Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A búzafűről
  2019-02-04 20:19:21, hétfő
 
 



A búzafű, amit a természet multivitaminjának is neveznek, nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Kimagasló kalcium, magnézium és kálium tartalma van. Tökéletes fehérjeforrás: 17 féle aminosav található meg benne, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban, valamint jelentős a B17 tartalma.

A búzafű gyógyító tulajdonságának története több mint 5000 éves múlttal rendelkezik. Egyes állítások szerint az ókori Egyiptom lakói ,,Isis ajándékaként" nevezték a Nílus partján növekvő zöld füvet, amelynek fogyasztásától immunrendszerük átlagon felülivé erősödött.
Írásos emlékek az Ótestamentumban található Dániel könyvéből származnak, mely Nebuchadnezzar királyt (Kr.e.: 630-562) említi, aki 7 évig fűféléket fogyasztva nyerte vissza mentális tisztaságát és testi erejét.
Emellett bizonyítékok támasztják alá, hogy a nyugati világ népei (maják, inkák, aztékok) és a Kárpát-medence lakosai is előszeretettel egészítették ki étkezésüket a búzafűvel.
Miért fogyasszunk búzafűvet?
- A búzafű számunkra létfontosságú enzimekben bővelkedik, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás.
- Segít az emésztésben és a belső szervek működésében.Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így gyenge emésztésűek is nyugodtan fogyaszthatják.
- Megsemmisíti a káros kórokozó baktériumokat, és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.
- Erőteljesen lúgosító hatású
- A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.
- A búzafű egyszerre méregtelenít és - a táplálkozási hiányosságok pótlásával - növeli az energiaszintünket.

Hogyan készítsük a búzafűlevet?
A learatott búzafűből a levet préseléssel célszerű kinyerni, mivel a növényi rostok az emberi gyomor számára nem emészthetőek. Ehhez ajánlott présgépet beszerezni. Csak lassú fordulatszámú, kifejezetten erre a célra gyártott présgépet ajánlott használni! Ne használjunk nagy fordulatszámú turmixgépet. A vitaminok 45 °C fölött elbomlanak.

A lé gyorsan oxidálódik, így a benne lévő élő enzim tartalom csökken. Ezért szükséges préselés után hamar elfogyasztani.

Az otthon termesztett és learatott búzafüvet kb. 1 hétig tárolhatjuk hűtőben. Ebből préselhetünk naponta vagy más beosztás szerint ahogy szükséges. Azonban ez esetben is megfigyelhető a tápanyagok elvesztése a tárolás alatt.

Mit tartalmaz a búzafű?
- A búzafű tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre a szervezetünknek szüksége van.
- Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza.
- A búzafű az egyik leggazdagabb A-és C-vitamin forrás. Több A-vitamint tartalmaz, mint a zöld saláták, gyümölcsök és több C-vitamint tartalmaz, mint a citromfélék, többet a szokványos zöldségeknél.
- Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban.
- Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a pusztító sejteket.
- Gazdag ásványianyagokban - nagy mennyíségű vasat tartalmaz, cinket, kalciumot, magnéziumot, rezet, mangánt és szelént.
- Nagy mennyiségű szaponint tartalmaz, amely tisztítja a nyirokrendszert, és méregteleníti a testet.
- A búzafű számunkra létfontosságú enzimekben bővelkedik, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás.
- Tartalmaz nagy mennyíségű klorofillt. Kutatások támasztják alá, hogy a vörösvértestek felépítése egy molekulában tér el a növényi klorofilltól, ez pedig a központi mag. Míg a "növény vére" magnézium központú, addig a hemoglobin ásványi vaselemet tartalmaz. További elemzések eredményeként bizonyítottá vált, hogy a természetes klorofill bejuttatásával emelhető a vérben megtalálható hemoglobinok száma. Így a magasabb vörösvérsejtszám a szervezetben jobb vérkeringést, tökéletesebb oxigénellátást, és a test gyors tisztulását eredményezi, de ennek köszönhetően már sikereket értek el vérzékeny betegek kezelésében is.

Hogyan fogyasszuk a búzafüvet?
Búzafűlé: A napi dózis préselve 4-8 evőkanál, de a feldolgozott búzafüveket más-más mennyiségben fogyaszthatjuk.
Por vagy tabletta kiszerelésben napi 1 tabletta az ajánlatos.
Folyadék állagú kiszerelésben kb. 30 ml-t javasolnak.
Koncentrált állapotban napi 20 gramm.

A feldolgozott búzafüvek és búzafűlevek az előírt dózisokban, mennyiségben fogyasztandók.
Fogyasztása éhgyomorra javasolt! Fél órával előtte kevés nyers citromlé előkészíti az emésztő rendszert. Gyomorégés vagy fekély esetén inkább egy pohár kamillateával készítsd elő a “terepet".
Első alkalommal, jól bevált gyakorlat szerint kis mennyiséget igyál. (1 vagy két evőkanál.) Ezt követően, érzéseidre figyelve, lassan kortyolgatva, nyállal jól elegyítve fogyassz annyit és addig, amíg valamiféle kényelmetlenséget érzel, de ne oly sokat, hogy már betegnek érezd magad. A tested állapotától függően a mennyiség 1 evőkanáltól max. 1,5 dl-ig változhat.

Búzafűlé ivás után legalább egy órán át ne vegyél magadhoz semmiféle szilárd ételt.
Intenzíven segít az immunrendszer megújításában, felépítésében, megerősítésében azzal, hogy összetevői által javítja az anyagcsere folyamatok hatékonyságát.
Terapeutás-, és komolyabb betegségek esetén a dózisok megnövelhetőek akár a duplájára vagy a négyszeresére, amit üres gyomorra, és étkezés előtt kell elfogyasztani. (Méregtelenítés és diéta idején a magasabb adagolás miatt egyesek émelygést, hányingert éreznek.)

A búzafűléről a legismertebb és leggyakrabban emlegetett vélemény, hogy 1 uncia préselt búzafűlé kb. 1 kilogramm zöldség tápértékével egyezik meg (aránya így 1:35), és még így is a belőle elérhető vitamin és ásványi anyag tartalma magasabb, mint pl. a brokkolié vagy a spenóté.
250g búzafű italporból kb. 10 liter búzafű ital készíthető
Recept : Antioxidáns koktél búzafűvel
Hozzávalók 4 személyre:
2 teáskanál búzafű italpor
0,5 dl tiszta víz
0,25 dl sárgarépalé (kb. egy fél répa)
1,5 dl uborkalé (nagy uborka fele)
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megszüntetésében, vörösvérsejtszám, szervezetünknek, tulajdonságának, megerősítésében, ótestamentumban, nyirokrendszert, immunrendszerük, oxigénellátása, megnövelhetőek, oxigénellátást, fogyaszthatjuk, előszeretettel, bejuttatásával, fogyaszthatják, méregtelenítés, nebuchadnezzar, vörösvértestek, visszaállítani, fogyasztásától, létfontosságú, fogyasztandók, befolyásolása, méregteleníti, kamillateával, kiszerelésben, megfigyelhető, eredményeként, elfogyasztani, fordulatszámú, fehérjeforrás, baktériumokat, megújításában, immunrendszer, hatékonyságát, négyszeresére, természet multivitaminjának, összes ismert, szervezetünknek szüksége, összes esszenciális, megfelelő arányban, egyik leggazdagabb, búzafű gyógyító, ókori Egyiptom, nyugati világ, búzafű számunkra, belső szervek, káros kórokozó, hasznos baktériumok, egészséges immunrendszer, búzafű magas, vérünket oxigénnel, A-és C-vitamin, Több A-vitamint,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Meghitt estéken . . .  Az embernek fiatal korában van  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  A csonk és a facsemete  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Por  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Szeüleidtől tanultad  Az ünnepről  Egyet értesz?  Szép estét kedves látogatóimna...  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Müller Péter tollából  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Evan Esar tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  A csonk és a facsemete  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A magukat nyílt és őszinte emb...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Könnyáztatta asszonysorsok  Mi a különbség  Amikor 5 éves voltam,  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Március  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Mi a különbség  Egyet értesz?  Szép estét kedves látogatóimna...  Üdvözöllek az oldalamon  Könnyáztatta asszonysorsok  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Alvó cica  Sötétség és világosság  Szent-Györgyi Albert gondolata  Március  Síró nő  A nemzet csak akkor...  Hernádkak  Az élet  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Dóró Sándor: Ma  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Egyet értesz?  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Rőzsehordó nő szobra  Alvó baby  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely. 
Bejegyzés Címkék
természet multivitaminjának, összes ismert, szervezetünknek szüksége, összes esszenciális, megfelelő arányban, egyik leggazdagabb, búzafű gyógyító, ókori Egyiptom, nyugati világ, búzafű számunkra, belső szervek, káros kórokozó, hasznos baktériumok, egészséges immunrendszer, búzafű magas, vérünket oxigénnel, sejtek oxigénellátása, gyulladások megszüntetésében, búzafű egyszerre, táplálkozási hiányosságok, learatott búzafűből, levet préseléssel, növényi rostok, emberi gyomor, célra gyártott, benne lévő, otthon termesztett, tápanyagok elvesztése, tárolás alatt, búzafű tartalmazza, zöld saláták, szokványos zöldségeknél, normál sejtek, pusztító sejteket, vörösvértestek felépítése, növényi klorofilltól, hemoglobin ásványi, természetes klorofill, vérben megtalálható, magasabb vörösvérsejtszám, szervezetben jobb, test gyors, napi dózis, feldolgozott búzafüveket, feldolgozott búzafüvek, előírt dózisokban, emésztő rendszert, pohár kamillateával, tested állapotától, immunrendszer megújításában, anyagcsere folyamatok, dózisok megnövelhetőek, duplájára vagy, magasabb adagolás, belőle elérhető, brokkolié vagy, megszüntetésében, vörösvérsejtszám, szervezetünknek, tulajdonságának, megerősítésében, ótestamentumban, nyirokrendszert, immunrendszerük, oxigénellátása, megnövelhetőek, oxigénellátást, fogyaszthatjuk, előszeretettel, bejuttatásával, fogyaszthatják, méregtelenítés, nebuchadnezzar, vörösvértestek, visszaállítani, fogyasztásától, létfontosságú, fogyasztandók, befolyásolása, méregteleníti, kamillateával, kiszerelésben, megfigyelhető, eredményeként, elfogyasztani, fordulatszámú, fehérjeforrás, baktériumokat, megújításában, immunrendszer, hatékonyságát, négyszeresére, felépítésében, leggyakrabban, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4466
  • e Hónap: 24328
  • e Év: 200203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.