Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az egészséges emberek reggeli rituáléja
  2017-10-02 10:37:10, hétfő
 
  A reggeli egészséges rituálék nagyon jót tesznek a közérzetünknek, amelyek a nap alaphangulatát is képesek meghatározni, pozitív irányba mozgatni. Csak adjon magának egy esélyt és próbálja ki ezeket a reggeli szertartásokat, meglátja, hogy mennyivel könnyedebb és egyszerűbb lesz a napja.

Keljen fel minden nap legalább húsz perccel korábban, mint ahogyan eddig tette. Így sokkal több ideje lesz igazán felébredni, önmagával foglalkozni. Ha a teste felfrissült, akkor a lelke is könnyebben áthangolódik a reggeli ébredésre és így sokkal kipihentebben és üdébben mehet el minden reggel dolgozni.

Meditáljon! Ez megadja az adott nap hangulatát. Vonuljon el a lakás egy csendes zugába és töltődjön, összpontosítson a jó és a pozitív dolgokra. Ha így tesz, biztos lehet benne, hogy senki és semmi nem tudja majd felbosszantani munkába menet.

Reggelente igyon meg egy pohár meleg, citromos vizet, ami nagyon jót tesz az emésztésnek. Az emésztési zavar gyakran okoz rossz hangulatot, viszont ha nincsenek emésztési problémáink, a kedvünk is sokkal jobb lesz és sokkal kiegyensúlyozottabbá válhatunk.

Ha van módja és ideje, minden reggel csodálja meg a természetet. Merüljön el a napfelkeltében, szemlélje meg a felhőket, hallgassa a madarak dallamos énekét. A természeti csodák is annyira fel tudnak bennünket tölteni, amiből egész nap töltekezhetünk. Rohanó életünk miatt szükségünk is lehet pár perc csöndre, nyugalomra és békére, amit a természet megadhat nekünk.

Mozogjon! Ha reggelente nem tud fél órát vagy egy órát a testedzésre szánni, akkor csak tornázzon tíz percet vagy sétáljon ugyanennyit. A testmozgás energiát biztosít számunkra, amire nagy szükségünk is van, hogy a napközbeni teendőinket el tudjuk látni és ne dőljünk ki már délután három órakor.

Ha kihagyja a reggelit, akkor ingadozni fog a vércukorszintje, megfájdulhat a feje. Viszont az egészséges emberek mindig reggeliznek, ráadásul mindig tápanyagban dús reggeli kerül az asztalukra. A reggeli nemcsak a közérzetünkre van pozitív hatással, de a munkánkat is sokkal hatékonyabbá teszi.

Az ebédszünet azért van minden munkahelyen, hogy azt étkezéssel töltsük. Persze csak ideális esetben. Aki kihagyja az ebédet, nemcsak fáradt és nyűgös lesz, de este sokkal többet fog enni, így azon sem csodálkozhat, ha gondok lesznek a súlyával.

Készítsen napi és heti tervet. A szervezetlen élet nagyon sok stresszel és szorongással járhat együtt. Mindemellett fontos, hogy rugalmas maradjon, hiszen az élet kiszámíthatatlan, mindig közbe jöhet egy határidős munka és ilyenkor jó, ha nem stresszelünk, hanem rugalmasan állunk hozzá a dolgokhoz.

Reggelente hallgasson pihentető, nyugtató zenét és jobb, ha ebben a napszakban elfelejti a híreket, hiszen ezzel csak a saját nyugalmát bolygatja fel. Az inspiráló és felemelő muzsika segít megszabadulni a szorongástól és a munka miatt érzett aggodalmaktól.

Legyen hálás minden reggel azért, amilye van. Soha nem azt kell néznünk, hogy milyen dolgaink nincsenek, vagy mit kellene még megszereznünk ahhoz, hogy boldogok legyünk. Mindig annak kell örülnünk, amink van. Észre kell vennünk a jó dolgokat, meglátni az élet szép oldalát. Fontos, hogy átértékeljük az életünket és ne a nincsre, hanem a vanra összpontosítsunk, mert boldogok és megelégedettek csakis ebben az esetben lehetünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: összpontosítsunk, kiszámíthatatlan, vércukorszintje, összpontosítson, napfelkeltében, alaphangulatát, megelégedettek, szertartásokat, töltekezhetünk, közérzetünknek, felbosszantani, megszereznünk, kipihentebben, aggodalmaktól, megszabadulni, közérzetünkre, mindemellett, áthangolódik, szorongástól, szorongással, átértékeljük, stresszelünk, megfájdulhat, meghatározni, szervezetlen, csodálkozhat, hatékonyabbá, munkahelyen, emésztésnek, foglalkozni, természetet, testedzésre, ugyanennyit, problémáink, teendőinket, felfrissült, reggeli egészséges, reggeli szertartásokat, teste felfrissült, reggeli ébredésre, csendes zugába, pozitív dolgokra, pohár meleg, emésztési zavar, madarak dallamos, természeti csodák, természet megadhat, testedzésre szánni, testmozgás energiát, napközbeni teendőinket, egészséges emberek, reggeli nemcsak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A televizió nem a kultúrát kép...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Rátalálsz  Akarat  Szép estét  Szép napot kívánok  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Makszim Gorkij gondolata  Egy bizonyos határt  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Elköszönt  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png cica  s immár én is felragyogva, ért...  Kellemes délutánt kívánok  Irgalom és ítélet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 19  Miért kiabálunk amikor dühösek...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy hatékony szolga  Az igazi szeretetért rendszeri...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép napot kívánok  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png csokor  Akarat  Png nő  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Fehér virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Egy lelki imádság  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 21  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bounty krémes  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép álmokat!  Alázat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Idő  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  A boldog családok mind hasonló...  Rátalálsz  Paul David Tripp Április 19  Png csokor  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Tanuld meg ezt a versemet  Reggel van  s immár én is felragyogva, ért...  Csak a fogyatkozás látható  Erdőn  Bertolt Brecht -től idézet  Egy lelki imádság  Paul David Tripp Április 21  Egy hatékony szolga  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png lepke  Nem számIt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Albert Einstein gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gonosz démon-álarc  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kövesd a cowboyt!  Mai harmónia kártyám  Png virág  Alázat 
Bejegyzés Címkék
reggeli egészséges, reggeli szertartásokat, teste felfrissült, reggeli ébredésre, csendes zugába, pozitív dolgokra, pohár meleg, emésztési zavar, madarak dallamos, természeti csodák, természet megadhat, testedzésre szánni, testmozgás energiát, napközbeni teendőinket, egészséges emberek, reggeli nemcsak, ebédszünet azért, szervezetlen élet, élet kiszámíthatatlan, határidős munka, napszakban elfelejti, saját nyugalmát, munka miatt, élet szép, vanra összpontosítsunk, esetben lehetünk, összpontosítsunk, kiszámíthatatlan, vércukorszintje, összpontosítson, napfelkeltében, alaphangulatát, megelégedettek, szertartásokat, töltekezhetünk, közérzetünknek, felbosszantani, megszereznünk, kipihentebben, aggodalmaktól, megszabadulni, közérzetünkre, mindemellett, áthangolódik, szorongástól, szorongással, átértékeljük, stresszelünk, megfájdulhat, meghatározni, szervezetlen, csodálkozhat, hatékonyabbá, munkahelyen, emésztésnek, foglalkozni, természetet, testedzésre, ugyanennyit, problémáink, teendőinket, felfrissült, tápanyagban, reggeliznek, természeti, asztalukra, könnyebben, napközbeni, hallgasson, reggelente, felébredni, napszakban, egészséges, hangulatot, szükségünk, könnyedebb, testmozgás, étkezéssel, hangulatát, ebédszünet, egyszerűbb, rugalmasan, meditáljon, nyugalomra, nincsenek, munkánkat, töltődjön, emésztési, hallgassa, tornázzon, határidős, természet, ingadozni, készítsen, stresszel, számunkra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13193
  • e Hónap: 44679
  • e Év: 249380
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.