Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kajak-Kenu Világbajnokság - 2013 Duisburg
  2013-09-02 21:37:41, hétfő
 
   
 
KAJAK-KENU VILÁGBAJNOKSÁG - 2013 DUISBURG


Magyarország nyerte az olimpiai pontversenyt


A vasárnap véget ért németországi regattán az utóbbi évek legjobb szereplésével 7 arany-, valamint 5-5 ezüst- és bronzérmet szerzett a válogatott, ráadásul a dobogós helyek közül hét (4-1-2 megoszlásban) olimpiai számban született.

Bár az éremtáblázaton a házigazda németek végeztek az élen nyolc elsőséggel, az olimpiai pontszámítást alapul véve 46-42-re a magyarok "győztek".

A parádés londoni szereplést is túlszárnyalta a gyorsasági kajak-kenu válogatott a duisburgi világbajnokságon. A női kajaknégyes vasárnapi győzelmével 4 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel zárt a magyar csapat az olimpiai versenyszámokban.

A teljes mezőnyben egyetlen olyan versenyző szerepelt az idei világbajnokságon, aki olimpiai számban tudott duplázni: ő London kétszeres aranyérmese, Kozák Danuta, aki ráadásul a váltóban is győzni tudott.

Hatalmas csatát vívott a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Zur-Fazekas Krisztina, Vad Ninetta összeállítású női kajaknégyes az örök rivális németekkel, valamint a fehérorosz hajóval. A magyarok jól rajtoltak, kétszáznál mégis a fehéroroszok vezettek hajszálnyival, a hosszúra nyújtott finisben azonban állva hagyták riválisaikat és egyértelmű fölénnyel győztek. Magyarország sorozatban ötödször nyert a női K-4 500 méteres versenyszámban.

,,Volt egy holtpontom 200 méter után, arra gondoltam, hogy nagyon kéne már a hopp, aztán Kriszta bemondta, felgyorsultunk és az nagyon jó érzés volt, önbizalmat adott - mondta Duisburg kétszeres bajnoka, Kozák Danuta. Arra törekedtünk leginkább, hogy jól kapjuk el a rajtot és az sikerült, de erről inkább beszéljen a Gabi!"

,,Lekoppantottuk a rajtgépet, de mondtam magamnak, hogy én már biztos nem állok meg - folytatta Szabó Gabriella. Jó formában voltunk, nagyon erősek és ügyesek a lányok."

A vasárnap délutáni 500 és 1000 méteres döntők során további két érmet szerzett a magyar kajak-kenu válogatott. C-2 500 méteren ezüstérmes lett a világbajnokság legeredményesebb párosa, Vasbányai Henrik és Mike Róbert.

A magyarok nem rajtoltak igazán jól, csak a táv második felében kezdtek magukra találni, látszott rajtuk, hogy idén alapvetően az 1000 méterre készültek. A finisben aztán folyamatosan hagyták le az ellenfeleket, csak az oroszokat nem érték utol. A bronzérmet a cseh páros szerezte meg.

,,A szél nem kedvezett nekünk, talán ennek köszönhető, hogy nem mentünk igazán jó pályát, de ettől függetlenül nagyon örülünk ennek az éremnek is - mondta el az 1000 méteren győztes páros két tagja a célban.

Ezüstérmes lett C-2 500 méteren Lakatos Zsanett és Takács Kincső. A magyarok nem kapták el jól a rajtot, a táv második felében azonban még meg is közelítették a toronymagas esélyes kanadaiakat, akik végül nyerték a számot, a harmadik helyen a chilei páros futott be.

Bravúrral lett bronzérmes tegnap K-1 1000 méteren Dombvári Bence, magyar kajakos utoljára 1997-ben állt dobogón, ebben a számban. A fiatal versenyző még az 1000 méteres döntő előtt azt nyilatkozta, hogy ha marad ereje vasárnapra, akkor akár meglepetést is okozhat 500 méteren. A meglepetés elmaradt, Dombvári negyedik lett a német Liebscher, a dán Poulsen és a francia Hybois mögött.

,,Pedig nem fogyott el az erőm, a hajó is jól futott alattam, egészen egyszerűn hatalmas szembeszél volt az én oldalamon - mondta a célban Dombvári Bence.

Hiába küzdöttek nagyot a magyarok, lecsúszott az éremről a férfi kajaknégyes is 1000 méteren. A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású csapathajó szinte végig a negyedik helyen haladt és a finisben sem tudott feljebb lépni. A számot az oroszok nyerték meg a csehek és az ausztrálok előtt.

,,2006 óta nem volt dobogós világbajnokságon a férfi négyes, amennyit dolgoztunk, szerintem mi most megérdemeltük volna - mondta Pauman Dániel a verseny után. A szél nem velünk volt, a pálya másik oldalán odaérhettünk volna a dobogóra. Ezt bizonyítja az is, hogy majdnem azonos időt mentünk a szerbekkel, akiket egyébként 10-ből 10-szer megverünk."

Elképesztően erősen kezdett K-2 500 méteren a Sík Márton, Boros Gergely összetételű páros. 400 méterig vezettek, úgy nézett ki, hogy simán érmesek lesznek a sűrű mezőnyben, a végén azonban elfogytak és hatodikak lettek.

C-1 500 méteren Nagy Péter éremért akart harcolni, de a rajt után hamar kiderült, hogy erre most nem lesz esélye. A magyar kenus a végén tulajdonképpen kiszállt a versenyből és 9. lett.

Még vasárnap reggel, 5000 méteren két ezüstérmet gyűjtött Storcz Botond csapata. Vajda Attilát csak a mögötte tegnap ezüstérmet szerző Sebastian Brendel tudta megverni a leghosszabb távon. A Vb-kampányarcát feszítette az eredménykényszer és űzte a hazai közönség, Attila ugyan mindent megtett, de a célban elégedett volt a második hellyel is.

,,Nem készültem egyáltalán az 5000 méterre - nyilatkozta az eredményhirdetés után Vajda Attila. Két éremért jöttem a világbajnokságra, az olimpiai távon lett enyém az arany, tökéletesen elégedett vagyok."

Vajdához hasonlóan ezüstérmet szerzett 5000 méteren Csay Renáta is. A kiváló maratoni versenyzőt most is az új-zélandi Teneale Hatton győzte le, aki éppen Renáta előtt lett második ebben a számban, a májusi szegedi világkupán.

,,Tudtam, hogy Hatton nem fog elfáradni, de bíztam benne, hogy a boly segítségével esetleg utolérhetem - mondta Csay Renáta a célban. Ez nem jött össze, de ez volt az első gyorsasági világbajnokságom, egyáltalán nem vagyok csalódott."

A 200 méteres klasszikus számokban nem, a váltóban viszont újabb világbajnoki címet szerzett Magyarország. Aranyérmes lett a Douchev-Janics Natasa, Vad Ninetta, Zur-Fazekas Krisztina, Kozák Danuta összeállítású kajakváltó. A magyarok nagy csatában, Kozák Danuta hatalmas hajrájával verték meg a lengyel váltót.

,,Megvan a harmadik!" - kiabálta a partra érve Kozák Danuta és Fazekas Krisztina, de duplázott Vad Ninetta is, Douchev-Janics Natasa pedig ezzel a győzelemmel szépen zárta a világbajnokságot.

A hölgyek mellett érmet szerzett a férfi kajakváltó is. A Dudás Miklós, Tótka Sándor, Molnár Péter, Hérics Dávid összeállítású csapat harmadik lett a lengyelek és az oroszok mögött.

A magyar válogatott parádés mérleggel, 7 arany-, 5 ezüst-, és 5 bronzéremmel zárta a világbajnokságot, így szám szerint több medált és több olimpiai pontot gyűjtött, mint a legnagyobb rivális német csapat.

,,Ez azért nagyon nagy szó, mert a saját ,,oroszlánbarlangjában" vertük meg a németeket, 46 olimpiai pontot szereztünk, ők pedig 42-öt - kezdte a hétvége értékelését Storcz Botond szövetségi kapitány. A csapat bőven túlszárnyalta a várakozásaimat, összességében minden szakág jól teljesített. A férfi kenuban végre van egy sikeres párosunk, Vajda Attila pedig visszatalált önmagához. Férfi kajakban nagyon örülök Dombvári K-1 1000 méteren szerzett bronzérmének és annak, hogy az olimpiai bajnok párosunk nem eresztett le, hanem megmutatta, hogy a legjobbak közé tartozik. Egyedül a férfi négyest sajnálom egy kicsit, rengeteget készültek és jól versenyeztek, megérdemeltek volna egy dobogós helyezést. Női kajakban Kozák Danuta nyerni tudott K-1 500 méteren, a női négyes pedig ötödször győzött zsinórban, ezeket az eredmények önmagukért beszélnek. Tetszett Natasáék ezüstérme 500 méteren, ők mélyről jöttek vissza és hatalmasat küzdöttek. Valamint ügyesek a kenus lányok is, akik minden világversenyen érmet szereztek. A 7 arany-, 5 ezüst-, 5 bronzérem önmagáért beszél, köszönöm minden érmesnek és az egész csapatnak ezt a nagyszerű szereplést."

A magyar gyorsasági kajak-kenu válogatott hétfőn reggel érkezik Magyarországra a 8.30-kor Budapesten landoló düsseldorfi járattal.


A 2013-as Kajak-Kenu Világbajnokságon szenzációsan szerepelt a magyar csapat. Tekintse meg a Duisburgban készült képgalériát!

LinkVár rád a csúcs

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Címkék: világbajnokságon, világbajnokságra, világbajnokságot, eredménykényszer, versenyszámokban, legeredményesebb, eredményhirdetés, világbajnokságom, éremtáblázaton, magyarországra, világbajnokság, felgyorsultunk, tulajdonképpen, versenyszámban, lekoppantottuk, világversenyen, várakozásaimat, túlszárnyalta, pontszámítást, hajszálnyival, összeállítású, megérdemeltek, szereplésével, megérdemeltük, összességében, segítségével, bronzéremmel, németországi, fehéroroszok, magyarország, odaérhettünk, riválisaikat, pontversenyt, szenzációsan, visszatalált, kampányarcát, olimpiai pontversenyt, vasárnap véget, utóbbi évek, dobogós helyek, házigazda németek, élen nyolc, olimpiai pontszámítást, parádés londoni, gyorsasági kajak-kenu, duisburgi világbajnokságon, magyar csapat, olimpiai versenyszámokban, teljes mezőnyben, idei világbajnokságon, örök rivális, fehérorosz hajóval, Kajak-Kenu Világbajnokság, KAJAK-KENU VILÁGBAJNOKSÁG, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Zur-Fazekas Krisztina, Vasbányai Henrik, Mike Róbert, Lakatos Zsanett, Takács Kincső, Dombvári Bence, Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel, Boros Gergely, Nagy Péter, Storcz Botond, Vajda Attilát, Sebastian Brendel, Vajda Attila, Csay Renáta, Teneale Hatton, Douchev-Janics Natasa, Fazekas Krisztina, Dudás Miklós, Tótka Sándor, Molnár Péter, Hérics Dávid, Dombvári K-1, Tetszett Natasáék, Kajak-Kenu Világbajnokságon,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Jézus  Papagoit kristály  Szemünk védelmében  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Liliom csokor  Ne viszonozd a rosszat rosszal  Koroit opál  Szép estét  Ha tudnád azt, milyen jó Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kurkuma gyógyhatásairól  Szép napot kívánok  Naplemente  Lila-vörös-sárga fluorit  Facebookon kaptam  1130 az új fertőzött, elhunyt ...  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Szabadság  Az Urat imádd!  Facebookon kaptam  Fehér orgona bokor  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Alkalmas  Algernon Charles Swinburne : B...  Facebookon kaptam  Szilágyi Domokos: Orgonaillat  Nem az az igazi  Orgona csokor  Saját készítésű képem  Tulipànok  Piros szegfúk  Facebookon kaptam  Légy áldott  Jó reggelt, szép napot  Facebookon kaptam  Szivárvány opál  Algernon Charles Swinburne : B...  Szép estét  Tavaszi kép  Vízcseppes virág  Facebookon kaptam  Jogtalanság  Facebookon kaptam  Jézus  Facebookon kaptam  Orgona bokor  Facebookon kaptam  Miképpen győzhetjük le a rossz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Kislány rózsával  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Opál geóda  Facebookon kaptam Krisztinától  Saját készítésű képem  Koroit opál  Szép estét  Alkalmas  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jó reggelt, szép napot  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Margaretták  Miképpen győzhetjük le a rossz...  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Jó éjszakát!  Konikalcit  Ha tudnád azt, milyen jó Jézus...  Ne viszonozd a rosszat rosszal  Png nő  Ne viszonozd a rosszat rosszal  Kislány rózsával  Facebookon kaptam  1130 az új fertőzött, elhunyt ...  Orgona bokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Koroit opál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Marton Paul - Tavaszi este  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Lila eritrit  Saját készítésű képem  Jézus  Boldog születésnapot a ma ünne...  Orgona csokor  Facebookon kaptam  Szilágyi Domokos: Orgonaillat  Naplemente  Tavaszi kép  Kisfiú cicával  Opál geóda  Márai Sándor tollából 
Bejegyzés Címkék
olimpiai pontversenyt, vasárnap véget, utóbbi évek, dobogós helyek, házigazda németek, élen nyolc, olimpiai pontszámítást, parádés londoni, gyorsasági kajak-kenu, duisburgi világbajnokságon, magyar csapat, olimpiai versenyszámokban, teljes mezőnyben, idei világbajnokságon, örök rivális, fehérorosz hajóval, fehéroroszok vezettek, hosszúra nyújtott, vasárnap délutáni, magyar kajak-kenu, világbajnokság legeredményesebb, 1000 méterre, finisben aztán, cseh páros, 1000 méteren, toronymagas esélyes, harmadik helyen, chilei páros, fiatal versenyző, 1000 méteres, meglepetés elmaradt, német Liebscher, francia Hybois, célban Dombvári, férfi kajaknégyes, negyedik helyen, oroszok nyerték, ausztrálok előtt, férfi négyes, verseny után, pálya másik, sűrű mezőnyben, végén azonban, rajt után, magyar kenus, végén tulajdonképpen, mögötte tegnap, leghosszabb távon, hazai közönség, célban elégedett, második hellyel, 5000 méterre, eredményhirdetés után, olimpiai távon, kiváló maratoni, új-zélandi Teneale, májusi szegedi, boly segítségével, első gyorsasági, váltóban viszont, magyarok nagy, lengyel váltót, partra érve, győzelemmel szépen, hölgyek mellett, férfi kajakváltó, oroszok mögött, magyar válogatott, legnagyobb rivális, saját &#8222, hétvége értékelését, csapat bőven, férfi kenuban, sikeres párosunk, olimpiai bajnok, legjobbak közé, férfi négyest, dobogós helyezést, eredmények önmagukért, kenus lányok, egész csapatnak, nagyszerű szereplést, magyar gyorsasági, 2013-as Kajak-Kenu, világbajnokságon, világbajnokságra, világbajnokságot, eredménykényszer, versenyszámokban, legeredményesebb, eredményhirdetés, világbajnokságom, éremtáblázaton, magyarországra, világbajnokság, felgyorsultunk, tulajdonképpen, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 129 db bejegyzés
Összes: 4118 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 8890
  • e Hónap: 13704
  • e Év: 242102
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.