Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó tudni - VEGYSZERT ESZÜNK, GYÓGYSZERT ISZUNK
  2019-02-10 19:34:20, vasárnap
 
  Az édesítőszer hizlal. A fogkrém: mosogatószer. A tej tele van antibiotikummal. A hormonkezelt pulyka rákot okozhat. Soroljuk még?
A Salon.com készített egy összeállítást arról, hogy a fitneszfasizmus és az egészséges táplálkozást népszerűsítő kampányok ellenére miért híznak el ennyien. Megállapították, hogy erről valószínűleg az élelmiszer-ipari eljárások és a mesterséges adalékanyagok tehetnek.

A New York Times nemrég cikket írt arról, hogy a vágóállatokat mennyi antibiotikummal tömik. Bár ezzel az állatokat szeretnék megóvni a fertőzésektől, az antibiotikumnak hizlaló hatása van. Nemcsak az állatokra, hanem azokra is, akik megeszik az állatok húsát vagy tejét.
A kutatók szerint az antibiotikum azért növeli a zsírszövet mennyiségét, mert megváltoztatja a bélbaktériumok működését, így azoknak javul a táplálékfelvételi hatékonysága. Ez a mellékhatás mindenesetre nem újdonság.
Egy, az 1950-es években végzett guatemalai kutatásban megállapították, hogy az antibiotikumtól a gyerekek 1 év alatt 2,5 kilóval többet híztak, mint azok, akik nem kaptak gyógyszert.
1974-ben az amerikai haditengerészet katonáin vizsgálták, hogy valóban hizlal-e az antibiotikum. Csak két hetet kellett várni, hogy beigazolódjon: valóban hizlal.
Dán kutatók kísérletei szerint azok a babák, akik életük első fél évében antibiotikumokat kaptak, hétéves korukra nagyobb eséllyel híznak el, mint azok, akik nem.
Az antibiotikumoknak való kitettség inkább az Egyesült Államokban jelent problémát. Martin Blaser, a New York-i Egyetem antibiotikum-kutatója szerint minden gyerek legalább hússzor kap belőlük, mire felnő. Azonban nemcsak orvosságként, hanem táplálékként is bejuthat a szervezetbe, mivel az állatok húsában és tejében is megmarad az antibiotikum.

Pi-pi-pi, madárkáim, hoztam Topmaxot!
Az állatok persze nemcsak antibiotikumokat kapnak, hanem tömegnövelő szereket is. Ezeknek a hatása valószínűleg ugyanúgy jelentkezik, mint az állatoknál. Minden állatra különbözőt használnak: a Ractopamine-t például disznóknak adják, az Optaflexxet a szarvasmarháknak, a Topmaxot a pulykáknak.
Ezeket a szereket a világ több országában már betiltották, de csak az Egyesült Államokban a sertések 60-80, a szarvasmarhák 30, a pulykák isten tudja hány százaléka kapja meg ezeket a tömegnövelőket.
Nem árt figyelembe venni, hogy a raktopaminra például nem vonatkozik a vágás előtti türelmi idő, vagyis nem kell megvárni, hogy feldolgozás előtt kikerüljön az állat szervezetéből a tömegnövelő. Az állattenyésztők szerint ezek amúgy sem szívódnak föl az állatokban, az ürülékkel távozik a szervezetükből. (És abból trágya lesz, ami a földekre kerül.)

Szerencsére az európai országokban tiltott a veszélyesebb hormonok használata, amiket az USA-ban a gazdák még szabadon adhatnak a szarvasmarháknak. Hogy mikről van szó? Ösztradiol-17, trenbolon-acetát, zeranol, melengeszterol - és ezek nem ártalmatlan, bocihizlaló vegyületek. A zeranolról például kimutatták, hogy zsírképző hatása van ugyan, de erős ösztrogén vegyszer is, és stimulálhatja a mellrákos tumorok növekedését.

A fogkrémtől elhízhat a magzat
Egyes antibiotikumokban és mesterséges ízesítőszerekben endokrinromboló vegyszerek (EDC) vannak - ezeket használják a műanyaggyártásban, illetve tűzálló szigetelés fejlesztéséhez. Az olyan EDC-ket, mint a BPA-t (biszfenol-A) például tilos cumisüveggyártáshoz használni. A biszfenol-a egyébként az egyik leggyakoribb vegyszer, évente 2,7 millió tonnát gyártanak belőle.
De a triklozán sem sokkal jobb. Erről például kimutatták, hogy baktériumölő hatása van: népszerű fogkrémben és mosogatószerben is használják, épp emiatt. Csakhogy a triklozánról kimutatták, hogy nemi elváltozásokat okozhat, ezenkívül meddőséget, alacsony spermaszámot, korai pubertást, cukorbetegséget idézhet elő. Azt is kimutatták, hogy már a magzatra is olyan szinten kihat a jelenléte, hogy az a későbbi elhízásban is jelentkezni fog.
Sugar and spice
Azt már több kutatás is kimutatta, hogy a cukormentes édesítőszerek nem annyira hatékonyak elhízás ellen, mint hirdetik. Sőt, a legfrissebbek szerint épp az ellenkező hatást váltják ki.
A Texas Egyetem Egészségügyi Kutatóközpontja 474 ember bevonásával készített vizsgálatot. A résztvevők fele naponta legalább kétszer ivott édesítőszerrel ízesített italt. Ötször annyit szedtek föl, mint azok, akik ugyanazt itták, mint ők, csak éppen igazi cukorral.
Hogy mi van ezekben? Például aceszulfám-k, meg aszpartám. Ez utóbbiról már régóta folyik a vita, hogy mérgező-e, de egyelőre nem tudták bizonyítani. Az aszpartámról az EU kijelentette: a vizsgálatok szerint nem rákkeltő anyag.

Az édesítőkkel más problémák is vannak.
Lassítják az anyagcserét. Az édesítőszerrel készült étel lassabban halad át a szervezeten, így fogyókúrás táplálékként nem érdemes használni.
Az édesítőszer a cukorfüggőség előszobája. A mesterséges édesítőszerek elválasztják a hagyományos táplálékkereső ösztönt a valódi cukor nyújtotta jutalmazásérzettől. Emiatt viszont édességfüggőség alakulhat ki: az agy ösztönösen keresni kezdi a cukor szervezetre gyakorolt pozitív hatását, de mivel édesítőt eszünk, nem kapja meg a szükséges cukrot.

A fogyókúrázók ezzel gyakorlatilag rászoktatják magukat az édességfüggőségre.
Nem biztos, hogy csak édesítő van benne. A cukorpótlókat sokan nyakló nélkül fogyasztják, azzal a megnyugtató tudattal, hogy nincs benne cukor. Pedig elképzelhető, hogy van benne, de erre sokan nem figyelnek oda.

Ha nem lenne Meki minden sarkon
Az általánosan rossz helyzeten a modern gyorséttermi kultúra sem javít. Van, aki úgy látja, megoldást jelentene, ha az emberek nem kerülnének kapcsolatba a hizlaló ételekkel. Egyes brit kutatók szerint segítené az elhízás elleni harcot, ha nem építenének gyorséttermeket otthonok és irodák közelébe.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: szarvasmarháknak, ízesítőszerekben, antibiotikumokat, haditengerészet, állattenyésztők, fitneszfasizmus, kutatóközpontja, antibiotikumtól, megállapították, antibiotikummal, antibiotikumnak, mosogatószerben, édességfüggőség, cukorbetegséget, gyorséttermeket, endokrinromboló, édesítőszerrel, táplálékkereső, melengeszterol, tömegnövelőket, szervezetükből, bélbaktériumok, elváltozásokat, megváltoztatja, fejlesztéséhez, legfrissebbek, szarvasmarhák, beigazolódjon, fertőzésektől, cukorfüggőség, vágóállatokat, édesítőszerek, gyakorlatilag, adalékanyagok, cukorpótlókat, stimulálhatja, édesítőszer hizlal, hormonkezelt pulyka, összeállítást arról, egészséges táplálkozást, élelmiszer-ipari eljárások, mesterséges adalékanyagok, vágóállatokat mennyi, állatokat szeretnék, antibiotikumnak hizlaló, állatok húsát, kutatók szerint, antibiotikum azért, zsírszövet mennyiségét, bélbaktériumok működését, táplálékfelvételi hatékonysága, mellékhatás mindenesetre, VEGYSZERT ESZÜNK, GYÓGYSZERT ISZUNK, York Times, Egyesült Államokban, Martin Blaser, York-i Egyetem, Texas Egyetem Egészségügyi Kutatóközpontja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Éretlen vers  A másik dolog,  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Csak a fogyatkozás látható  Png virág  A jó emberek mindig szépek mar...  Elköszönt  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mai harmónia kártyám  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  s immár én is felragyogva, ért...  Albert Einsteinről  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem számIt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Akarat  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy hatékony szolga  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png lepke  Popper Péter szavai  Nagyon különös  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png rózsa csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Julian Brass gondolata  Julian Brass gondolata  Rátalálsz  Egy hatékony szolga  s immár én is felragyogva, ért...  Szívem  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alvó cicák  Kövesd a cowboyt!  A sors  Png nő  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mindig jusson idő nevetni  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Mindig jusson idő nevetni  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Reggel van  Nem számIt 
Bejegyzés Címkék
édesítőszer hizlal, hormonkezelt pulyka, összeállítást arról, egészséges táplálkozást, élelmiszer-ipari eljárások, mesterséges adalékanyagok, vágóállatokat mennyi, állatokat szeretnék, antibiotikumnak hizlaló, állatok húsát, kutatók szerint, antibiotikum azért, zsírszövet mennyiségét, bélbaktériumok működését, táplálékfelvételi hatékonysága, mellékhatás mindenesetre, 1950-es években, amerikai haditengerészet, antibiotikumoknak való, állatok húsában, állatok persze, hatása valószínűleg, világ több, sertések 60-80, pulykák isten, raktopaminra például, vágás előtti, állat szervezetéből, állattenyésztők szerint, ürülékkel távozik, földekre kerül, európai országokban, veszélyesebb hormonok, zeranolról például, mellrákos tumorok, fogkrémtől elhízhat, olyan EDC-ket, biszfenol-a egyébként, egyik leggyakoribb, triklozánról kimutatták, cukormentes édesítőszerek, legfrissebbek szerint, ellenkező hatást, résztvevők fele, vizsgálatok szerint, édesítőszerrel készült, cukorfüggőség előszobája, mesterséges édesítőszerek, hagyományos táplálékkereső, valódi cukor, cukor szervezetre, szükséges cukrot, fogyókúrázók ezzel, cukorpótlókat sokan, megnyugtató tudattal, általánosan rossz, modern gyorséttermi, hizlaló ételekkel, elhízás elleni, szarvasmarháknak, ízesítőszerekben, antibiotikumokat, haditengerészet, állattenyésztők, fitneszfasizmus, kutatóközpontja, antibiotikumtól, megállapították, antibiotikummal, antibiotikumnak, mosogatószerben, édességfüggőség, cukorbetegséget, gyorséttermeket, endokrinromboló, édesítőszerrel, táplálékkereső, melengeszterol, tömegnövelőket, szervezetükből, bélbaktériumok, elváltozásokat, megváltoztatja, fejlesztéséhez, legfrissebbek, szarvasmarhák, beigazolódjon, fertőzésektől, cukorfüggőség, vágóállatokat, édesítőszerek, gyakorlatilag, adalékanyagok, cukorpótlókat, stimulálhatja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8920
  • e Hónap: 40406
  • e Év: 245107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.