Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsonyi asztaldíszek gyógynövényekből,gyümölcsökből
  2019-01-04 13:37:04, péntek
 
 



Gyógynövények, fűszernövények és gyümölcsök a tökéletes karácsonyi asztal díszítéséhez:

Sokan várják és sokan szeretik a karácsonyt. Bárki, aki nagy karácsonyi ebédet vagy vacsorát tervez, szüksége lesz az asztalon valamilyen központi elemre. De egyáltalán nem kell drága holmikat vásárolni, hiszen a gyógynövényeket, a fűszernövényeket és a gyümölcsöket is használhatjuk dekorációnak.

Asztaldísz gyanánt használhat áfonyát és nem is kell hozzá olyan sok minden. Egy kávécsésze alátétre helyezzen vastagabb, de kisebb méretű gyertyákat, majd a gyertya mellé szórjon néhány áfonyaszemet. Ugyanilyen alátétekre 3-4 rozmaringszálat is helyezhet, amelyeket előzőleg egy vékonyabb piros, ezüst vagy aranyszalaggal fogott össze. Ez kissé rusztikus hangulatot kölcsönöz az ünnepi asztalnak.

A zsályát is felhasználhatja. Vágjon le egy csokorra való zsályát és rendezze azt el egy átlátszó vázában. A leveleit be is fújhatja arany- vagy ezüstszínű spray-vel, de a zsálya önmagában is egy csodálatos asztali dísz lehet.

A fahéjrúd nemcsak szépen mutat az ünnepi asztalon vagy a fenyőfán, de kellemes illattal is lengi be a lakást. Szúrjon egy almába gyertyát, majd egy aranyszínű vékony zsineggel erősítsen rá minden gyertyára egy-egy fahéjrudat. Minden egyes teríték mellé helyezzen el egy feldíszített almát. Az is jó megoldás, ha két fahéjrudat piros selyemszalaggal összekötöz, és ebből helyez egyet-egyet a tányérok mellé.

Gyertyákra ragaszthat csillagánizst, de az is nagyon mutatós, ha kisebb tányérokra helyez egy-egy gyertyát és mellé szór néhányat ebből a fűszernövényből.

A klasszikus dísz is szép éke lehet az asztalnak. Narancsba vagy mandarinba szurkáljon szegfűszeget és díszítse fel ezzel a déligyümölccsel az ünnepi asztalt.

Egy nagyobb tálcára is rakhat mindenféle gyümölcsöt, amelynek közepére egy nagyobb, vastagabb tetszőleges színű gyertya is kerülhet. Ez nagyon egyszerűnek hangzik, de csodálatos látványt nyújt.

Egy fából készült tálba helyezzen gránátalmákat, majd helyezzen még a tálcára fenyőtobozokat. Tehet még a fatálba articsókát, diót vagy mogyorót. Az articsóka közepét ki is vájhatja és ebbe is helyezhet egy piros gyertyát. Ez nagyon mutatós éke lehet az asztalnak.

Fenyőágakat is helyezhet az asztalra, de adventi koszorút is készíthet fenyőgallyakból, amelyet aztán kedvére díszíthet gyógynövényekkel, fűszernövényekkel és gyümölcsökkel egyaránt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: gyógynövényekkel, fűszernövényeket, déligyümölccsel, gyógynövényeket, fenyőgallyakból, felhasználhatja, selyemszalaggal, rozmaringszálat, fűszernövényből, fűszernövények, aranyszalaggal, fenyőtobozokat, gyümölcsökkel, gránátalmákat, gyógynövények, használhatjuk, csillagánizst, díszítéséhez, feldíszített, áfonyaszemet, szegfűszeget, gyümölcsöket, dekorációnak, tetszőleges, fenyőágakat, egyszerűnek, hangulatot, asztaldísz, gyertyákat, alátétekre, gyertyákra, gyümölcsök, összekötöz, használhat, fahéjrudat, aranyszínű, tökéletes karácsonyi, asztalon valamilyen, kávécsésze alátétre, gyertya mellé, vékonyabb piros, ünnepi asztalnak, csokorra való, átlátszó vázában, zsálya önmagában, csodálatos asztali, fahéjrúd nemcsak, ünnepi asztalon, almába gyertyát, aranyszínű vékony, feldíszített almát, tányérok mellé,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét  Adakozás  Nagyon különös  Tavaszi kép  Png virág  Mi lenne ha  Mindig jusson idő nevetni  Png ház  A boldog családok mind hasonló...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Bounty krémes  Lóhere  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Éretlen vers  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alvó cicák  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png férfi  Sokan azt tartják  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Fehér virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Mai harmónia kártyám  Png csokor  Rátalálsz  Éretlen vers  Leonardo da Vinci gondolata  Png lepke  Png kislány  Próbálj meg ...  Nem méltó hozzád  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png lepke  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 19  Örülök, hogy látlak!  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem tudhatod  Akarat  Png kislány  Png telefon  Png rózsa csokor  Png lepke  Png rózsa csokor  Sose bánj semmit  Adakozás  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  210 éve született a SZÓZAT meg... 
Bejegyzés Címkék
tökéletes karácsonyi, asztalon valamilyen, kávécsésze alátétre, gyertya mellé, vékonyabb piros, ünnepi asztalnak, csokorra való, átlátszó vázában, zsálya önmagában, csodálatos asztali, fahéjrúd nemcsak, ünnepi asztalon, almába gyertyát, aranyszínű vékony, feldíszített almát, tányérok mellé, klasszikus dísz, ünnepi asztalt, nagyobb tálcára, fából készült, tálcára fenyőtobozokat, fatálba articsókát, articsóka közepét, piros gyertyát, gyógynövényekkel, fűszernövényeket, déligyümölccsel, gyógynövényeket, fenyőgallyakból, felhasználhatja, selyemszalaggal, rozmaringszálat, fűszernövényből, fűszernövények, aranyszalaggal, fenyőtobozokat, gyümölcsökkel, gránátalmákat, gyógynövények, használhatjuk, csillagánizst, díszítéséhez, feldíszített, áfonyaszemet, szegfűszeget, gyümölcsöket, dekorációnak, tetszőleges, fenyőágakat, egyszerűnek, hangulatot, asztaldísz, gyertyákat, alátétekre, gyertyákra, gyümölcsök, összekötöz, használhat, fahéjrudat, aranyszínű, csodálatos, kávécsésze, ezüstszínű, karácsonyi, ragaszthat, gyümölcsöt, valamilyen, egyáltalán, karácsonyt, articsókát, szurkáljon, mindenféle, klasszikus, tányérokra, mandarinba, ugyanilyen, rusztikus, helyezhet, articsóka, asztalnak, kölcsönöz, amelyeket, vékonyabb, vastagabb, helyezzen, narancsba, díszíthet, gyertyára, erősítsen, önmagában, készíthet, zsineggel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1658
  • e Hét: 10440
  • e Hónap: 41926
  • e Év: 246627
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.