Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bizony nem mindenki kap elvtársi luxusnyugdijat-mint Apró Pi
  2021-02-13 18:30:25, szombat
 
 




DOBREVVEL SZEMBEJÖTT A VALÓSÁG - BIZONY NEM MINDENKI KAP ELVTÁRSI LUXUSNYUGDÍJAT- MINT AMILYET APRÓ PIROSKA


Dobrev Klára a nép közé ereszkedett. Leugrott vásárolni a rózsadombi neobarokk villából, és szembetalálta magát a rögvalósággal - írja Rákay Philip. Szerinte Gyurcsányné Facebook-bejegyzésének felütése a szovjet realizmus legnagyobbjait idézi: ,,Nemrég találkoztam egy idős asszonnyal. Gyümölcsöt válogatott, és látszott, azon vívódik, mit tegyen a kosárba. (...) hogy tud-e banánt és mandarint venni, vagy csak az egyiket".

Rákay Philip a bejegyzéssel kapcsolatban leírta véleményét.

Dobrev Klárából mélyről tört fel a szociális érzékenység - mint egy régen szunnyadó tűzhányó, - aminek hatására persze rögtön a kormányt kezdte szidalmazni, az elmúlt tíz évet okolva mindenért...
Klárika, számoljunk egy kicsit! Tételezzük fel, hogy az említett kisnyugdíjas 74 éves, ami azt jelenti, hogy 1947-ben született. Éppen abban az évben, amikor Rákosiék - a kékcédulás választás után - turbófokozatba kapcsolták a totalitárius komcsi diktatúrát.

A hölgy gyerekként élte át '56-ot, majd az azt követő kegyetlenül véres megtorlást, amelyet az Apró-, Kádár- és Biszku-féle, műveletlen, aljas, gyilkos gazemberek irányítottak. Jutalmul mindhárman a Rózsadomb neves lakói lehettek, másoktól, erőszakkal elrabolt villákban tengetve piszkos életüket.

Eddig tud követni, Klára?

Aztán jött a konszolidáltnak hazudott 60-as, majd a ,,gulyáskommunista, legvidámabb barakként" számon tartott '70-es évek kádári posványának ideje, amikor hősünk - az Orbán-kormány által állítólag kifosztott kisnyugdíjas - tisztes éhbérért robotolhatott valamelyik állami vállalatnál, s jó esetben - valamikor karácsony táján - jutott neki a pult alól egy kis banán, de csak mert jóban volt a sarki Közért csemegepultjában dolgozó Marikával.

A rózsadombi villákban senyvedő elvtársi családok persze mit sem érzékeltek mindebből, nekik nem csupán a bejárónő, a sofőr, a K-vonal meg a Kútvölgyi kórház VIP-ellátása, de déligyümölcs is bőven jutott. Néha bele is rohadt a Szaratov-hűtőbe. Ugye, Klára?

1985-ben hősünk 38 esztendős, a legaktívabb fiatal éveiben járt, már kisgyerekei is voltak, s örült, hogy hétvégente a Trabanttal kiautózhattak a 80 négyszögöles nadrágszíjtelekre, ahová a férje - aki igazán ügyes ezermester volt - némi hullámpalából és egy kiselejtezett portásfülkéből komfortos kulipintyót eszkábált.

Ez idő alatt Apró Piroska és barátai éppen azon morfondíroztak, hogyan lehetne a politikai hatalmukat mielőbb gazdaságira konvertálni, s nagy ügyesen neki is álltak a spontánnak hazudott privatizációnak: az állami, valamint a KISZ- és az MSZMP-vagyonelemek szisztematikus ellopásának. Így volt, Klára?

Mire a rendszerváltoztatáshoz érkeztünk, addigra a rózsadombi elvtársi klánok, köszönték szépen, de remekül megvoltak. S amit nem sikerült 1990 előtt hazavinni, vagy a külföldi hálózatnak kiárusítani, azt fillérekért privatizálták 1994 és '98 között, az MSZP-SZDSZ kártékony regnálása idején.

Hősünk 2010-ben, az Orbán-kormány idején lett kisnyugdíjas, de ekkorra már az előző kormányzat eltörölte a 13. havi nyugdíjat, a 2009-es Gyurcsány-csomagnak köszönhetően... Ferenc, majd Bajnai regnálása után az ország az államcsőd szélén állt, a munkanélküliségi ráta az egekben volt, s a mínuszból kellett újraépíteni mindent.

Vagy tán rosszul emlékszünk, Klára?

A kérdés persze költői: Tíz év kormányzás megoldhat-e mindent? Gyógyírt jelenthet-e az Apró-Dobrev-Gyurcsány-klánnak is köszönhető, sok évtizedes baloldali országpusztításra, az összes létező társadalmi problémára... Ne kacagjon ilyen pikírten, Klára!

S egy utolsó felvetés még: Nem kellene önnek és egész elvtársi pereputtyának - egyebek mellett nyugdíjügyben is - mélyen, szemlesütve hallgatnia, Klára? Csak kérdezem...

Rákay Philip - Origo 2021.02.12.

Link











 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: munkanélküliségi, gulyáskommunista, csemegepultjában, privatizációnak, konszolidáltnak, legnagyobbjait, morfondíroztak, luxusnyugdíjat, szisztematikus, portásfülkéből, turbófokozatba, rögvalósággal, szembetalálta, kiautózhattak, kiselejtezett, nyugdíjügyben, hullámpalából, pereputtyának, privatizálták, bejegyzésének, robotolhatott, totalitárius, kisnyugdíjas, irányítottak, köszönhetően, kapcsolatban, bejegyzéssel, déligyümölcs, négyszögöles, vagyonelemek, legvidámabb, kegyetlenül, szidalmazni, találkoztam, fillérekért, újraépíteni, rózsadombi neobarokk, szovjet realizmus, idős asszonnyal, bejegyzéssel kapcsolatban, szociális érzékenység, régen szunnyadó, kormányt kezdte, említett kisnyugdíjas, kékcédulás választás, totalitárius komcsi, hölgy gyerekként, konszolidáltnak hazudott, pult alól, sarki Közért, rózsadombi villákban, legaktívabb fiatal, Apró Pi, DOBREVVEL SZEMBEJÖTT VALÓSÁG, BIZONY NEM MINDENKI KAP ELVTÁRSI LUXUSNYUGDÍJAT- MINT AMILYET APRÓ PIROSKA, Dobrev Klára, Rákay Philip, Szerinte Gyurcsányné Facebook-bejegyzésének, Dobrev Klárából, Apró Piroska,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Megígért békesség  Szép estét  Horváth Szilvia tollából  Töröld le  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Töröld le  Facebookon kaptam  Jázmin  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Nem kell hozzá fürdőruhás  Ott van  IGEN így  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Önmaga ellenére  Az ember  Facebookon kaptam  képre írva  Bársony székben  Jó éjszakát  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  különleges  Magamnak  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Ott van  Önmaga ellenére  A Magyar Költészet napja alkal...  Megígért békesség  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Horváth Szilvia tollából  Az ember  Erdei gyöngyvirág  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Jázmin  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Töröld le  Azért kaptad  képre írva  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Márai Sándor tollából  Előfordul, hogy  Andrássy Réka - A bolond Böske  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rózsadombi neobarokk, szovjet realizmus, idős asszonnyal, bejegyzéssel kapcsolatban, szociális érzékenység, régen szunnyadó, kormányt kezdte, említett kisnyugdíjas, kékcédulás választás, totalitárius komcsi, hölgy gyerekként, konszolidáltnak hazudott, pult alól, sarki Közért, rózsadombi villákban, legaktívabb fiatal, kiselejtezett portásfülkéből, politikai hatalmukat, spontánnak hazudott, rózsadombi elvtársi, külföldi hálózatnak, előző kormányzat, államcsőd szélén, munkanélküliségi ráta, egekben volt, mínuszból kellett, kérdés persze, összes létező, utolsó felvetés, munkanélküliségi, gulyáskommunista, csemegepultjában, privatizációnak, konszolidáltnak, legnagyobbjait, morfondíroztak, luxusnyugdíjat, szisztematikus, portásfülkéből, turbófokozatba, rögvalósággal, szembetalálta, kiautózhattak, kiselejtezett, nyugdíjügyben, hullámpalából, pereputtyának, privatizálták, bejegyzésének, robotolhatott, totalitárius, kisnyugdíjas, irányítottak, köszönhetően, kapcsolatban, bejegyzéssel, déligyümölcs, négyszögöles, vagyonelemek, legvidámabb, kegyetlenül, szidalmazni, találkoztam, fillérekért, újraépíteni, legaktívabb, ereszkedett, kulipintyót, konvertálni, kisgyerekei, kiárusítani, gazdaságira, érzékenység, posványának, gyurcsányné, szemlesütve, ellopásának, vállalatnál, érzékeltek, kifosztott, trabanttal, kékcédulás, számoljunk, tételezzük, rózsadombi, gyerekként, gazemberek, műveletlen, hálózatnak, mindhárman, erőszakkal, problémára, hétvégente, megtorlást, kapcsolták, spontánnak, kormányzat, ezermester, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 539
  • e Hét: 11617
  • e Hónap: 34105
  • e Év: 211980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.