Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi az a D-MANNOSE?
  2018-02-25 09:40:13, vasárnap
 
  A mannose vagy mannóz egy egyszerű cukor, mely a molekuláris tükörképe a glükóznak. Míg a mannose a természetben számos gyümölcsben és zöldségben előfordul, ezekből való kinyerése kissé megváltoztatja ennek a szerkezetét, mivel a kivont anyag az úgynevezett D-mannose, ami eltér annak természetes állapotától az egyszerű mannóztól. A mannózra pedig igen sokan támaszkodnak a hugyúti fertőzések kezelésében, így egyre több kutatás is irányul erre az anyagra, hogy bebizonyítsák, hogy orvosi kiegészítésként is alkalmas ez a monoszacharid.

D-MANNOSE FORRÁSAI
A mannose megtalálható kis koncentrációban az emberi test szöveteiben, de elsősorban a gyümölcsök és a zöldségek tartalmazzák. Az alma, az áfonya, az őszibarack tartalmazza nagy mennyiségben, de a vörösáfonya az egyik legjobb forrása a mannóznak. Ezenfelül a mannose természetesen előfordul a kukoricában és a burgonyában, valamint a különböző gombákban és penészgombákban. A D-mannose néven forgalmazott porokat és tablettákat pedig a bükkfa, illetve a nyírfa rostjaiból nyerik ki.

D-MANNOSE FUNKCIÓJA
A mannose használata kiváló a húgyhólyag betegségeinek és a húgyúti fertőzések kezelésében. Dr. Jonathon Wright a Tahoma Klinika vezető orvosa szerint a mannóz egy hatékony alternatíva a hagyományos antibiotikumokkal szemben, melyekkel a húgyúti fertőzések kezelhetőek. Ezeket általában az úgynevezett Escherichia vagy az E-coli baktériumok okozzák. Az E-colin apró szőrők vannak, az úgynevezett fimbriumok, melyek rácsatlakoznak a húgyhólyag és a húgyutak falára. Az antibiotikumok egyszerűen elpusztítják az E-colit, a mannóz pedig csak apró szőreit távolítja el, így nem tudnak megkapaszkodni a húgyhólyag falán, így a vizelettel együtt távoznak.

D-MANNOSE ELŐNYEI
A mannóznak számos előnye van a hagyományos antibiotikumos kezelésekkel szemben. Míg az antibiotikum megöli az E-colit, addig a húgyhólyag létfontosságú baktériumait is elpusztíthatja, ami gombás fertőzéseket eredményezhet. A mannose azonban nem befolyásolja ezeket a jótékony baktériumokat, hanem segít megőrizni a szervezet egyensúlyát. A mannóz tehát nemcsak hatékonyan kezeli a meglévő fertőzéseket, hanem segít is megelőzni ezeket a továbbiakban. Ellentétben glükózzal és más cukrokkal, a mannóz nem szívódik fel a véráramba, ami azt jelenti, hogy nem befolyásolja a vércukorszintet. Ehelyett nagyon gyorsan áthalad a testen. Mindannyian hallottunk már arról, hogy a húgyúti fertőzések esetében sok vizet vagy áfonyalevet kell fogyasztani, ugye? Nos, az áfonyalében megtalálható egy olyan egyszerű cukor, a D-mannose, ami antibakteriális szerként működik. Már elmondtuk, hogy a D-mannose egy olyan egyszerű cukor, ami nagyon hasonlít a glükózhoz és ami a természetben is előfordul a gyümölcsökben és még néhány növényben. A D-mannóz konkrét komponensei rendkívül előnyösen hatnak a szervezetre felszívódását illetően és a húgyhólyag, valamint a húgyutak fertőzéseinek kezelésére.

A D-MANNOSE A SZERVEZETBEN
A D-mannose olyan szénhidrát, melyet az ember szervezet nem tud maximálisan felszívni, ezért nem jellemző, hogy a D-mannose a véráramba kerülne. Néhány előzetes kutatás kimutatta, hogy a mannóz 90%-a a vizelettel együtt változatban formában ürül a beszedését követő fél-egy órában. Éppen ezért a D-mannose nem metabolizálódik, mint más cukrok a szervezetben, így nincs hatással a vércukorszintre, viszont jó hatással van a húgyhólyagra. Mivel a D-mannóz a vesén áthaladva választódik ki, ezért képes átmosni a húgyhólyagot és az egész húgyutat.

A D-MANNOSE ANTIBAKTERIÁLIS TULAJDONSÁGA
A D-mannose megtisztítja a húgyhólyagot és a húgyutakat, ahogy áthalad azokon. Ez az anyag nemcsak a nyálkahártyát tisztítja meg, de a baktériumsejtek számára lehetetlenné teszi, hogy megtapadjanak a nyálkahártya falán és ott fertőzéseket hozzanak létre. A baktériumok így szabadon lebegnek és a vizelettel együtt távoznak. Manapság a nők fele megtapasztalja a húgyúti fertőzésekből származó kellemetlenségeket. Ennek fő bűnöse az E-coli baktérium, ami az ilyen jellegű fertőzések 90%-ért felelős. Az E-coli normálisan a gyomorban és a bélrendszerben található meg, de ha elszaporodik, akkor húgyúti fertőzéseket eredményez. A D-mannose pedig kifejezetten e baktérium elszaporodását akadályozza meg. A D-mannózzal tehát jelentősen csökkenthetőek a húgyhólyagban található baktériumok száma már néhány nap elteltével. Ha húgyúti fertőzéstől szenvedünk, akkor érdemes az antibiotikum helyett bevetni ezt a szert.

A D-MANNÓZ LEGJOBB FELHASZNÁLÁSI MÓDJA
Szájon át érdemes használni ezt a szert: kétóránként fél teáskanállal kell elfogyasztani belőle aktív fertőzés esetén, amihez bő folyadékfogyasztásnak kell társulnia. Viszont ha a tünetek nem enyhülnek 2 napon belül, akkor orvoshoz kell fordulni, mert valószínűleg más baktérium okozza a gondot.

A D-mannóz és a glükóz
A mannóz és a glükóz két cukorfajta, mindkettő egyszerű monoszacharid. Mindketten hat szénatomot, 12 hidrogént és 6 oxigént tartalmaznak. Annak ellenére, hogy kémiai képletük igen nagyfokú hasonlóságot mutat, mégis nagyon különböző szerepet játszanak az emberi szervezetben.

A GLÜKÓZ FELÉPÍTÉSE
A glükóz sok biológiai folyamatban játszik kulcsfontosságú szerepet. A legtöbb cukor glükózzá alakul a szervezetben, ami által a test anyagcsere folyamataiba kerül be és energiát nyernek belőle. A glükóz egy hexóz, ami nagy befolyással van a vércukorszintre. A IUPAC elnevezése szerint a glükóz a 6-(hidroxi-metil) oxane-2 ,3,4,5-rol. Az egyenes láncú glükózban az aldehid csoport a lánc egyik végén kap helyet, ezért a neve aldohexóz. Oldatban glükóz gyűrűt alkot, amit glükopranóznak neveznek.

MANNÓZ FELÉPÍTÉSE
A mannóz szintén monoszacharid és hexóz. IUPAC neve: (2S, 3S, 4S, 5S, 6R) -6 - (hidroxi-metil) tetrahidro-2H-pirán-2 ,3,4,5-tetraol. A mannóz szobahőmérsékleten szilárd, sárgás, kristályos a megjelenése. Szagtalan és édeskés, kesernyés ízű.

HATÁSUK A SZERVEZETRE
A szervezet a cukrokat glükózzá alakítja, ami azután ATP-vé alakul, így a szervezet enyergiát nyer belőle. A glükózzal ellentétben a mannóz nem eléggé matebolizálódik az emberi szervezetben. A legnagyobb mennyiségben a mannóz kiválasztódik a vizelettel általában nagyon rövid idő alatt. Ez idő alatt a vérben található glükóz mennyisége nem változik. Tehát a mannóz nem vesz részt az anyagcsere folyamatokban, de igen fontos szerepe van a testben. Miután néhány fehérjét szintetizálunk, a polimerekhez mannóz kapcsolódik. E molekulák alapvetően fontosak az egészségmegőrzésben.

ÖSSZEHASONLÍTÁS
Bár a glükóz és a mannóz kémiai képlete megegyezik, struktúrájuk némileg eltér, pontosabban tükörképei egymásnak. A glükózon a hidroxil csoport a második szénatommal van szemben, a mannóznál pedig a negyedikkel.

A mannóz természetes forrásai
A mannóz egy hatszénatomos egyszerű cukor. Szerkezetét tekintve nagyon hasonlít a glükózhoz, annak éppen tükörképe. A testnek szüksége van a mannózra, hogy fenttartsa egészségét, de ezt nem szükséges a táplálkozással bevinni egészséges állapotban, mivel a szervezet is elő tudja állítani a glükózból - persze csak kis mennyiségben. A mannózban gazdag élelmiszerek fogyasztása antivirális, antibakteriális és gyulladáscsökkentő előnyöket nyújt. Több napi rendszerességgel fogyasztott élelmiszer is tartalmaz mannózt.

Zöldbab
A zöldbab kiváló forrása a mannóznak és a rostoknak. A zöldbabbal csökkenthető a vér koleszterinszintje és előmozdítható a szív egészsége.

Paradicsom
A paradicsomban szintén sok mannózt találunk, de ezenfelül számos alapvető vitamint és ásványi anyagot is nagy mennyiségben találunk meg benne. A pparadicsom például rengeteg likopint tartalmaz, ami egyfajta antioxidáns a szervezetben és olyan egészségügyi előnyöket jelent, mint a szívbetegség megelőzése vagy a prosztatarák kiküszöbölése.

Vörös áfonya
A vörös áfonya a legjobb forrása a mannóznak. Ezek a gyümölcsök képesek arra, hogy a szervezetből összegyűjtsék a különböző káros baktériumokat és kórokozókat, majd a vizelettel együtt eltávolítsa azokat. E különleges tulajdonsága miatt képes arra is, hogy hatékonyan kezelje a húgyúti fertőzéseket és a gyomorfekélyt is, mivel az E-coli és a H-pylori baktériumokkal is elbánik.

Áfonya
A feketeáfonyában is nagy koncentrációban találjuk meg a mannózt. Ráadásul az áfonya igen gazdag a különböző fitokemikáliákban, melyek a természetben előforduló antioxidánsok. A Michigan Egyetem kutatásából kiderül, hogy az áfonya rendszeres fogyasztásával csökkenthető a hasi zsír, a koleszterinszint és a trigliceridszint is, valamint javul az éhgyomri vércukorszint is. E hatásokkal pedig könnyen megelőzhető a cukorbetegség és a szívbetegségek is.

Más mannózt tartalmazó ételek
A mannóz egy hat szénatomos cukor, melyről már tudjuk, hogy nagyon sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható. De arról is beszéltünk, hogy a szervezet is képes előállítani a glükózból kis mennyiségben. A mannóz persze nem szabadon található meg az egyes élelmiszerekben, hanem a poliszacharid láncokhoz csatolva a különböző fehérjék része. Ezeket megbontja nyerik ki az ételekből a D-mannose-t. De miben is találjuk meg ezt az anyagot pontosan?

Gyümölcsök

Számos gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz D-mannose-t. Ezek közé tartozik a fekete ribizli, a piros ribizli, az egres, az áfonya, a vörösáfonya, a paradicsom, az alma, az őszibarack, a narancs. Ezenfelül megtaláljuk a pálmaolajban is, amit a pálmák terméséből nyernek ki.

Zöldségek

A zöldségek is jó forrását képezik a mannóznak. Magas mannóz tartalma van a zöldbabnak, a káposztának, a brokkolinak, a padlizsánnak, a fehérrépának, a zöld kávébabnak, a shiitake gombának és a hínárnak is. A mannóz ezenfelül megtalálható a szentjánoskenyér gumiban és a guargumiban is.

Gyógynövények és fűszerek
A mannóz nagy mennyiségben található meg az aloe vera növényben. Az aloe vera acemannant tartalmaz, ami egy olyan poliszacharid lánc, melynek egyik összetevője a mannóz. De a mannóz megtalálható a cayenne borsban is.

Hüvelyesek
A görögszéna galaktomannánt tartalmaz, ami a mannóz és a galaktóz poliszacharid lánca. De mannóz van a szójababban, a lima babban, és a sima babban.

Feldolgozott élelmiszerek
A kereskedelmi forgalomban is találkozunk mannózzal a lókusz babban, a szent jános kenyér gumiban és a guargumiban is. Ezekkel az anyagokkal javítják a fagylalt textúráját és csökkentik olvadását. de ezeket az adalékokat felhasználják a krémsajtokban, a feldolgozott gyümölcsökben, a salátaöntetekben is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: salátaöntetekben, koleszterinszint, rendszerességgel, szentjánoskenyér, trigliceridszint, kiegészítésként, antibakteriális, élelmiszerekben, koncentrációban, penészgombákban, feketeáfonyában, összehasonlítás, vércukorszintre, kulcsfontosságú, baktériumsejtek, vércukorszintet, metabolizálódik, matebolizálódik, fogyasztásával, bélrendszerben, szívbetegségek, elszaporodását, megtapasztalja, baktériumokkal, táplálkozással, antibiotikumos, elpusztíthatja, glükopranóznak, antibiotikumok, szintetizálunk, rácsatlakoznak, csökkenthetőek, megkapaszkodni, megváltoztatja, galaktomannánt, felhasználási, mannose vagy, egyszerű cukor, molekuláris tükörképe, természetben számos, kivont anyag, úgynevezett D-mannose, egyszerű mannóztól, mannózra pedig, hugyúti fertőzések, mannose megtalálható, emberi test, zöldségek tartalmazzák, őszibarack tartalmazza, egyik legjobb, mannose természetesen, különböző gombákban, D-MANNOSE FORRÁSAI, D-MANNOSE FUNKCIÓJA, Jonathon Wright, Tahoma Klinika, D-MANNOSE ELŐNYEI, D-MANNOSE SZERVEZETBEN, D-MANNOSE ANTIBAKTERIÁLIS TULAJDONSÁGA, D-MANNÓZ LEGJOBB FELHASZNÁLÁSI MÓDJA, GLÜKÓZ FELÉPÍTÉSE, MANNÓZ FELÉPÍTÉSE, HATÁSUK SZERVEZETRE, Michigan Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mindig jusson idő nevetni  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Próbálj meg ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Hiányzik  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Png nő  Nem számIt  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Fekete István - Akác  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Minden harmadik...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Julian Brass gondolata  Png kislány  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  képre írva  Kaffka_Margit  Szabolcska Mihály – Ákác...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Sose bánj semmit  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alvó cicák  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einstein gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Png rózsa csokor  Irgalom és ítélet  képre írva  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Annuska bar...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Garai Gábor - Takarítás  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esti kép  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
mannose vagy, egyszerű cukor, molekuláris tükörképe, természetben számos, kivont anyag, úgynevezett D-mannose, egyszerű mannóztól, mannózra pedig, hugyúti fertőzések, mannose megtalálható, emberi test, zöldségek tartalmazzák, őszibarack tartalmazza, egyik legjobb, mannose természetesen, különböző gombákban, nyírfa rostjaiból, mannose használata, húgyhólyag betegségeinek, húgyúti fertőzések, hatékony alternatíva, hagyományos antibiotikumokkal, úgynevezett Escherichia, úgynevezett fimbriumok, húgyutak falára, antibiotikumok egyszerűen, mannóz pedig, húgyhólyag falán, vizelettel együtt, mannóznak számos, hagyományos antibiotikumos, antibiotikum megöli, húgyhólyag létfontosságú, mannose azonban, jótékony baktériumokat, szervezet egyensúlyát, mannóz tehát, meglévő fertőzéseket, áfonyalében megtalálható, olyan egyszerű, szervezetre felszívódását, húgyutak fertőzéseinek, ember szervezet, véráramba kerülne, mannóz 90%-a, beszedését követő, vesén áthaladva, egész húgyutat, anyag nemcsak, nyálkahártyát tisztítja, baktériumsejtek számára, nyálkahártya falán, húgyúti fertőzésekből, ilyen jellegű, bélrendszerben található, húgyhólyagban található, antibiotikum helyett, emberi szervezetben, legtöbb cukor, test anyagcsere, egyenes láncú, aldehid csoport, lánc egyik, neve aldohexóz, mannóz szintén, cukrokat glükózzá, szervezet enyergiát, glükózzal ellentétben, legnagyobb mennyiségben, mannóz kiválasztódik, vizelettel általában, vérben található, anyagcsere folyamatokban, polimerekhez mannóz, mannóz kémiai, hidroxil csoport, második szénatommal, mannóznál pedig, mannóz természetes, hatszénatomos egyszerű, testnek szüksége, táplálkozással bevinni, mannózban gazdag, zöldbab kiváló, zöldbabbal csökkenthető, szív egészsége, paradicsomban szintén, pparadicsom például, szívbetegség megelőzése, prosztatarák kiküszöbölése, vörös áfonya, legjobb forrása, gyümölcsök képesek, szervezetből összegyűjtsék, különböző káros, húgyúti fertőzéseket, áfonya igen, különböző fitokemikáliákban, természetben előforduló, áfonya rendszeres, hasi zsír, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 896
  • e Hét: 3034
  • e Hónap: 34520
  • e Év: 239221
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.