Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kókuszvízről
  2016-04-25 12:24:15, hétfő
 
  A kókuszvíz bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása 39 pontban

Az ókor óta számos egészségügyi problémát kezelnek vele. Nem csak trópusi krémekben használják gyógyászati tonikként, hanem sportolás utáni italokban is, mivel magas a kálium és antioxidáns tartalma. A kókuszvíz kevesebb cukrot tartalmaz, mint más sportitalok, limonádék és gyümölcslevek. A kókuszvíz jobb választás akármelyik másik üdítőnél. Természetes módon pótolja az elektrolitot a szervezetben, valamint megakadályozza a dehidratációt és a savasságot.
A hawaii emberek a kókuszvizet ,,noelani"-nak nevezik, ami azt jelenti: "mennyei harmat". A kókusznak nem csak a vizét, de az olaját, tejét és húsát is számtalan módon fel lehet használni.

- Kálium: Csökkenti a vérnyomást.
- Glükóz: Csak úgy, mint a cukor, energiát szolgáltat a szervezet számára.
- C-vitamin: Védi a szervezetet a betegségekkel szemben.
- B-vitamin: Segít a sérült szövetek felépülésében.

1. Hidratál:
A kókuszvíz pótolja a fizikai aktivitások alatt elvesztett folyadékot és ásványi anyagokat a szervezetben. Ezért azok, akik rendszeresen edzenek, igyanak sok kókuszvizet.

2. Öregedésgátló:
A kókuszvíz citokint és laurinsavat tartalmaz, amelyek a sejtnövekedés és -szabályozás folyamatában vesznek részt. A kókuszvíz öregedésgátló, valamint megakadályozza a rák és a trombózis kialakulását, így minimalizálja a bőr öregedését, normalizálja a pH szintet, illetve a hidratálja és erősíti a szöveteket.

3. Szív- és érrendszer:
A kókuszvíz gazdag magnéziumban és káliumban, ezért jó hatással van az alacsony vérnyomásra és csökkenti a szívroham kockázatát. A kókuszvíz szabályozza a vérkeringést és megakadályozza a vérrögök kialakulását. A kókuszvíz rendszeres fogyasztásával nem csak egészségesebb lesz, hanem a szívrohamot is megelőzheti. A kókuszvíz növeli a ,,jó" koleszterolszintet, így segít a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.

4. Gyorsítja az anyagcserét:
A kókuszvíz rendszeres fogyasztása gyorsítja az anyagcserét, ezáltal a szervezet gyorsabban égeti el a cukrot, így pedig a szervezet az inzulint is gyorsabban égeti el. Ennek eredménye az, hogy a szervezetben több energia szabadul fel és gyorsul a fogyás folyamata.

5. Vesekövek:
A kókuszvíz segít a vesekövek feloldásában, mivel káliumot tartalmaz. A kálium fontos szerepet játszik a vizelet lúgosításában és megakadályozza a vesekövek kialakulását.

6. Emésztés:
A kókuszvíz bioaktív enzimeket tartalmaz, mint például a folsav, foszfatáz, kataláz, dehidrogenáz, diasztáz, peroxidáz, DNS polimeráz, stb. Ezek az enzimek segítik az emésztést és az anyagcserét. Ezenkívül a kókuszvíz (hasonlóan néhány gyümölcshöz, pl.: narancs) olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, mangán és cink, továbbá olyan B-vitaminok találhatóak benne, mint a riboflavin, tiamin és piridoxin.

7. Energiát ad:
Mivel gazdag tápanyagokban, a kókuszvíz kiváló energiaital. Kevés cukrot és nátriumot tartalmaz, viszont magas a kálium, kalcium és klorid tartalma, ezért hidratálja, feltölti és megfiatalítja a szervezetet.

8. Dehidratáció:
A kókuszvízzel a vérhas, kolera, hasmenés és gyomorinfluenza okozta dehidratáltságot is kezelik. A kókuszvíz elektrolit egyensúlya és plazmatartalma hasonló az emberi vérhez, ezért edzés után kitűnően feltölti a szervezetet.

9. Izomgörcsök:
A kókuszvíz egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, mivel káliumot tartalmaz - az izomgörcsöt pedig gyakran a káliumhiány okozza.

10. Erősebb csontok:
A kókuszvíz gazdag kalciumban, ami létfontosságú az egészséges csontok, izmok és szövetek számára.

11. Szabályozza a stressz szintet:
A kókuszolaj B-vitamin származékokat tartalmaz, mint például a riboflavin, tiamin és pantoténsav, amelyek csökkentik a stresszt, szorongást és depressziót.

12. Vizelethajtó hatású:
A kókuszvíz hatékony vizelethajtó, mivel gyorsítja a vizelet kiválasztását. A citromlével kevert kókuszvíz nem csak dehidratáltság ellen hatásos, hanem a gyerekeknél a bérférgeket is elpusztítja.

13. Puffadás:
A kókuszvízzel kezelhető és megelőzhető a puffadás.

14. Fogyás:
A kókuszvízzel hatékonyan lehet fogyni, és egészséges is, mivel természetes ital és nem tartalmaz kémiai szereket. Mivel nagyon finom, akár kezdheti reggel a napot egy pohár kókuszlével is.

15. Szabályozza a cukorbetegséget:
A kókuszvízzel szabályozható a cukorbetegség. Rendszeresen fogyasztva serkenti a vérkeringést, így növeli az erek nagyságát és megakadályozza a vérrögök kialakulását. A kókuszvíz meggátolja az érszűkület kialakulását is.

16. Semlegesíti a méreganyagokat:
A zöld kókuszvíz a leghatásosabb az olyan problémákra, mint a székrekedés, gyomorégés, trópusi náthaláz és vérhas, valamint semlegesíti a méreganyagokat.

17. Antioxidánsok:
A kókuszvízben lévő antioxidánsok felveszik a harcot a szabadgyökökkel, valamint csökkentik a kezek és lábak duzzadtságát. Ezenkívül segítenek megszabadulni az antibiotikumok és a szulfanilamid-tartalmú gyógyszerek gyengítő hatásától.

A kókuszvíz bőrre gyakorolt jótékony hatása

18. Hidratál:
A kókuszvíz nyáron és télen egyaránt használható hidratálóként. Könnyed állagú, ezért a testen bárhová felvihető. Ideális azoknak, akiknek zsíros a bőrük, mivel csökkenti a bőr zsírosságát. A kókuszvíz fogyasztásával a bőr belülről erősödik meg.

19. A bőr hidratálása:
A bőr hidratálása nagyon fontos. A dehidratáltság élettelenné teszi a bőrt. A kókuszvízzel azonban kezelhető a fakó és száraz bőr, mivel visszaadja az arc ragyogását. Természeténél fogva hidratálja, ragyogóvá, valamint simává teszi a bőrt.

20. Oxigén-keringés a szervezetben:
A rossz oxigén-keringéstől a bőr is csúnya lesz. A szervezet minden sejtjének szüksége van a megfelelő mennyiségű oxigénre, ami csak a jó vérkeringés által biztosítható. A kókuszvíz hatékonyan serkenti a vérkeringést, így a bőr több oxigénhez jut, minek eredményeképp egészséges és gyönyörű lesz az arcbőr.

21. Öregedésgátló:
Az egyik leghétköznapibb probléma a bőr öregedése, amelyet a koron kívül a szennyezés és a kémiai vegyszerekkel teli kozmetikai szerek felelősek. A kókuszvízben lévő citokinin öregedésgátló hatású. Ha szeretne fiatalabbnak látszani, rendszeresen fogyasszon kókuszvizet, így a bőre friss, egészséges és ragyogó marad.

22. Barnulás:
A kókuszvízzel megszabadulhat a lebarnult bőrtől is. Keverjen össze bentonitot kókuszvízzel és használja a keveréket természetes bőrradírként. Ezzel megszabadulhat a barnaságtól, a bőr pedig ragyogó lesz.

23. Bőrfertőzések:
Egy másik bőrprobléma a bőrfertőzés. Mivel a kókuszvíz azonban gyógyító, vírusellenes, antimikrobiális és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, távol tartja a bőrfertőzéseket. A kókuszvizet felviheti közvetlenül a bőrére, vagy belekeverheti a fürdővízbe is.

24. Zsíros bőr:
A kókuszvíz áldás a zsíros bőrű emberek számára. Megszabadít a felesleges zsírtól és szebbé teszi az arcszínt. A zsíros bőrű embereknek általában fénylik az arcuk, a kókuszvíz azonban természetes ragyogást ad az arcnak.

25. Pattanások és szépséghibák:
Rendszeresen mosson arcot kókuszvízzel, így eltüntetheti a pattanásokat, a ráncokat és a szépséghibákat. A makacsabb pattanások eltüntetéséhez keverjen össze 25 gramm kurkuma krémet egy pohár kókuszvízzel. Egy éjszaka hagyja állni, majd adjon hozzá 3 evőkanál őrölt vörös szantálfát és jól keverje össze a hozzávalókat. Három napra tegye félre a keveréket, majd szűrje le és alkalmazza az arcán addig, amíg a pattanások el nem tűnnek.

26. Antioxidánsok:
A kókuszvíz gazdag antioxidánsokban, amelyek megszabadítják a szervezetet a bőrt károsító szabadgyököktől. Az érzelmi stressz lassítja a vérkeringést, így hozzájárul az öregedési folyamathoz. Fogyasszon nagy mennyiségben kókuszvizet, így nem csak a bőre egészségéhez és vitalitásához járul hozzá, de megszabadul a szervezetben található szabadgyököktől is.

A kókuszvíz hajra gyakorolt jótékony hatása

27. Megszünteti a hajhullást:
A kókuszvíz serkenti a fejbőrben a vérkeringést, erősíti a hajtöveket és sűrűbbé teszi a hajat, így megszünteti a hajhullást.

28. Száraz haj:
A fakó, száraz és göndör haj nem csak kezelhetetlen, de nem túl szép látvány sem. Fürdés előtt masszírozza be a haját kókuszvízzel, így megszabadulhat a durva és kezelhetetlen hajtól: a haja puha, sima és könnyen kezelhető lesz.

29. Töredezett hajvégek:
A kókuszvízben található laurinsav a vízzel keveredve kondicionálja a hajat. A laurinsav megvédi a hajban lévő proteineket és a hajgyökereket, és megakadályozza, hogy kialakuljanak a töredezett hajvégek.

30. Hajkondicionáló:
A kókuszvíz hidratálja a hajat és a hajtövekbe jutva belülről kondicionálja a hajat. A kókuszvíz nem csak fogyasztható, de hajmosásra is alkalmas.

31. Serkenti a hajnövekedést:
A kókuszvíz antibakteriális és gombaölő tulajdonságai miatt megvédi a fejbőrt a korpával, tetvekkel és viszkető fejbőrrel szemben, amelyek mind visszavethetik a haj növekedését.

32. Fényessé teszi a hajat:
A kókusz olyan tápanyagokat tartalmaz, mint a K-vitamin és a vas. Ezek létfontosságúak a haj fényének és puhaságának fenntartásában.

33. Felveszi a harcot a baktériumokkal:
A kókuszvíz természetéből adódóan fertőtlenítő hatású, ezért különösen hasznos a várandós anyák számára, mivel erősíti az immunrendszert és hozzájárul az anya és a baba egészségének fenntartásához is. Az antibakteriális és gombaölő tulajdonságai miatt megakadályozza a fertőzések és betegségek kialakulását terhesség alatt.

34. Szép arcszín:
A szép és egészséges arcszínért fogyasszon sáfránnyal és kurkumával összekevert kókuszlevet.

35. Gyomorégés
A várandós nők gyakran szenvednek gyomorégéstől, de az állapotuk miatt kerülniük kell a gyógyszerek szedését. A kókuszvíz természetes orvosság, amely megszünteti a gyomorégést is.

36. Kezelhetőek vele a fertőzések:
Mivel természetes vizelethajtó, a kókuszvízzel kezelhető a húgyúti fertőzés a várandós nőknél.

37. Egészséges magzat:
A kókuszvíz növeli a magzatvíz szintjét, így hozzájárul a magzat általános egészségéhez.

38. Teljesen természetes:
A kókuszvíz nem tartalmaz mesterséges ízesítő anyagokat, színezékeket, cukrokat, fruktóz szirupot vagy más kémiai hozzávalókat, amelyektől a várandós nőknek tartózkodniuk kéne.

39. Tápanyagok:
A magzat hatékonyabban fejlődik a friss kókuszvízben található vitaminoktól, tápanyagoktól és antioxidánsoktól. Ezenkívül a kókuszvíz erősíti mind az anya, mind a baba immunrendszerét. Napi egy pohár kókuszvíz kiválóan hozzájárul az egészség fenntartásához.
Forrás:drtihanyi Link

Kókuszvíz házilag : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: tulajdonságokkal, antioxidánsokban, antioxidánsoktól, dehidratáltságot, bőrfertőzéseket, immunrendszerét, létfontosságúak, cukorbetegséget, antibakteriális, hajkondicionáló, leghétköznapibb, antimikrobiális, szabadgyökökkel, gyomorinfluenza, szabadgyököktől, baktériumokkal, megakadályozza, dehidratáltság, fenntartásához, fenntartásában, méreganyagokat, fogyasztásával, immunrendszert, megszabadítják, antibiotikumok, megszabadulhat, eltüntetéséhez, visszavethetik, szépséghibákat, plazmatartalma, tulajdonságai, kezelhetetlen, természeténél, megszabadulni, hatékonyabban, létfontosságú, kókuszvíz bőrre, kókuszvíz kevesebb, kókuszvíz jobb, hawaii emberek, kókuszvizet „, szervezet számára, betegségekkel szemben, sérült szövetek, kókuszvíz pótolja, fizikai aktivitások, kókuszvíz citokint, kókuszvíz öregedésgátló, trombózis kialakulását, kókuszvíz gazdag, alacsony vérnyomásra, szívroham kockázatát,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  Fehér virág  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Garai Gábor - Takarítás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png virág  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png fotel  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kerüld el az evangélium örömén...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png virág  képre írva  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Reggel van  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Albert Einsteinről  Tavaszi kép  Próbálj meg ...  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Nagyi telefonál  Png lepke  Facebookon kaptam  Hiányzik  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png lepke  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Esti kép  Nevem  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png nő  Albert Einstein gondolata  Alázat  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reggel van  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Reménység és erő Krisztustól e...  Szívem tiéd  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png cica  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Irgalom és ítélet  Akik bántanak téged  Alázat  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Kellemes délutánt kívánok  A sors  Minden harmadik...  képre írva  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kövesd a cowboyt!  Kaffka_Margit  Png rózsa csokor  A sors  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zilahy Lajos gondolata  A másik dolog,  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy bizonyos határt  Az engedelmesség miért nem vál...  Szívem  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  69 éve hunyt el Albert Einstei... 
Bejegyzés Címkék
kókuszvíz bőrre, kókuszvíz kevesebb, kókuszvíz jobb, hawaii emberek, kókuszvizet &#8222, szervezet számára, betegségekkel szemben, sérült szövetek, kókuszvíz pótolja, fizikai aktivitások, kókuszvíz citokint, kókuszvíz öregedésgátló, trombózis kialakulását, kókuszvíz gazdag, alacsony vérnyomásra, szívroham kockázatát, kókuszvíz szabályozza, vérrögök kialakulását, kókuszvíz rendszeres, kókuszvíz növeli, szervezet gyorsabban, szervezetben több, fogyás folyamata, kókuszvíz segít, vesekövek feloldásában, kálium fontos, vizelet lúgosításában, vesekövek kialakulását, kókuszvíz bioaktív, enzimek segítik, kókuszvíz kiváló, kókuszvíz elektrolit, emberi vérhez, kókuszvíz egyik, izomgörcsök kialakulását, izomgörcsöt pedig, káliumhiány okozza, egészséges csontok, stressz szintet, kókuszolaj B-vitamin, kókuszvíz hatékony, vizelet kiválasztását, citromlével kevert, kókuszvízzel kezelhető, kókuszvízzel hatékonyan, pohár kókuszlével, kókuszvízzel szabályozható, erek nagyságát, kókuszvíz meggátolja, érszűkület kialakulását, zöld kókuszvíz, olyan problémákra, kókuszvízben lévő, kókuszvíz nyáron, testen bárhová, kókuszvíz fogyasztásával, dehidratáltság élettelenné, kókuszvízzel azonban, szervezet minden, megfelelő mennyiségű, kókuszvíz hatékonyan, egyik leghétköznapibb, koron kívül, kémiai vegyszerekkel, bőre friss, kókuszvízzel megszabadulhat, lebarnult bőrtől, keveréket természetes, másik bőrprobléma, kókuszvíz azonban, kókuszvizet felviheti, kókuszvíz áldás, zsíros bőrű, felesleges zsírtól, makacsabb pattanások, pohár kókuszvízzel, éjszaka hagyja, arcán addig, bőrt károsító, érzelmi stressz, öregedési folyamathoz, bőre egészségéhez, szervezetben található, kókuszvíz hajra, kókuszvíz serkenti, haját kókuszvízzel, haja puha, kókuszvízben található, vízzel keveredve, laurinsav megvédi, hajban lévő, töredezett hajvégek, kókuszvíz hidratálja, hajtövekbe jutva, kókuszvíz antibakteriális, kókusz olyan, kókuszvíz természetéből, várandós anyák, baba egészségének, állapotuk miatt, gyógyszerek szedését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1680
  • e Hét: 3818
  • e Hónap: 35304
  • e Év: 240005
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.