak, megtakarítását, haszonélvezője, generációjának, megaláztatások, nyugati fiatalság, mostaniak jövőjét, tolvajgeneráció kifejezés, fiatalok tudatába, fiatalabb generációk, manapság nyugdíjba, legszerencsésebb generáció, életüket sosem, második világháború, kényelmes életet, remek egészségügyi, ellátáson spórolni, 80-as évektől, politikusok populista, hátukon kell, nyugati lapokban, TOLVAJOK GENERÁCIÓJA, Frei Tamás, Amikor Nyugaton, Domokosné Román, Frei Tamástól, Rozália Feketéné Siska, GENERÁCIÓS ELLENTÉTEKRE TÖREKVŐ ÉS EGYMÁST LEJÁRATÓ, KORMÁNYPÁRTI PROPAGANDA AZ EGÉSZ ÖSSZEÁLLÍTÁS, LEGJOBB VÉDEKEZÉS TÁMADÁS, Lipcsei Gábor, Test Process Tech, Jabil Circuit, Orwell Állatfarmját, Erdei József, Csókoltatom Frei Urat, Körösy József Szeged, Judit Fülöp Tiborné, Szent István Egyetem, Tamás Kovács, Magyar Olimpikonok Társasága, Monte Carloból, Rábold Gusztáv, Kovács Tamás, Istvánné Kis, Egri Károly, Sarkadi Katalin, József Kmetz, Mindenható Isten, Sike Mária Terézia, Mikó László, Tamas Viragos, BKÁE Gazdálkodástudományi Kar Vezetőképző Központ, Frei Tamásnak, Biztosan,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Rózsaszín rózsa gif  Köszönöm a látogatást  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Igaz ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szenvedés  A baráti szív  Őzike  Facebookon kaptam  Öröm  Kellemes hétvégét kívánok  A barátság a legszebb szerep a...  Facebookon kaptam  Babits Mihály : Ballada Irisz ...  Áldás  Szép napot kedves barátaim ! ....  Isten és a világ  Férjhez mentem  Isten igéje  Facebookon kaptam  Őzike  Áldás  Isten  Örvendjetek, keresztyének!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Isten  Facebookon kaptam  Napirend  Igaz ember  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok !.......  Krisztus követése  Gondolataim . . .  Pitypangok gif  Sugulit  Boldog születésnapot a ma ünne...  Áldás  Weöres Sándor idézet  A fák az elmúlás szemtanúi  Vidám napot ! .......  Szép estét kedves látogatóimna...  Örvendj annak a gazdagságnak -  1376 az új fertőzött, elhunyt ...  Jó, ha van egy igaz barátod  Gondolataim . . .  Facebookon kaptam  Örvendjetek, keresztyének!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Nem adom soha ...  Facebookon kaptam  Az Úr szava  Facebookon kaptam  Áldott mai napot ! ......  Meditáció  Sárgarózsa csokor  Krisztus követése  Igazság és szabadság  Facebookon kaptam Krisztinától  Meditáció  Saitos Lajos - A gyógyítóknak  Facebookon kaptam  Gondolataim . . .  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Krisztus követése  Örvendjetek, keresztyének!  Barátság  Facebookon kaptam  Csöndes péntek  Véleményem szerint, egy házass...  Környezetvédelem........  Krisztus követése  Igazi öröm  Saját készítésű képem  Facebookon kaptam  A természet szépsége......  Két szerencsétlenség érhet egy...  Örvendjetek, keresztyének!  Facebookon kaptam  Barátság  Sugulit  Szivárvány fluorit  Isten áldása  Facebookon kaptam  Isten és a világ  Sokakkal megeshet  Facebookon kaptam  Áldás  Facebookon kaptam  A világ és az egyház  Igaz ember  Facebookon kaptam  Jó, ha van egy igaz barátod  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nyugati fiatalság, mostaniak jövőjét, tolvajgeneráció kifejezés, fiatalok tudatába, fiatalabb generációk, manapság nyugdíjba, legszerencsésebb generáció, életüket sosem, második világháború, kényelmes életet, remek egészségügyi, ellátáson spórolni, 80-as évektől, politikusok populista, hátukon kell, nyugati lapokban, kapzsi idősek, következő húsz, cikk végén, teljesség igénye, magam részéről, lényeget érintették, mostani írás, fiatalok egymáshoz, megoldást keresik, szerző természetesen, saját belföldi, fiatalok életét, statisztika szerint, másik fele, ország építéséhez, ország valóban, saját vállára, további évtizedeit, általános depresszió, saját 20-as, öregek munkájának, csotrogányok akarják, barátjuk apja, barátjuk barátjának, egész cirkuszt, nézet hamis, idősebb korosztályt, nézet csupán, családok életét, valódi okoktól, fiatalokkal életük, efféle felelőtlen, munka alapú, mérnök megtervezett, dolgozó legyártott, boltos eladott, biztos pont, tolvajgeneráció biztosított, öregeket kell, harmadik diplomát, nagyszüleink felépítették, háború után, reklámok hatására, gondolattal kívánok, általam eddig, szakmai tekintélyét, érintett korosztályhoz, 40-42 éves, munkáltatók befizették, gondolatot ébresztett, saját szülei, generációhoz vannak, hazug állításaiért, ellopott rendszerváltást, előző generáció, valódi változást, hatalmukat átmentették, gazdasági fellendülés, saját maguk, jobb világot, egyik legnagyobb, magyarok között, írás felháborító, nyugdíjra várók, nagy közösbe, manipulált műsoraival, adóparadicsomban bejegyzett, rohadt uszító, egész arra, emberek -vagyis, 60-70-es korosztálynak, irományával bizonyára, egész társadalmi, zavart elme, politika nagyjai, tolvaj minősítést, ország ujjáépítésében, firkálmányain kívül, országot leigázta, élősködők azok, országnak kerestem, pösze köcsögre, blogger társai, ország előtt, gazdaságunk fellendítésének, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 131 db bejegyzés
Összes: 4120 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 538
  • e Hónap: 16808
  • e Év: 245206
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.