Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Halála után mobilon üzent szüleinek az öngyilkos kamasz
  2021-05-17 20:00:12, hétfő
 
 







HALÁLA UTÁN MOBILON ÜZENT SZÜLEINEK AZ ÖNGYILKOS KAMASZ

Megfestette a saját temetését az öngyilkos fiú - pontosan leírta a szüleinek, hogyan búcsúztassák


Búcsúüzenetet írt szüleinek, majd a Lónyai-főcsatornába vetette magát a 13 éves Jónás István Gávavencsellőn. A kisfiú másfél évvel ezelőtt gyógyszereket vett be, hogy eldobja az életét, de akkor gyomormosással megmentették. A gyermek arról álmodozott, hogy egyszer híres zongoraművészként eltartja családját.

Az édesapja csak most döbbent rá, hogy Pisti korábban megfestette a saját temetését.







Apja és keresztapja találták meg

Pisti után hivatásos búvárok is átkutatták a Lónyay-csatornát, de nem jártak sikerrel. Természetesen a család és a barátok is kutattak utána.

- Napokon keresztül mással sem foglalkoztunk. Még akkor sem, amikor esett az eső. Minden reggel kölcsön kértünk egy csónakot. Nem bírtam leállni a kereséssel - nyilatkozta az édesapa, aki azt is elárulta: a fiú keresztapja fedezte fel végül Pistit a vízen lebegve, a nyakláncáról azonnal felismerték.

Saját keresztapja és édesapja találta meg végül péntek reggel két csónak között a Lónyai-főcsatornában annak a 13 éves kisfiúnak a holttestét, aki kedd délután nem tért haza az iskolából. Előtte napokig hiába keresték a rendőrök és a búvárok. A Pisti családját ismerők szerint a gyermek magatartásával ugyan adódtak kisebb-nagyobb problémák, de minden esélye megvolt rá, hogy becsületes úton törjön ki a szegénységből.



Pistit szerelmi bánat bánthatta - Móricz István





Híres ember akart lenni


Pisti a múlt héten az iskola udvaráról ellopott és eladott egy biciklit. Közölték vele, hogy van elég osztályzata, és nem bánnák, ha a tanév hátralevő idejében inkább otthon maradna.

"Nem tudjuk, mi vezette arra, hogy elvegye a másét,"de az igaz, hogy egy rendes pianínóra vágyott - mondta a Borsnak István, a fiú édesapja, aki szerint lehet némi igazság abban a szóbeszédben, hogy a gyermek éppen hangszerre gyűjtött. Otthon csak egy régi szintetizátoron tudott gyakorolni, de emiatt nem szeretett volna lemondani az álmairól.

- Aki csak látta, mindenki tudta, hogy az ő keze nem közhasznú munkára való! Mondogatta is nekünk, hogy ne aggódjunk, ha felnő, művészként ő fog gondoskodni az egész rokonságról, hogy senkinek se kelljen nehéz fizikai munkát végeznie - csuklott el Julianna, a gyászoló édesanya hangja, majd a gyerekek szobájába invitált bennünket.



Jónás István és felesége keresi a magyarázatot - Móricz István





Megfestette, hogy zenészek kísérik az utolsó útra


Nézzék csak meg, miket festett és rajzolt! - mutatott körbe a falon, ahol egymás mellett sorakoznak az alkotások. Pisti főleg portrékat, illetve táj- és természetképeket festett, de az egyik műve most kapott csak igazán értelmet.

- Többször is utalt rá, hogy majd a képeiből megtudjuk, mit szeretne, de akkor nem értettük, mire gondol. A legszebb munkáján egyértelműen felismerhető a mi utcánk, a végén a református templommal, ahova gyakran betért zongorázni. A házak közötti sokadalomban ott vannak a zenészek. A fiam megfestette a saját temetését! Természetesen innen, a házból visszük majd a nyughelyére, hiszen tudjuk, hogy így szeretné - mondta a családfő.



Pisti festményén látszanak a gyászolók - Móricz István





Egyszer már megpróbált meghalni


A kisfiúnak nem ez volt az első próbálkozása a halállal. Másfél évvel ezelőtt éppen egy rokonnál aludt, amikor valahogy megszerezte a vendéglátója erős gyógyszerét.

- Éjjel telefonáltak, hogy siessünk, mert nagy baj van. Akkor még sikerült megmenteni a kórházban az életét. Megígérte nekünk, hogy többet nem tesz ilyet - emlékezett vissza az anya.

Pisti olykor elvesztette a bizalmát a jövőben, amiért küzdeni próbált. Hogy kedden mi bántotta, azt nem tudja a családja. Azt azonban igen, hogy a csatorna hídján levette és precízen egymás mellé helyezte a cipőjét, beletette a telefonját, majd a vízbe vetette magát.



Pisti a Lónyai-főcsatornába fulladt - Móricz István





Pontosan leírta, hogyan búcsúztassák


- Arra gyanakszunk, hogy szerelmi bánat gyötörte, de ezekről nem beszélt velünk. Hiába vártuk haza, csak egy búcsúüzenetet küldött - zokogta István, majd elővette a mobilját, hogy megmutassa gyermeke utolsó sorait.

"Drága édesanyám! Szeretlek, és kérlek, ne sírj értem! Mikor ezt a levelet olvasod, valószínűleg én már halott leszek. Kérlek, ne sírjál, és mondd meg Apának, hogy szeretem! Vigyázz magadra nagyon! Az utolsó végrendeletem, hogy a vencsellői nagytemetőben temessenek el, és K. Edina zongorázzon! Szerető fiad""

- K. Edina Pisti zongoratanárnője. A fiunk itthon állandóan a Hattyúk tavát gyakorolta, ezért a temetésén is az a darab fog szólni. Már beszéltünk a tanárnővel, aki teljesíti a kisfiam kívánságát.


A kishúga összetört

Miután Gávavencsellőn elterjedt Pisti halálhíre, egyesek a szülőket kezdték okolni. István és Julianna a Borson keresztül is üzenni szeretne nekik.

- Olyanokat terjesztenek rólunk, hogy a fiunkat ütöttük-vertük. Régebben valóban elcsattant egy-két pofon, de hosszú ideje már csak kiabáltunk vele, ha valami rosszat tett. Éppen arról beszélgettünk a hétvégén, hogy talán pont azzal követtünk el hibát, hogy nem fogtuk egy kicsit szigorúbban. Ahogy nőtt, egyre önérzetesebb és magabiztosabb lett, és többször is hangsúlyozta, hogy neki már egyetlen parancsolója sincs! - emlékezett vissza Julianna.

- Nem vagyunk gazdag emberek, de a kolduspénzből is igyekszünk mindent megadni a gyerekeknek. Istvánnal két gyermekünk volt, most már csak a 9 éves Cintia maradt. A bátyja elvesztése miatt teljesen összetört, nem is tudunk vele beszélni - árulta el az anya, akinek elő kapcsolatából is van két nagyobb gyereke.

- Senkinek, az rosszakaróinknak sem kívánom, hogy átélje, amit én! Kérem Istent, hogy bocsásson meg nekik!


Link








Covid-horror: a hamvasztása előtti utolsó pillanatban tért magához a halottnak hitt nő
/Kis híján elhamvasztottak egy asszonyt, csak mert azt hitték: belehalt a koronavírus-fertőzésbe. /

Link



Tragédia: koronavírusban halt meg egy százhalombattai család összes tagja
/A négytagú százhalombattai család tagjai közül először az édesanya és a két gyermekük, végül az édesapa is elhunyt a vírus miatt. /

Link

Link







 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: zongoratanárnője, rosszakaróinknak, természetképeket, százhalombattai, szintetizátoron, elhamvasztottak, gávavencsellőn, magatartásával, koronavírusban, gyomormosással, búcsúüzenetet, természetesen, gyógyszereket, végrendeletem, nagytemetőben, beszélgettünk, kapcsolatából, foglalkoztunk, főcsatornában, kolduspénzből, szegénységből, magabiztosabb, szóbeszédben, próbálkozása, megmentették, nyakláncáról, felismerhető, magyarázatot, vendéglátója, egyértelműen, sokadalomban, telefonáltak, terjesztenek, valószínűleg, önérzetesebb, hangsúlyozta, saját temetését, kisfiú másfél, gyermek arról, édesapja csak, vízen lebegve, nyakláncáról azonnal, gyermek magatartásával, múlt héten, iskola udvaráról, tanév hátralevő, rendes pianínóra, gyermek éppen, régi szintetizátoron, egész rokonságról, gyászoló édesanya, gyerekek szobájába, HALÁLA UTÁN MOBILON ÜZENT SZÜLEINEK AZ ÖNGYILKOS KAMASZ, Jónás István Gávavencsellőn, Móricz István, Borsnak István, Jónás István, Edina Pisti, Miután Gávavencsellőn, Kérem Istent,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ott van  Robert Merle tollából  Magamnak  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Borzasztó  képre írva  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egy gondolat  Martin Buber, A haszidim meséi  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  39 ígéret  Robin Wight pitypang szobra  Paul David Tripp Április 15  Vito Giaquinto gondolata  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Márai Sándor tollából  Robert Merle tollából  Magyar költészet napja  Szívek  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Vidámság  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  Bornyi Veronika haiku verse  Andrássy Réka - A bolond Böske  Alvó cica  Robin Wight pitypang szobra  Különleges  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  József Attila - Kopogtatás nél...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Különleges  Magyar költészet napja  Különleges  IGEN így  Töröld le  Facebookon kaptam  jó reggelt  Esterházy Péterre emlékezünk  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szép estét kedves látogatóimna...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Magamnak  Szeretem ujjad karcsuságait,  Pitypang szökőkút 
Bejegyzés Címkék
saját temetését, kisfiú másfél, gyermek arról, édesapja csak, vízen lebegve, nyakláncáról azonnal, gyermek magatartásával, múlt héten, iskola udvaráról, tanév hátralevő, rendes pianínóra, gyermek éppen, régi szintetizátoron, egész rokonságról, gyászoló édesanya, gyerekek szobájába, utolsó útra, egyik műve, képeiből megtudjuk, legszebb munkáján, református templommal, házak közötti, fiam megfestette, házból visszük, első próbálkozása, rokonnál aludt, vendéglátója erős, csatorna hídján, vízbe vetette, búcsúüzenetet küldött, levelet olvasod, utolsó végrendeletem, vencsellői nagytemetőben, fiunk itthon, kisfiam kívánságát, kishúga összetört, szülőket kezdték, fiunkat ütöttük-vertük, kicsit szigorúbban, bátyja elvesztése, hamvasztása előtti, halottnak hitt, százhalombattai család, négytagú százhalombattai, vírus miatt, zongoratanárnője, rosszakaróinknak, természetképeket, százhalombattai, szintetizátoron, elhamvasztottak, gávavencsellőn, magatartásával, koronavírusban, gyomormosással, búcsúüzenetet, természetesen, gyógyszereket, végrendeletem, nagytemetőben, beszélgettünk, kapcsolatából, foglalkoztunk, főcsatornában, kolduspénzből, szegénységből, magabiztosabb, szóbeszédben, próbálkozása, megmentették, nyakláncáról, felismerhető, magyarázatot, vendéglátója, egyértelműen, sokadalomban, telefonáltak, terjesztenek, valószínűleg, önérzetesebb, hangsúlyozta, parancsolója, főcsatornába, búcsúztassák, hamvasztása, felismerték, gyerekeknek, keresztapja, pillanatban, koronavírus, gyógyszerét, nyilatkozta, megfestette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1173
  • e Hét: 12251
  • e Hónap: 34739
  • e Év: 212614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.