Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cukorbetegség, lúgosítás
  2019-01-13 19:23:40, vasárnap
 
   
  A cukorbetegség, legyen az I-es vagy éppen II-es típusú, a vér cukor szintjének kóros megnövekedését jelenti, melynek az oka, hogy szervezetünk képtelen előállítani vagy megfelelően felhasználni az inzulint.
A cukorbetegség mára sajnos népbetegséggé vált modern világunkban, a lakosság 6-8%-át érinti ez a rendkívül alattomos betegség. Világszerte több, mint 300 millió cukorbeteg él, a cukorbetegségből eredő halálozás pedig dobogós helyen szerepel.

A cukorbetegség egy valódi csendes gyilkos, hiszen hosszú ideig nem okoz látványos tüneteket, utána azonban annál brutálisabb lefolyású. A cukorbetegség legtragikusabb végkifejletei a munkaképtelenné válás, szívbetegség, vesebetegség kialakulása, idegrendszeri károsodás, vakság és a halál. Sok esetben a betegség már évek óta zajlik, mire végre diagnosztizálják.

Cukorbetegeknél

- 25-ször gyakrabban alakul ki üszkösödés
- 11-szer gyakrabban alakul ki szív koszorúér betegség
- 5,5-szer gyakrabban alakul ki agyvérzés

mint egészséges embereknél.

Ráadásul, ha egy cukorbeteg korábban már elszenvedett infarktust, akkor az ő rizikója egy újabb infarktus elszenvedésére 10-30-szor nagyobb!!

A cukorbetegek kb. 90%-a II-es típusú cukorbeteg, és 80%-uk elhízott. A II-es típusú cukorbetegség korábban gyermekeknél elvétve fordult csak elő, szinte ismeretlen volt, azonban mára számuk aggasztóan megemelkedett.

dr. Robert Young hosszú éveken keresztül vizsgálta a cukorbetegség mögött rejlő okokat és az alábbi megállapításokra jutott:

1. a cukorbetegség kialakulásának egyik fő oka, hogy testünk sejtjei számára negatívan változik a külső környezet, a szervezet sav-bázis egyensúlya megváltozik
2. a lúgosítás következtében csökkenhet a testsúly, a koleszterin és a vércukorszint
3. a megfelelő diéta kialakítása során csökkenteni kell a fehérjebevitelt
4. ezzel párhuzamosan kimagaslóan fontos szerepe van a diétában a zöld ételeknek és italoknak, az egészséges olajoknak és zsíroknak és a megfelelő mennyiségű és minőségű sóknak

A cukorbetegség típusai

Az I-es típus a gyermekkorra jellemző, valószínű, hogy maga a szervezet pusztítja el a hasnyálmirigy szigetsejtjeit, ezáltal teljes inzulin hiány lép fel. Az inzulin pótlása nélkülözhetetlen, nélküle pár hét leforgása alatt meghal a beteg. Főleg tehát gyermekkorban jellemző ennek a típusnak a kialakulása.

A 1,5 LADA típus lényegében az egyes típus felnőttkori formája, ezért a betegek itt is nagyon hamar maguk mögött hagyják a tablettákat (mert hatástalanok), és mivel ebben az esetben is arról van szó, hogy a betegnek nincs inzulinja, ezért inzulinkezelésre szorul élete végéig.

A II-es típusnál más a helyzet. Itt van inzulin, csak az inzulin nem hat megfelelően, mert részleges inzulin rezisztencia (érzéketlenség) alakul ki. A hasnyálmirigy ezt mind több és több inzulintermeléssel próbálja ellensúlyozni, ami végül is a szigetsejtek kimerüléséhez vezet, ezért a végén itt is fellép az inzulin hiánya, és a beteg előbb vagy utóbb inzulinra szorulhat.

Ha hemoglobin A1c tartósan 7% felett van, diéta és tabletták mellett, akkor az inzulinkezelést el kell kezdeni, mert csak ezzel akadályozható meg a betegség gyors romlása, a kis és nagy erek, valamint a perifériás idegek pusztulása. Ezt az értéket negyedévente ellenőriztetni kell.

A cukorbetegség soha el nem múlik, de megfelelő életmód és étrend mellett kialakulása késleltethető, ideális esetben akár egy szép hosszú életet is le lehet élni anélkül, hogy a betegség kialakulna, noha a hajlamunk adott rá.

Erre jó példa az Amerikai pima indián törzs, ahol korábban ez a betegség nem létezett, de mióta ,,civilizálódtak", elhíztak a betegség gyakorisága náluk meghaladja a 90%-ot. Van olyan elemzés is miszerint, ha pl. az USA-ban az ,,elhízás járvány" így folytatódik, 2050-re minden felnőtt amerikai cukorbeteg lesz.

A pocakra történő elhízás az egyik legfőbb mutatója annak, hogy a beteg a cukorbetegség kapujában van, még akkor is, ha még a vércukor értékei normálisak. A has legnagyobb körfogata magasságtól függetlenül férfiaknál nem haladhatja meg a 92cm-t, míg nőknél a 88cm-t. Ezt könnyen ellenőrizhetjük akár minden héten. Ez legyen a mércénk, ne a testsúly misztifikálása.

Tehát egészséges táplálkozás, sok zöldség, és nem olyan sok gyümölcs, mivel a gyümölcsök fruktóz tartalma igen magas, sok köztük erősen diabetogén. Sok testmozgás, bő folyadék fogyasztás, jó minőségű zsírsavak korlátozott bevitele a betegség elkerülésének a legjobb receptje. A lúgosító Super Greens egyszerre biztosítja a bő folyadék fogyasztás mellett a megfelelő zöldség és egyéb zöld növény bevitelét, amit még kiegészíthetünk omega 3-6-9 esszenciális zsírsavakat tartalmazó kapszula napi egyszeri bevitelével is.

Látványos eredményeket érhetünk el már pár hét alatt, de ha abbahagyjuk, akkor a visszaesésé törvényszerűen be fog következni, mert a cukorbetegség progresszív, magától soha nem javul, ha nem teszünk ellene, akkor mindig romlik.
Forrás :Link

A leggyakoribb anyagcserezavar a cukorbetegség. Amikor a cukorbetegség kialakul, már gyakorlatilag a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek a fele véglegesen elpusztult.
Van olyan álláspont, és ez ma az elfogadott, hogy a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjei nem osztódnak, egy bizonyos mennyiségű ilyen sejttel (béta sejtek) jövünk a világra és ezzel kell gazdálkodnunk.

Persze az nagyon nem mindegy, hogy a megfogyatkozott béta sejteknek egy 60kg-os, egy 80kg-os vagy egy 120kg-os ember inzulin szükségletét kell biztosítaniuk.

A cukorbetegségnek vannak elő alakjai, az IFG (Impaired Fasting Glucose - emelkedett éhgyomri vércukorszint) és az IGT (Impaired Glucose Tolerance). Az előbbi esetben még csak az éhhomi vércukor értéke kórós, a cukorterhelés után egy órával és két órával mért értékek normálisak, míg ennél már előrehaladottabb forma az IGT, amikor a cukorterhelés után midig kóros értékeket kapunk. Mindez persze a II-es típusú cukorbetegségre vonatkozik.

A cukorbetegek életkilátásait és életminőségét a betegség szövődményei határozzák meg. Ha jól van kezelve a beteg, a szövődmények gyakorisága 43%-kal csökkenthető, de teljesen nem védhető ki.

Mik is ezek a szövődmények?

1. kis erek betegségei: ezek felelősek a szem ideghártyájának degenerációjáért, ami sokszor vakságot okoz, és a vese különböző betegségeiért is

2. nagy ér szövődmények: infarktus, stroke

3. neuropathiák: nem gyógyuló, többnyire a lábon kialakuló, fájdalommal nem vagy alig járó fekélyek, valamint a vegetatív idegrendszer érintettsége miatt a hirtelen szívhalál esélyének megnövekedése

Mit tehetünk tehát?

Ha a cukorbeteg túlsúlyos, akkor fogynia kell. A kalória bevitel mérséklése ebben az esetben sokkal fontosabb, mint a szénhidrát bevitel ,,méricskélése".

A has körfogat normál határon belüli értéke minden körülmények között elérendő cél: férfiak 92cm, nők 88cm.

Rendszeres, könnyű fizikai tréning, lehetőleg séták, gondos lábápolás, nagyon kényelmes, puha talpú cipők viselése.

A neuropathia jól reagál a B vitamin komplexre, főleg annak zsíroldékony formájára, de vigyázat, a B vitaminok az étvágyat növelik, ami elhízott cukorbetegeknél egyáltalán nem kívánatos. Ezért célszerű a B komplex mellé olyan étrend kiegészítőt fogyasztania, ami az étvágyat csökkenti, ezáltal a nem kívánt testsúlygyarapodás elkerülhető.

Mivel a cukorbetegségben nem csak szénhidrát anyagcserezavar van, hanem zsíranyagcsere zavar is megfigyelhető, ezért nagyon hasznos az omega 3-6-9 zsírsav kombinációk rendszeres fogyasztása is.

A cukrok a fehérjéket is megtámadják (elcukrosodnak a fehérjék), ennek következménye az ebben a betegségben oly gyakori szürke hályog kialakulása is. Ezt a folyamatot elsősorban a normálishoz közeli vércukor elérésével lehet fékezni, de jótékony hatású lehet a C-vitamin, a citrus flavonoidok bőséges fogyasztása is (1000mg C-vitamin, 100mg citrus flavonoid naponta).

Törekedni kell arra, hogy hemoglobin A1C értéke 7% körül legyen. Az ennél alacsonyabb szint sem kívánatos, mert sajnos kiderült, hogy ebben az esetben is az össz halálozás fokozódik. Ez azért érdekes, mert a hemoglobin A1C a nem cukorbeteg egyénekben is létezik és az értéke kb. 6% körül van. Úgy tűnik, a 7-7,5% HbA1C a cukorbetegeknél a legideálisabb érték.

A betegségre való hajlam öröklődik, méghozzá erősen, kb. 90% esély van arra, hogy kettes típusú cukorbeteg szülők gyermekei is ,,elkapják" ezt a betegséget.

Tehát a megelőzést már gyermekkorban el kell kezdeni, ami elsősorban az egészséges táplálkozással (sok zöldség, közepes mennyiségű gyümölcs, könnyű, fehér húsok fogyasztása és hal), az édes ,,kalória bombák" kerülésével, rendszeres sportolással, normális testsúly elérésével és megtartásával lehetséges.

És hogy milyen korán kell a prevenciót elkezdeni gyermekkorban? Már a nagy súlyú, 4kg körüli újszülöttek csoportja is komolyan veszélyeztetett ezzel a betegséggel szemben!
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: előrehaladottabb, cukorbetegségből, degenerációjáért, megállapításokra, nélkülözhetetlen, cukorbetegségben, inzulinkezelésre, diagnosztizálják, cukorbetegségnek, ellenőrizhetjük, ideghártyájának, veszélyeztetett, anyagcserezavar, cukorbetegségre, cukorbetegeknél, munkaképtelenné, inzulinkezelést, fehérjebevitelt, kiegészíthetünk, megfogyatkozott, törvényszerűen, életkilátásait, inzulintermelő, kialakulásának, szigetsejtjeit, zsíranyagcsere, civilizálódtak, ellenőriztetni, táplálkozással, elszenvedésére, legtragikusabb, megnövekedését, misztifikálása, cukorbetegség, biztosítaniuk, megnövekedése, cukorbetegség mára, lakosság 6-8%-át, rendkívül alattomos, cukorbetegségből eredő, valódi csendes, cukorbetegség legtragikusabb, munkaképtelenné válás, cukorbeteg korábban, újabb infarktus, cukorbetegség mögött, alábbi megállapításokra, cukorbetegség kialakulásának, külső környezet, szervezet sav-bázis, lúgosítás következtében, megfelelő diéta, Robert Young, Super Greens, Impaired Fasting Glucose, Impaired Glucose Tolerance,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki érti?  Isten Igéje - az egyház egység...  Vörös rózsák  Fehér gerbera  Nyári kép  Petőfiné szobra Koppenhágában  Csodás szépség és egészség gör...  Topáz  Valamikor régen  Isten Igéje - az egyház egység...  Jókai Anna tollából  Facebookon kaptam  Nyári kép  Sűrűsödik  Sűrűsödik  Rózsa pillangóval  Facebookon kaptam  Vízesés  Flavonoidokban gazdag étkek  Lila virágok  Nyári kép  Keserű a Mára vize  Png virág  Szép estét kívánok ! Szegedről...  Facebookon kaptam  Vörös rózsa  Riasztó.......  Ha Isten békéje lakja szívemet  Társkereső hirdetés  Petőfiné szobra Koppenhágában  Isten Igéje - az egyház egység...  Ha Isten békéje lakja szívemet  Kislány  Png nő  Facebookon kaptam  Nyári kép  Fehér rózsa  Nyári kép  Facebookon kaptam  Nő pipacsokkal  255 az új fertőzött, elhunyt ...  Nyári képek  Pipacsok  Valamikor régen  A napfény  Vörös rózsák  Sírva, dalolva  Wulfenit ásvány  Facebookon kaptam  Nyári kép  Nyári kép  Mai napi mosoly......  Flavonoidokban gazdag étkek  Öntöző kanna  Én befejeztem  Kellemes délutánt kívánok!  Öntöző kanna  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok nő és férfi viszony...  Azt mondják...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Wulfenit ásvány  Eperből állatok  Szép estét  Pipacsok vázában  Kellemes hetet  Sárga rózsa  Hány hívő érte el az égi célt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Valamikor régen  Fotó: Farkas Attila, szöveg la...  Nyári kép  Angyalok  Nyári varázs  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png nő  Véna - Vénás Betegségek  Mai harmónia kártyám  Kellemes délutánt kívánok!  Ha Isten békéje lakja szívemet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Öntöző kanna  Vezuvianit  Keserű a Mára vize  Kislány  Soha ne becsüld alá  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi történik a testünkkel és az...  Ha Isten békéje lakja szívemet  Azt mondják...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
cukorbetegség mára, lakosság 6-8%-át, rendkívül alattomos, cukorbetegségből eredő, valódi csendes, cukorbetegség legtragikusabb, munkaképtelenné válás, cukorbeteg korábban, újabb infarktus, cukorbetegség mögött, alábbi megállapításokra, cukorbetegség kialakulásának, külső környezet, szervezet sav-bázis, lúgosítás következtében, megfelelő diéta, zöld ételeknek, egészséges olajoknak, megfelelő mennyiségű, cukorbetegség típusai, gyermekkorra jellemző, szervezet pusztítja, hasnyálmirigy szigetsejtjeit, inzulin pótlása, egyes típus, betegnek nincs, szigetsejtek kimerüléséhez, inzulin hiánya, beteg előbb, betegség gyors, perifériás idegek, értéket negyedévente, cukorbetegség soha, szép hosszú, betegség kialakulna, hajlamunk adott, betegség gyakorisága, pocakra történő, egyik legfőbb, cukorbetegség kapujában, vércukor értékei, testsúly misztifikálása, gyümölcsök fruktóz, betegség elkerülésének, legjobb receptje, lúgosító Super, megfelelő zöldség, visszaesésé törvényszerűen, cukorbetegség progresszív, leggyakoribb anyagcserezavar, cukorbetegség kialakul, hasnyálmirigy inzulintermelő, fele véglegesen, bizonyos mennyiségű, megfogyatkozott béta, 80kg-os vagy, 120kg-os ember, cukorbetegségnek vannak, előbbi esetben, éhhomi vércukor, cukorterhelés után, cukorbetegek életkilátásait, betegség szövődményei, szövődmények gyakorisága, szem ideghártyájának, vese különböző, lábon kialakuló, vegetatív idegrendszer, hirtelen szívhalál, cukorbeteg túlsúlyos, kalória bevitel, esetben sokkal, szénhidrát bevitel, étvágyat növelik, étvágyat csökkenti, omega 3-6-9, folyamatot elsősorban, normálishoz közeli, citrus flavonoidok, ennél alacsonyabb, össz halálozás, legideálisabb érték, betegségre való, egészséges táplálkozással, édes &#8222, prevenciót elkezdeni, nagy súlyú, betegséggel szemben, előrehaladottabb, cukorbetegségből, degenerációjáért, megállapításokra, nélkülözhetetlen, cukorbetegségben, inzulinkezelésre, diagnosztizálják, cukorbetegségnek, ellenőrizhetjük, ideghártyájának, veszélyeztetett, anyagcserezavar, , ,
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 1719 db bejegyzés
Összes: 42677 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 474
  • e Hét: 4088
  • e Hónap: 35285
  • e Év: 433047
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.