Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarország Európa-bajnok lett oltásban
  2021-03-14 20:15:47, vasárnap
 
 







MAGYARORSZÁG EURÓPA BAJNOK LETT OLTÁSBAN


Magyarország az elmúlt napokban extrém módon felgyorsította az oltásokat - ezzel pedig gyorsabb, mint bármelyik EU-s ország.

Gregor Schwung kommentárja a Die Welt csütörtöki számában azt fejtegeti, hogyan lett Magyarország európai viszonylatban az első a beadott oltásokat illetően.


KÍNAI ÉS OROSZ


A szerző szerint Magyarország már az év végén kilógott az európai rendelési procedúrából, miután 7 millió oltóanyagdózist rendelt Moszkvából és Pekingből -az EU-ból rendelt 19 millión kívül. A kínai és orosz oltóanyagokat pedig jelenleg gyorsabban is szállítják. Az EMA most vizsgálja a Szputnyik V oltóanyagot, Magyarország azonban mindenkinél előbb cselekedett. Orbán Viktor ezzel az EU-t politikai nyomás alá is akarta helyezni, azonban ami sokak szerint csak egy reklámfogás volt, az mostanra sikeres oltási stratégiává vált.

Pár hete még sok magyar kételkedett a kínai oltóanyagban, mert szkeptikusan álltak hozzá a gyors engedélyezéshez. A szakértők szintén szkeptikusak voltak és egyes orvosok is vonakodtak beadni a Sinopharm oltóanyagát. Orbán az év eleje óta személyesen reklámozta a vakcinát, mondván

"a kínaiak ismerik a legrégebb óta a vírust, ezért azt gondolom, ők tudják róla a legtöbbet."

A kormányfő a témát az EU kritizálására is felhasználta, mondván, ha Európából nem jön az oltóanyag, akkor máshonnan kell azt beszerezni.







GYORSULÓ TEMPÓ


Amikor az ország két hete elkezdte a Sinopharm alkalmazását, az oltási tempó nagyon begyorsult és pár nap alatt minden nagyobb uniós tagállamot lehagytak. Az NNK elmondta:

"Sokkal nehezebb helyzetben lennénk, ha nem lenne a kínai oltóanyag."

A szkepticizmus rövid idő alatt megszűnt az országban. Falus András immunológus elmondta az újságnak, hogy ,,a harmadik hullámban vagyunk, a kórházak tele és rekord magasak a halálozási adatok... ez gondoskodik róla, hogy az emberek minden oltóanyagot elfogadjanak -mindegy, honnan jön".


ELLENZÉKI KRITIKÁK


Bihari Ádám (HVG) hasonlóan látja dolgot. Arról beszélt, hogy sokan, főleg az ellenzékiek mindig azt mondták, nem fogadják el a kínai oltóanyagot, csak azt, amit az EMA is engedélyezett:

"Azonban, ha felhívják őket és választás elé állítják, hogy a Sinopharm vakcináját kapják vagy várnak még pár hetet, akkor megváltozik a helyzet."

Az ország sikere mögött még egy tényező áll: Magyarország mostanra felborította az oltási tervet: csak az első csoport kapta a tervek szerint az oltást, a többi csoport most párhuzamosan jön. Falus szerint ,,nagy káosz alakult ki, de ez lehet az oka annak, hogy egyszerűen gyorsabban megy".

A gyors immunizálás az egyszerű infrastruktúrának is köszönhető: ha valaki oltást szeretne, a kormány weboldalán regisztrál adataival, amik továbbításra kerülnek a kórházaknak és orvosoknak, majd a páciensek SMS-t vagy telefonhívást kapnak. Bihari szerint ez egész jól működik és az emberek így gyorsan időponthoz jutnak.

Eddig csak egy tévedés történt: a múlt héten 75.000 ember kapott véletlenül SMS-t, amit aztán vissza kellett hívni. Magyarország pedig még gyorsíthat is, mert eddig a leszállított dózisok csupán 59 százalékát adták be. Az egészségügyi hatóság bizakodó: április elejéig további 1,3 millió első dózissal számolnak - júliusra pedig a teljes lakosság beoltásával.

Forrás: Világgazdaság, Index, Mandiner, ZAOL, Híradó, Bors


Magyarország Európa-bajnok lett oltásban

Link



Rosszul halad a vakcinaelosztás az Európai Unióban

Link



Száz lakosra jutó, első dózissal beoltottak száma az Európai Unióban

Link











 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: engedélyezéshez, oltóanyagdózist, vakcinaelosztás, felgyorsította, kritizálására, oltóanyagokat, szkepticizmus, telefonhívást, viszonylatban, világgazdaság, engedélyezett, magyarország, felborította, procedúrából, továbbításra, párhuzamosan, elfogadjanak, felhasználta, szkeptikusak, leszállított, egészségügyi, alkalmazását, oltóanyagban, szkeptikusan, stratégiává, megváltozik, oltóanyagát, kételkedett, cselekedett, oltóanyagot, mindenkinél, immunológus, gondoskodik, reklámfogás, ellenzékiek, személyesen, elmúlt napokban, oltásokat –, beadott oltásokat, szerző szerint, európai rendelési, reklámfogás volt, mostanra sikeres, kínai oltóanyagban, gyors engedélyezéshez, szakértők szintén, kínaiak ismerik, oltási tempó, kínai oltóanyag, szkepticizmus rövid, harmadik hullámban, kórházak tele, Magyarország Európa-bajnok, MAGYARORSZÁG EURÓPA BAJNOK LETT OLTÁSBAN, Gregor Schwung, KÍNAI ÉS OROSZ, Szputnyik, Orbán Viktor, GYORSULÓ TEMPÓ, Falus András, ELLENZÉKI KRITIKÁK, Bihari Ádám, Európai Unióban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png lepke  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png fotel  Png ház  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Fekete István - Akác  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Reggel van  Szép álmokat!  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét  A sors  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png virág  Minden harmadik...  Alázat  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png kislány  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Akarat  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Szép álmokat!  Nagyon különös  Éretlen vers  Nem tudhatod  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einstein gondolata  A sors  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Reggel van  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mindig jusson idő nevetni  Mi lenne ha  Egy lelki imádság  s immár én is felragyogva, ért...  Nevem  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szívem  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Egy bizonyos határt  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A sors  Julian Brass gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
elmúlt napokban, oltásokat &#8211, beadott oltásokat, szerző szerint, európai rendelési, reklámfogás volt, mostanra sikeres, kínai oltóanyagban, gyors engedélyezéshez, szakértők szintén, kínaiak ismerik, oltási tempó, kínai oltóanyag, szkepticizmus rövid, harmadik hullámban, kórházak tele, halálozási adatok, emberek minden, ellenzékiek mindig, kínai oltóanyagot, ország sikere, oltási tervet, első csoport, tervek szerint, többi csoport, gyors immunizálás, egyszerű infrastruktúrának, kormány weboldalán, páciensek SMS-t, tévedés történt, múlt héten, leszállított dózisok, egészségügyi hatóság, teljes lakosság, engedélyezéshez, oltóanyagdózist, vakcinaelosztás, felgyorsította, kritizálására, oltóanyagokat, szkepticizmus, telefonhívást, viszonylatban, világgazdaság, engedélyezett, magyarország, felborította, procedúrából, továbbításra, párhuzamosan, elfogadjanak, felhasználta, szkeptikusak, leszállított, egészségügyi, alkalmazását, oltóanyagban, szkeptikusan, stratégiává, megváltozik, oltóanyagát, kételkedett, cselekedett, oltóanyagot, mindenkinél, immunológus, gondoskodik, reklámfogás, ellenzékiek, személyesen, kommentárja, kórházaknak, beoltásával, immunizálás, halálozási, moszkvából, időponthoz, gyorsabban, szállítják, beszerezni, orvosoknak, tagállamot, regisztrál, csütörtöki, százalékát, gyorsíthat, vonakodtak, köszönhető, helyzetben, beoltottak, egyszerűen, begyorsult, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2642
  • e Hét: 7864
  • e Hónap: 47685
  • e Év: 225560
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.